Ousmane Dembélé

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2021.02.21. 15:25:02

Májusban 24 lesz a pali. Már nem tinédzser, fiatal tehetség. Az más kérdés hogy ki a felelős azért hogy nem fejlődött az utóbbi 3 szezonban semmit, de az eredményen már nem változtat. A valaha volt egyik leggyengébb(en kihasznált) nagy igazolásunk.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.02.21. 14:04:05

mess2009 írta:
2021.02.21. 13:04:29
az a helyzet, hogy nagyon vártam már hogy eldőljön - mit tud egyáltalán terhelés alatt?
nos a helyzet szomorú: szinte semmit. ilyen gyenge hatékonyságú ember az edző legnagyobb kérdőjele!
egy fiatal labdarúgó fejlődéséért az edzője tehet a legtöbbet....furcsa, hogy egy fiatal gyerek hatékonyabb volt néhány éve amikor idekerült.... és itt nem fejlődött semmit
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2021.02.21. 14:00:53

Maximálisan egyetértek abban, hogy nem érdemes Mbappéval összehasonlítani, Mbappé egyszerűen sokkal jobb játékos. Dembelé mellényúlás volt, agilis, megy előre, gyors és próbál cselezni, de a cselek fele nem jön be, a passzai, kapuralövései még kevesebb arányban. Néha jól eltalálja a labdát, meg fut egy nagyot, de kb. ennyi. Ezt - vagy inkább ettől többet - Rafinha is tudott hozni, sőt, összjátékban még többet. Sajnos sérülékeny volt, de legalább Dembelé nem az. Ja de! No comment... 135-öt (eddig ennyibe került) nem kapnánk érte az életben soha, de ha cirka fele ennyit letenne valaki az asztalra, nem tétováznék egy percig sem... Valójában egy közepes képességű játékos. Ha most kéne megvenni, én még azt a 70-et is sokallnám érte.... Kb. Malcom (vagy attól talán kicsit több) szint. Ő 40 misi volt, ha jól emlékszem, ami szerintem eleve sok, de ha ez alapján nézzük a franciát, akkor max. 60 amit érhet jelenleg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Subinho 2021.02.21. 14:05:40-kor.
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2021.02.21. 13:04:29

az a helyzet, hogy nagyon vártam már hogy eldőljön - mit tud egyáltalán terhelés alatt?
nos a helyzet szomorú: szinte semmit. ilyen gyenge hatékonyságú ember az edző legnagyobb kérdőjele!
amiben igazán jó az a sebessége ! de vesztére ez a Barcelona egy lassú csapat lassú játékkal, így ez el is vész.
nehéz ugyan pálcát törni valaki intelligenciája felett de ami a játékát illeti rendre-másra azt látom, hogy rossz döntéseket hoz....
nem látom, hogy egy közepesnél jobb lenne a rúgótechnikája, sőt a labdakezelése sem.
a védekezése átlag alatti, ami a mai fociban nem elhanyagolható hiányosság.
amire nem tudom a választ, hogy lehet e még ezeket az embereket ilyen mentalitással, ilyen szerződéssel a zsebükben egyáltalán tanítani?! a jövő? amíg Braithwait-ekkel kell összehasonlítani.. lehet, de az nem az európai elit felé vezet.
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5718
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2021.02.21. 10:59:33

Res írta:
2021.02.21. 08:38:40
Engedjétek már el ezt az összehasonlítgatást. Nyilván Mbappé jobb játékos (de kinél nem?), ez már kb. akkor nyilvánvaló volt, amikor a 2018-as világbajnok francia válogatottban is őt preferálták, pedig fiatalabb. Szóval nem tudom ez most kinek újdonság.
Dembélé ettől függetlenül képességei alapján klasszis játékos válhatna. Az egyik azon nagyon-nagyon kevés játékosaink közül akiknek a jövő Barcájában is helye lehet.
Ez világos, de nekünk 2017-ben kellett választanunk közülük. :) Aztán az az egy szezon nagyon nem sikerült jól nálunk Dembélének, Mbappénak viszont igen, így 2018-ban már érezhettük, hogy lemaradtunk a vonatról... Ezzel együtt is egyetértek veled, hiába jobb Mbappé még mindig tudnánk valamit kezdeni a saját franciánkkal, de ahhoz épkézláb támadójátékra lenne szükségünk.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Res
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2014.08.06. 15:39:22

2021.02.21. 08:38:40

Engedjétek már el ezt az összehasonlítgatást. Nyilván Mbappé jobb játékos (de kinél nem?), ez már kb. akkor nyilvánvaló volt, amikor a 2018-as világbajnok francia válogatottban is őt preferálták, pedig fiatalabb. Szóval nem tudom ez most kinek újdonság.
Dembélé ettől függetlenül képességei alapján klasszis játékos válhatna. Az egyik azon nagyon-nagyon kevés játékosaink közül akiknek a jövő Barcájában is helye lehet.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.02.20. 19:56:42

Dembelé izomsérülése nyilván nem segítette a fejlődését, de talán Barcelonában is tehettek volna a fejlődéséért.
Mbappé a monacoi teljesítménye óte sokmindenben látványosan fejlődött Párizsban.
Nem hátráltatta komoly sérülés, de valószinűleg a párizsi szakmai háttérnek is köszönhető, hogy nem maradt meg "elfut a szélen és kilövi hosszút" játékosnak.
Dembelét és Mbappét hasonló módon nagy tehetségnek tartották még 3 - 4 éve.
Dembelére és a Barcára nézve is szomorú, hogy mára milyen szintre jutott ez a két srác-
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.20. 11:15:54

