Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
66
46%
Nem, tovább kell lépni
78
54%
 
Szavazatok száma: 144
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.04.11. 15:36:58

Sztem is így 34 évesen már bőven túl van azon, hogy top csapatok ellen is feltegye az i-re a pontot. Egy Granada, vagy akár Sociedad, Bilbao ellen még persze megcsinálja azt, amit a Pool, Bayern, PSG ellen már nem tud. De a gólokat, számokat vitathatatlanul hozza a bajnokságban, ami aranyérmet hozhat továbbra is (ahogy teszi ezt Suárez is a matracnál). De ha ismét világverő csapatot akarunk összerakni, akkor ennek ő az útjában lesz, ő már nem a jövő. El kellene engedni, hátha máshol még magára talál. Így gondoltam a szezon elején is már, de sztem hosszabbítás lesz a vége.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.04.11. 13:46:34

bandihawk írta:
2021.04.11. 13:38:52
En tokre egyetertek azokkal akik szerint Messit el kene engedni, mert tul van mar a csucsan. Ezt mondom mar 2013 ota amikor az 50 golos szezonja utan mar csak 46 golt lott. Mi az ha nem visszaeses. Most meg... 23 gol eddig. Pff. Takarodjon azonnal. Ezt barmelyik csucsformaban levo tamado meg tudja kozeliteni, hisz most is csak a 3. legjobb gollovo europaban. Mi ez ha nem szegyen.
Azokat sem ertem, akik szerint a csapat [auto_cenzúra] mogotte. Szerintem meg Messi miatt [auto_cenzúra] a csapat tobbi resze. Griezmann es Dembele amikor nem jatszott Messi iden csak ugy rugdostak a golokat, osszejatekuk az MSN-t ideztek, csak ok ketten csinaltak meg ugyanazt. Dembele a tavoli loveseinel nem 5 meterrel rugta fole csak 3-mal. Szerintem is menjen Messi. BL-t nyerni igy se ugy se fogunk. De az EL-be egy donto vagy elodonto siman belefer, ha nem kapunk egy Dinamo Zagreb-ot.
Kicsit túltoltad szerintem. :)
bandihawk
Barça B
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2007.10.06. 09:54:54

2021.04.11. 13:38:52

En tokre egyetertek azokkal akik szerint Messit el kene engedni, mert tul van mar a csucsan. Ezt mondom mar 2013 ota amikor az 50 golos szezonja utan mar csak 46 golt lott. Mi az ha nem visszaeses. Most meg... 23 gol eddig. Pff. Takarodjon azonnal. Ezt barmelyik csucsformaban levo tamado meg tudja kozeliteni, hisz most is csak a 3. legjobb gollovo europaban. Mi ez ha nem szegyen.
Azokat sem ertem, akik szerint a csapat [auto_cenzúra] mogotte. Szerintem meg Messi miatt [auto_cenzúra] a csapat tobbi resze. Griezmann es Dembele amikor nem jatszott Messi iden csak ugy rugdostak a golokat, osszejatekuk az MSN-t ideztek, csak ok ketten csinaltak meg ugyanazt. Dembele a tavoli loveseinel nem 5 meterrel rugta fole csak 3-mal. Szerintem is menjen Messi. BL-t nyerni igy se ugy se fogunk. De az EL-be egy donto vagy elodonto siman belefer, ha nem kapunk egy Dinamo Zagreb-ot.
pep71
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.04.11. 10:48:18

