Gerard Piqué

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.02.17. 15:48:00

drobika írta:
2021.02.17. 14:48:02
Az a férfias, ha valaki csúnyán beszél? Szerintem meg nem. Persze mindannyian káromkodunk,még akkor is, ha különböző a habitusunk. Sajnos minden évben a megfogadott ígéretem ami az időnkénti csúnya beszéd elmaradását illeti, sosem tudom betartani. De ettől nem leszek férfias. Valakinek az anyját pedig nem szoktuk szidni. Legalábbis nem túl szép dolog. Érdekes, hogy ezt valaki védi.Vannak azért határok. Nyilván lehet egymást kritizálni és jobbító szándékkal odaszólni, de semmiképp sem anyázni, és ráadásul csapaton belül.
Nem ezt írtam, akkor sem ha szándékosan félre akarod értelmezni. Az nem férfias aki a pályán leáll agonizálni, hogy csúnyán beszélnek vele, miközben mindenki idegállapotban van. Ha bajod van ezzel, az öltözőben lerendezed a saját ízlésed szerint, nem megsértődsz és felülsz egy repülőre.

Amúgy sosem értettem ezt... valaki tényeg komolyan gondolja, hogy ilyenkor baja van a drága mamussal? Lehet már rosszul szocializáltak a sport világába, de nekem egy csapat, ahol nincs egy tisztességes k.anyád, az a következő lépés, hogy érmet adjak a részvételért. Aki ettől megalázva érzi magát, az nemhogy él, de amatőr sportra is alkalmatlan mentálisan.
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.17. 15:17:46

Tegnap este lezárult egy időszak?
Ez komoly? Róma , Liverpool után lezárult?
Hogy nem láttunk volna focipályán élőben? Magam is játszottam több évig nem Barcelona szinten.Pontosan tudom hogy miként beszélnek egymással is a játékosok.
Egy részük a másik rész pedig másként .Ízlés kérdése is és persze nemi intelligencia is kellene. Például felismerni hogy a múlt nem jogosít fel mást emberi méltóságában sérteni és sehová nem vezet egy csapatban. Klikkek kialakulásához igen, de az nem csapat...
Kár ezen vitatkozni szerintem mert el kell fogadni egymás véleményét és előre nézni.Nincs más lehetőség.
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2021.02.17. 15:10:32

Húha vannak itt érdekes vélemények =P~
Az látszik a legtöbb ember még csak tévébe látott focipályát, csúnya beszéd :( :shock: jujj :D most komolyan =P~ Azt hogy egymást anyázzák nem jelenti azt, hogy nincs egység, vagy utálják egymást.
Pique nem hiszem kérte kezdjen, ez Kűman döntése volt, és ugyan melyik játékos monjda azt, ja boccs én nem akarok játszani, persze, hogy akar, ez az élete és ha Ő nem hisz benne jót fog menni a pályán, akkor focizni sem volt értelme elkezdenie, menjen könyvelőnek.
Griezmant úgy zavarnák le B-be, hogy vissza se nézhetne egy ilyen után, kuss a neve, ide sem akart jönni, semmit nem tett le az asztalra itt, Pique körme alatti koszban több Barcelona van, mint neki valaha itt lesz.
Ha Puyol itt lett volna ketté harapja a fogával a kis cofját és meg se merne mukkani, az lehet Pique nem egy kiválló játékos, nem a legjobb vezér, de látszott zavarja ami történik, míg Grizes csitítgat, ki ő? Takarodjon, amint lehet, de Pique se maradjon.
Szégyen, hogy ez ma a csapat! Ilyen a belső viszonyok mellett, nem csoda nincs rendben semmi, nincs vezér, nincs edző, így azt a keveset sem lehet kihozni a csapatból ami benne lenne.
Tegnap este lezárult egy időszak, ebbe a csapatban semmi nem volt, ami Barcelona, csak a neve és a mez stimmelt, és ezekből már nem is lesz sose Barcelona. Abba bízom radikális vezetés jön, jelenleg 4 játékos tartanék meg, De Jong, Fati, Pedri, Ter Stegen viccen kivül mindenki más kuka, mindenkit elküldenék, cserének maradhat: Dest, Puig talán!
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.02.17. 15:04:19

