Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Gaillard
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 303
Csatlakozott: 2019.04.03. 06:01:56

2021.01.18. 20:52:09

Ne kamuzzál, még sántán is több veszélyt jelentett, mint a csapattársai többsége.
Tegnap is az értelmes - valós előrejutást eredményező - nem alibi passzok is szinte csak tőle érkeztek a támadások során, rajta kívül de Jong, a helyzeteket jól értékesítő Griezmann és Araújó játszott jobban az átlagnál.
Az, hogy most nem oldott meg mindent, nem döntött el a mérkőzést, még nem azt jelenti, hogy földbe kell döngölni.
Érdekes, ha annyira nem akart mozogni, akkor miért támadott le a saját térfelünkön a második félidőben ellenfelet és próbált néha a védekezésbe is besegíteni?

Miképp is született az első gól vagy ki is rúgta azt a fineszes szabadot, amire kb. csak pár játék képes a világon meglátva a legkisebb lehetőségeket egy szituációban?
Ki teszi tovább úgy az emberek között a betömörülő ellenfélnél pár méterrel tovább a zsugát számtalanszor, hogy abból nem oldalra, hanem előre megy a támadás (persze, ha ezzel mások nem tudnak élni)?
Ki az, aki egy támadásban úgy nyomja oldalra a labdát, hogy az érkező játékostárs még mögötte van és ezt követően helyzetbe is kerül?
Ki veszi le úgy az elcseszett átadásokat, lőtt passzokat, mint ahogy Ő teszi sokszor egy zsebkendőnyi területen, az ellenfelektől folyamatosan szorongatva?
Ki az, aki képes egy az egyben megverni valakit a kapu irányába elindulva és utána megfelelő helyre továbbítva a labdát?
Tényleg az Ő hibája, hogy a felállt védelemmel szemben a tanácstalan csapattársak inkább átnyomják neki a labdát, még ha nem is kéri el éppen azt, mert képtelenek bevállalni valami érdemlegeset vagy a felelősséget felvállalni a pályán.
Tényleg bűnbakot kell gyártani belőle, mert fizikálisan tegnap nem volt a toppon, mint ha valakitől elvenné a drága perceket?
Baszottul nem Messin múlott a tegnapi mérkőzés, max. annyiban, hogy most nem tudta kiemelkedő szinten játszva kompenzálni a folyamatos védelmi hibákat több gólt eredményező támadásokban való részvétellel.

Maradjunk csak a támadóknál.
Az nem zavar, hogy Trincao ennyi lehetőség közül még véletlenül sem tud egyszer sem érdemben segíteni a csapaton, pedig most már a szerencsefaktornak is ki kellene jönnie az esetében?
Esetleg az, hogy a kiváló fizikális adottságokkal megáldott Dembélé olyan mérkőzéseket hoz, mint a tegnapi, amikor a pontatlansága kb. NB III-as szintet üt meg, pedig tényleg megvan benne az a plusz, amitől a legnagyobbak egyike lehetne.
Aztán említhetném a támadások felépítését segíteni hivatott Pjanicot, aki helyett a "veterán" Vadócz Krisztián sem mutatna kevesebbet a pályán.


Kalapos írta:
2021.01.18. 10:27:00
Szerintem a csapat legrosszabb játékosa Messi volt, és ez nagyon bántó.

Nem hiszek a korábbi évek zsarnoki összeesküvéseiben, de most komolyan mért játszott ő? -1 ember volt. Ha sérült ne játszon, ha nem sérült akkor egy döntőn illik hajtani. Mindenki, több hozzászólás is SR-t meg Pikét meg Buszkeccet szidja aztán 3ból 2 nem is játszott. Buszkecc meg tök jó volt, sok labdát szerzett és voltak indításai is, teljesen vállalható volt, nincs jobb helyette.

Messi volt a vezére annak a csapatnak aki Romában meg Liverpoolban leégett, és annak is ami tegnap lebőgött. Nem mozog, lusta, enervált, folyton elkéri a kezdőkörben a labdát és aztán semmit se kezd vele, csak elakad rajta minden.
Ha nem 10-esben játszana hanem 7-esben vagy 11-esben innen páran már elindultak volna gyalog hogy fejét vegyék.
Alba meg a másik jó madár.. őt meg Lengletet jogosan érte kritika, meg az edzőt is.

Ne felejtsük el Messi mit ért el nálunk korábban, de azzal ne mentegessük ma, hogy 2015-ig isten volt.

Én szeretem Messit, de az edző is meg ő is elmehet a francba azért mert tegnap kezdett, és mert végig (majdnem) pályán volt, nem lehet volna szabad játszania ilyen mentális/fizikai állapotban. Ez az ő önzősége volt, persze ki ne akarna játszani ezt fel lehet hozni mentségében, de itt igenis le kellett volna akkor cserélni félidőbe és nem törődni azzal ha duzzog, vagy neki kellett volna belátnia hogy gyenge állapotban van. Nélküle se játszottunk jól, de jobban, és az enervált lusta hangulata a CSK-nak igenis hat a csapat többi tagjára is, Messi viselkedése kritikán aluli volt és nem jó példa a többieknek.