sansz írta:
2021.04.11. 09:13:26
pep71 írta:
2021.04.11. 08:06:09
A semmire itt tartani írják a nagy szakértők, akik ráadásul Barca szurkolók.
34 évesen 23 gól 8 assist-nál tart, sokan ezt egyszer nem tudják megcsinálni életükben , nem hogy ennyi idősen, pl. Az agyatlan Dembele akinek annyi gólja van mint a kb. fél éve nem játszó ifiből felhozott Fati-nak, Griezmann-ról már nem is beszélve.
Nyilván egyedül verje meg a Real-t , akik ellen kimegyünk full feltolt védelemmel és annyit kell csak csinálniuk, hogy előre rúgják a labdát Vinicius felé az meg lefutja Mingut...hát Koemannak is sok esze van, de nyilván Messi találta ki a taktikát is.
Valószínűleg 50-100 év múlva sem lesz ilyen kaliberű játékos, ha lesz nem hiszem, hogy pont a barcaban, erre őt kell elküldeni. Gyönyörű
Nyilván az érzelmeiddel nem lehet vitatkozni,mert,ha a fekete szerinted szép szín,akkor senki nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről. De azért pár dolog: Senki nem mondta,hogy el kell küldeni. Ha nem vennéd észre épp revolverezi a klubot és most nem nyilatkozik,hogy megy,vagy marad. Aki szerint szép volt a Messi korszak, de igazából 3 éve vége volt, az sem elküldené,hanem engedné,hogy csináljon amit szeretne és nem tennénk meg MINDENT, hogy maradjon.
A statisztikái nagyon jók, és az idei meg a tavalyi BL statjai milyenek? Ezekkel is pont azt lehet kimutatni, hogy a meccsek nagy részében még kitart a lendület, az óriási rutin, de összességében kevés. És bár nem olyan beteges a játékunk,hogy csak ő lőhet rá,mint egy éve, de azért a társak segítik nagyon. Ha van lövési lehetőség,azért nálunk még mindig körbenéznek,hogy esetleg inkább neki passzoljunk e. Azért az agyatlan Dembele(ami szerintem egy primitív rágalom csak) több gólt lőne,ha ennyit keresnék őt is és ennyire szabad lehetne.
Suarezhez hasonlítható Messi szerepe ilyen szempontból. Én nagyon szerettem Lajost,sokat köszönhettünk neki, de olyan mértékig nem bírta a tempót,hogy amikor nem lőtt a semmiből gólt,akkor emberhátrány volt a jelenléte. Magyarul az ő hasznosságát nem azzal lehetett mérni,hogy kilóra hány gólt lő,hanem,hogy a csapat milyen eredményt ér el. És Messinél is itt vagyunk. Nem rá kell építeni a csapatot, hanem őt bele. És sokkal egészségesebb lenne,ha nem játszatnánk csapágyasra minden kiscsapat ellen a statjai miatt, hanem pont a Real meg a BL meccsekre kéne igazán bevetni mint adut.
Egyáltalán nem Messi az egyetlen baja ennek a csapatnak,ezt se mondja szerintem senki és tényleg egy kisebb csoda,hogy ennyi évesen is tud még ennyit. De ha őt akarjuk a kulcsemberünknek,akkor ne azzal védjük,hogy a "korához képest". A kora miatt a Real nem volt olyan lovagias,hogy csak nyolcan menjenek ki a pályára.
Nagyon méltatlan,ami körülötte megy,de ezt magának köszönheti. Három éve váltania kellett volna, egy izgalmas levezetéssel,vagy akár egy topcsapatba, ha mindenképp ahhoz ragaszkodik. De most iszonyú nehéz helyzetben van. Egy komoly csapat nem szívesen fog ilyen fizetést adni és nem fogják mindig játszatni. Egy nem komoly csapatban meg nem fog semmit se nyerni. Akárhogy is lesz, remélem már döntött a sorsáról és Laporta is tud róla és így keveri a lapokat már és nem majd az utolsó pillanatban fog kapkodni mindenki. Messi a valaha volt talán legjobb Barcájának volt az alapja és ékköve egyben, örülök,hogy láttam, de annak a csapatnak már vége,ahogy Messi sem az a játékos már régóta és már erőltetés mellett is egyre kevésbé. Valószínűleg 70 évesen is ki fog cselezni egy 14 évest, szóval örökké mondhatjuk,hogy "a korához képest..",csak BLt attólmég nem fog nyerni. A 14 évesek közt se.
Egy dolgot látunk fordtítva: szerintem nem Messi miatt sz.r a csapat, hanem pont, hogy miatta nem spanyol középszint.Olyan szinten fognak hiányozni a góljai, ha egyszer lelép, ami elképzelhetetlen. Nézzük meg Suárez esetét. Itt már mindenki szidta, az Atletico mégis nagy részben miatta van versenyben a bajnoki címért, mert a "kicsik" ellen , ahogy Messi is, ő is meg rúgja a góljait. Azért bajnokságot ritkán lehet úgy nyerni, hogy a kicsik ellen folyamat bukok a pontokat. Szerinted, ha Messi elmegy ki fogja, rúgni ezeket gólokat a Barca-ban? Dembi? akinek nem volt 10 gólos szezonja sem :D :D :D vagy Griezmann hirtelen 30+ gólt fog eltenni?
Honnan tudod, hogy Messi magára akarja még építeni a csapatot? Szerintem nem miatta nem fog jönni idén Haaland, Neymar vagy Mbappé, mert azt mondja, hogy áááá, nem jöhet, itt csak én rúghatok gólt. Rengeteg meccset nézek, de szerintem még mindig Messi a legjobb a játékos a világon, messze, annyira összetett a tudása, a rengeteg gólja mellé.
Mbappé labdakezelése, labdaügyessége vicc kategória. Piszok gyors és jól használja ki a helyzeteit, mondhatni Vinicius Jr. egy kis aggyal a kapu előtt, csak a brazil jobban cselez. Fati simán lehet ez a kategória.
Neymar-nál pedig még mindig az a baj, hogy a kapu előtt nem magabiztos, ahogy ez a Barca-ban is sokszor kijött és semmit nem fejlődött ebben, pedig sokkal jobb képességei vannak mint Mbappénak, a pályán is piszok jól lát.
Haaland nálam a jövő legnagyobb ígérete, de nála meg bejátszik, hogy a Dortmund-nál sokan voltak már nagyon jók, de általában rendre megbuktak, Lewa-t kivéve, szerintem ő született góllövő, őt kéne elhozni, de nincs rá pénz.
Másik rész, hogy ha Messi megy, akkor oké, hogy nem kell fizetni a fizetését, de mekkore bevételtől esik el klub, mert már nem lesz akkor brand..Laporta is tudja ezt és Barto is tudta, nem fogsz tudni Dembelé meg Griezmann mezeladásból megélni, de máséból sem, Messi és CR ebben is külön kategória.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.04.11. 10:39:45

