Ronald Koeman

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Örülünk a menesztésének?

a. Igen
43
80%
b. Nem
3
6%
c. a
8
15%
 
Szavazatok száma: 54
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.01.06. 20:55:42

Nézem Koeman sajtótájékoztatóját. Nagyon szépen felsorolja a hiányosságokat, hibákat.
Uram bocsá'! Hát ez az ő munkájának a kritikája.
Nem kellene kevesebbet inni?
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.01.06. 18:25:40

grgly50
Szervezettség és rend nélkül hogyan nőjünk fel a kis csapatokhoz? Lemaradtunk ezekben a dolgokban pár évet, főleg mert az utóbbi időben a sztárocskáink megoldották a problémákat. A sztárocskáink már nem oldják meg a problémákat, mert 2-3 "futottak még" játékos folyamatosan, szervezetten eléjük áll, ahogy az edzőjük megtanította nekik.

Messi-Setien
"Quique Setien and Lionel Messi were apparently involved in an exchange of views following Barcelona's 2-2 draw with Celta Vigo in June. It is reported that Messi asked Setien to show more respect for players who had won more than him, and the former Barca head coach responded by suggesting Messi could leave if he wants."

Messi-Koeman
""I think that with Ronald Koeman, he has projected a seriousness and an idea of what he wants for his team and what he wants for the club," Messi said.

"I think that it was a great success and that he is doing things very well. At the beginning it was difficult because there were a lot of new people, a lot of young players, but little by little the team is growing."
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.01.06. 17:19:28

vidra írta:
2021.01.06. 14:09:04


Azt is látni kell amúgy a mai fociban, hogy a kis csapatok nagyon feljöttek, megerősödtek az iszonyúan szervezett játékuk miatt.

Kedves Vidra!
Hát nem arról beszél itt mindenki, hogy amíg a kis csapatok és a nagyok is elhúznak az általad leírt dolgok miatt, addig ez a pontagyú macskajancsi csak szórakozik és próbálja igazolni a bizonyítványát
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.01.06. 15:17:24

hajnesz írta:
2021.01.06. 14:40:42
- Ezzel nem tudok vitatkozni, hogy szerinted ő a legjobb, viszont játszik helyette másik 3, aki Koeman szerint a legjobb, és ez szerintem egy tök jó dolog, hogy végre az edző mondja meg, hogy ki játszik (attól függetlenül, hogy én sem értek vele mindig egyet)
- Előrelépés a tavalyihoz,tavalyelőttihez képest, amikor arra vártunk, hogy Suarez/Messi villanjon a semmiből, cserébe 0 fiatal játszott
- Tanulnak, mivel fiatalok, és meccsek kellenek nekik. Akkor derül ki egy fiatalról, hogy jó lesz-e, ha lehetőséget kap. Vagy elmegy kölcsönbe.
- Az szerintem is tök jó dolog - lenne. Ha kompetens ember kezében van ez a "tejhatalom". Olyan ez, mint egy királyság vs demokrácia. Egy tejhatalmú király alatt vagy nagyon jó lesz valami, vagy nagyon rossz, attól függően, mennyire komptens. Egy tiszta demokrácia meg igazán lesüllyedni sosem tud, mert nem egy kézben van a hatalom. Vagy mint az ítéletvégrehajtás szerveinek elkülönülése. De nem mindegy, hogy tejhatalmat Guardiolának, Kloppnak, Gasperininek adunk, akik értenek ahhoz, amit csinálnak - mind szakmai, mind pedagógiai vonalon - vagy egy olyan embernek, aki pedagógiai vonalon látványosan 0, szakmai okokból meg megkérdőjelezhető legalábbis, de ha rendben is lenne, a 0 pedagógiai készsége már a kirúgását kéne indikálnia.
Az is tök jó lenne, ha teljesítmény alapján játszanának a játékosok. Mert akkor pl Busi helyett akár Alena játszana, Trincao helyett Puig (tudom, hogy nem egy poszt, de ha őt sem érdekli, akkor engem sem). Ő sajna szimpátia alapján teszi be a játékosokat, ha meg nem, akkor még rosszabb, mert akkor egyszerűen például nem tudja megítélni, hogy Trincao mennyire nem tett hozzá fél év alatt semmit a meccsekhez. Ugyanúgy beteszi Griezt, Busit kezdeni. Puigot nem is említem, akit bármelyik országban bármelyik szakértő csak isteníteni tud, nem én mondom a kanapémról hogy ő amúgy tök jó, már nem egy egyértelmű kinyilatkozást hallottam az angol kommentátoroktól sem, hogy Puig volt Messi után bőven a legjobb játékos nyáron.
- Nem tudom ehhez RK-nak mi köze van. Tőle függetlenül/már érkezése előtt eladták az összes rutinos játékost középről és elölről, és fiatalok vannak helyettük, kivéve Pjanicot, de ő legalább nem is túl öreg. Viszont amíg tehette, a Piqué-Lenglettel kezdett a 80. bohózatuk ellenére is, amíg tehette, SR kezdett Dest helyett, Busi stabil kezdő Alena és Pjanic helyett. Ő még csak nem is fiatalított, inkább hátráltatta a fiatalítást, ha lehet így fogalmazni.
- Én talán Pedrin látok egy enyhe fejlődést, a többi stagnál vagy visszafelé megy, vagy nem játszhat. Ez nálam nem egy fejlődő, tanulós tendencia. Ha 4 hónap után mondjuk Trincaó vágna 1-1 gólt, vagy legalább lenne 1-2 jó betörése, akkor nem érdekelne, hogy pár hónapig miatta nem rúgtunk gólokat, de ugyanez vonatkozik másra is. Ezt jelentené nálam a tanulási folyamat, de ez persze mindenkinek más.