Arthur8 írta:
2021.02.20. 10:49:49
Szerintem az a probléma, hogy nem nagyon lehet az alapján összehasonlítani, hogy ki milyen számokat hoz egy másik csapatban, ráadásul totál más bajnokságban. Szerintem az itt a nagy probléma, hogy a Barcának semmilyen kiforrott támadójátéka nincs, hanem improvizáció az egész, ez most a PSG ellen végképp kijött. Nincsenek kihasználva a támadóink erősségei, mert még most is minden támadásban a lényeg, hogy Messihez kerüljön a labda , aki csináljon valami zseniálisat. Nem tudják kihasználni Dembele erősségeit egyáltalán, szerintem rengetegszer van, hogy megveri 1-1ben a védőjét és bent nincs középen senki, akinek lehetne adni a labdát, mert nincs egy épkézláb középcsatárunk sem, mert Messi lenne a középső, akitől indul a támadás és senki nem ér oda, magyarul hiába nyer ott párharcokat Dembele a szélen utána nem lesz belőle semmi. Amúgy nézd meg Griezmann számait 6 gól 6 assist a La ligában és ennek zöme az utolsó két hónapban jött. Ezek rosszabb számok, mint az általad említett játékosok számai (és köszönőviszonyban sincsenek azokkal a számokkal , amiket az Atleticoban hozott). Nem hinnem , hogy a világbajnok Francia válogatott csapatkapitánya , aki az Atletico legjobb játékosa volt és BL döntőben szerepelt rosszabb játékos lenne pl, mint az általad említettek csak ,mert rosszabbak a számai. Griezmann is egyébként sokkal rosszabb játékos itt , mint az Atleticoban egyszerűen azért, mert nem építenek az erősségeire ugyanúgy, ahogy Dembele erősségeire sem. Én majdnem biztos vagyok, hogy Ekambi is Thauvin a közelébe nem lennének se a mostani teljesítményüknek, se a számaiknak. Eleve azért, mert itt semmilyen szinten nem épülne a játék az ő erősségeikre. Te magad mondtad, hogy nincs akkora bajod Dembelevel, mert Messin kívül néha még benne van valami. Ez szerintem azért van , mert Messin kívül ő az , akiben van annyi tehetség, ha ugyan nincs semmilyen játékunk , akkor egyénileg tud valamit húzni. Griezmann pl ezért szenved és tűnik el szerintem , mert ő akkor lenne nagyon jó, ha szépen kitalált játékunk lenne, mint ahogy volt az Atletiben. Ott van Coutinho. Milyen számokat hozott a PL-ben. Mostmár lesajnáljuk , de nem volt jobb nála De Bruyne akkoriban. Most meg nem tudjuk már egy lapon említeni őket. Szerintem nincs játékunk és ebben senki nem tud lubickolni. A másik, ami miatt még nehéz az összehasonlítás, hogy azért itt a la ligában a Barca ellen a meccsek 80%án az ellenfélnél még a középcsatár sincs messzebb 25m-nél a saját kapujához képest. Ebben azért nehezebb játszani , főleg úgy, hogy a Barca játéka improvizáció.
Kb mindennel egyetértek amúgy amit írsz. A Barca sajnos kiforrasztott magának egy olyan játékstílust, amitől nemigen akarunk/tudunk elmozdulni, és ami miatt sok ide érkező játékos teljesen elhal. Ezért is voltunk annyira jók, mikor mindenki a saját neveltünk volt, mivel mindenki ezt szokta meg. A spanyolok is azért voltak olyan jók 8-12-ben, mert a spanyol válogatottat nem hogy egy klub adta, hanem egy akadémia... olyan korszakos csapat alakulhatott ki, amelyikben mindenki tudta a másik gondolatát, és mindenkit eleve ilyen kvalitások alapján választódott ki - és be a csapatba.
Én most azt gondolom, hogy ettől nem fogunk még mindig elkonvergálni. Dembélé meg ha tehetséges is, itt még jobban meghal, mint a többiek. Cou azért középen nem volt rossz, csak egy évig szélen nyomatták. Griezzel kapcsolatban tökéletesen igazad van, ő egyénileg kb semmi, de egy jól felépített csapatban remek befejezőember/második csatár, hívjuk aminek akarjuk.
De mivel Dembélé ennyire élesen elüt mindentől, szerintem álom abban reménykedni, hogy majd rá építünk valamit. Jó lenne, de nem. Dembélé nem egy komplett playa, szerintem futni tud, nagy helyen cselezni és 16-oson kívülről lőni. Védekezni, apróbb penge összjátékokban gyenge egy Barca-szinthez. Mindezekből amit hasznosítani tudunk, az szerintem csak az 1-1 távoli lövése, ami néha - sajna ritkán - beakad. Ezért gondolom, hogy a realitás talaján maradva, és elfogadva, hogy Koeman altt tutira nem, de szerintem utána sem lesz az erősségeire építve semmi (hogy is lehetne, egy ilyen lassú kp-val? Se Pedri, se Busquets, se Pjanic nem tud futni, támadásokkal felérni, lendületes játékot játszani), szerintem bármelyik közepesen erős, nála komplettebb játékossal jobban járnánk. Szerintem jobbak lennének itt, mint Dembi, egyszerűen azért, mert komplettebbek, emiatt jobban be tudnak illeszkedni, és nem ütnek el ennyire a csapattól, mint OD. Ez az én véleményem, de nagyjából minden más meglátásoddal egyetértek.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2021.02.20. 10:49:49