Szomorú, hogy 2021-ben jelenidőben téma egy Piqué, amikor minimum 2017-től nem lenne helye a keretben, a kispadon sem!
Puyol mellett, vagy egy Mascherano és akkor fénykorát élő jó Busi mögött, ahogy a válogatottban Ramos mellett folyamatosan " védve " volt a fiú.
Amikor viszont eljött az az idő, hogy neki kellett volna kézben tartani a védelmet, onnantól egyre inkább csúsztak ki a kezáből a dolgok.
Nem csak rajta mentek el a szezonok, meccsek, de a csapat hosszú évek óta tartó morális és erkölcsi csődjének szerves része.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.17. 14:48:02

Az a férfias, ha valaki csúnyán beszél? Szerintem meg nem. Persze mindannyian káromkodunk,még akkor is, ha különböző a habitusunk. Sajnos minden évben a megfogadott ígéretem ami az időnkénti csúnya beszéd elmaradását illeti, sosem tudom betartani. De ettől nem leszek férfias. Valakinek az anyját pedig nem szoktuk szidni. Legalábbis nem túl szép dolog. Érdekes, hogy ezt valaki védi.Vannak azért határok. Nyilván lehet egymást kritizálni és jobbító szándékkal odaszólni, de semmiképp sem anyázni, és ráadásul csapaton belül.
aztán még az is ott van, hogy aki a másikat kritizálja, legyen szíves letenni az asztalra valamit. Nem vitatom,hogy Pique nem emblematikus Barca játékos, de azért az utóbbi években nyújtott teljesítménye sokkal nagyobb szerénységre kellene hogy intse. De ő nem szerény. Azt gondolta, hogy 3 hónap után , játék nélkül is egy PSG nem kunszt neki, nem azoknak kellene kezdenie, akikkel végignyomtuk az elmúlt 3 hónapot vagy a középpályáról embert hátravive erősíteni a védelmet. Az edző beállította. Persze, ez az ő felelőssége. Nem is hallottam még Koemant nyilatkozni...
Szóval ordítozni, anyázni egy csapaton beleül messze nem az építő kritika. Nem hasznos, csak káros. Griez elment a városból, pedig gondolom edzés van ma, lehet hogy besokallt. Nem akarom őt mentegetni, mert ha így van az is elég nagy gond.Viselkedésbeli gond is.De amit Pique művelt az elfogadhatatlan. Nekem legalábbis
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.02.17. 14:41:48

Az a gond, hogy ő nem "vezér". Ő csak azt hiszi magáról, hogy az, de nem az. Ami érdekesség még a sztoriban, hogy senki nem csitította le Griezmann-t, hogy "Fogd be! Figyelj arra, amit a főnök mond, próbáljuk megtartani a labdát". A meccs hevében csak egy szájkarate lett ebből, de frappáns válasz lett volna Griezmann részéről, hogy "Ki vagy te, hogy itt játszod az eszed? Egy hatodosztályú csatár hülyét csinál belőled. A saját dolgodra figyelj, nem szeretnénk, ha gólt kapnánk rólad".

Amúgy tényleg nagyon nagy szükség lenne egy Puyol-típusú karakterre, csak Piqué nem az. Ő annak képzeli magát, de nem az.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.02.17. 14:36:52

Azért elővenni itt most Piquét a teljesítménye miatt, miközben 4 hónap kihagyás után dobták be a szezon eddigi legerősebb ellenfele ellen, elég meredek dolog.
Arról nem is beszélve, ahogyan lentebb is említették igenis erre szükség van egy csapatban. Kell lennie egy vezéregyéniségnek aki ha azt látja a csapat szétszórt, dekoncentrált akkor igenis felrázza őket, és nem, nem úgy hogy "elnézést kérek uraim, lennének oly kedvesek és egy kissé pontosabb passzokkal operálni?".
Igenis ordítani kell, keménynek lenni és motiválni.