1-1 döntését meg tudom érteni, függetlenül attól, hogy mi (lesz) az eredménye. Pl. Gríz erőltetését. Rengeteg helyzete van, szerintem úgy gondolja, hogy előbb-utóbb beveri őket. Próbálom objektíven nézni, amikor épp nem fog el a düh a viselkedése, nyilatkozatai, döntései nyomán, de kevés védhető elemet látok a munkásságában.

A klubvezetés (gondolom az ideiglenes a 2 fő jelölt megkérdezése után) véleménye szerintem lassan egyértelmű lesz, hogy Puiggal simán hosszabbítottak. Őt előrébb tették a rangsorban, mint az edzőt, és ez azért jelent valamit. És ez jogos is, mivel Puig itt simán meghatározó játékos lehet még 10 évig - látszik, hogy el sem lehet kergetni innen, nagyon idehúzza a szíve - R.K.-nak meg túl sok ideje nem lehet hátra, még ha idény közben nem is rakják ki a szűrét. Eleve az előző már leszerepelt és lemondott Barto miatt került ide, nem hiszem, hogy beleillene az új elnök elképzeléseibe, vagy hogy beleillett volna egyáltalán.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2021.01.06. 17:48:04-kor.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2021.01.06. 14:40:42

bence0330 írta:
2021.01.06. 12:52:01
De hogy reagáljak is:

- játszanak a fiatalok - igen, a legjobb fiatalunk nem játszik, ki 80 perc alatt 6-7 kulcspasszt adott, ellenben Trincao , aki kiosztott 14 meccsen 1 asszisztot, és ezen kívül is kb 1 kulcspasszt adott, folyamatosan játéklehetőséget kap. A többiek meg kényszerből a sérülések miatt kerültek be. Előtte semmi nem történt.
- a meccs egyes részeiben élvezhető a játék - valóban, van meccs, ahol 10, van ahol 30 percig. Komoly előrelépés.
- tanulóév - Nomen est omen - a tanulóév feltételezi, hogy vagy ő, vagy a játékosok TANULNAK, jobbak lesznek. Ennek jele sincs. Messi feltámadás-szerűségét ne vegyük ide, az tök független okokból történt eredetileg is. Ha rámegy egy év, legyen igazi fejlődés, koncepcióval. Itt egyik sincs, sőt, ilyen kevés koncepció még egy másodosztályú PL csapatnál sem sűrűn fordul elő.
- Ezzel nem tudok vitatkozni, hogy szerinted ő a legjobb, viszont játszik helyette másik 3, aki Koeman szerint a legjobb, és ez szerintem egy tök jó dolog, hogy végre az edző mondja meg, hogy ki játszik (attól függetlenül, hogy én sem értek vele mindig egyet)
- Előrelépés a tavalyihoz,tavalyelőttihez képest, amikor arra vártunk, hogy Suarez/Messi villanjon a semmiből, cserébe 0 fiatal játszott
- Tanulnak, mivel fiatalok, és meccsek kellenek nekik. Akkor derül ki egy fiatalról, hogy jó lesz-e, ha lehetőséget kap. Vagy elmegy kölcsönbe.
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.01.06. 14:09:04

Koeman-t én továbbra is egy olyan edzőnek tartom, aki elég erősen próbál rendszert faragni a csapatban. A rendszer, mint ahogy azt itt mások is említették, visszafogja az egyének kibontakozását, visszafogja a cselgépeket, a kreatív játékosokat, unalmas a meccs, kevés a gól. Ezzel szemben előnye is van: sokkal kisebb az esély rá, hogy egy rossz forma mellett darabokra hullik a csapat és beszívunk 3-4-5-8 gólt.

Nem rég néztem meg egy összeállítást a Rijkaard krízisről és Guardiola érkezésével, akármennyire is viccesen hangzik, pontosan ugyanez történt. Idézem a szavait: "take the ball, pass the ball, take the ball, pass the ball". Mi ez, ha nem egy nagyon olajozottan működő rendszer ráerőltetése az össze-vissza rohangáló, freestyle focit játszó csapatra, ami a kényszeres labdatartása miatt három góllal kapott ki egy okosan játszó Real-tól?