Szerintem az a probléma, hogy nem nagyon lehet az alapján összehasonlítani, hogy ki milyen számokat hoz egy másik csapatban, ráadásul totál más bajnokságban. Szerintem az itt a nagy probléma, hogy a Barcának semmilyen kiforrott támadójátéka nincs, hanem improvizáció az egész, ez most a PSG ellen végképp kijött. Nincsenek kihasználva a támadóink erősségei, mert még most is minden támadásban a lényeg, hogy Messihez kerüljön a labda , aki csináljon valami zseniálisat. Nem tudják kihasználni Dembele erősségeit egyáltalán, szerintem rengetegszer van, hogy megveri 1-1ben a védőjét és bent nincs középen senki, akinek lehetne adni a labdát, mert nincs egy épkézláb középcsatárunk sem, mert Messi lenne a középső, akitől indul a támadás és senki nem ér oda, magyarul hiába nyer ott párharcokat Dembele a szélen utána nem lesz belőle semmi. Amúgy nézd meg Griezmann számait 6 gól 6 assist a La ligában és ennek zöme az utolsó két hónapban jött. Ezek rosszabb számok, mint az általad említett játékosok számai (és köszönőviszonyban sincsenek azokkal a számokkal , amiket az Atleticoban hozott). Nem hinnem , hogy a világbajnok Francia válogatott csapatkapitánya , aki az Atletico legjobb játékosa volt és BL döntőben szerepelt rosszabb játékos lenne pl, mint az általad említettek csak ,mert rosszabbak a számai. Griezmann is egyébként sokkal rosszabb játékos itt , mint az Atleticoban egyszerűen azért, mert nincs kitalál játékunk és nem építenek az erősségeire ugyanúgy, ahogy Dembele erősségeire sem. Én majdnem biztos vagyok, hogy Ekambi is Thauvin a közelébe nem lennének se a mostani teljesítményüknek, se a számaiknak. Eleve azért, mert itt semmilyen szinten nem épülne a játék rájuk. Te magad mondtad, hogy nincs akkora bajod Dembelevel, mert Messin kívül néha még benne van valami. Ez szerintem azért van , mert Messin kívül ő az , akiben van annyi tehetség, ha ugyan nincs semmilyen játékunk , akkor egyénileg tud valamit húzni. Griezmann pl ezért szenved és tűnik el szerintem sokszor , mert ő akkor lenne nagyon jó, ha szépen kitalált játékunk lenne, mint ahogy volt az Atletiben. Ott van Coutinho. Milyen számokat hozott a PL-ben és milyen szinten játszott. Mostmár lesajnáljuk , de nem volt jobb nála De Bruyne akkoriban. Most meg nem tudjuk már egy lapon említeni őket. Szerintem nincs játékunk és ebben senki nem tud lubickolni. A másik, ami miatt még nehéz az összehasonlítás, hogy azért itt a la ligában a Barca ellen a meccsek 80%án az ellenfélnél még a középcsatár sincs messzebb 25m-nél a saját kapujához képest. Ebben azért nehezebb játszani , főleg úgy, hogy a Barca játéka improvizáció.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.20. 09:38:48

Arthur8 írta:
2021.02.20. 01:10:25
Szerintem ezekkel a játékosokkal semennyire nem lennénk előrébb, sőt. Volt már itt Malcom is, aki olyan jó volt Franciaországban, aztán itt egy évet maradt. Igen lehetséges, hogy most 3 év sérülés után ez az éve nem az igazi, de szerintem az általad említett játékosoknál jobb játékos Dembele. Nem véletlen, hogy Dembelet Manchester Uniteddel meg Bayern Münchennel boronálják össze, az általad említett játékosok meg 28 évesek már és top csapat közelében nem voltak soha. ( ez alól kivétel Leao , aki fiatalabb és még lehet top csapatban). Dembele 19 évesen volt kb olyan szintű csapatban(Dortmund) , mint az általad említett játékosuk pályafutásuk csúcsán.
Dembele egyébként , amikor a Dortmund leigazolta, az egyik legnagyobb francia tehetség volt Mbappé mellett. 17-18!! Évesen egy Rennesben hozott 12 gól 6 assistot. Nagyon megtépázták a fejlődését a sérülések és lehet , hogy hosszútávon nem lesz megoldás, de úgy gondolom , hogy Toko Ekambi meg Thauvin végképp nem. Ilyen játékosok érkezésével jutnánk szerintem ilyen Sevilla, Sociedad szintre kb. Szerintem, ha már Dembelét le akarjuk cserélni, akkor a helyére top játékost kéne hozni. Bár én nem cserélném le , mert végre nem sérült és tud folyamatosan játszani, szerintem el fogja kapni a fonalat és eleve vannak sokkal nagyobb lyukak hátul, amivel sokkal fontosabb foglalkozni.
Szerintem kijelenthetjük, hogy biztosan előrébb lennénk, mert ők alighanem sokkal többet játszottak volna, de ez persze csak szerencse kérdése. Ennek ellenére továbbra is, én azt írtam, kit látnék itt szívesebben, nem azt, hogy ki szerint ki volt a tehetségesebb, ez eleve relatív, mert szerintem Dembélé mozgáskordinációja totál összeszedetlen (cserében bátor, elég jól lő és gyors), valaki szerint meg zseniális. A kettő közt lehet az igazság. De ha el is fogadom, hogy fú, milyen tehetséges, a tehetségével akkor sem nem megyek semmire egy meccsen, mint ahogy a Barca sem, ha nem játszik jól, és jelenleg szerintem az általam említett játékosok sokkal jobban játszanak, mint OD. Olyan ez, mintha fognánk két embert, egy nem annyira okosat, aki dolgozni akar, és felküzi magát egy középvezetőnek, és egy zsenit, aki otthon üldögél és nem csnál semmit. Melyik a hasznosabb? Van hasznom/haszna abból, hogy zseni? Semmi.

Dembi a Mu-ban és a Bayernben sem lenne világklasszis szerintem, de ez magánvélemény, lehet, hogy rámcáfolna, és az lenne. De szerintem is sokkal jobb lenne, ha odamenne, eredményesebb lenne egy ilyen gyors csapatban, jobban érezné magát, és nekünk is jó lenne, mert sok pénz szabadulna fel. Engem továbbra sem az érdekel, mit tudna TALÁN egy gyors csapatban, hanem hogy mit tud itt. És az jelen pillanatban nagyon-nagyon kevés, és a csapatjátékban még csúcsformájában is alig venne részt, "csak" gólokat szállítana, ellentétben az általam felsoroltakkal, főleg TE és FT esetén, akik az eredményességükön kívül is remek csapattársak.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.20. 09:27:02

Aaron3991 írta:
2021.02.20. 07:21:05
Először a személyeskedés részre térnék ki. Írtam is h sajnálom ha nagyon "habzószájúra" sikerült az a komment, de ne haragudj amit leírsz az SZERINTEM nagyon távol áll a valóságtól. mondom is h miért

1. bajnokság: A francia bajnokság nem szint. Újabb idézet csak neked 8) : „Elvesztegettem két évet. A PSG-ben, a francia bajnokságban játszani olyan, mint kezdő szinten játszani, mondjuk, a FIFA 16-ban.” David Luiz (remélem hiteles forrás :D )
2. kor: 28 éves játékosokról beszélsz, karrierjük csúcsán. Az a szint amit hoznak pont az ahol vannak. EL induló csapat.
3. poszt: Eddig ugye csak Thauvin, Ekambi párosról beszéltem. Leao és Ekambi is elsősorban csatár. Mi következik ebből? Az, hogy közelebb vannak a kapuhoz és lényegesen nagyobb eséllyel szereznek gólokat.