LG írta:
2021.04.11. 10:26:06


És azért azt is jegyezzük meg, hogy a Real az utolsó két igazán nagy verését Messi nélkül kapta....
kicsit más csapatok voltak azok, azt is jegyezzük meg.
nem egy lepkefing Busquets-Pedri kp adta a fazont (mondjuk ők nem adnak semmit), hanem még Rakitic, Iniesta pl. (ha a 0-4re gondolunk), meg elől Neymar, és/vagy Lajos.
most ehhez képest 5 szinttel gyengébb játékosok vannak, persze lehet próbálkozni kitenni ezt a csapatot Messi nélkül, a vezér Griezmannal:D

szó se róla, nagy csapatok ellen már gyengélkedik, de ez is két oldalú: magának is köszönheti, meg az alkalmatlan csapattársainak is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.04.11. 10:26:06

pep71 írta:
2021.04.11. 08:06:09
A semmire itt tartani írják a nagy szakértők, akik ráadásul Barca szurkolók.
34 évesen 23 gól 8 assist-nál tart, sokan ezt egyszer nem tudják megcsinálni életükben , nem hogy ennyi idősen, pl. Az agyatlan Dembele akinek annyi gólja van mint a kb. fél éve nem játszó ifiből felhozott Fati-nak, Griezmann-ról már nem is beszélve.
Nyilván egyedül verje meg a Real-t , akik ellen kimegyünk full feltolt védelemmel és annyit kell csak csinálniuk, hogy előre rúgják a labdát Vinicius felé az meg lefutja Mingut...hát Koemannak is sok esze van, de nyilván Messi találta ki a taktikát is.
Valószínűleg 50-100 év múlva sem lesz ilyen kaliberű játékos, ha lesz nem hiszem, hogy pont a barcaban, erre őt kell elküldeni. Gyönyörű
Elküldeni? Nem azt írtam. De tavaly menni akart, idén lejár a szerződése. 34 éves, túl van a csúcson. Annyit írtam, hogy nem mindenáron hosszabbítanék vele. Nagyon rossz az a klub anyagi helyzete, korlátozottak a lehetőségeink. Ha megint jön a szokások emelés, aláírási bónusz, akkor nem lesz pénz igazolni. Ha marad, akkor sem szabadna már köré építeni az egész csapatot.
Tényleg ugyanazokat a köröket futjuk. Vannak akik, előhozzák, hogy mennyi gólt lő, gólpasszt ad, mennyi mindent csinált. De ott a másik oldal: még mindig minden ráépül, állandóan őt keresik a többiek, ez pedig sokszor visszaüt. Ad is, elvesz is.

