Ronald Koeman

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Örülünk a menesztésének?

a. Igen
43
80%
b. Nem
3
6%
c. a
8
15%
 
Szavazatok száma: 54
Avatar
Titinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2927
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2021.04.14. 10:39:49

Chino írta:
2021.04.14. 09:47:58
Ebben nagyon egyetértünk. :wink:

Koeman állítólag a kupadöntőre egy újabb felállást alkalmazna, visszatérne a 4-3-3-hoz, mert szerinte Marcelino Bilbaoja ugyanazt a taktikát fogja alkalmazni mint Zidane a klasszikuson.

Zidane meg ugyanazt alkalmazta amit már nagyon sok csapat idén ellenünk, átadva a területet, hosszú passzokkal, gyors kontrával. Lehetne itt sorolni a PSG elleni meccstől kezdve a kisebb spanyol csapatokon át, akik ellen szenvedés volt.

Én már számolni sem tudom idén hány felállásban játszottunk, a meccsek közbeni 3-4 változtatásról nem is beszélve. Az hogy elkezdünk egy meccset egy bizonyos formációban, majd a félidőre már megint más a felállás, majd a a végén egy harmadik is játszik általában.

Nem látom ennek a csapatnak mi lenne az alap formációja, stílusa, identitása, mert annyi volt már idén mint égen a csillag. A klasszikus előtt is zsinórban 4 meccs ugyanazzal a felállással és kezdővel 3-4-3-ban, majd előhúzzuk a 3-5-2-t amivel februárban játszottunk a Sevilla ellen.

Nem értem a koncepciót, mert oké legyen is meg kell is egy taktikai repertoár egy csapatnak az alap felálláson kívül még 2, de én azt nem látom és követni sem tudom, hogy mi az alap. És a nagy meccseken is itt butkunk el sorra, hogy mindig valami változtatás ment a taktikába. Egyszóval nincsen fazonja a csapatnak. Csak példaként, a tegnapi BL meccsek után, a Bayern Flickkel szinte csak a 4-2-3-1-et nyomatja, vagy most a PSG-nél szintén, meg is tanulták pár hónap alatt és ki is verték a címvédőt. De lehetne mondani a Tuchel féle Chelseat is, a 3-5-2-vel stabilabbá tette a csapatot.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ez gáz, hogy 4 nappal egy ÁPRILISI kupadöntő előtt, törni kell az agyunkat hogy mégis, hogy a p-ba kéne kiállni és mi legyen a taktika.

Amit Chino írt is teljesen helytálló, Busi viszont az őszhöz képest javult, már nem 80%-ban passzol csak Messinek....hanem 90%-ban. :?

És lehet mondani, hogy ez nem edzői felelősség, de az.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.04.14. 09:47:58

Kalapos írta:
2021.04.13. 16:31:25
Koemannak Messi miatt szüksége lenne egy kis területen jól mozgó gólérzékeny csatárra.
- igen, de valójában sose voltunk sikeresek a kis területen gyömöszöljünk focival. - tovább erről később

4. Messi túl nagy felelősséget kap a mindenkori edzőtől, már konkrétan a középpályára visszalépve játssza meg saját magát!!! És nem pedig a középpálya keresi őt..
- igen, de azért játszik Pedri és nem Puig, hogy meglegyen a közkedvelt "stabilitás" a kp-n, mert úgy tűnik senki sem mer felrakni 2 támadóbb szellemű kp-t 3 támadó és két támadó szellemű szélsővédő mellé Pep óta, legalább is Barca edzőként.

Messi nélkül ez a csapat egy Celta Vigo szintjén lenne
- egyénileg egészen biztosan nem, de csapatként se biztos. Minden játékosunk bizonyított vagy itt korábban, vagy máshol korábban, vagy a válogatottban. Csak együtt szarok, amit a sportszakmai projekt vezetőinek köszönhetünk, mert vakok és ostobák voltak a csapatépítési megbeszéléseken, és nem látták előre hogy nem fognak összepasszolni a kirakós elemei. - pedig ez a dolguk, hogy volt rá esély hogy bejöjjön az igaz, de nem jött be, és ezért szívunk, azt a pénzt nem tudjuk újra elkölteni. A játékosaink nem rosszak, csak nem erre a focira, nem együtt, nem gránátvörös-kékben jók.
A kiemelt részt én inkább a "szabadság" szóval helyettesíteném. Sosem tudjuk meg mi lenne Messi nélkül, mert minden játékos folyamatosan őt keresi. Felrójuk az edzőknek, hogy nem kontrázunk, de minden meccsen lenne több alkalom is erre, de a játékosok inkább megvárják, míg Messi csatlakozik és kényszeresen őt játsszák meg. Ha ez változna és jobban kihasználnánk a többi játékost könnyen lehet, hogy egész más lenne a játék képe. Mindenki kényszeresen őt keresi, hiába van jobb megoldás, a tizenhatoson is előbb gondolnak arra, hogy hol van Messi, csak utána mérik fel a helyzetet, hogy a kaput is lehet támadni. Fati is ezért lehet többek között ennyire eredményes, mert agresszívan támadja a kaput, nem tötyög, ha lehetősége van megpróbálja kihasználni. Összehasonlíthatatlan például Griezmannal ilyen téren. Puig is részben ezért tűnik ilyen "felüdülésnek", mert be meri vállalni a cseleket, agresszívabb, nem a 2 méterre tőle lévő Messit keresi.
Nyilván hatalmas játékos Messi és rengeteget köszönhetünk neki, de a balansz nagyon nincs meg a pályán.