A legnagyobb probléma, hogy ezt nem a CSK-tól hallottuk (aki ha jól tudom Messi volt). Akkor ugyanis rossz helyen van a karszalag.
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 839
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.17. 14:06:44

Varatrix írta:
2021.02.17. 12:29:06
Lehet hogy azért védem mert Én is ilyen habitus vagyok. De inkább ordibáljon a csapattársaival, mint, hogy lelép, se szó se beszéd:
https://primera24.hu/2021/02/17/breking ... arcelonat/

Piqué rosszul játszott, de a szíve a helyén volt, érdekelte hogy mi történik a pályán. A többiek felnyalják a fizetésüket és mennek a dolgukra. Na én inkább ezekből nem kérnék többet, akiken azt látom, hogy már nem is zavarja, hogy ilyen a helyzet. Továbbá számomra nem túl férfias, ha valaki egy mecs közben azon agonizál, hogy valaki csúnyán beszél...

Izgalmas mennyire külbözőek vagyunk, nekem csak nőtt a szemembe!
hau30 írta:
2021.02.17. 12:00:11
Próbálok tárgyilagos maradni vele kapcsolatban.
Maga vagy a tárgyilagosság...

Én meg pont az ellentetjét gondolom. Lehet szövegelni egymásnak, meg kritizálni is, de ez nem az volt! Konkrétan megalázza x millió ember füle hallatára. Sok mindent el lehet mondani a franciáról, de azt nem, hogy nem melózna.Van egy szint. Gondolom Grízesnél is és most betelt a pohár. Gondolj bele mit kaphatott évek alatt az öltözőben, ha ennyire “tiszteli”a pályán. És hidd el, ha lesz Mónika féle békítő show, akkor Piké nem fogja érteni mi a probléma. Mit tudsz tenni egy ilyen egóval? Aki kb Istennek képzeli magát a Barca-nál. Meg elnökjelöltnek, meg stb. A csávónak mélyen belül lehet azért önértékelési zavara. Állandóan mindig valami újabb okossággal áll elő a világnak! Mindig róla kell szólnia a híreknek. Azért nem pisilok szembe szélbe, hogy elmondhassam magamról, hogy én mekkora nagy megmondó vagyok. Közben meg mindenki hugyos lesz körülöttem.Amúgy igazad van ebben a témában nem tudok tárgyilagos lenni, mert én személy szerint undorodom az ilyen típusú csapattárstól. Volt részem ilyenben és tudom milyen hatásai vannak egy csapatra nézve. És Ő még csak 1 db ember a csapatban. Lehetnek még egy-ketten akik hasonlóak csak nem ilyen hangosak. És persze honnan tudhatnám, hisz én itt ülök a kanapén az szerencsecsomag meg az öltözőben. Hát onnan, hogy nem azt nézem, hogy mit mond, hanem hogy mit tesz. És az jelenleg nem, hogy nulla, hanem mínusz előjeles.
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2021.02.17. 14:02:37

Varatrix írta:
2021.02.17. 12:29:06
Lehet hogy azért védem mert Én is ilyen habitus vagyok. De inkább ordibáljon a csapattársaival, mint, hogy lelép, se szó se beszéd:
https://primera24.hu/2021/02/17/breking ... arcelonat/

Piqué rosszul játszott, de a szíve a helyén volt, érdekelte hogy mi történik a pályán. A többiek felnyalják a fizetésüket és mennek a dolgukra. Na én inkább ezekből nem kérnék többet, akiken azt látom, hogy már nem is zavarja, hogy ilyen a helyzet. Továbbá számomra nem túl férfias, ha valaki egy mecs közben azon agonizál, hogy valaki csúnyán beszél...