Konklúzió: Gyengébb bajnokságban játszó, érettebb játékosokat, akik ráadásul más poszton játszanak nem feltétlenül ildomos összehasonlítani. Itt jöhetnél Leaoval aki fiatalabb, olasz liga stb. (talán igazad lenne, kétlem)

Leao statjai a Milanban: 67 meccs 12 gól 8 asziszt (80%-ban csatárként)

Egyből mást mutatnak a statok igaz? Erre gondoltam hamisítás alatt. A számok egzakt dolgok, de túlságosan sok irányból lehet őket nézni, ezáltal torzítani a képen.

Remélem kielégítő választ kaptál!
Peace 8)
1. 16-ban még talán. Jelenleg szerintem a PSG-Lyon-Monaco-Lille kvartett egy OM-el kiegészülve van olyan erős - legalábbis megközelítőleg, vagy alig van lemaradva - mint egy Atma-Barca-Reál-Sevilla-Soci - hozzáteszem, hogy sajnos. Mögöttük vannak még olyan bőven EL szintű erős, szervezett csapatok, mint a Rennes, St-Étienne, Bordeaux, Montpellier, amelyek meg biztosan felérnek egy Betis-Bilbao-Granada féle trióhoz. Talán a kiscsapatok is egy nagyon picit gyengébbek, mint Spanyolországban, de az az olló 16 óta jelentőset szűkült, amikor a Barca még a világ legjobbja volt, a Real meg sorra nyerte a BL-eket. Jelenleg szerintem a PL és a Bundesliga előttünk van, velünk jelen pillanatban kb egyszinten, 1-2%-al talán gyengébben a Serie A és kicsivel utánunk jön a Ligue 1.
2. Persze, továbbra is azt mondom, kit látnék itt szívesebben, nem azt, hogy kit látnék itt szívesebben 10 év múlva, vagy hogy pár ember szerint ki a tehetségesebb, ha egyszer nem jön itt ki, akkor mi közöm hozzá? FT és TE Komplett, technikás, gyors, eredményes, de nem maguktól elszállt játékosok, és pont ilyenek kellenének a fiatalok mellé húzóembernek, áthidalni a Messitelenséget - ami remélem, csak 3-4 év múlva következik be, de nem biztos. Vagy Messi mellé játszótársnak, hogy nem 3in1-t kellene játszania támadásépítésben, mert valljuk be, OD nem sokat segít neki sajnos ebben. Ráadásul ha már Dembivel hasonlítjuk össze őket, őt majd 4 éve hoztuk el, ha őket ekkor hoztuk volna el, akkor 24 évesek lettek volna, kb a tökéletes kor, akik már nem zsákbamacskák. És tizedennyibe kerültek volna. A Lyon stabil BL-induló csapat (az idei kimaradt egy berekesztett bő fél szezon és rövid válság miatt), jelen pillanatban meg kifejezetten szárnyalnak, és az OM is BL induló volt idén, szóval ez az EL-induló csapat téma kicsit torzítás.
Hozzátenném, hogy TE bizonyított a La Ligában is sokáig, imádom a Villarreal játékát, így követtem is valamelyest. Az utolsó évében pl 18 gólt és 7 asszisztot adott, amihez Dembi nemigen fog felérni szerintem soha, de ne legyen igazam. Tény, hogy összességében kicsit előrébb játszik néha, mert nem mindig szélső, de ez még akkor is nagyon sok.
3. Pardon? FT klasszikus jobbszélső az OM-ben, pont mint Dembélé. TE jobb vagy balszélső, nagy ritkán csatár, Leao pedig echte balszélső, akit 1-2 meccsen kényszerből csatárként játszattak Ibra sérülése miatt, ahol szintén jól helytállt. De hármójuk közül őt raknám a leghátrébb, hiába fiatal. Játékban ő hasonlít a legjobban hozzá talán, nagyon gyors, néha túl laza, de erősebb, és eredményesebb, kicsit okosabb. A mozgáskoordinációja is összetettebb, tudatosabb, Dembi nekem kicsit olyan, mintha még a csel elindításánál sem tudná pontosan, mit akar, mondjuk ez néha pont előnyére válik.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Aaron3991
Jugador del Barça
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.08.25. 14:59:18

2021.02.20. 07:21:05

Arthur8 írta:
2021.02.20. 01:10:25
Szerintem ezekkel a játékosokkal semennyire nem lennénk előrébb, sőt. Volt már itt Malcom is, aki olyan jó volt Franciaországban, aztán itt egy évet maradt. Igen lehetséges, hogy most 3 év sérülés után ez az éve nem az igazi, de szerintem az általad említett játékosoknál jobb játékos Dembele. Nem véletlen, hogy Dembelet Manchester Uniteddel meg Bayern Münchennel boronálják össze, az általad említett játékosok meg 28 évesek már és top csapat közelében nem voltak soha. ( ez alól kivétel Leao , aki fiatalabb és még lehet top csapatban). Dembele 19 évesen volt kb olyan szintű csapatban(Dortmund) , mint az általad említett játékosuk pályafutásuk csúcsán.
Dembele egyébként , amikor a Dortmund leigazolta, az egyik legnagyobb francia tehetség volt Mbappé mellett. 17-18!! Évesen egy Rennesben hozott 12 gól 6 assistot. Nagyon megtépázták a fejlődését a sérülések és lehet , hogy hosszútávon nem lesz megoldás, de úgy gondolom , hogy Toko Ekambi meg Thauvin végképp nem. Ilyen játékosok érkezésével jutnánk szerintem ilyen Sevilla, Sociedad szintre kb. Szerintem, ha már Dembelét le akarjuk cserélni, akkor a helyére top játékost kéne hozni. Bár én nem cserélném le , mert végre nem sérült és tud folyamatosan játszani, szerintem el fogja kapni a fonalat és eleve vannak sokkal nagyobb lyukak hátul, amivel sokkal fontosabb foglalkozni.
Itt a válasz a kérdéseidre, mintha a számból vették volna ki a szavakat, de nem intézem el ennyivel válaszolok rendesen.
bence0330 írta:
2021.02.19. 22:25:16