Mindenki gondolkozzon el ezen, nézzétek újra a meccset ha kell és húzzátok a strigulákat ki hányszor hibázik, hányszor csinál valami jót. Meg fogtok lepődni, és a szokásos beböfögések hogy SR meg Buszkecc takarodj azok nem ülnek csak mondom.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3280
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.01.18. 15:43:41

LG írta:
2021.01.18. 15:02:54
Én biztos nem akadtam volna ki, ha B csapat játszik az egész szuperkupán, mert már évek óta ezért sírok, hogy ne fárasszuk a legjobbakat az ilyen sorozatokkal. Ahogy Te is írtad, ez a Bilbao szintű csapatoknak komoly lehetőség, persze, hogy úgy mennek, mint akik vért ittak.

Ha behúzzuk sokat nem nyerünk vele, így viszont egy kellemetlen pofon. Tavaly is könnyen lehet, hogy a szuperkupa elbukása is nagy lépés volt a 8-2 felé...
Koeman is akart volna nyerni, ahogy a Real is. Ma sajnos nincsenek aranylábú legjobbak, akiket BL cím reményében kalitkába kellene zárni. Zidan is felküldte az aktuális legjobbjait.
Ma csapatépítés van és bizony ez a szuperkupa illett ebbe a képbe.
Egy elvileg épülő csapat vagyunk néhány idősebb játékossal. Bilbao új edzővel valószínűleg szintén csapatépítésnek fogta fel.
Manapság nem természetes, hogy nyerjük a címeket, így nekünk is ugyanolyan ez a lehetőség, mint a Bilbao szintű csapatoknak.
Ki lehet mosdatni a csapatot, de azzal csak saját magunkat csapjuk be.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21121
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.01.18. 15:02:54

Én biztos nem akadtam volna ki, ha B csapat játszik az egész szuperkupán, mert már évek óta ezért sírok, hogy ne fárasszuk a legjobbakat az ilyen sorozatokkal. Ahogy Te is írtad, ez a Bilbao szintű csapatoknak komoly lehetőség, persze, hogy úgy mennek, mint akik vért ittak.

Ha behúzzuk sokat nem nyerünk vele, így viszont egy kellemetlen pofon. Tavaly is könnyen lehet, hogy a szuperkupa elbukása is nagy lépés volt a 8-2 felé...
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 857
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.01.18. 14:28:20

Páran szeszélyesek vagytok, pedig ez nem a női napozó :) A bajnokságban elidnult az örömködés, csak mert bement pár labda a kapuba, ami eddig kicsorgott, most meg újra minden el van veszve.

Ezt a kupát megette a fene. Arra jó, hogy a középcsapatok álmodozhasanak valamiről. Látszik is, a Real Sociedad is nagyon élt, a Barca meg szenvedett. Ez a Bilbao meg könnyedén ütötte ki a Realt, majd a Barcát is legyőzte. Sok szerencséjük volt, de azért nem érdemtelenül nyertek. Amúgy ellenünk érezhetően komolyabb intenzitással játszottak, mint a Real ellen.

Egyszerűen ez sok, pláne most. Nem gondolom, hogy az akarással van a gond, egyszerűen nem ment semmi. És ha nem megy semmi, akkor visszaállunk a Valverde berögzülésekhez: Messi kérje el félpályán a labdát és sétálgasson vele, hogy egy sánta kecske is visszaérjen. Fizikailag és mentálisan is ki van merülve a csapat és baromira nem segítenek ezek a kupameccsek, ahol ciki kikapni, de senkit nem érdekel, ha nyersz. Ezek a középcsapatoknak vannak, akiknek ez a nagy lehetőségük, hogy haraggal, erővel, szerencsével, lendülettel nyerjenek egyetlen valamicskét az évben. Utólag okosabbak vagyunk, de az lett volna a jó, ha teljesen B csapatot állít fel az edző - de persze ezért is ki lettek volna rá akadva. És nem csak most, hanem már az előző meccsen is jó lett volna.

Nemrég dominálva győzték le a bajnokságban ugyanezt a csapatot, most meg Grizes és mondjuk de Jong hasonlított focistára egyedül.
Messi kimerült, egyértelműen nem kéne játszania ilyenkor, akkor se, ha még ilyen állapotban is esetleg segítene. Nem éri meg összességében. Az az ütés is a teljes fáradtságára, frusztrációra és az ellenfél viselkedésére visszavezethető. Ezért gond mikor fent van egy játékos, aki lépni nem tud, mert nem csak azt jelenti, hogy nem vágtázik, hanem a döntéseit is rossz irányba befolyásolja a fáradtság. Az utóbbi időben megjött a kedve, tudjuk, mindig nyerni akar..kár volt ellőni az utolsó tartalékait arra, hogy lehozzon egy rossz meccset.
Alba ad is, ne vitassuk el, de sokat el is vesz. Még így is sokáig úgy gondoltam, hogy nincs jobb, mert Firpo kifejezetten gyenge volt. Viszont az utóbbi perceiben kifejezetten jó volt Firpo, végre látom miért hozták ide. Szerintem már nem sok vesztenivalónk van, Firpo hozna annyit, mint Alba. A gond, hogy elvileg Alba egy erős ember az öltözőben. Piqué és Messi nagy haverja, biztos nem egyszerű padoztatni.