Nemrész egy másik topicban CR esetében írtam: hiába lövi a gólokat a Juventusban, összességében nem lettek jobbak vele. Első szezonban ugyanazt tudták, mint az előzőben, most másodikban már azt sem... mert lövi a gólokat, de góljainak megvan az ára a csapatra nézve. A foci csapatjáték, és egy játékost az alapján lehet megítélni, hogy mennyit dob a csapaton.

És azért azt is jegyezzük meg, hogy a Real az utolsó két igazán nagy verését Messi nélkül kapta....
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2021.04.11. 09:38:39

Nero. írta:
2021.04.11. 01:15:20
Unalmas már hogy mindig ugyanazokat a köröket futjuk. Egyszer azt mondjuk hogy vitathatatlanul minden idők legjobbja, amikor meg van egy gyengébb meccse ő az első aki átadólistára kerül.

11 a 11 elleni sport, nagyon nehéz egyedül felborítani a mérleg nyelvét állandóan.

Ha az a szöglet 2 centivel beljebb megy, akkor most azon vitatkoznánk hogy ez volt-e nagyobb gól vagy a Getafe elleni szóló, és követelnénk a Puskás-díjat.

Persze hogy túl van már a csúcson, de 34 lesz...

Az is érdekes hogy tőle meg Neymartól (ha jön) sajnálja mindenki a pénzt, de az nem baj hogy a Griezman-Dembele-Coutinho pakkra elment fél milliárd, és akkor a sok tucat kamu igazolásokról ne beszéljünk, akik egyenként lehet hogy nem, de összeségében sokat kóstáltak a klubnak.
+1
Amúgy úgy nem nehéz felkészülni belőle ha a többi támadónk nagyobb veszélyt jelent a nézőtérre mint az ellenfél kapujára.
Persze vitathatatlanul öregszik(sajnos) ő is, de a csapat támadórészlege ennél még erősebben romlott lefelle az elmúlt időkben.

Egy csúcs-Suarez egész meccsen kellemetlenkedett, helyet csinált magának a darálóban amellett hogy a kapura is veszélyes, Neymar még rosszabb napjaiban is hintába tudott ültetni 1-2 védőt, ehhez képest most Hawaii van az ellenfélnek mert csak Messiből kell felkészülni.

Ezt a Real teljesen jól csinálta, átengedte a területet míg a kapuja előtt középen zárta a teret, Messi és passzsávjait levédték és hamar kijön hogy a többi támadónk impotens.
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.04.11. 09:13:26