Izgalmas mennyire külbözőek vagyunk, nekem csak nőtt a szemembe!
hau30 írta:
2021.02.17. 12:00:11
Próbálok tárgyilagos maradni vele kapcsolatban.
Maga vagy a tárgyilagosság...
Abszolút így gondolom én is! A csapat vezére, ha kell, ordítsa le a fejét annak, aki nem teszi a dolgát. Sajnos az edzőnk nem teszi meg ezt és bérelt helye van egyeseknek a csapatban.
Egyébként Piquétől mit vártok? Most jött vissza hosszú kihagyás után és egy edzéssel a lábában ment a PSG elleni meccsre... Nem mondom, hogy Piqué jó, de jelenleg még mindig ő a legjobb védőnk (ki lenne jobb? Umtiti? Lenglet? Mingu? Araujo talán, de ő egyrészről még fiatal, ki tudja, mit játszott volna a PSG ellen, ill. sérült is). Aki nem teszi oda magát igenis menjen a p###ába.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2021.02.17. 13:53:52

gránit írta:
2021.02.17. 13:46:24
Sokatmondó, hogy visszaszövegeltek neki. Puyolnak nem szövegelt volna vissza senki. Piqué-től ezt a szerepet nem fogadják el, érthető módon, mert a teljesítménye, illetve annak hiánya, nem jogosítja fel őt erre a viselkedésre. Kell egy határozott személy, aki ha kell, leordítja a többiek fejét, de ezt a szerepet Piqué-től nem fogadják el, mert nem áll emögött olyan teljesítmény, ami őt erre predesztinálná. Másik topikban felmerült ter Stegen neve, hogy ő tudná ezt a szerepet betölteni. Piqué először a saját teljesítményével kellene, hogy foglalkozzon, ő nincs abban a helyzetben, hogy bárkivel üvöltözzön, amikor neki is kijárt volna egy alapos fejmosás. Itt jön a képbe a totális önkép-zavara, ő alfa hímnek hiszi magát, de egyedül van ezzel, és ő még ezt sem veszi észre.
nem hittem volna hogy valaha is egyet fogok érteni veled, de kb ez a lényeg amit ide leírtál. Pikén elment Róma, Liverpool-ja nem, az Dembele miatt :lol: -tőle nem a leghitelesebb mások hibáztatása.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.02.17. 13:46:24

Sokatmondó, hogy visszaszövegeltek neki. Puyolnak nem szövegelt volna vissza senki. Piqué-től ezt a szerepet nem fogadják el, érthető módon, mert a teljesítménye, illetve annak hiánya, nem jogosítja fel őt erre a viselkedésre. Kell egy határozott személy, aki ha kell, leordítja a többiek fejét, de ezt a szerepet Piqué-től nem fogadják el, mert nem áll emögött olyan teljesítmény, ami őt erre predesztinálná. Másik topikban felmerült ter Stegen neve, hogy ő tudná ezt a szerepet betölteni. Piqué először a saját teljesítményével kellene, hogy foglalkozzon, ő nincs abban a helyzetben, hogy bárkivel üvöltözzön, amikor neki is kijárt volna egy alapos fejmosás. Itt jön a képbe a totális önkép-zavara, ő alfa hímnek hiszi magát, de egyedül van ezzel, és ő még ezt sem veszi észre.
Atthis
Barça C
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2007.07.26. 21:22:33

2021.02.17. 13:38:04

Szerintem ez a stílus nem megfelelő egy olyan embertől, aki most jött vissza sérüléséből. Addig örüljenek a srácok, amíg nem kezdenek a csapaton belül ujjal mutogatni egymásra, hogy kinek a hibája ez a teljesítmény, mert bár sokszor impotens a támadójátékunk, de a védelmünk Araujo nélkül egy igazi tragédia, a nagy Piquével, Lenglet-val és sajnos Umtitivel együtt. Szóval, szent Gerald előbb tegyen rendet a védelemben, és utána oktassa ki szerintem a támadókat...Most pont az hiányzik ebben a szezonban még, hogy elkezdjenek a fiúk egymással balhézni.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.02.17. 13:01:05