Mingut pedig jobban el tudnám képzelni Busi helyén, ő eléggé fáradhatatlan és tudja mi az a védekezés, de szívesen előre is megy... Nem dőlt össze a világ, bemutatta a csapat az elmúlt hónapokban a bajnokságban, hogy tudnak játszani, az elmúlt meccseken pedig, hogy gólokat is tudnak lőni. Ezt nem vette el a szuperkupa. De azt is látni kell, hogy sem a bajnokság, sem a kupák nem sétagaloppok. A csapat egy része fiatal, a másik öreg, a környezet pedig eszméletlenül pusztító. Évek-óta vannak erőnlét problémái a csapatnak. A soha-sem-volt-terminátor-féle játékosok lassultak, gyengültek annyit, hogy már elérték a kritikus pontot, akkor is, ha sokszor sokat adnak a meccshez. Ettől a terheléstől pedig éppen nem az erőnlét emelkedik, hanem a fáradtság, miközben fáradtan, kizsigerelve és bizonytalanul kezdték a szezont. Ezzel nem mentegetem a srácokat, de pontosan azt kapjuk, amit kapni lehet. A PSG-nek sokkal kevesebb baja van, mégis botladoznak a bajnokságban (tavaly ilyenkor már kb biztos volt a győzelmük) és pár hónapja még arról panaszkodtak, hogy a futballszervezeteknek észhez kéne térniük, mert már túl vannak a maxon, amit ki lenne szabad sajtolni a játékosokból. Nagyon bízom abban, hogy most nem fogadkozni fognak, hanem tényleg a b csapat megy majd kupára futkosni.
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2021.01.18. 13:20:04

kiábrándultan nehéz tárgyilagos maradni. egy fizikailag bivalyerős és erre építő (helyesen és jó szemmel!) középcsapat gyűrte le szó szerint a Barcát ezt támogató bíróval és egy olyan góllal ami 10 évenként egyszer sikerül egy embernek(vagy egyszersem)
konklúzió? a Barca mára egy középcsapat színvonalára süllyedt aminek nincs!! kiemelkedő erénye. gyenge-közepes edző, u.ilyen állomány , u.ilyen stílus(talanság), u.ilyen játék.
szomorú de ha az ember a cserepadra néz csak gyengébb embereket lát....(az ajnározott Puig ról is azt sejtem, csal látni kellene 3x 90 perci játszani) így pedig sok jóra nem számíthatunk.
bár ne lenne igazam.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7407
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.01.18. 12:46:56

Nagyon kiábrándító egy meccs volt, körülbelül 20 %-on lötyögött az egész csapat. És most azt sem lehet mondani, hogy a Bilbao bunkerezett volna, sokszor ők szorítottak be minket, szerintem a labdabirtoklás is az ő oldalukra billent, legalábbis 50-50 lehetett.
Ezzel lehetett volna bőven mit kezdeni, máskor gyenge játékkal is 2 gólt tudunk közé rakni a kitámadó ellenfelek ellen. Most még helyzetig is alig-alig jutottunk. Rossz volt nézni mikor Dembélé megindult és inkább elkezdtünk középen adogatni vagy Messi elkérte a kezdőkörben a baszkok meg kocogva is visszaérhettek. Nagyon látszott rajta hogy nem egészséges, jobb lett volna ha nem is nevezik.
Az, hogy a baszkok mennyire gusztustalanul játszottak és a bíró mennyire asszisztált ehhez egy dolog, nem ezen múlt, hogy semmi akarás, hajtás nem látszott.
Pozitívum, hogy befejezésben Griezmann odatette magát és végre csatárként játszott.
A másik számomra De Jong. Talán ő volt az egyedüli aki kiemelkedett a csapatból és már jó ideje olyan teljesítményt rak le, amiért idehoztuk. Az idei évben talán Araujo, ő és Pedri akik pozitív meglepetések.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3280
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.01.18. 12:18:31

gránit írta:
2021.01.17. 23:46:11
A "védelem" megint döbbenetesen gyenge volt.
Sajnos sokkal összetettebb a probléma. Nincs csapatunk, csak játékosok vannak. Ez folyamatos Koeman első meccse óta.
Tegnapi meccs: a gólunkig nem is tudtunk átjönni a bilbaoi térfélre, fizikálisan és mentálisan felülmúltak bennünket, nem mellesleg ők szervezett csapatot alkottak.
Alba - amennyit hozzátesz, annyi el is megy rajta
Lenglet - kár a betűkért és energiáért a pötyögéshez
Busi - sajnos nincs olyan középpályásunk, aki védekezni tud, szerintem ez az a poszt aminek megoldása a legsürgetőbb. (megérzésem, hogy Koeman Sergi Robira vár a poszton)
Pjanic - semmire sem alkalmazható vagy Koeman nem tudja semmire használni