pep71 írta:
2021.04.11. 08:06:09
A semmire itt tartani írják a nagy szakértők, akik ráadásul Barca szurkolók.
34 évesen 23 gól 8 assist-nál tart, sokan ezt egyszer nem tudják megcsinálni életükben , nem hogy ennyi idősen, pl. Az agyatlan Dembele akinek annyi gólja van mint a kb. fél éve nem játszó ifiből felhozott Fati-nak, Griezmann-ról már nem is beszélve.
Nyilván egyedül verje meg a Real-t , akik ellen kimegyünk full feltolt védelemmel és annyit kell csak csinálniuk, hogy előre rúgják a labdát Vinicius felé az meg lefutja Mingut...hát Koemannak is sok esze van, de nyilván Messi találta ki a taktikát is.
Valószínűleg 50-100 év múlva sem lesz ilyen kaliberű játékos, ha lesz nem hiszem, hogy pont a barcaban, erre őt kell elküldeni. Gyönyörű
Nyilván az érzelmeiddel nem lehet vitatkozni,mert,ha a fekete szerinted szép szín,akkor senki nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről. De azért pár dolog: Senki nem mondta,hogy el kell küldeni. Ha nem vennéd észre épp revolverezi a klubot és most nem nyilatkozik,hogy megy,vagy marad. Aki szerint szép volt a Messi korszak, de igazából 3 éve vége volt, az sem elküldené,hanem engedné,hogy csináljon amit szeretne és nem tennénk meg MINDENT, hogy maradjon.
A statisztikái nagyon jók, és az idei meg a tavalyi BL statjai milyenek? Ezekkel is pont azt lehet kimutatni, hogy a meccsek nagy részében még kitart a lendület, az óriási rutin, de összességében kevés. És bár nem olyan beteges a játékunk,hogy csak ő lőhet rá,mint egy éve, de azért a társak segítik nagyon. Ha van lövési lehetőség,azért nálunk még mindig körbenéznek,hogy esetleg inkább neki passzoljunk e. Azért az agyatlan Dembele(ami szerintem egy primitív rágalom csak) több gólt lőne,ha ennyit keresnék őt is és ennyire szabad lehetne.
Suarezhez hasonlítható Messi szerepe ilyen szempontból. Én nagyon szerettem Lajost,sokat köszönhettünk neki, de olyan mértékig nem bírta a tempót,hogy amikor nem lőtt a semmiből gólt,akkor emberhátrány volt a jelenléte. Magyarul az ő hasznosságát nem azzal lehetett mérni,hogy kilóra hány gólt lő,hanem,hogy a csapat milyen eredményt ér el. És Messinél is itt vagyunk. Nem rá kell építeni a csapatot, hanem őt bele. És sokkal egészségesebb lenne,ha nem játszatnánk csapágyasra minden kiscsapat ellen a statjai miatt, hanem pont a Real meg a BL meccsekre kéne igazán bevetni mint adut.
Egyáltalán nem Messi az egyetlen baja ennek a csapatnak,ezt se mondja szerintem senki és tényleg egy kisebb csoda,hogy ennyi évesen is tud még ennyit. De ha őt akarjuk a kulcsemberünknek,akkor ne azzal védjük,hogy a "korához képest". A kora miatt a Real nem volt olyan lovagias,hogy csak nyolcan menjenek ki a pályára.
Nagyon méltatlan,ami körülötte megy,de ezt magának köszönheti. Három éve váltania kellett volna, egy izgalmas levezetéssel,vagy akár egy topcsapatba, ha mindenképp ahhoz ragaszkodik. De most iszonyú nehéz helyzetben van. Egy komoly csapat nem szívesen fog ilyen fizetést adni és nem fogják mindig játszatni. Egy nem komoly csapatban meg nem fog semmit se nyerni. Akárhogy is lesz, remélem már döntött a sorsáról és Laporta is tud róla és így keveri a lapokat már és nem majd az utolsó pillanatban fog kapkodni mindenki. Messi a valaha volt talán legjobb Barcájának volt az alapja és ékköve egyben, örülök,hogy láttam, de annak a csapatnak már vége,ahogy Messi sem az a játékos már régóta és már erőltetés mellett is egyre kevésbé. Valószínűleg 70 évesen is ki fog cselezni egy 14 évest, szóval örökké mondhatjuk,hogy "a korához képest..",csak BLt attólmég nem fog nyerni. A 14 évesek közt se.
pep71
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.04.11. 08:06:09