Varatrix írta:
2021.02.17. 12:29:06
Lehet hogy azért védem mert Én is ilyen habitus vagyok. De inkább ordibáljon a csapattársaival, mint, hogy lelép, se szó se beszéd:
https://primera24.hu/2021/02/17/breking ... arcelonat/

Piqué rosszul játszott, de a szíve a helyén volt, érdekelte hogy mi történik a pályán. A többiek felnyalják a fizetésüket és mennek a dolgukra. Na én inkább ezekből nem kérnék többet, akiken azt látom, hogy már nem is zavarja, hogy ilyen a helyzet. Továbbá számomra nem túl férfias, ha valaki egy mecs közben azon agonizál, hogy valaki csúnyán beszél...

Izgalmas mennyire külbözőek vagyunk, nekem csak nőtt a szemembe!
Ja, lehet rosszul jött át akkor, én is Pique oldalán állok. Puyol volt az utolsó emberünk, aki leb*szta a játékosokat a pályán, ha kedvtelenül játszottak. Kell egy ilyen ember az öltözőbe.

Griezmann meg no comment...Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.02.17. 12:43:19

geridoss írta:
2021.02.17. 12:02:41
Tudom, hogy meccs közben elhangzanak durva kifejezések, fociztam sok évig, mi is barátok voltunk, de szidtuk egymást, meg kiabáltunk, de azért ez sokat elmond az öltözői morálról.
Hol van már az az időszak, amikor ezek ketten videót lőttek :mrgreen:
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.02.17. 12:29:06

Lehet hogy azért védem mert Én is ilyen habitus vagyok. De inkább ordibáljon a csapattársaival, mint, hogy lelép, se szó se beszéd:
https://primera24.hu/2021/02/17/breking ... arcelonat/

Piqué rosszul játszott, de a szíve a helyén volt, érdekelte hogy mi történik a pályán. A többiek felnyalják a fizetésüket és mennek a dolgukra. Na én inkább ezekből nem kérnék többet, akiken azt látom, hogy már nem is zavarja, hogy ilyen a helyzet. Továbbá számomra nem túl férfias, ha valaki egy mecs közben azon agonizál, hogy valaki csúnyán beszél...

Izgalmas mennyire külbözőek vagyunk, nekem csak nőtt a szemembe!
hau30 írta:
2021.02.17. 12:00:11
Próbálok tárgyilagos maradni vele kapcsolatban.
Maga vagy a tárgyilagosság...
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.17. 12:13:51

hau30 írta:
2021.02.17. 12:00:11
Próbálok tárgyilagos maradni vele kapcsolatban.
1.gól: Simán elkerülhető lett volna egy jó helyezkedéssel, hogy a francia megkapja a labdát. Utána meg a rossz első érintés után is úgy mozgott mellette, mint egy nem is tudom mi... :twisted: Topogott, mint lúd a jégen. Ez a gól kimozdította a meccs pszichikáját!
2.gól: Nem kell nagyon ecsetelni! Középre gurult róla a labda. Ezt én is kiraktam volna szögletre , vagy akárhova innen a fotelből.
3.gól: Megyeiben elmondják, hogy Te mozogj a labda felé és ne Te próbáld a rossz helyezkedés után követni labdát. Inkább a távolabbi pontról indulj a labda felé, mint hogy közelebbi oldalon nézd ahogy elszáll feletted.Mondjuk itt mindenki rosszul helyezkedett, de papíron neki és a kapusnak lenne a feladata, hogy szöglet/pontrúgás elött rendezze a sorokat.
4.gól: Az a közöny, ahogy végig nézte... jó ez csak vicc. Abban nem volt szerepe, mert már a lelátón ült!