Ezeken kívül is annyi a kérdőjel egy sor olyan játékosról, akik ránézésre nem analfabéták a focihoz, miközben Koeman kezei alatt mégis teljesen annak tünnek.
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.01.18. 12:14:23

Rob888 írta:
2021.01.18. 11:30:12

Egyetértek veled azzal, hogy Messinek hatalmas hiba volt tegnap vállalnia a játékot. Nem volt 100%-os a lába, de szerintem még 70%-os sem! Az edzőnek és az orvosoknak el kellett volna tiltani a játéktól! Mondjuk nem kellett volna lecserélni, hanem nem kellett volna játszatni! Ő játszani akart, mert a focista szíve vitte előre. Nem hiszem, hogy ez önzőség. A jogos kiállítása pedig pont a sérülése miatti frusztráltságából fakadt. Igazad van CSK-ként tegnap ( is) megbukott. Az általad megjelölt 2015-ös dátummal nem értek egyet, szerintem 2019 a helytálló. (Egyébként az elmúlt hetekben kiváló formában volt)
Valóban túlzás volt vissza menni 2015-ig, mert sok minden nem rajta ment el azóta, és valóban jó, és motivált volt az utolsó pár hétben is.


Másik téma a Bilbo stílusa. Nem volt szép, sem elegáns. De ők ilyenek, és sok ilyen csapat van. Ahogy ki lett emelve más által, szerintem is a fiataljaink simán fel vették a ritmust. Minguezát egyszer megverte Muniain 1v1ben, ő ránézett a bíróra aki mondta hogy semmi se volt, és aztán többször nem verte meg Minguezát Muniain, mert a mi fiunk is élt a bíró által adott eszközökkel. Puig is simán képes volt felgyorsítani és elszökni a fogásból, aztán osztogatni oldalra/előre, mielőtt megjön a második védő tarolni. Ez a játékosok sebességének és harcosságának kérdése, nem a bíró mondta a piroskékeknek hogy öregasszony módjára forogjanak. Iniesta meg Xavi is azért tudtak előre játszani nehéz emberfogásban, mert 0-ról 100-ra ugrottak egy pillanat alatt, és aztán az első cselló után már a labda mozgott nem ők. Sajnos a mai alapanyag a mostani edzői felkészítéssel erre nem képes.

Edző úrról még egy dolog... Pep meg Lucho annó ugrált és kiabált, meg vizes flakont dobált, pont mint a Bilbao mostani edzője. Az utolsó 3 edzőnk meg csenden ül a padon unott fejjel, és ez az egész csapat általános hangulata is. Nagyon tetszik a kép is amit bedobott valaki, jól mutatja mi van. Ilyenkor kell az a pár ember aki összerángatja a társaságot, és ezt leginkább az edzőnek meg a CSK-nak kellene, de ez most nem megy. Szerintem itt tört el végleg minden egyébként nálunk, itt most nagyon meg fogunk zuhanni, és attól félek Puig lesz annyi mint Xavi volt 2006-ban, mikor megint sikeresek leszünk. Ez csapatszellem, edző, és motiváció kérdése.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21121
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.01.18. 12:11:46

Rob888 írta:
2021.01.18. 11:44:49
A Bilbaó játéka számomra hatalmas csalódás! Mindig szimpatikus, hajtós csapatnak tartottam őket. Tegnap a csapatkapitányukkal az élen undorítóak voltak. Szégyenletes teljesítmény, visszataszító viselkedés. Mindez főleg Muniartól, aki kiváló focista. Kár érte! Szerintem többet veszítettek ezzel a meccsel, mint amennyit nyertek!
Pedig nem mostanában kezdtek el így játszani, márt 10 éve is hírhedtek voltak a durvaságukról.
Kicsit off: nem követem őket annyira, mennyire tartják még a tradíciókat? Ugye valamikor csak nekik és Barcának nem volt mezszponzoruk, illetve náluk az is elv volt, hogy csak baszkok játszanak a csapatban. Most viszont azért van néhány érdekes név és arc a csapatban. Vagy ők is honosított baszkok? :D

Valaki jól leírta, mi a baj a kupával, szuperkupával és társaikkal. Az olyan kaliberű csapatok, mint pl. a Barca sokkal többen veszíthetnek vele, mint nyerhetnek. Ezért kellene B csapattal végignyomni az ilyeneket.
Rob888
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2020.10.01. 23:49:16

2021.01.18. 11:44:49

A Bilbaó játéka számomra hatalmas csalódás! Mindig szimpatikus, hajtós csapatnak tartottam őket. Tegnap a csapatkapitányukkal az élen undorítóak voltak. Szégyenletes teljesítmény, visszataszító viselkedés. Mindez főleg Muniartól, aki kiváló focista. Kár érte! Szerintem többet veszítettek ezzel a meccsel, mint amennyit nyertek!
Rob888
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 327
Csatlakozott: 2020.10.01. 23:49:16

2021.01.18. 11:30:12

Kalapos írta:
2021.01.18. 10:27:00
Szerintem a csapat legrosszabb játékosa Messi volt, és ez nagyon bántó.