Koeman nem Rijkaard, aki egy csúcsformában lévő Ronaldinhoból a lazaságával és a kreativitás elfogadásával kihozta a maximumot. Nincs is most Ronaldinho-nk. Koeman egy holland edző, aki a precizitásban látja a 6 gólos vereségek ellenszerét.

Ezt kell megérteni.

Azt is látni kell amúgy a mai fociban, hogy a kis csapatok nagyon feljöttek, megerősödtek az iszonyúan szervezett játékuk miatt. Kijelenthető, hogy most ez megy, ez a hatékony, nincs igazán jó ellenszere. Ehhez kell alkalmazkodni. Ehhez kell támadó focit is gyártani. Lehet később jön majd egy csapat, ami a kiemelkedő egyéni teljesítményekkel és valami ügyes trükkel megszünteti ezt az időszakot, de egyelőre még várnunk kell erre.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.01.06. 12:52:01

hajnesz írta:
2021.01.06. 10:18:26
...
A jövőre alatt remélem a mostani 2021-es évet érted, csak még nem áll rá a kezed, mint pl. nekem. :D
Egyrészt ahogy alattam is írták, igen, szurkolók vagyunk, és ennyi erővel be is zárhatnánk a fórumot, azért vagyunk itt, hogy leírjuk a véleményünket. Koeman-ra meg nehéz lenne folyamatosan pozitívat mondani - szerintem még ritkán is - úgyhogy inkább csak szidni lehet. Fiatal vagyok még, a Guardiola-korszakban még középsuliba jártam, nem jártam itt, nem is tudom, megvolt-e már olyan régen a fórum. De tuti, hogy sok rosszat nem lehetett volna olvasni. Azért a szurkolók sem tökhülyék, ok nélkül nem mondja mindenki ugyanazokat a negatívumokat. Lehet mondani, hogy "bezzeg asziszitek hogy jobban tudjátok otthon a kanapéró', pedig nem is, mert nem véletlenül ő az edző..."

Biztos mindenki emlékszik gyerek-fiatalkorából pár totál idióta, emberileg, pedagógialiag, és szokszor akár szakmai tudásban is erősen hiányos tanárokra. Nem kritizálhatná? Csak mert ő tanár, biztos mindent jobban tud? Hát bizony nem! Nálunk pl az informatikatanárt kvázi mi tanítottuk, akkor volt olyan elmebeteg, aki óra közepén tárgyakat dobált arra, amerre hangokat hallott, néha tök ártatlanokat fejbetalálva vele.

Egyéni sportágban voltam, és az "edző" szakmailag is 0 volt, úgy kellett másoknak kijavítania még a rosszul megtanított alapokat is, és minden mérkőzésen teli torokból üvöltözött 10-13 éves kislányokkal és fiúkkal, akik amúgy tök jók voltak, de meccsen kb közük nem volt semmihez, rosszabb esetben nem láttak a könnyeiktől, jobb esetben csak rettegtek. 1-2-en meg néha beugrottunk "helyettesíteni", mikor az edző nem ért rá meccsen, és jé, a gyerekek mindjárt nyerték a meccseket bármelyikünk mellett. És akkor még nem említettem az enyhe pedofil hajlamait (szerette az ölébe ültetni és simogatni a kislányokat). Tehát akkor ő azért, mert edző, megérdemelte a pozícióját és mindig mindent jobban tudott, mint mások? Nem, sőt, az ellenkezője.

Csak mert valaki tanár (vagy edző, de gyakorlatilag ugyanaz, így egybemosnám) még nem jelenti, hogy tud tanítani, de még azt sem, hogy megfelelő szinten tudja a szakmáját. Csak ugye tanárhiány van, és konkrétan 0 ellenőrzésük van, szóval maradhat. Egy ilyen klubnál más a helyzet, iszonyatos pénzek vannak és mindenki nagyítóval figyel mindent, és bizony ha valaki nem csinálja jól, amit csinál, akkor repül. Most ugye zavaros vizeken R.K. szépen ellavírozik, se nézők, hogy kifütyüljék, se elnökség, hogy akár csak kis veszélyben is legyen, önkritikája konkrétan 0, így bele sem gondol, hogy bármit is rosszul csinál.

Szerintem amúgy 4 hónapnak minimum elegendőnek kéne lennie, hogy meglegyen a stabil kezdője, vagy legalább a játékosok pozíciói, az Isten szerelmére. Koncepciónak is kéne látszódnia, javuló játéknak - mostanában kicsit kevesebb pontot hullajtottunk talán, de ez alighanem inkább Messi zsenijének ébredezése, a mostani meccset is ő döntötte el egy olyan átadással, amit a csapat összes többi tagja együttes erővel talán egy kollektív álomban tudnának csak összedobni (kivéve Puig, aki persze nem játszhat). Legalábbis a játék képe nem változott, van egy okés 30 percünk rossz mentális állapotban lévő játékosokkal - 90%-ban neki "köszönhetően" (odaszúrások, sportpszichológus megtagadása, pálya melletti viselkedés ésatöbbi), és egy ingatag védelmünk. 30 perc után meg néha egész meccsen semmi, és nem azért, mert visszaállunk védekezni, hanem mert senkinek nincs ötlete sem, mit csináljon. Ennek 4 hónap elteltével nem így kéne lennie ilyen állománnyal.