Ezt az edzőnek lenne a feladata orvosolni, és lehet Koemant szapulni, hogy nincs kontra, meg lassú a játék, de nem nagyon tudnék olyan edzőt mondani aki kicsit kivenné a gyeplőt Messi kezéből vagy olykor padoztatná. És a félreértések elkerülése végett, ezzel nem azt mondom, hogy nélküle jobb lenne a csapat, mert mindjárt letámadnak ezzel, de így ne várjuk el, hogy egy igazán lendületes játék fog folyni.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2021.04.14. 08:56:44

Át kellene gondolni ezt az edző kérdést, mert csodát nem tett. Rövid távon léptünk egy nagyot előre, de talán ezt is a kényszer szülte. Nyilván nem padozna, Coutinho, ha nem lenne sérült. Szóval végülis jól használja a fiatalokat. De ez a játék, sajnos Messi nélkül siralmas és eredménytelen lenne. Nem véletlenül vert hülyére minket a PSG. Pedig, azért ott se játszik minden poszton világklasszis.
Szerintem, (amíg van esély a bajnoki címre, jelenleg nem sok) addig támogatni kell, viszont év végén mindenképpen meg kell köszönni a munkáját és továbblépni. A Juventus jó példa rá, hogy mennyit tud jelentei egy edző. Az olasz bajnok csapat is árnyéka önmagának. Ideje komoly változtatásoknak. Már öt éve, hogy folyamatosan égünk a BL-ben.
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.04.14. 07:28:17

Rezisto95 írta:
2021.04.13. 21:35:37
A sportszakmai projekt totális csődjével kapcsolatban....
...Sajnos Koemannak meg kell csinálnia a piszkos munkát és fiatalitani mások ( Enrique, Valverde, Setien) helyett.
Teljesen egyetértek, a CR-es hasonlat csak arra szolgált hogy rámutassak mennyire céltalan egy csapat erejét úgy kiszámolni hogy kivonjuk a legfontosabb ember teljesítményét a csapat eredményeiből és azt mondjuk na, nélküle sehol se lennének mert itt is ő rúgott gólt/adott gólpasszt/kreált helyzetet. Persze hogy ő, mert ő játszik és 2-3 támadó közül amit csak lehet rá játszanak ki. Abszurd is lenne ha nem lenne benne a támadásban semmilyen szinten.

Koemannál elindult valami a borzalmas rajt után, de úgy tűnik meg is szakadt, utóbbi két meccsen ugyanaz a semmi ment mint korábban, és bajban egyből visszanyúlt a 4-3-3-hoz Valleoid meg a Real ellen is, ami totál nem működött eddig se, és ezeken a meccseken se nagyon. Grizi megint szélső volt, 0-t tett hozzá. Dembelé szélen de center nélkül akit megjátszhatna az alapvonal felé gyors cselek után egy beadásból mondjuk. Konstans csak visszapasszra vagy labdavesztésre képes onnan ha még is megpróbálja a lehetetlent, ezt hozza is magabiztosan. Persze hogy nincs játékunk, mert ilyen felállásban ezektől a játékosoktól nincs is mit várni.
Rezisto95
Jugador del Barça
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2020.05.18. 15:59:40

2021.04.13. 21:35:37

A sportszakmai projekt totális csődjével kapcsolatban ahogy mondtad teljesen egyet tudok érteni, valóban egy össze vissza rakosgatott csapat ez a mostani.
De
A cr7 es hasonlatodat a reál esetében kicsit csúsztatásnak érzem a messi-barca viszonylatában. Ugyanis Ronaldo nem igazán jeleskedett sosem a helyzet kialakításban, sőt a labda kihozatalban sem, viszont helyette eldöntötte a meccseket. Tény hogy messi nem egy tipikus befejező játékos és ezért a termete és ereje miatt nem tud olyan "egyszerű" de mégis sokszor fontos gólokat lőni, ellentétben Ronaldoval.
Az én olvasatomban az a baj Messi középpályára visszaélépésével hogy akkor egy poszt üresen marad. Tehát ha visszalép a középpályára akkor nem tud egyszerre felfutni meg beindulni is értelem szerűen. De ez se lenne baj ha mondjuk fent lenne 2 vilagklasszis csatár akik helyette lőnek gólokat. Csakhogy nagyon messze vagyunk ettől, Dembele megbízhatatlan, Griezmann meg inkább Messi szerepét szereti nem igazi 9es. Más meg nincs aki a csapatban tudna kiegyensúlyozottan hozni az el várt szintet.
És még egy dolog, én ahogy látom a dolgokat Koeman éra alatt sok saját nevelésű fiatal jut rendszeres lehetőséghez ami jó, viszont 5 évig ínséges idő fog következni a szurkolóknak mert a csapat fiataljai 20 év alattiak... Sajnos Koemannak meg kell csinálnia a piszkos munkát és fiatalitani mások ( Enrique, Valverde, Setien) helyett.
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.04.13. 19:11:40

Évek óta ugyanarra a taktikára épül a csapat, nehéz változtatni.
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.04.13. 16:31:25

Koemannak Messi miatt szüksége lenne egy kis területen jól mozgó gólérzékeny csatárra.
- igen, de valójában sose voltunk sikeresek a kis területen gyömöszöljünk focival. - tovább erről később

4. Messi túl nagy felelősséget kap a mindenkori edzőtől, már konkrétan a középpályára visszalépve játssza meg saját magát!!! És nem pedig a középpálya keresi őt..
- igen, de azért játszik Pedri és nem Puig, hogy meglegyen a közkedvelt "stabilitás" a kp-n, mert úgy tűnik senki sem mer felrakni 2 támadóbb szellemű kp-t 3 támadó és két támadó szellemű szélsővédő mellé Pep óta, legalább is Barca edzőként.