Nem hiszek a korábbi évek zsarnoki összeesküvéseiben, de most komolyan mért játszott ő? -1 ember volt. Ha sérült ne játszon, ha nem sérült akkor egy döntőn illik hajtani. Mindenki, több hozzászólás is SR-t meg Pikét meg Buszkeccet szidja aztán 3ból 2 nem is játszott. Buszkecc meg tök jó volt, sok labdát szerzett és voltak indításai is, teljesen vállalható volt, nincs jobb helyette.

Messi volt a vezére annak a csapatnak aki Romában meg Liverpoolban leégett, és annak is ami tegnap lebőgött. Nem mozog, lusta, enervált, folyton elkéri a kezdőkörben a labdát és aztán semmit se kezd vele, csak elakad rajta minden.
Ha nem 10-esben játszana hanem 7-esben vagy 11-esben innen páran már elindultak volna gyalog hogy fejét vegyék.
Alba meg a másik jó madár.. őt meg Lengletet jogosan érte kritika, meg az edzőt is.

Ne felejtsük el Messi mit ért el nálunk korábban, de azzal ne mentegessük ma, hogy 2015-ig isten volt.

Én szeretem Messit, de az edző is meg ő is elmehet a francba azért mert tegnap kezdett, és mert végig (majdnem) pályán volt, nem lehet volna szabad játszania ilyen mentális/fizikai állapotban. Ez az ő önzősége volt, persze ki ne akarna játszani ezt fel lehet hozni mentségében, de itt igenis le kellett volna akkor cserélni félidőbe és nem törődni azzal ha duzzog, vagy neki kellett volna belátnia hogy gyenge állapotban van. Nélküle se játszottunk jól, de jobban, és az enervált lusta hangulata a CSK-nak igenis hat a csapat többi tagjára is, Messi viselkedése kritikán aluli volt és nem jó példa a többieknek.

Mindenki gondolkozzon el ezen, nézzétek újra a meccset ha kell és húzzátok a strigulákat ki hányszor hibázik, hányszor csinál valami jót. Meg fogtok lepődni, és a szokásos beböfögések hogy SR meg Buszkecc takarodj azok nem ülnek csak mondom.
Egyetértek veled azzal, hogy Messinek hatalmas hiba volt tegnap vállalnia a játékot. Nem volt 100%-os a lába, de szerintem még 70%-os sem! Az edzőnek és az orvosoknak el kellett volna tiltani a játéktól! Mondjuk nem kellett volna lecserélni, hanem nem kellett volna játszatni! Ő játszani akart, mert a focista szíve vitte előre. Nem hiszem, hogy ez önzőség. A jogos kiállítása pedig pont a sérülése miatti frusztráltságából fakadt. Igazad van CSK-ként tegnap ( is) megbukott. Az általad megjelölt 2015-ös dátummal nem értek egyet, szerintem 2019 a helytálló. (Egyébként az elmúlt hetekben kiváló formában volt)
Mascherano14
Capitá del Barça
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2018.01.04. 00:19:27

2021.01.18. 11:19:56

Ennyit tudunk ebben a felállásban, alapvetően Koeman baszarintotta el. Ha nem látta be a real meccs alapján, akkor itt kellett volna, hogy szét kell futtatni a baszkokat. Hagytuk őket kényelmesen tolódni, miközben tök lassan passzolgattunk. Ha sokat rugdosnak, és nem torolja meg a játékvezető, akkor különösen gyorsítani kell, mert különben nem lesz látványos fault. MINDEN egyes lefordulást vagy megindulást leütköztek, MINDET. És ügyesen a határon, amit sajnos a játékvezető túl sokszor elengedett sárga nélkül. Pl. a Messi piros előtt is sárgás belépő volt. Szó szerint felőröltek minket. Azt tetszett, hogy Pedri, de Jong, Araujo, Minguse és Puig abszolut fel tudták venni ezt a stílust.
Ha Messi még sérült, nem kellett volna kezdenie, fusson helyette Puig az első félidőben, akár. Gyakran egyáltalán nem volt középpályának támadásépítéskor, mi volt terv a labdakihozatalra??? Miért nem Minguesa kezdett, hiszen Dest nemigen volt jó mostanában és a fejjátékban sem jobb. Busi is lassú volt ehhez a játékhoz, Lenglet meg... hát mintha 10 évet öregedett volna tavaly óta, idén nincsen egy elfogadható meccse. Pjanics-Trincao?????
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 768
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.01.18. 11:18:58

Sok mentegetni való dolog lehetne, de ami hiányzik, ami valahol elveszett, az a csapatszellem.
Nézd meg ezt a képet. A különbség a két csapat mentalitása között:
Barca-bilbao.jpg
Barca-bilbao.jpg (87.14 KiB) Megtekintve 4220 alkalommal
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.18. 10:48:16