A mentálisan általa leépített Griez, Puig, Fati, Lenglet vonalhoz amúgy hozzátenném Destet. Meccsről-meccsre rosszabb, remek kezdés után, úgy látom, mintha nem merne már játszani. Bemutatkozásainál szélsebes cselei és betörései voltak, most meg egy félig robot valakit látok a helyén. Pont mint Fati, remek első 1-2 meccs, és aztán meccsről-meccsre játszott egyre gyengébben és kezdte kihagyni az összes helyzetét.

De hogy reagáljak is:

- játszanak a fiatalok - igen, a legjobb fiatalunk nem játszik, ki 80 perc alatt 6-7 kulcspasszt adott, ellenben Trincao , aki kiosztott 14 meccsen 1 asszisztot, és ezen kívül is kb 1 kulcspasszt adott, folyamatosan játéklehetőséget kap. A többiek meg kényszerből a sérülések miatt kerültek be. Előtte semmi nem történt.
- a meccs egyes részeiben élvezhető a játék - valóban, van meccs, ahol 10, van ahol 30 percig. Komoly előrelépés.
- tanulóév - Nomen est omen - a tanulóév feltételezi, hogy vagy ő, vagy a játékosok TANULNAK, jobbak lesznek. Ennek jele sincs. Messi feltámadás-szerűségét ne vegyük ide, az tök független okokból történt eredetileg is. Ha rámegy egy év, legyen igazi fejlődés, koncepcióval. Itt egyik sincs, sőt, ilyen kevés koncepció még egy másodosztályú PL csapatnál sem sűrűn fordul elő.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.06. 12:28:41

hajnesz írta:
2021.01.06. 10:18:26
Azért elég gyorsan változik a szurkolók véleménye :mrgreen: Szezon előtt még az ment, hogy ez az év egy tanulóév lesz, legyen élvezhető a játékunk, játszanak a fiatalok, és akkor mindenki happy.
Ezekből teljesült:
  • játszanak a fiatalok
  • a meccs egyes részeiben élvezhető a játék
  • tanulóév
Mindenkinek más az elképzelése az élvezhető játékról.
Nálam az akkor élvezhető, ha párosul eredményességgel is.
Illetve ha nem 4-5 meccsenként 20-30 percre kapom meg.

A fiatalítás is inkább kényszer szülte, mint tudatos elképzelés, lásd szezon eleje kb novemberig.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.06. 12:18:22

hajnesz írta:
2021.01.06. 10:18:26
Azért elég gyorsan változik a szurkolók véleménye :mrgreen: Szezon előtt még az ment, hogy ez az év egy tanulóév lesz, legyen élvezhető a játékunk, játszanak a fiatalok, és akkor mindenki happy.
Ezekből teljesült:
  • játszanak a fiatalok
  • a meccs egyes részeiben élvezhető a játék
  • tanulóév
Akkor mégis mi a probléma? (tudom, Puig nem játszik :cry: )
Puig nem játszik, és Koeman fafejűen ragaszkodik a 4-2-3-1hez. De amikor valami más edző ragaszkodott fafejűen a 4-3-3hoz az teljesen rendben volt :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
kandras1983
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2021.01.06. 10:31:04

2021.01.06. 11:31:55

hajnesz írta:
2021.01.06. 10:18:26
Azért elég gyorsan változik a szurkolók véleménye :mrgreen: Szezon előtt még az ment, hogy ez az év egy tanulóév lesz, legyen élvezhető a játékunk, játszanak a fiatalok, és akkor mindenki happy.
Ezekből teljesült:
  • játszanak a fiatalok
  • a meccs egyes részeiben élvezhető a játék
  • tanulóév
Akkor mégis mi a probléma? (tudom, Puig nem játszik :cry: )
Ezzel jár, ha valaki drasztikusan fiatalítja meg a csapatát, egy öreg vén róka Suarez beveri a lehetetlent is, viszont játékban nem tesz hozzá annyit, mint pl. Pedri, cserébe Pedrinek nagyon nem akar összejönni a gólszerzés. Griezman az Griezman, tőle nem kell sokat várni, Messi meg el akart menni, ne várjunk tőle 2015-ös gólgyártást.
Maradhatott volna Suarez? Igen. Unalmas maradt volna a játékunk? Biztosan. Ha jövőre is (akár március környékén) ilyen siralmas lesz a játék, akkor azt mondom, hogy az edző is hibás, de könyörgöm, jött végre egy edző, aki megadja a fiataloknak a lehetőséget, amire itt mindenki annyira vágyott, és mostmár ez is kevés?
A szurkolók már csak ilyenek!
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2021.01.06. 10:18:26