Messi nélkül ez a csapat egy Celta Vigo szintjén lenne
- egyénileg egészen biztosan nem, de csapatként se biztos. Minden játékosunk bizonyított vagy itt korábban, vagy máshol korábban, vagy a válogatottban. Csak együtt szarok, amit a sportszakmai projekt vezetőinek köszönhetünk, mert vakok és ostobák voltak a csapatépítési megbeszéléseken, és nem látták előre hogy nem fognak összepasszolni a kirakós elemei. - pedig ez a dolguk, hogy volt rá esély hogy bejöjjön az igaz, de nem jött be, és ezért szívunk, azt a pénzt nem tudjuk újra elkölteni. A játékosaink nem rosszak, csak nem erre a focira, nem együtt, nem gránátvörös-kékben jók.

Ha nem hiszitek, nézzétek meg ebben az évben hány meccset nyert a barca ahol Messi nem adott gólpasszt vagy lőtt gólt. Elszomorító...
- vedd ki CR-t a korábbi évek realjainak eredményeiből. Ja hogy semmit se nyertek volna nélküle? Ja hogy elment, és ők még is nyernek és eredményesek? Hmm ez hogy lehet? Ezt mondtam már, ne abszolút kivonjuk Messit az összes gólpontjából a Barcából és hozzunk következtetést, az olyan mintha a 10 emberrel játszó barcát mérnéd a 11 fővel játszó mezőnyhöz. Képzeld el hogy valaki más játszik helyette, és hogy az egész csapat máshogy játszik nélküle. Ilyet nem fogsz látni amíg el nem megy! ÉS nem mondom hogy jobb lesz, csak azt hogy változtatni kell mert ez nem megy. Változtatni nem csak Messi nélkül lehet, lehet Messivel is, ha padoztatjuk többet és nem mindenki őt keresi mert az a comfort zóna hogy ő a kezdőkörtől előre majd megoldja. Ez az edző felelőssége, tehát legalább jó topicban vagyunk.

Jelenlegi támadó csapatrészünk egyéni adottságai szempontjából a lendületes mélységi játékra alkalmasabb
- ebből rúgtuk a góljainkat 2009-ben és 2015-ben, jó lenne megtalálni újra ezt a formát és játékot. Ez az edző felelőssége.

Haaland, Lukaku, Depay szintén akkor élnek, ha van területük, busz ellen egyik sem villog jelenlegi csapatában és nem tűnnek alkalmasnak a körömpasszos zsonglőrköséshez Messivel....
- erre ma más senki se alkalmas, mert elhalt játékfilozófia. És igazából mi se ebből éltünk meg... 2009-ben és 15-ben sem ilyen kézilabdás gólokat lőttünk, hanem sok gyors/váratlan indításos, lendületes letámadásból magasan szerzett labdából, és elől kevés támadóval kevés védő ellen rúgtuk a góljainkat. A gyömöszölés akkor kezdődött amikor túl jók voltunk ahhoz hogy letámadva megfogjanak minket, ezért reakcióként betolták a buszt ellenünk. Olyan generációnk lehet sose lesz mint Xavi Ini és Messi, a piac meg nem termel ilyen típusú játékosokat mert nem rájuk van szükség a modern fociban. Ha van is egy-két ilyen player, már a Cityben játszik mert Pep szerelmes belé. Nagyon kevés gólra emlékszem amit kézilabdázás előzött meg. Olyan viszont sokszor volt hogy kiszámíthatatlan és megismételhetetlen egyéni villanásból, és sokszor szerencséből lőttünk gólt buszozó csapatnak. Erre viszont nem lehet építeni.
Itt a lényeg röviden, ha elindul a gyömöszölés már hátrányos helyzetben vagyunk, sose volt rá ellenszerünk, de a sikeres éveinkben mindig képesek voltunk kicsalogatni az ellenfelet, és belőni mögéjük a labdát, anélkül max szép halálunk volt (chelsea, inter, real és atlético ellen sokszor). Aztán arról ne is beszéljünk amikor az ellenfél focizni is akart és kiderült hogy azt is jobban, vagy legalább is hatásosabban tud (róma, liverpool, bayern 2x, psg 2x, Juve).