Először a személyeskedés részre térnék ki. Írtam is h sajnálom ha nagyon "habzószájúra" sikerült az a komment, de ne haragudj amit leírsz az SZERINTEM nagyon távol áll a valóságtól. mondom is h miért

1. bajnokság: A francia bajnokság nem szint. Újabb idézet csak neked 8) : „Elvesztegettem két évet. A PSG-ben, a francia bajnokságban játszani olyan, mint kezdő szinten játszani, mondjuk, a FIFA 16-ban.” David Luiz (remélem hiteles forrás :D )
2. kor: 28 éves játékosokról beszélsz, karrierjük csúcsán. Az a szint amit hoznak pont az ahol vannak. EL induló csapat.
3. poszt: Eddig ugye csak Thauvin, Ekambi párosról beszéltem. Leao és Ekambi is elsősorban csatár. Mi következik ebből? Az, hogy közelebb vannak a kapuhoz és lényegesen nagyobb eséllyel szereznek gólokat.

Konklúzió: Gyengébb bajnokságban játszó, érettebb játékosokat, akik ráadásul más poszton játszanak nem feltétlenül ildomos összehasonlítani. Itt jöhetnél Leaoval aki fiatalabb, olasz liga stb. (talán igazad lenne, kétlem)

Leao statjai a Milanban: 67 meccs 12 gól 8 asziszt (80%-ban csatárként)

Egyből mást mutatnak a statok igaz? Erre gondoltam hamisítás alatt. A számok egzakt dolgok, de túlságosan sok irányból lehet őket nézni, ezáltal torzítani a képen.

Remélem kielégítő választ kaptál!
Peace 8)
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2021.02.20. 01:10:25

Szerintem ezekkel a játékosokkal semennyire nem lennénk előrébb, sőt. Volt már itt Malcom is, aki olyan jó volt Franciaországban, aztán itt egy évet maradt. Igen lehetséges, hogy most 3 év sérülés után ez az éve nem az igazi, de szerintem az általad említett játékosoknál jobb játékos Dembele. Nem véletlen, hogy Dembelet Manchester Uniteddel meg Bayern Münchennel boronálják össze, az általad említett játékosok meg 28 évesek már és top csapat közelében nem voltak soha. ( ez alól kivétel Leao , aki fiatalabb és még lehet top csapatban). Dembele 19 évesen volt kb olyan szintű csapatban(Dortmund) , mint az általad említett játékosuk pályafutásuk csúcsán.
Dembele egyébként , amikor a Dortmund leigazolta, az egyik legnagyobb francia tehetség volt Mbappé mellett. 17-18!! Évesen egy Rennesben hozott 12 gól 6 assistot. Nagyon megtépázták a fejlődését a sérülések és lehet , hogy hosszútávon nem lesz megoldás, de úgy gondolom , hogy Toko Ekambi meg Thauvin végképp nem. Ilyen játékosok érkezésével jutnánk szerintem ilyen Sevilla, Sociedad szintre kb. Szerintem, ha már Dembelét le akarjuk cserélni, akkor a helyére top játékost kéne hozni. Bár én nem cserélném le , mert végre nem sérült és tud folyamatosan játszani, szerintem el fogja kapni a fonalat és eleve vannak sokkal nagyobb lyukak hátul, amivel sokkal fontosabb foglalkozni.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.19. 22:25:16

Aaron3991 írta:
2021.02.19. 20:43:21
bence0330 írta:
2021.02.13. 01:45:29
, Thovain, Ekambi, Raphael Leao,
Ne haragudj, de azok alapján h a nevüket se tudod leírni helyesen, nem gondolom, h sok meccsüket láttad. Pedig akkor tudnád, h egyik sem top kategória. Más csapatban Dembi is jobban villogna, mert az ő csapataik ellen nem tolják be úgy a buszt mint a Barca ellen. Egyébként szép dolog a statisztika, de Churchill után szabadon “csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”.
Ezt a lényeges elemet jól sikerült kiragadnod, valóban elírtam egyszer, aztán meg ctrl+c-ztem végig. Milan drukker vagyok a Barca mellett, mindkettejük minden egyes játékpercét láttam, nyilván azt is tudom, hogy kell írni a nevét, de tételezzük fel, hogy mégsem tudtam volna, akkor sem értem, miért érdemes ezt kiragadni. Én is feltételezzem, hogy nem tudod leírni a "hogy" kötőszót, mert "h"-nak írod? Mi értelme?
Francia bajnokságot nézeGETEK, teljes egészében főleg a rangadókat, amiben az OM és a Lyon részesek, és minden egyes összefoglalót megnézek. Így elég sok játékpercet láttam a két Franciaországban játszó játékosról is. Thauvin-t jó ideje külön figyelem, mert a Milan le akarja igazolni - ők tudnak ingyen is igazolni jó játékost, ellentétben a Barca "drágán de közepeset, sok fizuval" üzletpolitikájával.
Csapatjátékban mindkettő szintekkel Dembélé felett van, ez szerintem eleve nem is lehet kérdés, mert Dembélé ebben objektíve is nagyon gyenge. A számok meg makacs dolgok, és az általad kiemelt mindhárom játékos sokszorosát hozza eredményességben Dembéléhez képest. Ráadásul majd lefordultál a székről, ami elég személyeskedő is szerintem, pláne, hogy minden tény és szám az én igazamat támasztja alá.

Az idézetedről meg annyi, hogy ezek mindenki számára elérhető, mindenki számára ellenőrizhető nyílt adatok, vagy szerinted titokban átírtak pár eredményt, meghamisítottak pár felvételt és kitöröltek pár Dembélé gólt a transfermarktról? :D Tényleg hihetetlennek tűnik, hogy ennyit lőtt, de sajna igaz, ha nem hiszed, nézz vissza minden összefoglalót. Vagy hogy jön képbe egyáltalán, amit írtál? :D Őszintén érdekel a kapcsolat az idézet és az általam bemásolt statok között...