Azért elég gyorsan változik a szurkolók véleménye :mrgreen: Szezon előtt még az ment, hogy ez az év egy tanulóév lesz, legyen élvezhető a játékunk, játszanak a fiatalok, és akkor mindenki happy.
Ezekből teljesült:
  • játszanak a fiatalok
  • a meccs egyes részeiben élvezhető a játék
  • tanulóév
Akkor mégis mi a probléma? (tudom, Puig nem játszik :cry: )
Ezzel jár, ha valaki drasztikusan fiatalítja meg a csapatát, egy öreg vén róka Suarez beveri a lehetetlent is, viszont játékban nem tesz hozzá annyit, mint pl. Pedri, cserébe Pedrinek nagyon nem akar összejönni a gólszerzés. Griezman az Griezman, tőle nem kell sokat várni, Messi meg el akart menni, ne várjunk tőle 2015-ös gólgyártást.
Maradhatott volna Suarez? Igen. Unalmas maradt volna a játékunk? Biztosan. Ha jövőre is (akár március környékén) ilyen siralmas lesz a játék, akkor azt mondom, hogy az edző is hibás, de könyörgöm, jött végre egy edző, aki megadja a fiataloknak a lehetőséget, amire itt mindenki annyira vágyott, és mostmár ez is kevés?
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.01.06. 07:53:10

vidra írta:
2021.01.06. 02:16:43
Ha lópikulabögyörőről idejönne egy kézilabdaedző, aki látott pár meccset
Volt már ilyesmi nem? Mintha nem lettetek volna elégedettek azzal, ami lett belőle.
Persze, hogy nem. Csak annyit mondtam, hogy ennél a helyzetnél lenne biztosan jobb, és ezt tartom is.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.01.06. 02:16:43

Ha lópikulabögyörőről idejönne egy kézilabdaedző, aki látott pár meccset
Volt már ilyesmi nem? Mintha nem lettetek volna elégedettek azzal, ami lett belőle.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.01.06. 01:08:58

Én szinte minden problémánkat a nyakába varrom, ő a vezetőedző. DE, ha eltekintek a véleményemtől, és arra szeretnék reagálni, hogy "pechünk van, megpattan a labda, Griezmann elfelejtette melyik az ellenfél kapuja, vagy egy berepülő veréb megzavarta a lelki békéjét, akkor bizony az a véleményem, hogy ez nem szerencse, hanem a sok marhasága közül is LEGINKÁBB az ő hibája. Ha lópikulabögyörőről idejönne egy kézilabdaedző, aki látott pár meccset és akár csak valamicskét is konyít a pszichológiához, pedagógiához, de legalább csak emberséges, már előrébb lenne vele a csapat. A helyzeteket bizony mentális állapotunk miatt hagyjuk ki, és az 99%-ban Koeman sara, főleg ennyi eltelt hónap után.

Nem írom le a formációs baromságait, cseréit, kezdőit indokolatlan pozitív és negatív irányú megkülönböztetéseit, mert mindenki leírta számtalanszor. De ez a szerencse-ügy nagyon nyomja a bögyöm. 1-2 alkalommal lehet pechünk vagy szerencsénk, de nem 4 hónapig. Nem véletlen, hogy Lenglet pont alatta kezdett bohóckodni, Griez is ennél azért jobb volt tavaly, pláne helyzetkihasználásban, Messit most nem venném ide, bár részben ott is van felelőssége, Fatit 5-6 meccs alatt leamortizálta önbizalomban 0-ára. Ebben mind iszonyatos felelőssége van, és véletlenül sem szabad felmenteni szerintem alóla.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.01.05. 22:49:12

A korábban meg nem nevezett lehetséges távozók közül az első megnevezett : Alena
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2021.01.05. 20:46:40

pepi1950 írta:
2021.01.05. 14:58:04
Nekem nincs semmi bajom Koemannal,de szerintem nem Barca szintű edző.Semmi elképzelést nem látok a munkájában.
Oximoron!!! :D
Kép
pepi1950
Barça C
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2016.12.28. 11:00:00