A többivel egyetértek.
Rezisto95
Jugador del Barça
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2020.05.18. 15:59:40

2021.04.13. 11:27:58

Sziasztok culék! 10 éve nézem a barcát, az elmúlt 5 évben minden bajnoki meccset élőben láttam vagy felvételről, ugyanígy minden kupa, sőt még felkészülési meccset is néha.
Fő észrevételeim:
1. A csapat évről-évre egyre gyengébb ( néhány éve még senki nem örült volna őszintén egy barca király kupa győzelemnek, erre most az tűnik a legreálisabbnak) főleg úgy hogy 2015 óta treble-t akar minden drukker (lehet mert nem néznek meccset?!)
2. Nagyon elfogultak lettünk bizonyos játékosokkal szemben, most pont Pedri jutott az eszembe, aki bár tehetséges, de inkább csak ügyesen beleilleszkedett a csapatba, mintsem berobbant volna mint pl Ansu. (itt megjegyezném hogy amikor Xavi visszavonult már mondták hogy keresni kell az utódját, aztán mire Iniesta visszavonult már az övét is keresték, és láss csodát azóta sem lett neki sem cirka 7 év alatt...).
3. Ez összefügg a kettes számúval, vagyis a saját nevelésű játékosok túlértékelése. Pique, Busquets, Roberto, az elmúlt 5 évben nem tudtak valódi segítségére lenni a csapatnak és húzó emberré válni, ez is mutatja hogy a barca nem miattuk volt sikeres korábban. (hagyjuk azt az egy Roberto gólt a PSG ellen, ez harmat kevés, azóta is abból él)
4. Messi túl nagy felelősséget kap a mindenkori edzőtől, már konkrétan a középpályára visszalépve játssza meg saját magát!!! És nem pedig a középpálya keresi őt...
És ez nem lenne akkora gond ha Messi 29 vagy 30 lenne, de már 34!!!!!! Nem értem az edzőket hogy mit várnak tőle?! Majd játsszon minden poszton ugye?
A legfájdalmasabb számomra az, így több száz meccs távlatából hogy Messi nélkül ez a csapat egy Celta Vigo szintjén lenne.
Ha nem hiszitek, nézzétek meg ebben az évben hány meccset nyert a barca ahol Messi nem adott gólpasszt vagy lőtt gólt. Elszomorító...
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.03.31. 12:58:37

Koemannak Messi miatt szüksége lenne egy kis területen jól mozgó gólérzékeny csatárra.
Jelenlegi támadó csapatrészünk egyéni adottságai szempontjából a lendületes mélységi játékra alkalmasabb (Dembi, Gríz), mint az elöl középen zsonglőrködős, ahol Messinek igazi társa nincs.
Agüero, mint esetleges érkező erre alkalmas lehet, de ez sajnos nem folyamatos 90 perces megoldás. Erre a teljes szerepkörre jelenleg amúgy - szerintem - egyedül Neymar lenne alkalmas. Ez viszont már lejárt lemez.
Haaland, Lukaku, Depay szintén akkor élnek, ha van területük, busz ellen egyik sem villog jelenlegi csapatában és nem tűnnek alkalmasnak a körömpasszos zsonglőrköséshez Messivel.... :mrgreen:
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.03.31. 12:18:37

hajnesz írta:
2021.03.31. 10:54:49
Atlantis írta:
2021.03.31. 10:49:46
Amúgy csak nekem furcsa kicsit Koemann kívánságlistája?

"Koeman szereti azokat a csatárokat, akik nagyon jók a fizikai párharcokban ..." és ugye Haaland és Lukaku mint elsődleges célpontok. Tényleg mindketten tipikus 9esek. Erős, magas, befejező csatárok.

B tervként mégis Memphis Depay érkezését kéri, aki szinte egyáltalán nem hasonlít a fent említett favorizált játékosokhoz. :D


Remélem ez inkább csak azt jelenti, hogy a csapat játékstílusát a piaci lehetőségekhez akarja igazítani majd, nem pedig azt, hogy igazából még Ő sem tudja pontosan mit akar majd játszatni a csapattal. :D
Hát nem tudom, szerintem Depay is ki van pattintva, bár nem nézek francia bajnokságot, de így látatlanban azt mondanám, hogy nem lehet sokszor elnyomni a párharcoknál :D
Túl sokat én sem nézek, de azért valamennyit igen. Nem erőcsatár, de nem is nyomható el olyan könnyen azért. Olyan so-so.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2021.03.31. 10:54:49

Atlantis írta:
2021.03.31. 10:49:46
Amúgy csak nekem furcsa kicsit Koemann kívánságlistája?

"Koeman szereti azokat a csatárokat, akik nagyon jók a fizikai párharcokban ..." és ugye Haaland és Lukaku mint elsődleges célpontok. Tényleg mindketten tipikus 9esek. Erős, magas, befejező csatárok.

B tervként mégis Memphis Depay érkezését kéri, aki szinte egyáltalán nem hasonlít a fent említett favorizált játékosokhoz. :D


Remélem ez inkább csak azt jelenti, hogy a csapat játékstílusát a piaci lehetőségekhez akarja igazítani majd, nem pedig azt, hogy igazából még Ő sem tudja pontosan mit akar majd játszatni a csapattal. :D
Hát nem tudom, szerintem Depay is ki van pattintva, bár nem nézek francia bajnokságot, de így látatlanban azt mondanám, hogy nem lehet sokszor elnyomni a párharcoknál :D
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.03.31. 10:49:46

Amúgy csak nekem furcsa kicsit Koemann kívánságlistája?

"Koeman szereti azokat a csatárokat, akik nagyon jók a fizikai párharcokban ..." és ugye Haaland és Lukaku mint elsődleges célpontok. Tényleg mindketten tipikus 9esek. Erős, magas, befejező csatárok.