Mi lenne ha... persze. Dembi sokkal kevesebb gólt lő, és sokkal kevesebb gólpasszt ad, mint a három fent említett illető. Nem kicsit, felét, és harmadát. Mondhatnám, hogy Dembi a saját ellenfeleinkhez képest még erősebb csapatban is játszik, ahol a gólpasszhoz néha már elég annyi, hogy lepasszolod Leonak félpályánál, ő lecselez 3 embert és bevarrja. És így jött össze neki 2, azaz 2 darab. És 2, azaz 2 darab gól. Trincao előrébb tart már azzal, hogy volt két jó meccse...
Szerintem is kicsit több gól rúgna egy gyors kontracsapatban, bár itt is sok kontrára volt lehetősége, és sosem élt vele kb. De nem is azt írtam a hsz-emben, hogy nem tudna máshol jobban játszani, hanem azokat a neveket írtam le, akiket ITT szívesebben látnék, mert vagy jobbak csapatjátékban, vagy gólérzékenyebbek, vagy okosabbak, vagy mindhárom. Ez eleve nem azt jelenti, hogy melyik a jobb játékos, mert ha pl. Tottenham edző lennék, hamarabb raknám be oda Sont, mint Messit, hiába Leo minden idők legjobbja, sőt, meggyőződésem szerinte a visszatérése óta még mindig a jelenben is világ legjobbja.

Egyik sem top kategória? Ha Mbappé a mérce, akkor nem, amúgy meg igen. De ha ők nem top kategóriák, akkor a számok alapján Dembélé még csak a középszert sem üti meg - ami nyilván nem igaz.

És amúgy nem vagyok Dembi ellenes, nem szidtam, a hozzászólásomban pont azt írtam, hogy ugyan szívesebben elfogadnék helyette sok más játékost, de most vele kell beérni, és még ő maga is beérhet, reménykedjünk. Én azért nem vagyok ellene személy szerint, mert ő Messin kívül az egyetlen, aki rossz meccsen is képes villanni a többi statikus támadónkkal ellentétben.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Aaron3991
Jugador del Barça
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.08.25. 14:59:18

2021.02.19. 20:43:21

bence0330 írta:
2021.02.13. 01:45:29
, Thovain, Ekambi, Raphael Leao,
Ne haragudj, de azok alapján h a nevüket se tudod leírni helyesen, nem gondolom, h sok meccsüket láttad. Pedig akkor tudnád, h egyik sem top kategória. Más csapatban Dembi is jobban villogna, mert az ő csapataik ellen nem tolják be úgy a buszt mint a Barca ellen. Egyébként szép dolog a statisztika, de Churchill után szabadon “csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.02.19. 16:13:55

Aaron3991 írta:
2021.02.13. 11:13:33
Sziasztok!


Neroval többnyire egyetértek, de h Adama Traorenak megy a dribli szerintem erős túlzás. Ő egy "buta" futóbolond, mint Dembouz csak gyengébb kiadásban.(nem a fizikumára gondolok, mert az az egyetlen dolog ami miatt fel van hypeolva, h úgy néz ki mint egy amcsifocista. A számai sehol sincsenek a flop folyton sérült Dembeléhez képest sem.)


Bence névsoránál meg egyenesen lefordultam a székről, egy-egy név láttán :D
Arról nem beszélek h a felének nem is az a posztja mint Dembinek, de azért ilyen Rafael Leao, Toko Ekambi, Thauvin féle másod/harmadvonalas emberkékkel mit szeretnél?

Én úgy gondolom, hogy Sancho, Rashford, Mbappe hármason kívül nincs olyan akire egyértelműen értelme lenne elcserélni.
Traorét én sem szívesen látnám itt, nála öncélúbb játékos kevés van.

Azért iderakom azoknak az embereknek a bajnokikon elért számait, akik miatt lefordultál a székről:

Dembélé : 2 gól és 2 gólpassz, 16 meccs/906 játékperc, 453 percenként lőtt gólt és 453 percenként adott gólpasszt.

Thauvin: 7 gól és 7 gólpassz, 24 meccs/1712 játékperc 245 percenként lőtt gólt és 245 percenként adott gólpasszt.
Toko Ekambi: 11 gól, 6 gólpassz, 22 meccs/1745 játékperc, 159 percenként lőtt gólt, 291 percenként adott gólpasszt.
Raphael Leao: 5 gól és 5 gólpassz 17 meccs/1210 játékperc 242 percenként lőtt gólt és 242 percenként adott gólpasszt.

Thauvin percarányosan MAJDNEM KÉTSZER annyi gólt lő és gólpasszt ad, mind Dembélé
Ekambi MAJDNEM HÁROMSZOR annyi gólt lő, és másfélszer annyi gólpasszt ad, mint Dembélé
Leao MAJDNEM KÉTSZER annyi gólt lő és gólpasszt ad mind Dembélé.

Szóval lehet egyetérteni vagy nem egyet érteni, de ilyen számok mellett kijelenteni, hogy lefordulsz a székről, kicsit meredek. :) Hozzáteszem, ráadásul mindhárman sokkal erősebbek közben csapatjátékban, védekezésben is (Leao kivétel tán védekezésben), tehát még a számokon túl is erősebbek, mivel Dembélé kicsit egydimenziós, és kb a góljai és asszisztjai miatt tartanánk.

Dembélé 125M körül volt, sokat keres, Thauvin közben pl ingyen igazolható nem vészes fizuval, sokkal jobb teljesítménnyel, de szerintem magasról teszünk rá... :D
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.02.19. 15:56:09

Bundesliga meg a Dortmund jobb ajánlólevél,
Ez most nem feltétlenül neked szól, de őszintén, hány olyan ember van aki látta a gyereket a Dortmundban? Nem mindig, mondjuk legalább 5 meccsen.

Mert szerintem sokan (köztük én is) úgy voltunk vele hogy amikor felmerült a neve akkor beütöttük a youtubera, hogy “Dembele highlights”, aztán ott jól nézett ki és úgy voltunk vele hogy jöjjön.
Mondjuk én Di Máriát akartam 40ért, és nem őt 120 millióért.