A semmire itt tartani írják a nagy szakértők, akik ráadásul Barca szurkolók.
34 évesen 23 gól 8 assist-nál tart, sokan ezt egyszer nem tudják megcsinálni életükben , nem hogy ennyi idősen, pl. Az agyatlan Dembele akinek annyi gólja van mint a kb. fél éve nem játszó ifiből felhozott Fati-nak, Griezmann-ról már nem is beszélve.
Nyilván egyedül verje meg a Real-t , akik ellen kimegyünk full feltolt védelemmel és annyit kell csak csinálniuk, hogy előre rúgják a labdát Vinicius felé az meg lefutja Mingut...hát Koemannak is sok esze van, de nyilván Messi találta ki a taktikát is.
Valószínűleg 50-100 év múlva sem lesz ilyen kaliberű játékos, ha lesz nem hiszem, hogy pont a barcaban, erre őt kell elküldeni. Gyönyörű
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.04.11. 01:28:47

Nem azt vonom kétségbe, hogy ő a legjobb, ne értsd félre. Azt feszegetem, hogy a pénzügyi helyzetünket figyelmébe véve megéri-e őt ennyi pénzért továbbra is itt tartani ilyen teljesítmény mellett.

Az érdemeit nem elvitatva felmerülhet a kérdés, hogy ha ennyi pénzt hazavisz, nem - e várható el tőle, hogy az ilyen meccseken hátára vegye újra a csapatot és igazi vezérként akár döntő faktor legyen.

Ha erre az a válasz, hogy nem, mert 34 évesen ez nem elvárható, akkor el kell gondolkodni azon, hogy lehetne-e jobban hasznosítani a rá költött pénzt.

Még egyszer mondom, a klub jelenlegi pénzügyeit figyelembe véve.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.04.11. 01:15:20

Unalmas már hogy mindig ugyanazokat a köröket futjuk. Egyszer azt mondjuk hogy vitathatatlanul minden idők legjobbja, amikor meg van egy gyengébb meccse ő az első aki átadólistára kerül.

11 a 11 elleni sport, nagyon nehéz egyedül felborítani a mérleg nyelvét állandóan.

Ha az a szöglet 2 centivel beljebb megy, akkor most azon vitatkoznánk hogy ez volt-e nagyobb gól vagy a Getafe elleni szóló, és követelnénk a Puskás-díjat.

Persze hogy túl van már a csúcson, de 34 lesz...

Az is érdekes hogy tőle meg Neymartól (ha jön) sajnálja mindenki a pénzt, de az nem baj hogy a Griezman-Dembele-Coutinho pakkra elment fél milliárd, és akkor a sok tucat kamu igazolásokról ne beszéljünk, akik egyenként lehet hogy nem, de összeségében sokat kóstáltak a klubnak.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.04.11. 00:05:10

LG írta:
2021.04.10. 23:53:12


Viszont egyetértek, hogy sajnos már nem a játékos, aki megteremti a különbséget egy top ellenfél ellen. Át kell gondolni a jövőt. Jó lenne, ha maradna, de egyre inkább korlátozni kellene a szerepetét a csapaton belül, és horrorfizut sem adnék már neki.
Ha úsznánk a pénzben, elbírná a csapat. De így, hogy minden centért küzdeni kell, így erősen kérdéses, hogy mennyit ad nekünk, és mennyit visz el. Sajnálom, hogy ilyen egyáltalán megfordul a fejemben, mert nem győzök hálálkodni neki, de az ő érdeke is lehetne, hogy a csúcson hagyja itt a csapatot. Mondjuk arról már lecsúszott.

Én lennék a legboldogabb, ha stabil körülmények között újra magára találna, de félő, hogy 34 évesen már nem ő fog minket kihúzni a pácból.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.04.10. 23:53:12

2019-ben azért elég jó volt a BL-ben is, egészen az utolsó meccsig. De nélküle el sem jutottunk volna odáig, vagy ha igen, az odavágón nem ütjük ki a Liverpoolt.

Viszont egyetértek, hogy sajnos már nem a játékos, aki megteremti a különbséget egy top ellenfél ellen. Át kell gondolni a jövőt. Jó lenne, ha maradna, de egyre inkább korlátozni kellene a szerepetét a csapaton belül, és horrorfizut sem adnék már neki.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.04.10. 23:42:30

Azt sajnos el kell róla ismerni, hogy az utóbbi néhány évben teljesen használhatatlan nagy meccseken. És itt az sem kifogás, hogy nincs körülötte csapat, mert pont ilyenkor kellene kijönnie az extrának, ami benne van. Sajnos teljesen jogos kritika ez az irányába.