Nem láttam a tegnapi meccset, de azért a sors furcsa fintora, hogy pont a Bilbao ellen indult be a szekér, játszottunk pár jó meccset, aztán pont a Bilbao ellen pukkan ki megint a lufi... Az akkori meccs volt az első Marcelinonak, ahol játszottunk egy jó meccset, a 3-2-vel asszem nem kell szégyenkeznie. Azóta eltelt cirka 3 hét ha jól emlékszem, Marcelino összerakta a csapatot, Koemannak ez cirka 5 hónap alatt nem sikerült... No comment. Vannak fellángolások, de hosszú távon látszik, hogy nem jön a jó forma.
Messi meg gondolom játszani akart, mert ez egy döntő és mégiscsak, az utóbbi időben nem sok ilyenben volt része és látja, hogy nem igazán lesz lehetősége erre a közeljövőben, lehet, úgy gondolta, utolsó döntője a Barcában, ahol egy kupát felemelhet és még sérülten is vállalta, hogy játszik. Nos, ahogy olvasom, lehet nem kellett volna...
Sajnálom, de ez egy tökéletes tükre Koeman ténykedésének, vannak fellángolások, de hosszútávon nem lehet erre az emberre építeni. Ez egy ratyi kupa volt, igazából kit érdekel, nem is ezzel van a baj, hanem ha még itt sem megy egy Bilbao ellen, akkor mit várunk majd a BL-ben? Ha a PSG-n valami csoda folytán túl is jutunk, akkor a 8 között jöhet egy baromi erős csapat egy baromi nagy zakóval megint...
barlacy
Jugador del Barça
Hozzászólások: 203
Csatlakozott: 2011.03.08. 06:26:33
Tartózkodási hely: kecskemét

2021.01.18. 10:40:47

Egy kis pihizés után:
Nem érdemeltünk vereséget! A játékosaink nem voltak elég gyorsak a passzjátékban,lassan értünk föl.megvártuk míg az ellen beáll védekezni..Dembelét szinte kivették a játék elején, Best játszott már sokkal jobban is.Pedri is ma halványabb volt a szokottnál,De Jong nagyon szorgalmas volt.A csapattal elégedett voltam nem volt fásultság! (de volt fáradtság), a lelkes rengeteget szabálytalankodó ellenfelet támogatta a játékvezető! Ennyi visszahúzás visszarántás, néha lebirkózás ami itt volt, az szinte hihetetlen! Megtorlatlanul! Én úgy tudom a visszahúzásért sárga jár, ha utolsó gólra törő játékost érint piros jár!! Ez a bíró nem tudom mit kap a spanyol szövetségtől,l?Meccsben tartotta a baszkokat az biztos! Szándékos durvaságok fetrengések időhúzás stb ,.stb! . Én szoktam nézni a Bilbaót, mert lelkes játékuknak híve vagyok de a ma esti produkciójukat feledném! Hogy lehet , hogy Munian pályán maradhatott szándékos durva szabálytalanságok sorozata után is? Vagy Ballanziaga, vagy D. Garcia?És Capa,és sorolni lehetne a sárgát igénylő eseteket! Mondhatjuk,hogy pontossággal nagyobb összpontosítással kis szerencsével pártatlan objektív játékvezetéssel nyernünk kellett volna!


Nem értek egyet a csapatot temető néhány "szakértő"-vel! Igenis az út jó , a fiatalokat be kell építeni.A védekezés megerősítése továbbra is cél, és a középpálya gyors átjátszására kell törekedni, minél kevesebb labdavesztéssel.Elől a gólveszélyességet pontossággal fokozni kell .,és bátrabban kekk lövésre biztatni minden helyzetbekerülőt! Nem kell túljátszani a helyzeteket!

Én azt hiszem fog ez menni! Hajrá!!
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.01.18. 10:27:00

Szerintem a csapat legrosszabb játékosa Messi volt, és ez nagyon bántó.

Nem hiszek a korábbi évek zsarnoki összeesküvéseiben, de most komolyan mért játszott ő? -1 ember volt. Ha sérült ne játszon, ha nem sérült akkor egy döntőn illik hajtani. Mindenki, több hozzászólás is SR-t meg Pikét meg Buszkeccet szidja aztán 3ból 2 nem is játszott. Buszkecc meg tök jó volt, sok labdát szerzett és voltak indításai is, teljesen vállalható volt, nincs jobb helyette.

Messi volt a vezére annak a csapatnak aki Romában meg Liverpoolban leégett, és annak is ami tegnap lebőgött. Nem mozog, lusta, enervált, folyton elkéri a kezdőkörben a labdát és aztán semmit se kezd vele, csak elakad rajta minden.
Ha nem 10-esben játszana hanem 7-esben vagy 11-esben innen páran már elindultak volna gyalog hogy fejét vegyék.
Alba meg a másik jó madár.. őt meg Lengletet jogosan érte kritika, meg az edzőt is.

Ne felejtsük el Messi mit ért el nálunk korábban, de azzal ne mentegessük ma, hogy 2015-ig isten volt.