2021.01.05. 14:58:04

Nekem nincs semmi bajom Koemannal,de szerintem nem Barca szintű edző.Semmi elképzelést nem látok a munkájában.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.01.05. 12:28:09

csababarca írta:
2021.01.05. 12:10:22

De akkor leírom nekem mi a bajom Koemannal, hátha úgy érthető lesz.
Egyszerűen itt van 4 hónapja, és nem találja se a felfogását, se a felállást, se a játékosait.
Tudom, voltak sérülések, de ettől függetlenül a koncepciónak már kellett volna körvonalazódni.
Ennyi a lényeg, pont.
Minden további magyarázat felesleges....
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.01.05. 12:14:03

vidra írta:
2021.01.05. 08:26:57
Szervezett mozgás nélkül, "sztár kimozgások" mellett, ne csodálkozzunk, ha a bl-ben egyszer néggyel nyerünk, aztán hattal kikapunk. Nem beszélve arról, hogy sehol nincsenek most a szükséges egyéniségek az össze-vissza rohangálós focihoz.
Éppen ez az edzői feladat....szervezett mozgás, felépített taktika, kidolgozott variációk, begyakorolt figurák....kiugró egyéniségek hiányában csapatot építeni....adott hozzá minden, mert nem a kijárási tilalom alatt összefújt srácokkal kell dolgozni....eltekintve az éppen aktuális sérülésektől, Gríz-Cou-Dembelé-Pjanic elfelejtett volna focizni?.....nem Pep után egy kész csapatot vett át, hanem olyan srácok állnak rendelkezésére akikkel azt csinálhat amit akar....kidőltek a visszahúzók....mi ennél szebb edzői kihívás...?....viszonylag szűz anyagból azt formálhatna amit akar.....nem megy a tikitaka, oké.....akkor csinálja azt ami megy, tegye úgy, hogy menjenek a dolgok.....használja úgy az állományt, hogy az a csapat javára szolgáljon.....
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.05. 12:10:22

sansz írta:
2021.01.05. 09:13:05

Hát pont ezt nem sikerült értelmezned, akkor még abban sem vagyok biztos,hogy alkesz se vagy :)
A ziccerek megvannak(amik tavaly akadoztak, pedig amúgy fele annyi külső problémájuk nem volt a játékosoknak,mint most). De igen, igazad van, pont az edző dolga a felnőtt keretben, hogy a 30+os játékos, akit Messinek hívnak bevágja a kapuba és ne a kapufát találja el, vagy az edző dolga, hogy követelje, hogy a beugró-csúzsó Grizes előtt az utolsó pillanatban ne pattanjon meg a labda. És nyilván az edző dolga lett volna abból is gólt csinálni,mikor hátulról rúgták fel 16oson belül Messit rúgás közben(így is be kellett volna lőnie) -mert tizenegyest abban a szakaszban nem adtak a Barcának.

De ne tavalyhoz hasonlítsuk már a ziccerek mennyiségét, amikor még ennél is bénábbak voltunk.
Nincsenek olyan mennyiségű ziccerek kidolgozva már, most, hogy ez Koeman hibája, vagy sem az mellékes.

Ezt meg huszadszor írod le, hogy Griezman előtt megpattant a labda...szép kifogás. 10 centiről hagyta ki üres kapura, nem nagyon kell felmenteni. Szerintem senki nem mondta, hogy ez Koeman hibája, az viszont az övé, hogy játszatja.
Le kell nyelni, hogy egy [auto_cenzúra] a csávó, idegen test a csapatban, játszon akármilyen poszton, Messivel vagy nélküle, egy balfék.
Nem kell játszatni, ez ennyire egyszerű.

Nem szabad mindent Koemanra fogni, de rá kell nézni a tabellára, mikor voltunk így lemaradva utoljára?
Mikor volt olyan, hogy 16 meccsből 8at tudtunk megnyerni mindössze, 4-4 X-vereség mellett?
Az okokat lehet boncolgatni, de Koeman a vezetőedző, mint olyan, ő viszi el a balhét. Ez így volt mióta az eszemet tudom, és focit nézek.
Ha jönnek az eredmények oké, ha nem akkor kivágják az edzőt, de legalábbis szidják.

De akkor leírom nekem mi a bajom Koemannal, hátha úgy érthető lesz.
Egyszerűen itt van 4 hónapja, és nem találja se a felfogását, se a felállást, se a játékosait.
Tudom, voltak sérülések, de ettől függetlenül a koncepciónak már kellett volna körvonalazódni.
Számomra minden meccs gyötrelem, menthetetlen, mind edzőre mind a játékosokra értve.
Nem rúgjuk be azt a kevéske helyzetet ami van. Előfordult ilyen a Pep korszakban is, LE alatt is, de ez itt az elmúlt 4 hónapban tendencia, és ezt váltja néha 1-2 olyan meccs, amikor sikerül belőni őket.
És igen én magam is reménykedek, hogy előbb utóbb bemennek a helyzetek. De mi van ha nem? Mert benne van a pakliban, hogy marad ez az állapot, és meccsenként 1-2 gólnak szurkolunk, meg annak hogy ne kapjunk.
Nem hiszem, hogy erről kellene szólnia a Barcelónának.