Lehet van kivétel, sőt biztos, én nem emlékszem, hogy az első BL égésünk óta hozott-e nekünk nagy csapat elleni meccset. Ronaldoval szemben ez elég sokszor el szokott itt hangzani kritikaként, hogy kiscsapatok ellen nagyon termékeny, akkor most is említsük meg.

De ha valaki hoz ellenpéldát, akkor elismerem, hogy benéztem. Nekem nem rémlik.

Jó lenne ha összekapná magát, mert a semmire kár itt tartani és köré építeni a jövő csapatát.

Nagyon tisztelem, becsülöm amit a klubbért tett, de ha nem megy, nem kell tovább erőltetni.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2021.04.09. 23:18:15

Egy kis emlékeztető/ kedvcsináló holnapra a történelem legnagyobbjától: 8)

https://www.youtube.com/watch?v=TfIwiYnyMAY
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2021.04.02. 01:26:10

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.03.31. 23:59:19

Leon írta:
2021.03.31. 23:46:02
Baromi nehéz Messinél a legnagyobb góljáról beszélni de ezt tuti ott van a top között:

Ankara Messi:

https://www.youtube.com/watch?v=sGteJAB-OGA
Ez szokott lenni a listák 1. helyén, és nem csoda.
Érdekes amúgy, mert Leo kifejezetten extra gólokat ritkán lő. (Olló, skorpió, ilyen-olyan karate meg sarkazós témák) Zlatan pl. ebben talán a legnagyobb. De ahogy kezeli, érinti a labdát, amilyen talpatnyi helyekről akár kapásból sorra hírérték nélkül lövöldözi 20-35 méterekről a centi pontos gólokat, ahogy képes szintén hírérték nélkül 3-4 embereket (most már inkább csak 2-3) szlalommal megverni, az bőven kompenzálja ezt a "hiámyosságát". És a lövőtechnikája mintha még mindig fejlődésben lenne, amivel kikompenzálja a megkopott sebességét... és régen nem adott amúgy meccsenként 2-3 ilyen döbbenetes ütemű indítást sem.

Szóval szerintem oké, hogy egy Ibrának és Ronaldinhonak legalább 3-4-5 gólját Leoé fölé lehetne tenni, meg persze mástól is párat, mint pl. most Lamela döbbenetes Rabonája, de rögtön ezek után következik Messi góljainak kb a 60-70%-a és utána az összes többi játékos összes többi gólja... pusztán az az élmény ahogy finom bokával megszédít előtte 2-3 játékost és amilyen finom bokával ahová zúdítja be a lasztit... szezononként van vagy 10-15 ilyen gólja minimum, és ezeknél tényleg csak ez a 3-4-5-6 extrém gól magasabb szint.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2021.03.31. 23:46:02

Baromi nehéz Messinél a legnagyobb góljáról beszélni de ezt tuti ott van a top között:

Ankara Messi:

https://www.youtube.com/watch?v=sGteJAB-OGA
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.03.29. 22:26:23

MatyiG írta:
2021.03.21. 23:27:32
Lionel Messi in 2021 so far:

-12 games
-15 goals
-7 assists

Ha nem nyer Lewa BL-t vagy EB-t, simán összejöhet neki a 7. aranylabda, ha így folytatja.
És ebben még nincs is benne az a pár gólpasszal felérő kulcspassz, ami egyértelműen az adott gól kreatív kiindulópontja volt - pl. egy szélre brutális ütemben kidobott labda Albának, akinek a bepasszát Griez befejezi középen. Szerintem ha ezt a szintet nem is tartja, egy közel 1.00-ás gól és 0.40 gólpassz/meccset szerintem le tud majd hozni éves szinten, és még akár a kövi 1-2-ben is.
Ha az aranylabdát mindig ténylegesen a legjobb játékosnak adnák, ebben a dualista érában Leonak lenne kb. 10, CR7 - nek mondjuk 3 (jóindulattal, mert kb sosem volt jobb Leonál, csak néha nagyon kevéssel volt mögötte), és mellette mondjuk Zlatan/Kaká/Iniesta vagy valaki kaphatott volna 1-1-et, összesen max 2-t és ennyi. Én nagyon sajnálom, hogy inkább a győztes csapatok vezérei kapják meg. Olyan ez, mint az Oscaron a legjobb színészek - a legjobb filmekből kiválasztanak 5-öt, és jelölik őket, akármilyen döbbeneteset is alakítottak közben kicsit kisebb filmekben akár sokkal jobb színészek.
Messi bőven a világ legjobbja megint, nem férhet hozzá kétség, de szerintem sajnos már nem fogja megkapni. Ne legyen igazam! Ahogy fent írták, még egy hátán vitt válogatottal egy hazai Copa-siker felcsillanthatná a reményeket...
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.03.29. 13:10:59

Találtam:
A világon Messi az úr.
https://index.hu/sport/station/2021/03/ ... ssi-az-ur/
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2021.03.27. 20:14:03

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7208
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2021.03.23. 14:44:44

ventiladors írta:
2021.03.23. 13:50:35
pep71 írta:
2021.03.22. 06:58:38
Ha nem lassult volna ennyire be végsebességre(régen volt , hogy futott 34-35 körül is, most olyan 30-31km/h-t szoktak kiírni nála a meccseken), akkor fényéveket verne mindenki másra simán, így csak éveket.
Csak annyi problémám van ezzel, hogy a fényév az a távolság, az év az az idő mértékegysége. Nem tudom összehasonlítani a kettőt :)
Hogyne tudnád. A zsiráfot is össze tudod hasonlítani a vízforralóval. Látod hogy különbözőek.
Avatar
ventiladors
Barça B
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2019.05.13. 20:31:40

2021.03.23. 13:50:35

pep71 írta:
2021.03.22. 06:58:38
Ha nem lassult volna ennyire be végsebességre(régen volt , hogy futott 34-35 körül is, most olyan 30-31km/h-t szoktak kiírni nála a meccseken), akkor fényéveket verne mindenki másra simán, így csak éveket.
Csak annyi problémám van ezzel, hogy a fényév az a távolság, az év az az idő mértékegysége. Nem tudom összehasonlítani a kettőt :)
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.03.22. 22:54:55

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
pep71
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.03.22. 06:58:38

Elég sok meccset szoktam nézni, de ilyen összetett játékost , aki a játék ennyi elemében ennyire jó , Messi-n kívül még nem láttam.
Tegnap is miket művelt. Azok az ütempasszok, cselek, amikor hirtelen kell dönteni , a labdalevételek(Dembi 15 méterről odabombázta feléje, abba is hogy nyúlt bele, a helyzet kihasználása, kapu előtti higgadt döntései ...ami viszont tényleg nem tanítható, az a helyezkedése. Elképesztő , hogy mindig milyen jó és veszélyes helyekre lép be, sokszor csak sétálva 😀
Ha nem lassult volna ennyire be végsebességre(régen volt , hogy futott 34-35 körül is, most olyan 30-31km/h-t szoktak kiírni nála a meccseken), akkor fényéveket verne mindenki másra simán, így csak éveket.
Busquets már évek óta rájött , hogy csak oda kell elé tenni a bogyót, a többit már intézi , hihetetlen a pali. Úgy jár 23 gólnál és 8 assist-nál, hogy év elején rá sem lehetett ismerni, akkora sz.r volt körülötte, nem is hittem el, hogy ő van a 10-es mezben, annyira nem volt ott fejben, erre megint ez a szint újra és újra.
Remélem a Barca-ban játszik még sok-sok évig és ott is fejezi be a pályafutását, hogy miért ? Mert ő megismételhetetlen, miatta érdemes esténként leülni a tv elé meccset nézni, a focit olyan szintű egyszerűséggel adja elő a legmagasabb szinten, hogy az már művészet. Ameddig ő a Barca-ban van, mindig lehet számítani egy kis csodára.
Minden tiszteletem , Captain Leo!
Válasz küldése