B tervként mégis Memphis Depay érkezését kéri, aki szinte egyáltalán nem hasonlít a fent említett favorizált játékosokhoz. :D


Remélem ez inkább csak azt jelenti, hogy a csapat játékstílusát a piaci lehetőségekhez akarja igazítani majd, nem pedig azt, hogy igazából még Ő sem tudja pontosan mit akar majd játszatni a csapattal. :D
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2021.03.31. 00:35:03

Haaland esélytelen, 120-150ért megy majd a City/PSG/MU hoz.
Ha Laporta tényleg itt akarja Messit akkor jön Aguero ennyi a képlet.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.03.30. 23:27:23

geridoss írta:
2021.03.30. 21:41:47
Bár én sokkal jobban örülnék Agüeronak, ha Laporta következő idényt is Koemannal tervezi, akkor jöjjön Depay.

Mindkettő szerintem teljesen felesleges lenne. Normális körülmények között egyébként elférnének együtt, de ilyen anyagi helyzetben, ahol minden eurocent számít, két ilyen fizetés nem hiányzik még pluszba.

Viszont, ha Griez és Braithwaite is távozik, akkor lehet létjogosultsága ennek a két játékosnak a leigazolása.
Elég ambivalens érzéseim vannak. Agüero mint 9-es szerintem nem téma, hogy több, jobb mint Depay. Ha pusztán ez lenne a kérdés, akkor Agüero.

De túl sok érv van ellene:

- 5 év különbség
- 2 éve alig játszik meccset, sérülékeny
- Fatiban most nemigen lehet bízni, és a kiesése óta konkrétan nincs balszélsőnk, 4-3-3 vagy 3-4-3 esetén ott néha Braith, néha Griez játszott, de egyik sem odavaló. Dembi még egy elfogadható opció magához képest, de Depay sajnos szerintem nagyságrendekkel jobb támadó, mint a franciánk. A holland meg remekül muzsikál ott is, és akkor bent lehet tartani Leot középen 3 támadós felállásnál, meg ki is lehet dobni jobbra, Depay meg jön be középre, ha épp kell. Agüero inkább "csak" 9-es tisztán.

Mindent egybevetve én akármennyire kedvelem Agüerot, azzal együtt, hogy Koeman Depayt kéri, őt tartom jobb választásnak. Ha mindketten tudnának jönni, az mesés lenne így csak fizukért...

Haaland nyilván jobb mindkettőnél, de nem érzem még realitás közeli állapotnak sem a megszerzését.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.03.30. 21:41:47

Bár én sokkal jobban örülnék Agüeronak, ha Laporta következő idényt is Koemannal tervezi, akkor jöjjön Depay.

Mindkettő szerintem teljesen felesleges lenne. Normális körülmények között egyébként elférnének együtt, de ilyen anyagi helyzetben, ahol minden eurocent számít, két ilyen fizetés nem hiányzik még pluszba.

Viszont, ha Griez és Braithwaite is távozik, akkor lehet létjogsultsága ennek a két játékosnak a leigazolása.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.03.30. 20:10:38

bunga írta:
2021.03.30. 19:10:31
Koemannak teljesen igaza van, hogy nem kér Agüeroból. Ha Messivel ott lenne a pályán, attól kezdve ő nem edző lenne, hanem bábu.
Ja, ez érdekes konfliktus lesz. Azt akarjuk, hogy Messi maradjon - szerintem Agüero nélkül is maradna - de közben havert nem biztos, hogy jó ötlet hozni. Koeman meg Depayt akarja - aki azért továbbra sem center, még ha meg is tudja oldani. Több ember több érdeke fog összecsapni, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle...
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
bunga
Capitá del Barça
Hozzászólások: 729
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.03.30. 19:10:31

Koemannak teljesen igaza van, hogy nem kér Agüeroból. Ha Messivel ott lenne a pályán, attól kezdve ő nem edző lenne, hanem bábu.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.03.30. 10:10:08

ventiladors írta:
2021.03.29. 22:37:42
bence0330 írta:
2021.03.29. 20:41:30
meg lehet győzni, de ahhoz brutális mértékű formajavulás kellene. Csak nem látom ennek az alapját, mert a számomra lényeges alapkészségei nincsenek is meg, és így nem tudom, mire tudna építeni. Az eddigi teljesítményéről nem lehet meggyőzni, mert amit én szeretnék látni valakitől a posztján és ő kb egy klasszikus Makó-Jeruzsálem téma.
Eszembe jut Don Andres. 442 La Liga meccsen 35 gól. Ha minden meccsen játszik is akkor is szezononként 3 gól a bajnokságban...
A pályafutásából egy távoli góljára emlékszek, mondjuk azzal továbbjutottunk a Chelsea-vel szemben. Kevés olyan játékos születik, mint Iniesta, így csak óvatosan kérdezném, hogy akkor nem csak Pedrivel, de Iniestával se voltál kibékülve?
Őszintén nem értem az összehasonlítást semmilyen szempontból. Iniesta egy dimanikus, gyors, előretörő, kemény, intelligens játékos volt, akin úgy folyt át a labda előrejátékban, mint... nem is tudom, milyen hasonlatot használhatnék itt, mindig ott volt, és mindig meglátta, kinek és hogy lehet továbbadni a labdát úgy, hogy az konstruktív legyen. Zseniális játékos volt, ebben a dualista érában talán neki volt a legtöbb esélye aranylabdát nyerni rajtuk kívül - Modric zseniális játékos, de szerintem Ini nála egy fokkal jobban megérdemelte volna. Pedri a fent felsoroltak közül nem bír egyik tulajdonsággal sem. A dinamikus, előretörő, gyors, magát könnyen előrhetővé tevő, rajta keresztül gyorsan, pozitívan átfolyó labda szerintem kb nem is vita tárgya, nyoma sincs benne. Látni nem lát rosszul - nem extra, de rendben van, ezzel nem lenne bajom, és a labdakezelésével sem, jól érzem magam, ha nehéz szituban kell valahogy fedezéssel időt nyernie, míg jön a társ. Meg persze a hozzáállása csillagos ötös, nem vitás, nem akarom minden érdemét elvenni. Csak nem értem sem a gólok számonkérését, sem az Iniestával való összehasonlítását, mikor az elsőt nem is kérném számon tőle, a második meg eleve értelmezhetetlen.