El kellene ismerni Koeman felelősségét végre, az előélete szépen kirajzolódik az itteni munkássága alatt is. Emellett pedig a játékosok egyéni és csapatszintű felelősségét is el kell ismerni, amiért ilyen okádék meccseket játszunk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.01.05. 11:41:46

vidra írta:
2021.01.04. 18:05:51
1. Strukturáltabb csapatjáték, kevesebb kirohangálással.
2. Támadó szélsők
3. Suarez a lassúsága miatt nem alkalmas nagy területek befutására, ami a Bayern ellen kb. az egyetlen taktikai lehetőség lett volna.
4. Riqui Puig-re valószínűleg azért pikkel, mert gyenge a fizikuma és Koeman nem akar több puding játékost. Se fejelni, se ütközni, se védekezni nem tudunk rendesen 40kg-os gyerekekkel a középpályán. Lásd: a Bayern úgy ment át a csapaton mint egy bulldózer a karton falon.
5. Kiöregedett sztárok lecserélése fiatal játékosokra, több-kevesebb sikerrel, szubjektív furcsaságokkal.
...
1. Strukturáltabb csapatjáték bármelyik edző alatt volt, amíg az ellenfél ezt megengedte vagy magunktól szét nem csúsztunk a gyenge erőnlét miatt
2. Fati és Dembi nem Koeman találmánya, mindkét szélső játszott előtte is,
3. Suarez lassúsága.....nélküle adott a lehetőség. mégsem játszuk be a nagy területeket....
4. Riqui....Xavi, Iniesta, Pedri sem terminátor...lásd középpálya, ja és Messi sem terminátor....Piqué és Lenglet sem 40 kg, de bárki átmegy rajtuk mint egy buldózer a karton falon....Bayern sem kell ehhez
5. Raki, Vidal, elmentek maguktól, Piqué-Busi-SR kezdők maradtak egészen a sérülésekig....Koemannál elejétől kezdők voltak a piros lapok utáni kihagyást követően is....egészen a sérülésekig

Pedri és Dest az övé....ne vagyük el tőle....de olyat se tituláljunk neki, amit nem ő tett

A jó edző ismérve az, hogy a rendelkezésére álló keretből kihozza a maximumot, ehhez taktikai variációkat alkalmaz, képes megértetni magát a játékosaival.....stb, stb....
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1784
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2021.01.05. 09:24:23

sansz írta:
2021.01.05. 09:13:05


A te alternatív nézeteddel az a baj,hogy csak a gólt látod semmi mást. Ilyen alapon szurkolhatsz vízcseppeknek is,hogy melyik ér le előbb a falról, ott legalább nincs semmi más.
Amúgy pont az ilyenféle mentalitás miatt tartunk itt részben. Valverdét szerette a csapat, de hamar kiderült,hogy nagyon rossz az irány, az eggyel fiatalabb sztárjainkban volt még extra és ha nehezen, sokszor szerencsével, ziccerek nélkül, de jöttek pontok. Akkor biztos jó.
Hát nem volt az.
Oké,én hülye, azt hittem,hogy a focit gólra játsszák,nem ziccerekre :) Én vagyok a hülye,mert a hollanddal se gólok, se pontok,de vannak ziccerek,oh yeah,értem:)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.01.05. 09:13:05

Cseri írta:
2021.01.05. 07:13:06
sansz írta:
2021.01.04. 21:47:47

Az tény,hogy sok ziccer marad ki, de egyrészt már eljutunk ziccerekig. Tavaly alig voltak, csak lassú és kiszámítható alibipasszok Messi felé.
Másrészt a ziccerek jórésze inkább szerencse kérdése.
Érdekes ez az alternatív világnézet, amivel áltatod magad. :) Ilyen kevés gólt nem tudom mikor lőtt a csapat utoljára. Jó esetben a ziccerek kidolgozott, és tudatos támadás variációk eredményei, ami edzői feladat, ill. jobb helyeken a mentális felkészítés is, annak érdekében hogy, aki odakerül be is verje a helyzetet. Szerintem, de én csak ilyen kanapé tréner vagyok, de legalább nem alkesz. :)
Hát pont ezt nem sikerült értelmezned, akkor még abban sem vagyok biztos,hogy alkesz se vagy :)
A ziccerek megvannak(amik tavaly akadoztak, pedig amúgy fele annyi külső problémájuk nem volt a játékosoknak,mint most). De igen, igazad van, pont az edző dolga a felnőtt keretben, hogy a 30+os játékos, akit Messinek hívnak bevágja a kapuba és ne a kapufát találja el, vagy az edző dolga, hogy követelje, hogy a beugró-csúzsó Grizes előtt az utolsó pillanatban ne pattanjon meg a labda. És nyilván az edző dolga lett volna abból is gólt csinálni,mikor hátulról rúgták fel 16oson belül Messit rúgás közben(így is be kellett volna lőnie) -mert tizenegyest abban a szakaszban nem adtak a Barcának.