És akkor ilyen megnyilvánulása van a pályán???? Ez teljesen jellemzi a csapat hierarchiát. Vannak akik mindent megengedhetnek maguknak a többiek meg pucsítanak. Nem tudom Ti észrevettétek, hogy az új igazolások az első pár alkalmakkor még milyen jól nyomják és utána meg egyszerűen teljesen szétcsúsznak? Cou, Semedo, de Jong, most Dest! És higyjétek el pont az ilyen emberek miatt, mint Piké! Egy igazi kétlábonjáró vírus ő a csapatnak, aki teljes önkép zavarban van. Ő itt fog maradni, mert egy igazi parazita lett mostanra. Nagyon durva tudom, de én abban bízok, hogy pár meccs után szanaszéjjel fog szakadni a keresztszalgja és abba hagyja utána.
A játékkal kapcsolatos részben igazad van.
Az útolsó mondat viszont nagyon elcsúszott szerintem. Sportban és általában sérülést nem kívánhatsz még az ellenfélnek sem.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.02.17. 12:02:41

Tudom, hogy meccs közben elhangzanak durva kifejezések, fociztam sok évig, mi is barátok voltunk, de szidtuk egymást, meg kiabáltunk, de azért ez sokat elmond az öltözői morálról.

Nem olyan profi a spanyolom, de a "madre"-t pokolnak fordítani valami dramaturgiai hókuszpókusz lehet csak :lol:

Angolul:

“Not one f***ing long spell of possession, for f*** sake. F***ing hell! Come on,” yelled Pique after PSG won a corner in the 39th-minute with the scores tied at 1-1.

Griezmann hit back: “Relax! Stop yelling! Your mother’s ****.”

To which Pique responded: “No Grizzi, your mother’s ****. We are suffering and running like crazy people. We’ve been like this for five minutes!”

Griezmann screamed back: “Don’t yell at me! I’m also suffering! I also run like crazy!”
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 839
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.17. 12:00:11

Próbálok tárgyilagos maradni vele kapcsolatban.
1.gól: Simán elkerülhető lett volna egy jó helyezkedéssel, hogy a francia megkapja a labdát. Utána meg a rossz első érintés után is úgy mozgott mellette, mint egy nem is tudom mi... :twisted: Topogott, mint lúd a jégen. Ez a gól kimozdította a meccs pszichikáját!
2.gól: Nem kell nagyon ecsetelni! Középre gurult róla a labda. Ezt én is kiraktam volna szögletre , vagy akárhova innen a fotelből.
3.gól: Megyeiben elmondják, hogy Te mozogj a labda felé és ne Te próbáld a rossz helyezkedés után követni labdát. Inkább a távolabbi pontról indulj a labda felé, mint hogy közelebbi oldalon nézd ahogy elszáll feletted.Mondjuk itt mindenki rosszul helyezkedett, de papíron neki és a kapusnak lenne a feladata, hogy szöglet/pontrúgás elött rendezze a sorokat.
4.gól: Az a közöny, ahogy végig nézte... jó ez csak vicc. Abban nem volt szerepe, mert már a lelátón ült!

És akkor ilyen megnyilvánulása van a pályán???? Ez teljesen jellemzi a csapat hierarchiát. Vannak akik mindent megengedhetnek maguknak a többiek meg pucsítanak. Nem tudom Ti észrevettétek, hogy az új igazolások az első pár alkalmakkor még milyen jól nyomják és utána meg egyszerűen teljesen szétcsúsznak? Cou, Semedo, de Jong, most Dest! És higyjétek el pont az ilyen emberek miatt, mint Piké! Egy igazi kétlábonjáró vírus ő a csapatnak, aki teljes önkép zavarban van. Ő itt fog maradni, mert egy igazi parazita lett mostanra. Nagyon durva tudom, de én abban bízok, hogy pár meccs után szanaszéjjel fog szakadni a keresztszalgja és abba hagyja utána.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.02.17. 11:40:51

Nem az összeállítás a fő probléma, és nem is ezért érdemel súlyos kritikát Koeman. A probléma az, hogy maga a védekezés egy elképesztően elárvult téma a klubnál. Lenglet érkezésekor egész jó védőnek tűnt. Nem klasszisnak, tudtuk, hogy nem lesz belőle Puyol, de egy egész vállalható formát nyújtott. Aztán belesimult a semmibe, mára teljesen leépült, teljesen súlytalanná vált. Meg lehet nézni az első gólt, ahogy szinte bocsánatkérően bénázik, miközben Mbappé hülyét csinált belőle (is).