Vannak olyan játékosok akik nem nálunk játszanak, de figyelem őket mint például Van Dijk, Bruno Fernandes, Mbappe, Haaland stb. akikről látszik hogy világklasszisok és legalább 1-2 éve bizonyítanak, de Dembele mit csinált a Dortmundban amitől 120 millió lett az ára?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.02.19. 15:33:24

davi10 írta:
2021.02.19. 15:12:48
Mondjuk szerintem azt is érdemes számításba venni, hogy a Bundesliga meg a Dortmund jobb ajánlólevél, mint egy francia bajnokság meg a Monaco.

Volt pár jó BL meccse MBappe-nak, amiért felfigyeltek rá, Dembele-re meg a Bundásban lerakott folyamatos teljesítménye alapján figyeltek fel, nem?

Szerintem is logikus volt, hogy Őt hoztuk, szélső kellett. A pénz botrányosan sok, de MBappe-t se úsztuk volna meg sokkal kevesebbel.
Szerintem MBappén látszott, hogy korszakos tehetség, 16-17es szezonban már 26 gólos szezonja volt, Dembelé 16 óta van Dorrtmundban és a Barcában, összesen nem szerzett ennyi gólt.
A francia ligában is lőtte a gólokat abban a szezonban, és bajnokok lettek a góljainak köszönhetően is, a PSG előtt.
Azért a PSG már akkor is kilógott lehetőségeket tekintve a francia bajnokságból.

De mondom, nekem nem Dembelével van bajom, sőt, egy kezemen meg tudom számolni itt a fórumon hányan nem szállunk bele a gyerekbe minden meccs után.
De MBappé más szinten mozgott már 3-4 éve is, mint a mi franciánk.
És mostanra meg ég és föld a kettő, persze ezt nem lehetett tudni, ezért nem is lehet kárhoztatni senkit.
Szélső kellett, Dembelé jött. Mondjuk MBappé is szélen játszott a berobbant szezonjában, mivel Falcao volt a center.

Na mindegy, én bízom benne töretlenül, hogy Dembelé feljavul, és hasznunkra válik hosszútávon. Több van benne mint amit eddig mutatott.

Jah, és nem arról megy a vita, hogy rossz igazolás volt e Dembelé vagy sem:)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2021.02.19. 15:29:49

Szerintem Dembele nem volt egyáltalán (előreláthatóan) rossz igazolás, csak az ára volt, ami magas volt, de az is azért, mert mindenki tudta, hogy tele vagyunk pénzel. Szerintem nem volt szemmel láthatóan jobb játékos Mbappé nála. Azért az, hogy valaki gyakorlatilag 20-23 éves kora között 10 egymást követő meccset nem tud egészségesen lejátszani az nagyon befolyásolja a teljesítményét és a fejlődését és így ez a mostani Dembele nem tudja elérni azt a szintet, amit elérhetett volna sérülések nélkül. És ugye ezekkel a folyamatos sérülésekkel nem lehetett előre kalkulálni. Neymar és Mbappé is baromira megsínylette volna, ha 3 évig folyamatosan sérültek és nem lennének, akkora játékosok, mint most. DE még mindig nem érzem őt kutyaütőnek, mint sokan és most úgy néz ki kezd túllendülni a sérülésein és , ha tudna évekig folyamatosan játszani, akkor még lehet belőle igazán jó játékos. Én nem küldeném el továbbra sem, mert még mindig fiatal és még mindig fejlődőképes. Egy esetben küldeném el, ha az eladási ára és fizetése hozzásegítené a csapatot, hogy vegyenek egy extraklasszis fiatalt , pl. Haalandot vagy akár hátra egy klasszis játékost. Továbbra is úgy gondolom, hogy sokkal előbb kell hátul takarítani és megerősíteni a csapatot, mint elől, mivel Dembele és egy elit szélső között sokkal kisebb különbség van, mint mondjuk Lenglet és egy elit középhátvéd között , vagy a mostani Busquets és egy elit védekező középpályás között.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arthur8 2021.02.19. 15:35:00-kor.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.02.19. 15:12:48

Mondjuk szerintem azt is érdemes számításba venni, hogy a Bundesliga meg a Dortmund jobb ajánlólevél, mint egy francia bajnokság meg a Monaco.

Volt pár jó BL meccse MBappe-nak, amiért felfigyeltek rá, Dembele-re meg a Bundásban lerakott folyamatos teljesítménye alapján figyeltek fel, nem?

Szerintem is logikus volt, hogy Őt hoztuk, szélső kellett. A pénz botrányosan sok, de MBappe-t se úsztuk volna meg sokkal kevesebbel.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.02.19. 15:04:44

csababarca írta:
2021.02.19. 13:45:04
Chino írta:
2021.02.19. 13:21:52


A Mbappé-Dembélé kérdésben pedig szerintem pont nem hibázott a klub, legalábbis az akkori helyzetben logikusnak tűnt. Elment Neymar, egy szélsőre volt szükségünk, Suarezben voltak még évek, a két francia pedig hasonló tehetség volt. Az, hogy beköltözött az orvosi szobába senki nem láthatta előre. Sem a Lyonban, sem a Dortmundban nem volt sérülékeny, ahogy visszakerestem nem is hagyott ki meccset sérülés miatt. Az más kérdés, hogy mennyibe került, az már a klub sara, de Neymar árának kb. feléért hozták el. Ennyit nyilván nem ért akkor se, és most se. Véletlenül se védeném a vezetést, mert hozzájuk képest Gaspart is egy aranyember volt, gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt földbe döngölték a klubot, de a Dembélé-ügyet nem rajtuk verném el.
De már akkor több látszott MBappéban, akkor már zsebre rakott egy cityt a bl-ben pl, szerintem tehetségesebbnek látszott.
Teljesen egyetértek, mindig ledöbbenek mikor azt mondják, hogy régen mindketten ugyanolyan tehetségesnek tűntek. MBappe a fiatal Ronaldohoz hasonlított Dembele meg csak egy fürge srác volt, ennyi és nem több. Azzal sem értek egyet, hogy Dembele milyen jól cselez, csak buta. Nyilván nem valami okos, mellesleg a legtöbb focista nem az, de nem emiatt nem Neymar. Hanem azért nem Neymar, mert kreativitásban, cselezésben a közelében sem volt soha Neymarnak. Ha Trincao, aki még mindig nem Neymar ( :) ) így folytatja, stabilan több jó csele lesz, mint Dembelének.