Busival van pontosan egy kosárban a kvalitásokat illetően. (Jól szerel - Busi még jobb, de ez csak a lábai hossza miatt van így, meg a rutinja miatt, idő kérdése, és befoghatja. Az egyetlen támadókészsége az 1-1 jó felpassz - Busiban pont ugyanez van, sőt, látványosan elkezdte betölteni a Pedri által keletkezett lyukat a kulcs/gólpasszaival, és a hátrányai is kb pont ugyanazok mint a 32 éves Busié (lassúság, néha körülményesség))
Szóval szerintem csak vele lehetne egy poszton emlegetni, meg talán majd ha SB 34 lesz, akkor egy szinten. Most még kottára ugyanazt játsszák, csak kicsit mindenben jobb az öreg a felépítése és a rutinja miatt.
Szóval szerintem Ini itt nem is téma, Busival van értelme összehasonlítani, meg Pjaniccal, noha Pjanicnál már talán most jobb sajnos (mármint Pjanic gyengesége miatt sajnos).
Gólokat tőle nyilván nem lehet várni, ez önmagában nem lenne gáz, ha bármi mást tudna előre. De ha már ilyen gyenge mindenben a védekezési feladataitól eltekintve, akkor szívesebben látnék már valakit, aki akár átlövésekkel gólokat is tud lőni, de legalább képes helyzeteket kreálni. Cou középen pl jó volt, pedig akkor még jó Messi és a mostani jó rendszer sem volt körülötte. Benne a támadófelfogás, az erő, a kulcspasszok, és ráadásnak még a gólok is megvoltak. Ő sem volt gyors, de 100 másik tulajdonságával tudott kompenzálni. Mellette meg egészen jól védekezett is. Kár, hogy kiesett, középen kb egy gyengébb meccse volt szezon elején összesen, az is kisebb sérülés után, a többire általában csettinteni lehetett. A korábbi évét hagyjuk, mikor szélsőként erőltették. Ha vele már nem számolunk, nagyon jó lenne helyette valaki ilyen típusú játékos. KDB, Fernandes jelenleg kb a csúcsok, de hogy kisebb költségről beszéljünk, nézzük meg Malinovskyi-t az Atalantából. Gyors, erős, tud lőni, agresszív, és közben kőkeményen is védekezik. Ilyenkor látszik, milyen fontos a megfelelő scout-rendszer, semmiből lehetett egy ilyen játékost szerezni.

Szóval Koemanra visszakanyarodva, ezt nehezményezem. Legyen szépen Busi cseréje, és építse be fokozatosan, még ha Busi jelenlegi formája mellett ezt nehéz is lenne jól csinálni. Most mindenki más nagyon jó formában van, nálunk a világ legjobb játékosa bombaformában, és a 10 emberes Barca is jelenleg talán a legjobb spanyol csapat, de lesz ez még máshogy is, és lesz, mikor az a Pedri alakú lyuk ott elöl a támadásépítésben (főleg így széthajtva!) problémákat fog okozni. De ne legyen igazam, és minden játékosunk (főleg a két szélsőnk és a 2/3 támadónk) tolja le bombaformában a hátralévő szezont és a kövi évet, elfedve azt, hogy nincs támadókp-sunk. Szerencsére most úgy állunk, hogy ez lehetséges is (Leo, Dest, Griez, Alba, hébe-hóba Dembélé a mostanság egyre kreatívabb Busi)

De persze az is igaz, hogy jelenleg a Barca olyan jó, hogy ezt a Koeman - Pedri rózsaszín, vak szerelmi kapcsolatot is képes elviselni és elfedni, nagyrészt Koeman és az új rendszere elismerése, úgyhogy így összességében nehéz szidni a hollandot.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
ventiladors
Barça B
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2019.05.13. 20:31:40

2021.03.29. 22:37:42

bence0330 írta:
2021.03.29. 20:41:30
meg lehet győzni, de ahhoz brutális mértékű formajavulás kellene. Csak nem látom ennek az alapját, mert a számomra lényeges alapkészségei nincsenek is meg, és így nem tudom, mire tudna építeni. Az eddigi teljesítményéről nem lehet meggyőzni, mert amit én szeretnék látni valakitől a posztján és ő kb egy klasszikus Makó-Jeruzsálem téma.
Eszembe jut Don Andres. 442 La Liga meccsen 35 gól. Ha minden meccsen játszik is akkor is szezononként 3 gól a bajnokságban...
A pályafutásából egy távoli góljára emlékszek, mondjuk azzal továbbjutottunk a Chelsea-vel szemben. Kevés olyan játékos születik, mint Iniesta, így csak óvatosan kérdezném, hogy akkor nem csak Pedrivel, de Iniestával se voltál kibékülve?
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.03.29. 20:41:30