Én szeretem Messit, de az edző is meg ő is elmehet a francba azért mert tegnap kezdett, és mert végig (majdnem) pályán volt, nem lehet volna szabad játszania ilyen mentális/fizikai állapotban. Ez az ő önzősége volt, persze ki ne akarna játszani ezt fel lehet hozni mentségében, de itt igenis le kellett volna akkor cserélni félidőbe és nem törődni azzal ha duzzog, vagy neki kellett volna belátnia hogy gyenge állapotban van. Nélküle se játszottunk jól, de jobban, és az enervált lusta hangulata a CSK-nak igenis hat a csapat többi tagjára is, Messi viselkedése kritikán aluli volt és nem jó példa a többieknek.

Mindenki gondolkozzon el ezen, nézzétek újra a meccset ha kell és húzzátok a strigulákat ki hányszor hibázik, hányszor csinál valami jót. Meg fogtok lepődni, és a szokásos beböfögések hogy SR meg Buszkecc takarodj azok nem ülnek csak mondom.
ikajli
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 454
Csatlakozott: 2019.03.30. 20:40:04
Tartózkodási hely: Pécs

2021.01.18. 10:25:43

Amit én nagyon sajnálok, és kicsit sem értek, az az, hogy miért nem látszik a tűz, az akarás a csapaton. Azt egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezek a játékosok úgy gondolkodjanak, hogy nekik mindegy, kimennek a pályára, aztán megpróbálják minél kevesebb strapával kialibizni azt a 90 percet (ami itt 120 lett). Tényleg nem értem.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2021.01.18. 09:57:33

Aludtam egy kicsit rá, mielőtt írtam,mert ha éjjel tettem volna akkor végleg kizárnak.
Döbbenetes volt a csapat tegnap. A hozzáállás. Ha nem akartunk játszani, akkor nem kellett volna kiállni, vagy elbukni szándékosan az elődöntőt, de így egy igazán nagy égés lett belőle. Ennyire kiégett, kedvetlen társulatot nézni 120 percen keresztül fájdalmas volt.
Sem fejben sem erőnlétben sehol sem voltunk. Az előre-játék megint nulla volt.Középpálya semmi, nulla, sem védekezésben sem támadásban nem ér egy hajtó-követ sem.A védelem...tragédia, gyakorlatilag minden labda gól ami eltalálja a kaput és most TS sem tudott megmenteni mndent. Minden bevelés életveszély. Itt egyedül Araujo hozott elfogadható teljesítményt. A labdakihozatal-aki kitalálta ezt,hogy a kapunk előtt keresztben kell passzolgatni, amit simán le lehet támadni, agyon kellene lövetn. Végleg száműzn kell ezt.
Örülök,hogy Bus ismét kirobbanthatatlan tag lett.:(
A végén pedig Messi...lyesmit csak egy végső elkeseredésében tesz egy játékos, főleg olyan régi róka mint ő.
Persze végig húzták-vonták,rúgdosták, de hát most jönnek majd a következmények a szándékos ütésért...
Elkeserítő ez az egész helyzet.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2021.01.18. 09:45:44

A tegnapi megint Albán ment el, ahogy a liverpooli is(ja meg az Dembelén is :lol: )
Messin meglepődtem. Rosszul játszottunk, viszont amit a baszkok megengedtek maguknak az több a soknál. Messiről minimum 2 sárgát elfelejtett kiosztani, De Jongot egész meccsen visszahúzták, szándékosan arcbafejelték-ilyet nem láttam a szűk 20 év alatt mióta követem a focit. Nem csodálom hogy Leo elkattant. Lehet úgy küzdeni ahogy a Chelsea meg lehet így is bilbao módjára.
Ezért vállalok egy kis pihit; Leo helyében meg is rugdostam volna 1-2 baszkot a földön. Megérdemelte a gyerek a könyököst.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10103
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.18. 09:32:36

Nero. írta:
2021.01.18. 00:53:13
Ilyan agresszív itást, ilyen fizikális változást tisztán nem lehet elérni ilyen rövid idő alatt
Ja persze, tehát a legújabb kifogás hogy az ellenfél kokszol?

De lehet ilyen agresszívan is. Úgy hívják hogy elszántság, akaraterő stb. Egykoron mi is ilyenek voltunk, csak a keret nagy része ott hagyta a lelkét Rómában, Liverpoolban vagy Lisszabonban.

Ha ennyi pénzt keresnék mint ők, azzal amit szeretek, akkor az a minimum hogy 90-120 percen keresztül felszántom a pályát. Csak már hozzá szoktak, hogy ezeknek a szégyenteljes teljesítményeknek nincs semmilyen jelentős következménye. Piqué és SR is kezdők lettek volna ma, ha nem sérültek. És ugyanúgy kikaptunk volna.

Minket szurkolókat jobban bánt ez az egész mint őket. Ők beülnek a Ferrariba és az élet megy tovább. Miért igazolnának el más csapatba, ahol fele ennyit keresnének és az edző tarkón verné őket ezért a hozzá állásért.
Az a baj hogy nekünk semmi se jó. Ha kitámad presszingelni az ellenfél akkor Busiék(meg a csapat 90%-a) azt se tudja merre van melyik kapu, ha meg beállnak sündisznózni akkor meg az a bajunk.