Mindazonáltal nem vagyok különösebben Dembele ellenes, de már a dortmundi játéka alapján is egyértelmű volt, hogy se Neymarhoz, se MBappéhoz se semmi köze. És én óvatosan szidom Bartot, szerintem baromi leegyszerűsített és hamisan torzított, hogy mindenről ő tehet és csak miatta vagyunk itt és bármi jó történt, ahhoz meg nincs köze. De azért beleégett a retinámba az a nyilatkozata mikor azt mondta, hogy nem kell Neymar, Dembelé jobb lesz nála is. Itt is látszódott, hogy milyen az, amikor szakmai dologba szól bele egy felsővezető és nem csak a pénzt adja.

Ettőlmég lehetett volna Dembeléből hatékonyabb gólszerzőt faragni, tán még lehet is.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.02.19. 13:45:04

Chino írta:
2021.02.19. 13:21:52


A Mbappé-Dembélé kérdésben pedig szerintem pont nem hibázott a klub, legalábbis az akkori helyzetben logikusnak tűnt. Elment Neymar, egy szélsőre volt szükségünk, Suarezben voltak még évek, a két francia pedig hasonló tehetség volt. Az, hogy beköltözött az orvosi szobába senki nem láthatta előre. Sem a Lyonban, sem a Dortmundban nem volt sérülékeny, ahogy visszakerestem nem is hagyott ki meccset sérülés miatt. Az más kérdés, hogy mennyibe került, az már a klub sara, de Neymar árának kb. feléért hozták el. Ennyit nyilván nem ért akkor se, és most se. Véletlenül se védeném a vezetést, mert hozzájuk képest Gaspart is egy aranyember volt, gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt földbe döngölték a klubot, de a Dembélé-ügyet nem rajtuk verném el.
azt nem mondtam, hogy hibázott, védhető Dembelé leigazolása, az összeg már kevésbé. De már akkor több látszott MBappéban, akkor már zsebre rakott egy cityt a bl-ben pl, szerintem tehetségesebbnek látszott.
én akkor is őt írtam, szóval nem utólag vagyok okos, mégha akkor örültem is Dembelének, és most sincs vele bajom, mint a többségnek:)

szerintem őt hiba volt elszalasztani, mostmár édes mindegy, az életben nem fog itt játszani, megy a Real-ba szépen nyáron, vagy jövőre, vagy marad a PSG-ben még pár évet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.02.19. 13:21:52

csababarca írta:
2021.02.17. 19:43:27
Subinho írta:
2021.02.17. 19:01:27
No comment!
Mbappé 100 millió volt, Dembelé már 135-nél jár...
180 volt MBappé, plusz az apró, nem 100 millió.

Én mondtam már amikor Monacos volt, hogy rá kellene menni, akkor 10ből 9en leoltottak, hogy minek, Lajos mögött csak padozna, mert az uru jobb. Ami lehet, de látjuk Lajossal mi lett, most lenne egy MBappénk aki elég magas szinten focizik, és még lehet is venne bőven kraft.

Most van Braitwait, meg elvertünk 400at 3 játékosra, akik nehezen tesznek ki 1 használhatót.
Nemrég volt a Marca-n, hogy most fizetett még 5-öt a Barca, így járunk 125-nél, a további 10 millió Bl győzelemhez kötött, szóval az nem lesz esedékes.

A Mbappé-Dembélé kérdésben pedig szerintem pont nem hibázott a klub, legalábbis az akkori helyzetben logikusnak tűnt. Elment Neymar, egy szélsőre volt szükségünk, Suarezben voltak még évek, a két francia pedig hasonló tehetség volt. Az, hogy beköltözött az orvosi szobába senki nem láthatta előre. Sem a Lyonban, sem a Dortmundban nem volt sérülékeny, ahogy visszakerestem nem is hagyott ki meccset sérülés miatt. Az más kérdés, hogy mennyibe került, az már a klub sara, de Neymar árának kb. feléért hozták el. Ennyit nyilván nem ért akkor se, és most se. Véletlenül se védeném a vezetést, mert hozzájuk képest Gaspart is egy aranyember volt, gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt földbe döngölték a klubot, de a Dembélé-ügyet nem rajtuk verném el.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.02.17. 20:22:07

Kétlem, hogy elfelejtett focizni, a Dortmundban ügyes, bátor volt és a nagy terüreleteken jól érvényesült, pedig csak 19 éves volt.
Gríz és Cou is hasonló cipőben jár. Mindhárman meghatározók voltak korábbi csapataikban, talán nem feltétlen bennük kell keresni az okát, hogy itt miért olyanok, amilyenek.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2021.02.17. 20:04:21

csababarca írta:
2021.02.17. 19:43:27
Subinho írta:
2021.02.17. 19:01:27
No comment!
Mbappé 100 millió volt, Dembelé már 135-nél jár...
180 volt MBappé, plusz az apró, nem 100 millió.

Én mondtam már amikor Monacos volt, hogy rá kellene menni, akkor 10ből 9en leoltottak, hogy minek, Lajos mögött csak padozna, mert az uru jobb. Ami lehet, de látjuk Lajossal mi lett, most lenne egy MBappénk aki elég magas szinten focizik, és még lehet is venne bőven kraft.

Most van Braitwait, meg elvertünk 400at 3 játékosra, akik nehezen tesznek ki 1 használhatót.
Így van, és az a baj hogy ezt minden poszton eljátszottuk, hogy megvártuk míg végelgyengülésben kihal a posztról az illető és utána kapkodtuk a fejünket és hoztunk valami posztba bekényszerített illetőt túlárazva. Griziről is előre lehetett tudni hogy nem Lajos profil de azért elhoztuk eszméletlen nagy fizuval 120millióért hogy "jólesz az Lajos vagy Neymar pótlására majd elven", igaz hogy nem olyan erőcsatár mint Suarez és nem olyan cselgép mint Neymar de azért kell.
Válasz küldése