davi10 írta:
2021.03.29. 14:38:36
bence0330 írta: Eljutottam oda, hogy összesen három dolog idegesít a munkásságában. 1. A cseréi, de ebben fejlődhet még, és meggyőzhet. Minőségben és időben is. 2. Nem akarok nevet mondani, de az egyik játékosunk aki szinte mindig kezdő, szerintem iszonyatosan messze van a Barca-szinttől és az összes csapattársától, minden cseréje sokkal jobb nála, és kínszenvedés néznem meccsről meccsre, amit művel, vagy inkább nem művel. Ennek ellenkezőjéről nem lehet engem meggyőzni, mert minden meccsen kiszúrja a szemem. A 3. pedig Puig, aki megint pár perc alatt is bizonyított, mint eddig kb mindig.
1. Ezzel nagyon egyetértek. Én sokáig azt hittem, hogy megvárja a többgólos vezetést, és utána cserél majd, de kicsit Valverde-sen kivárja a 70.-80. percet, ha törik, ha szakad.
2. Nyugodtan leírhatod, hogy Pedri :D Lövésem nincs mi tudna téged meggyőzni, szerintem már semmi.
3. Emlékszem én olyanra, amikor félidőben lehozták a kupába, mert nem igazán villogott... Én is bírom a srácot, én is adnék neki Pedri játékperceiből, de nagyon tartok tőle, hogy megmarad örök ígéretnek. Koeman valóban játszathatná többet, de Ő is hülye, hogy legkésőbb télen nem ment el kölcsönbe.
Ja, gőzöm sincs, miért csinálja, főleg ebben az idényben. Valverdénél is voltak ilyen gondok az első szezonban, de akkor egész mást is jelentett egy szezon, nem a heti két meccses dübörgést.
Ja oks. :D Hát, előző hsz-emben rosszul írtam, meg lehet győzni, de ahhoz brutális mértékű formajavulás kellene. Csak nem látom ennek az alapját, mert a számomra lényeges alapkészségei nincsenek is meg, és így nem tudom, mire tudna építeni. Az eddigi teljesítményéről nem lehet meggyőzni, mert amit én szeretnék látni valakitől a posztján és ő kb egy klasszikus Makó-Jeruzsálem téma. És szeretem Puig-ot, de ez ettől a témától tök független. Ha valamiért mennie kell, roppantul sajnálnám, menjen, de jöjjön valaki helyette, aki ténylegesen egy feltolt "támadó" középpályás, és vannak legalább veszélyes villanásai (nem 5 meccsenként, hanem meccsenként 5).
Szerencsére jelen pillanatban a 3-5 védős rendszer + Busi és DJ jó formája remek stabilitást ad (ezt Pedri is tudja, és nem akarom elvenni tőle, meg is nézném Busi helyén, semmi bajom nem lenne ott vele azon kívül, ami az öregedő, de még jó Businak is a hibái: lassúság, nem elég erő), és Messi-Alba és jelen pillanatban talán Dest és Griez klasszis villanásai megoldják a problémákat, de Pedri sajnos még ebben a szerkezetben is egy hátráltató lyuk. Nem folyik rajta rendesen a labda, előre pláne, és nem jelent veszélyt. Messi meg vagy megy vagy nem - szerintem nem, de ki tudja, Dest meg azért mégiscsak szélső. Ők ketten kreatívak a csapatban, Griez meg ehhez hozzá tud adni ritkán befejezőként. De ha Pedri helyén (vagy akár Busién, nekem mindegy, de szerintem Pedrinél Busi még mindig jobb) lenne egy támadni IS TUDÓ játékos, akkor egész más lenne a helyzet, főleg nehezebb meccseken. A mostani hurráhelyzet nagyon tetszik, és így is mesés kis meccset toltunk le, de látni kell, hogy a Sevilla elleni 2-0-ák kb annyi helyzetből is születtek meg, és most pl a Szoci meccs is 6/7 körüli helyzetkihasználásból történt meg. A kialakított helyzetek száma elég alacsony, és ezt a kihasználást szerintem nem fogjuk tudni fenntartani - most jön vissza az a mák, ami ősszel sokszor nem volt meg. 2-6 kidolgozott helyzet szerintem hosszútávon nem elég. Most igen, ami Koeman új rendszere miatti remek védekezésünk, és a bőven xg feletti gólszámunk miatt van meg. Előbbi ugyan tartható, utóbbi nem. Most volt 3-4 meccsünk is, ahol a klasszisok villantak, és megoldották a problémát, de amikor ez nincs meg, igenis kell az a játékos (Messin kívül) aki képes villanni, falakat áttörni, váratlant húzni, ésatöbbi. Ha nem Puig, nekem jöhet bárki más, Brunokról nyilván most nem beszélhetünk, de vannak azért biztos elérhető áron agresszívebb támadókp-sok, főleg olyanok, akik tudnak lőni, mert az átlövések is megoldást jelenthetnek egy-egy problémás meccsen, és nálunk Messin kívül hiánycikk. És ez nem azt jelentené, hogy le kell mondani a stabilitásról. Az agresszívebb játékosok közül is sokan remekül védekeznek (Bruno, KDB, Calhanoglu, stb), és nem törik meg ez a Messi alá dolgozó stabil rendszer, csak kiegészülne jóval több támadópotenciállal.
Puig meg nyilván hülye is volt, ez tény. Olyan, mint amikor valaki hősi halált hal értelmetlenül. :D Nemes és eszményi hogy semmi pénzért és játékért nem válik meg a szeretett klubjától, de nyilván magának is köszönheti a mostani szituját. Én örülök, mert amiket letol ezeken az 5-10 percein, az is félelmetes, és az elmúlt 2 ilyen párpercesén külsővel elindított egy brutál kontrát, és most megint adott egy brutális kulcspasszt, és közben még volt a kétszer pár perc alatt vagy 5 veszélyes megmozdulása, miközben szűrt és védekezett is. Nekem megéri a látvány miatt ennyi is, mert nagy élmény, de sajnos szerintem is mennie kell.
De kell helyette hozni valaki hasonlót mindenképp, és akkor már nem értem, miért nem a saját fiunkat preferáljuk. Főleg, hogy szerintem Setien alatt brutálisat bizonyított, és még ezeken a párperceseken is. Emlékszem arra a félidőre, amit mondasz, ott tényleg nem volt nagy szám - de ki sem lógott lefelé. De ez volt az egyetlen gyenge meccse, 5 percek alatt többet adott előre, mint Pedri 2-3 meccsen összesen - és igenis tud védekezni és szerelni is.
Ezért mondom, hogy a cserék, Pedri, és Puig szerepe zavar Koemanban. Nyilván ez tök szubjektív, és megértem, ha más más gondol, én aszerint nyilatkoztam, hogy én mit tartok fontosnak, mit szeretnék látni, és ahhoz képest mi nincs meg. Cseréket és rotációt szeretnék látni, Puigot szeretném látni, mert iszonyat látványos amit művel, és Pedrit ÉN SZEMÉLY SZERINT akármilyen szimpi srácnak tartom (mert annak tartom, alázatos, stb.), egy gyenge játékosnak látom 2 érdemi kvalitással (szerelés, és kb biztos labdatartás). A potenciálját is vitatom, de az a jövő zenéje, nem lehet tudni.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Aaron3991
Jugador del Barça
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.08.25. 14:59:18