Amúgy a titok annyi hogy a Bilbao akarta, míg mi egy BL elő-negyeddöntőre is képesek vagyunk úgy kimenni mintha Ázsiában valami hokirendezvény lenne épp a nyáron.Fejeket érdemes megnézni, ami egy ilyen meccsen is felháborító, hát még egy BL meccsen.
Gyengék vagyunk mindenhogy, fejben, fizikálisan, futballfilozófiában is. Nyomatjuk a kapunk előtt 150 passzt gyök2-es tempóval és csodálkozunk hogy nem az ellenfél szédül el hanem mi.
A meccs egyetlen pozitívuma Griezmann volt, aki VÉÉGRE jól használta ki a helyzeteket. Én vagyok az egyik legnagyobb kritikusa de azért nem tudom hibáztatni hogy stadionból kilőtte kapásból a labdát, mert a 2 "kötelezőt" hozta, nem úgy mint előtte 1 évig.

Egyedül Messit és Stegent sajnálom, meg a fiatalokat:
https://pbs.twimg.com/media/Er9_2aBW4AU ... =4096x4096
vg99
Capitá del Barça
Hozzászólások: 541
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2021.01.18. 07:18:00

Nem láttam a meccset, csak a livescore-n az eredményt, ill. a labda útját,
ami ilyen formában még idegesítőbb, mint élőben.
Gyakorlatilag mindig visszafordulunk a félpályánál, és a 16oson folyik legtöbbször a labda.
Sehol az elmúlt években sikeres csapatok dinamikája.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3277
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.01.18. 05:37:07

Amíg Busi,Lenglet,Alba(de ahogy írták Piqué és Sr is kezdett volna) a pályán van egy kupadöntőn az elmúlt évek után,senki ne várja,hogy jól játszunk vagy éppen ha jól nem,de legalább felszántsák a pályát. Ezek a játékosok ilyet nem tudnak. Annyi pofont kaptak már,hogy ez van bennük. Motivációt hírből sem ismernek,vagy ennyire nem érdekli őket a kupa(amit kétlek,mert ez volt az egyetlen esély) vagy úgy voltak vele,hogy Messi csak lő egyet a végén,nem?

Nem ringatom magam semmilyen álomba,lehet hogy felállást váltottunk, meg jelenleg sok a fiatal a kezdőben(ez majd tavaszra változik) de az alap ugyanaz. Utóbbi időben az eredmények nem voltak rosszak a bajnokságban,még jó játék is volt,de a bl-től a szokásost várom. Ha a PSG kijön motiváltan és jól játszva, jöhet az újabb pofon. Már a Juve ellen is kaphattunk volna egy ötöst legalább,ha az olaszok úgy állnak a meccshez.

Meglesz a 3. hely,Koeman ide vagy oda,ezzel a kerettel senki nem tudna már mit kezdeni,annyira vereségre van ítélve komoly meccseken.
Barcatesz
Barça C
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2021.01.18. 00:03:47

2021.01.18. 01:47:42

geridoss írta:
2021.01.18. 00:48:10
Barcatesz írta:
2021.01.18. 00:42:36
Új regisztráló vagyok
Hát ezért kár volt.
Mondja egy szimpatikus házigazda. Gratulálok érte, gondolom te vagy itt a visszahúzódó, de nagy tapasztalatú szakértő.
Barcatesz
Barça C
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2021.01.18. 00:03:47

2021.01.18. 01:24:42

Nero. írta:
2021.01.18. 00:53:13
Ilyan agresszív itást, ilyen fizikális változást tisztán nem lehet elérni ilyen rövid idő alatt
Ja persze, tehát a legújabb kifogás hogy az ellenfél kokszol?

De lehet ilyen agresszívan is. Úgy hívják hogy elszántság, akaraterő stb. Egykoron mi is ilyenek voltunk, csak a keret nagy része ott hagyta a lelkét Rómában, Liverpoolban vagy Lisszabonban.

Ha ennyi pénzt keresnék mint ők, azzal amit szeretek, akkor az a minimum hogy 90-120 percen keresztül felszántom a pályát. Csak már hozzá szoktak, hogy ezeknek a szégyenteljes teljesítményeknek nincs semmilyen jelentős következménye. Piqué és SR is kezdők lettek volna ma, ha nem sérültek. És ugyanúgy kikaptunk volna.

Minket szurkolókat jobban bánt ez az egész mint őket. Ők beülnek a Ferrariba és az élet megy tovább. Miért igazolnának el más csapatba, ahol fele ennyit keresnének és az edző tarkón verné őket ezért a hozzá állásért.
Úgy látom élsportolókkal állok szemben, akik a mai napon le tudják futni a 10 kmt 40 percre max erőbedobással, aztán keményen edzenek 2 hétig és már a 20 km is megy 80 percre. Ha ilyenre képes vagy gratulálok, csak szólok, hogy az első két hét után a 10 km se fog lemenni csak 45 percre, talán. Nincsenek csodák. Az edzőjük véleményét mondtam, az állapotukról amikor átvette őket.
Válasz küldése