A te alternatív nézeteddel az a baj,hogy csak a gólt látod semmi mást. Ilyen alapon szurkolhatsz vízcseppeknek is,hogy melyik ér le előbb a falról, ott legalább nincs semmi más.
Amúgy pont az ilyenféle mentalitás miatt tartunk itt részben. Valverdét szerette a csapat, de hamar kiderült,hogy nagyon rossz az irány, az eggyel fiatalabb sztárjainkban volt még extra és ha nehezen, sokszor szerencsével, ziccerek nélkül, de jöttek pontok. Akkor biztos jó.
Hát nem volt az.

Subinho: amellett, hogy már írták, hogy ez elég általános viselkedés az edzőknél, gondolj bele. Az edző a felelős még az időjárásért is, most ebben a topikban ez elég látványos - és amúgy valahol tényleg így is van. Neki nem az kell, hogy Rivaldo a szezonban rúgjon 3 óriási gólt a kreativitásával, hanem,hogy rúgjon 30 felejthető gólt. Sokat járatott duma, de tök igaz, hogy a csapategység milyen fontos,ezért van mindig esélye a kiscsapatnak is, mert,ha nagyon együtt vannak és beállnak védekezni és aztán találnak egy gólt, még nyerhetnek is. Az edzők ezért követelik meg az egységet és azt,hogy tartsák be az utasításokat.
Mindazonáltal én nem látom a Bayern-féle robot stílust. Messi mellett szerintem Pedri és Dembele is viszonylag szabad, Koeman dicsérte a cselei miatt is. Dest és Alba is fent tud ragadni, Mingu is gyakran tört előre.
Abban igazad van, hogy ezt is túl lehet tolni és az edzőnek is kell alkalmazkodnia. Pl Ronaldinho is sokkal rosszabb volt még Franciaországban,mert az edző nagyon le akarta korlátozni.
Puigról lehet beszélgetni, de NEM tudjuk,hogy pontosan mi vele a baja. Valaki azt mondja,hogy lehet az alkata miatt,mert az amúgy sem erős srácok mellé nem akar még egy 40kgost is betenni. Lehet emellett az edzésmunkát sem veszi komolyan. Lehet pofátlan vele. Lehet,hogy az edzésen direkt szembe megy az edzői utasításokkal. De lehet,hogy csak az edző a hülye, nem tudjuk,mert nem szivárgott ki info.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.05. 08:35:20

Subinho írta:
2021.01.05. 08:18:52
Beugrott egy régi Rivaldo nyilatkozat, megkérdezték tőle, mi baja volt vele Van Gaal-nak, azt mondta, volt egyszer, hogy egy hatalmas gólt lőtt, látta, hogy ott egy folyosó, elkérte a lasztit, végig vitte a fél pályán majd irtózatosan nagy gólt lőtt. Van Gaal láthatóan nem örült. A szünetben leb#ta, hogy elhagyta a pozícióját, erre Rivaldo: nem látta mester, mekkora gólt lőttem, mire Van Gaal, nem érdekel, elhagytad a pozíciódat...
Namost Koeman taktikáján egy dolog játszik: a csapatban mindenki egyszerre mozogjon, mint a robotok, egyedül Messi mozoghat szabadon. Puig jó játékos, látszik rajta, hogy van tehetsége, DE valószínű azt látja edzéseken, hogy túl sokat elmozog a pozíciójából, merész passzokat ad, cselez, stb. ami a csapat egységének a rovására megy és láthatóan ezt nem akarja. Nála nincsenek egyéniségek, itt csapat egység van, vagyis ezt szeretné, hogy ne 1-1 embertől függjön a csapat. Egyelőre ez nem megy neki és szerintem soha nem is fog. Egy Ajax játszhat így, de nálunk mindig megvoltak azok a sztárok, akik meg merték húzni a váratlant... Bele se merek gondolni Koeman kezei között mi lett volna egy Neymarral, vagy egy Ronaldinhoval... Bármit is akar, az itt nem működik, de önfejű és megpróbálja még 25.-jére is, hátha akkor majd most...
Ugyan ez a sztori megvolt Guardiola-val és Henry-val, csak Pep nem csak leb.szta, hanem le is cserélte.
https://youtu.be/YRk3wVJp8gI

Egyik edző se szereti, ha nem azt csinálják a játékosai, amit kér tőlük.
A hsz-ed első részével egyetértek, Koeman ha jól tudom mindig is a csapategységet nyomatta, nem volt jóba a sztárocskákkal.
Ezért nézném meg egy Messi nélküli Barcelona edzőjeként.
És most ne gyertek azzal, hogy Messi pihenőt kapott, értelemszerűen hosszabb periódusra gondolok.

Nincs baj az "agyonszervezett" focival, a Bayern-be se brazil varázslók játszanak.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.01.05. 08:26:57

Szervezett mozgás nélkül, "sztár kimozgások" mellett, ne csodálkozzunk, ha a bl-ben egyszer néggyel nyerünk, aztán hattal kikapunk. Nem beszélve arról, hogy sehol nincsenek most a szükséges egyéniségek az össze-vissza rohangálós focihoz.
Válasz küldése