Amíg a klubnál a védelem a támadójáték szolgálólánya mindössze, addig ez így is marad. Erre vezethetők vissza a rendszerszintű gondok, amire sokan hivatkoznak. A védelem nálunk annyiból áll, hogy a félpályáig feltolunk mindenkit, hogy a passzjátékban a támadójátékot támogassa. Az utóbbi hetekben visszanéztem sok múltbeli mérkőzésünket, amikor a védelem még ott húzódott, ahol húzódnia kell. Az előtte lévő hatalmas területet pedig a középpályások be tudták játszani, összekötve a védőket és a támadósort. Mivel ma kreatív középpálya nincs, ezt a minőségbeli hiányt mennyiséggel próbáljuk kompenzálni, úgyhogy az egész védelem fent kolbászol az ellenfél térfelén, és kapjuk ebből fakadóan a bohócgólokat.

Emellett a különböző játékszituációk sincsenek begyakorolva, sem támadásban, sem védekezésben. Elképesztő fogalmatlanság uralkodott hátul, a Bayern elleni gólok voltak ennek a kicsúcsosodásai, de ha játszik Neymar és di Maria, most sem álltunk volna meg 4-nél. Semmilyen játékszituációra nem vagyunk felkészülve, a harmadik gólnál is egészen elképesztő helyezkedési hibákat vétettünk, amelyek nem pusztán egyéni hibák, hanem lerí a csapatról, hogy teljesen felkészületlen. A védelemhez kb. úgy áll hozzá a klub, hogy a bajnokságban úgyis mindenki ellen 70% fölött tudjuk birtokolni a labdát, nagy nyomás alá a hátsóalakzat úgysem kerül, és ha rúgunk kettőt, belefér egy bohócgól.

Csak ha jön egy komolyabb ellenfél, akkor ennek a káros hozzáállásnak meg is van az "eredménye", és hosszú évek óta ez a nóta.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.17. 11:31:43

Arthur8 írta:
2021.02.17. 11:17:36
Vedd elő a teljesítményéért, hogy szerinted rossz , de az , hogy csúnyán ordibált meg az, hogy berakják a kezdőbe, azért hibáztatni szerintem csak annyit mutat, hogy gyűlölöd Piquet. Ha nem kiabálna , akkor az lenne a baj. Mindenhol van kiabálás és mindenhol az edző dönti el, hogy kit rak a kezdőbe.
És igen, ha ott van a pályán, akkor véleményem szerint igenis felemelheti a hangját, ha úgy látja, hogy valami nem működik és nem csak ő, de amúgy Lenglet is felemelhetné és más is.
Dehogy gyűlölöm! Nincs erről szó! Egyetlen játékost sem gyűlölök! Ez egy játék elsősorben még ha nagyban is megy.Csak annyiról, hogy amikor nem ésszerű a visszatérés, akkor ekkora tapasztalattal már tudhatná hogy hogyan kell ezt csinálni
Ha mindenki felemeli a hangját, mindenki ordibál,mi lesz annak a következménye? Csapategység? Jobb teljesítmény? Ha a vezetőség olyanokat ír és az kitudódik, hogy nem bízik a saját játékosaiban, akikre épp most lenne a legnagyobb szükség( Géza, Umtiti) az hasznos. Csak azért hozom ide, mert teljesen felesleges ez is,mint az ordítozás. És nem mindenki veszi szívesen ha ordítanak vele.
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2021.02.17. 11:28:23

Arra lennék kíváncsi hogy a sok nagyokos hogy rakta volna össze a védelmet. Ok, Pique nem. De akkor ki? Umtiti, Lengelet ill. Mingueza? Nyilván Pique a leggyengébb láncszem ebben a sorban :lol:

Egyébként ha az Araujo, Eric Garcia alappáros lenne középen, és valamelyikük helyett menne Pique folyamatosan, ahelyett, hogy 1 számú beugrós legyen, akkor jogos lenne a kritika. Így butaság.
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2021.02.17. 11:17:36

Vedd elő a teljesítményéért, hogy szerinted rossz , de az , hogy csúnyán ordibált meg az, hogy berakják a kezdőbe, azért hibáztatni szerintem csak annyit mutat, hogy gyűlölöd Piquet. Ha nem kiabálna , akkor az lenne a baj. Mindenhol van kiabálás és mindenhol az edző dönti el, hogy kit rak a kezdőbe.
És igen, ha ott van a pályán, akkor véleményem szerint igenis felemelheti a hangját, ha úgy látja, hogy valami nem működik és nem csak ő, de amúgy Lenglet is felemelhetné és más is.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.17. 11:04:59

Arthur8 írta:
2021.02.17. 10:50:19
Nem érdekes , hogy milyen szép mondatokat ordibált. Tök mindegy , hogy szerintünk nulla a teljesítménye , ott van a pályán és jobb, hogy ordibál , mint hogy kussol. Én azt érzem, ha meg kussolt volna és lehajtott fejjel sétált volna a bekapott gólok után, akkor most azért lenne megtalálva, hogy mennyire lélektelen. Szerintem előfordul ilyen a pályán néha.
Az meg, hogy berakják a kezdőbe ne vicceljünk már, hogy az ő hibája. Neki az a dolga, hogy elmondja, hogy hogy érzi magát. Ha rendben van , akkor az edző eldönti kit rak be. Ezért egyáltalán nem Pique a hibás. Az edző , akinek látnia kell mit csinált edzésen és mit csinálnak a többiek az edzésen és figyelembe venni, hogy Pique 3 hónapja nem játszott.
Tök mindegy hogy nulla a teljesítménye??? Akkor hogy veszi a bátorságot, hogy másokat kritzáljon? Azt hittem akkor kritizálhatok és akkor sem biztosan másokat, ha leteszek valamt az asztalra.
Az edző is hibás persze,mert lehetett volna több esze. Nehog már Pique, egy ekkora múlttal rendelkező játékos ne tudná, hogy három hónap kihagyás után a PSG ellen kell kezdőként újra játszani. Renben érezte magát...
Még mindíg vezérnek érzi magát, ez van emögött és az EGO.
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2021.02.17. 10:50:19

Nem érdekes , hogy milyen szép mondatokat ordibált. Tök mindegy , hogy szerintünk nulla a teljesítménye , ott van a pályán és jobb, hogy ordibál , mint hogy kussol. Én azt érzem, ha meg kussolt volna és lehajtott fejjel sétált volna a bekapott gólok után, akkor most azért lenne megtalálva, hogy mennyire lélektelen. Szerintem előfordul ilyen a pályán néha.
Az meg, hogy berakják a kezdőbe ne vicceljünk már, hogy az ő hibája. Neki az a dolga, hogy elmondja, hogy hogy érzi magát. Ha rendben van , akkor az edző eldönti kit rak be. Ezért egyáltalán nem Pique a hibás. Az edző , akinek látnia kell mit csinált edzésen és mit csinálnak a többiek az edzésen és figyelembe venni, hogy Pique 3 hónapja nem játszott.
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2162
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Szatmárnémeti

2021.02.17. 10:48:10

drobika írta:
2021.02.17. 10:32:55
Akkor most menjünk ki a főoldalra.... Pique szép mondatai. Így kell ezt csinálni...
Azért ne higyjétek, hogy a focimeccseken barokk körmondatokban, kedvesen és tisztelettudóan kommunikálnak egymással a srácok (nem csak a Barcában). A lecseszés sem annyi, hogy "kérlek, Griezmann, próbáljunk jobban odafigyelni az ilyen helyzetekre". Csak most mindent lehet hallani a szurkolók hiánya miatt.
més que un club
Válasz küldése