2021.03.29. 19:20:09

MatyiG írta:
2021.03.29. 19:05:38
Nem, Setiénnél például eléggé komoly szerepet kapott Puig, élt is vele.
Mondjuk őt a fórum 80%-a kóklernek is tartja :twisted: :lol:

Viccet félretéve. Én sem azt mondom, hogy ő rossz játékos, csak azt, hogy okkal Pedrit favorizálják szerintem. Setiénnél például ő még itt se volt, így nem is tudhatjuk ő kire tette volna le a voksát. Az ideális szerintem Pedri 2/3-ad Puig 1/3-ad lenne. Puig is megmutathatná mit tud és Pedri is élesebb lenne, mert így sokszor beleszürkül a fáradtság miatt.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.03.29. 19:05:38

Miden edző hülye?
Nem, Setiénnél például eléggé komoly szerepet kapott Puig, élt is vele.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.03.29. 16:02:18

bence0330 írta:
2021.03.29. 13:22:45
Még azért bizonyítsa év végéig, hogy ez nem fellángolás volt csak, nem feltétlen kupával, mint inkább állandósult játékkal.
Mindenkinek ez lenne a legjobb. Heti egy meccsek jönnek, így bízzunk benne, hogy erőnlétben és koncentrációban is fejlődni tudunk.
bingyo24
Barça B
Hozzászólások: 63
Csatlakozott: 2015.03.13. 12:40:22

2021.03.29. 15:58:35

Pedri szerintem sem akkora szám egyenlőre,mint amekkora a felhajtás körülötte,de még fiatal fejlődhet majd az idő eldönti .Puigot pedig nem tudom mért jegeli szerintem ha adna több meccset neki akkor meggyőzné Komant, ügyes és igazi Barcas a szíve hajtsa előre
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.03.29. 14:38:36

bence0330 írta: Eljutottam oda, hogy összesen három dolog idegesít a munkásságában. 1. A cseréi, de ebben fejlődhet még, és meggyőzhet. Minőségben és időben is. 2. Nem akarok nevet mondani, de az egyik játékosunk aki szinte mindig kezdő, szerintem iszonyatosan messze van a Barca-szinttől és az összes csapattársától, minden cseréje sokkal jobb nála, és kínszenvedés néznem meccsről meccsre, amit művel, vagy inkább nem művel. Ennek ellenkezőjéről nem lehet engem meggyőzni, mert minden meccsen kiszúrja a szemem. A 3. pedig Puig, aki megint pár perc alatt is bizonyított, mint eddig kb mindig.
1. Ezzel nagyon egyetértek. Én sokáig azt hittem, hogy megvárja a többgólos vezetést, és utána cserél majd, de kicsit Valverde-sen kivárja a 70.-80. percet, ha törik, ha szakad.
2. Nyugodtan leírhatod, hogy Pedri :D Lövésem nincs mi tudna téged meggyőzni, szerintem már semmi.
3. Emlékszem én olyanra, amikor félidőben lehozták a kupába, mert nem igazán villogott... Én is bírom a srácot, én is adnék neki Pedri játékperceiből, de nagyon tartok tőle, hogy megmarad örök ígéretnek. Koeman valóban játszathatná többet, de Ő is hülye, hogy legkésőbb télen nem ment el kölcsönbe.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése