Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8005
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2021.05.11. 17:34:56

A régi fórumozók talán még emlékeznek arra, tevékenykedett egykoron itt egy barcás bőrbe bújt reálos emberke, Betises avatarral. Asszem vmi Aprieto néven fórumozott. Nos, egy alkalommal, olyan 2007 táján azt találtam írni, hogy szerintem Iniesta a világon top 3 középpályás.
Jött tőle a replika, hogy "micsoda? A top 30 ban sincs benne"
Ez a Ter Stegen top 15 ez szúrja a szemem rendesen. KB olyan abszurd 14 jobbat mondani nála, mint Ininél 30 jobb középpályás.
Ha mindenki úgy állna hozzá, és annyit tenne a közösbe, mint a német, már bajnokok lennénk.
Rivaldo-A Legnagyobb.
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.05.11. 17:32:31

Guille írta:
2021.05.11. 13:23:34
. TÉNY: sokkal jobb kapus, mint amit a védelmünk az elmúlt években megérdemel, szerintem ezt senki nem vitatta :)
Szerintem ez se tény és nagyon helyesen elmondod,hogy ő egy nagyon jó kapus, emellett azért vannak gyengéi, aztán a védelmünkbe meg beleszállsz. Most elég sok Barca mentes,számomra semleges BL meccset láttam és az a helyzet,hogy egyáltalán nem földönkívüliek Lengletékhez képest a nagy csapatok szupervédői. Lengletnek hiba NÉLKÜL kell lehoznia négy meccset,hogy legalább percekre csendesedjen a mocskolása,vagy legalább csak az legyen,hogy ja átlagos védő.

Jött Araujo, szerintem indokolatlanul szeretett bele sok szurkoló,mármint a hibáit elnézték,aztán mostanra őt is kóstolgatják. Jövőre ő is ellenség és nembarcaszint lesz. És nem azt mondom,hogy nem hibáznak a védőink. Ki nem és a világon melyik védő nem? Mi viszonylag sok gólt kapunk egyéni hibából(de ,szinte minden csapat minden gólja a másik hibájára épül) ez nálunk talán főként azért látványos,mert tökig fent van a védelmünk,így egy luft egy elfutás egy bármi sokkal látványosabb,mint ott ahol van általában aki kisegít. Busi mostanában elképesztően hasznos, de lassú és nem ér hátra, Messi ha középpályást játszik,szintén nulla a védekezése,ez kapásból két ember, akik ott is vannak meg nem is, ezt az MC védelem se bírná el. És mellé még Dest és Alba,akik vagy védekeznek,vagy nem.
Szóval aki Ter Stegent NEM szidja,annak a belső védőket sem kéne olyan szinten,mint ahogy most vannak. Ter Stegen meg olyan,mint a Barca. Ha tetszik,ha nem, nem egy világ legjobbja,ettőlmég egy nagyon jó kapus,nem kevés meccset hozott nekünk és igen,vannak hibái,pl a beadásoknál sokszor kifejezetten gyenge és nem egyszer remegett meg nagy csapatok ellen. Mondom,pont,mint a Barca.
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2021.05.11. 13:23:34

Ez a baj a fórumozással sokszor, ami most is kijött. Valaki bedob egy korrekt állítást/véleményt, aztán más meg teljesen kiakadva reagál rá, mint ha most pl. TS-t bárki le akarná húzni. Próbáljuk már a lényeget leszűrni: Senki nem fikázza őt, senki nem őt veszi elő a rossz (?) szereplésért, de ugyanakkor valóban érezhető, hogy több megingása van az elmúlt időszakban neki is (magához képest), ami teljesen normális, mert inkább előtte nyújtott folyamatosan átlagon felettit szerintem.
TS világklasszis kapus, ez egyértelmű, de néha vannak indokolatlan elpasszolásai a túlzott hidegvér miatt (meg korábban az öngyilkos hátul passzolgatós taktikánk is nyilván rásegített erre), valamint a kijövetel pontrúgásoknál tényleg nem az erőssége (pl. Valencia szöglet ajándékgól - és nem, ez nem volt valódi akadályozás). DE: senki nem lehúzza, felelősség teszi a lenti kommentekben. TÉNY: sokkal jobb kapus, mint amit a védelmünk az elmúlt években megérdemel, szerintem ezt senki nem vitatta :)
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.11. 10:34:47

csababarca írta:
2021.05.11. 10:04:17
Saját magához mértem a statját, nem máshoz.

Jött egy állítás tőled, hogy kevesebbet véd mint tavaly. Erre jött a cáfolat.
Majd elkezdtél megint másról beszélni, hogy kis csapatok kapusainál magasabb a védésszám.
TSt néztük, róla van szó, és az állításodról ami nem állja meg a helyét.
Bevallom kicsit sok szót csépeltünk el valamire, amiről félig ugyanazt gondoljuk, és most nincs kedvem visszanézni, hogy fogalmaztam, de ha a "kevesebbet" szót használtam, akkor természetesen rosszul fogalmaztam, és teljesen korrekt volt az érved. Egy kisebb minőségbeli visszaesésről beszéltem végig, a védésszám szerintem teljesen irreleváns egy kapus megítélésében, mert az jellemzően a csapat és a védelem minősítése, a kiscsapatokkal csak szélsőségesen példáztam ezt.
A lényeg, hogy szerintem kevéssé magabiztos, ezért kicsit többször nem ért el valahova egy kijövetelnél, vagy passzolta el magát kritikus helyzetben, és kevesebbszer ért el egy távolabbi bombát mondjuk, ahol pont az a tized, századmásodperc hiányzott, ami a különbség egy magabiztos, és egy nem magabiztos kapus között. És közben nem állítom, hogy egy tavalyi Kepa lett belőle, aki mindent bekap, ami a kapuja felé repül, remek kapus még így is, csak többet hibázott, és kevesebbszer hozott extrát, mint régen. Ennyi.

Hogy kicsit visszatérjek az offról: A Levante ellen a közelmúltban nagyon szenvedtünk, én hétvége előtt bevallom, jobban féltem kicsit őtlük, mint az ATM-től, ahol egy döntetlen reálisnak tűnt, a Levante meg valahogy egy igazi giant killer csapat lett az elmúlt 1-2 évben, és nem lehet tudni, mire számítsunk... Idén az Atletico ellen 2 meccsből 4 pont, Reál ellen 2 meccsből 3 pont, mi pont megvertük őket oda-vissza 1-1 góllal kínkeservesen, de a tavalyi év végét ők cseszték el nálunk is. Érdekes lesz, szerintem ha az első félidőben nem vezetünk, akkor kemény meccs lesz nagyon...
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.05.11. 10:04:17

Saját magához mértem a statját, nem máshoz.

Jött egy állítás tőled, hogy kevesebbet véd mint tavaly. Erre jött a cáfolat.
Majd elkezdtél megint másról beszélni, hogy kis csapatok kapusainál magasabb a védésszám.
TSt néztük, róla van szó, és az állításodról ami nem állja meg a helyét.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.11. 09:51:23

csababarca írta:
2021.05.11. 09:17:59
https://www.rotowire.com/soccer/player.php?id=17290

Per 90re többet véd mint a tavalyi szezonban.

Nem a legjobb szezonja, ez tény, nem vitatom.
De a top15 kicsit vicces, bocsi.
Nyilván ősszel a védelmünk elég sok védésre kényszerítette, hogy hányat kell védeni, az nem egy túl jó statisztika a kapus minőségére, mert sokszor az utolsó csapatok kapusai védenek a legtöbbet, és nem azért mert remek kapusok, hanem mert ők kapják a legtöbb melót.
Csak most fejből 3 hibájára emlékszem, amiből közvetlenül gól lett. Ez brutálisan sok alacsonyabb szinten is. Atleti ellen a kirohanása, volt hátul egy amikor a kapu bal oldalán állt és balra akarta passzolni a labdát talán Lenglet-nek, és ellenhez ment (nem emlékszem, melyik meccs volt, de talán tudod, melyikről beszélek), meg pl a minap is durván aláfutott egy szögletnek (ebből volt több is az évben, de most konkrétan csak azt a hármat írtam le, amire emlékeztem). Ez azért már önmagában is elég sok, és árulkodik arról, milyen önbizalomszinten lehet, az ATM elleni kirohanását kétlem, hogy korábban láttuk volna, az a Lenglet-féle elpassz soha nem történt volna meg tiszta fejjel, és ugyan amikor igazi top formában védett, akkor sem a rögzített szituk voltak a legnagyobb erényei, de azért nem is igen kaptunk gólokat belőle.
Valaki írta most hogy hiányzik belőle 10 centi - néha igen, de nagyon ruganyos, a reflexvédésekben ő a legjobb a világon, úgyhogy ezt szerintem kikompenzálja annyira, hogy top5 kapus legyen jó formában. Ezt az önbizalomhiányos állapotot is néha kikompenzálja az ösztönszerű védéseivel, de 1-2 tizedmásodperccel akkor is le van maradva az önbizalomhiány miatt minden döntésben. Én most 10 kapust elétennék kb, de ez ahogy Sinya is írta, nagyon szubjektív, nehéz összehasonlítani őket. Ha valaki azt mondja, szerinte top5, teljesen rendben van, lehet, hogy így van, szerintem IDÉN nem az, az én mércéim szerint pl. túl sok gólt kaptunk róla közvetlenül hozzá, és közben túl kevésszer mentette meg a hátsónkat.
De szerintem jövőre akár megint top5 kapus lehet az én mércémmel is.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3186
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.05.11. 09:18:28

Megnézném azért Oblakot vagy Neuert vagy bárkit egy Piqué,Lenglet,Umtiti,Araujo,Mingueza,Alba védelemmel,meg azzal a katyvasszal amit itt évek óta csinálnak a srácok hátul. Lehet persze hasonlítgatni,hogy ki milyen kapus,meg mennyivel jobb,csak ez max játék. Stegennek is vannak hibái,de kinek nincsenek? :D

Egyébként sem hiszem,hogy nagyon ki lehetne hozni,hogy ki a legjobb kapus,elég sok jó teljesítmény van ebben a szezonban szerintem. Nálam Stegen biztosan top 5, ő az egyetlen játékosunk Messi és De Jong mellett, akit még az elitbe lehet sorolni. (Meg mondjuk amit Busi mutat tavasszal,az is elég magas szint,csak kérdés,ő ezt még meddig tudja tartani. ) A többi vagy kiégett,vagy még túl fiatal,vagy sose volt az.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.05.11. 09:17:59

https://www.rotowire.com/soccer/player.php?id=17290

Per 90re többet véd mint a tavalyi szezonban.

Nem a legjobb szezonja, ez tény, nem vitatom.
De a top15 kicsit vicces, bocsi.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2021.05.11. 08:45:25

nos: egyszerűen és hatékonyan. TS.-ből hiányzik 10 cm. egyébként jó kapus, de itt kissé túl van tolva - miközben a Barcelonához mérve - éppen jó helyen van csak nem biztos, hogy egy szimpla védésre földöntúlit kellene kiáltani!
vö. - Messi szabadrúgásai! (vagy a nagy arcú CR7) cca 20-25 ből egy de mégis csodáljuk.....
TS. kétségtelenül remek reflexes mentései alkalmasint csodásak, meccseket döntenek el, meccsben tart bennünket...stb. vagy nem!! mert éppen elteszik mellette. de erre a szlogen már nem az, hogy elszúrta hanem az, hogy: nem tehetett róla, TS. nem védhette, ő nem hibás...stb.
nos ebből az apropóból osztom a kritikus felvetést de nyugodt vagyok hogy jó kapusunk van.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.10. 23:23:18

csababarca írta:
2021.05.10. 22:37:48
Top 15?:D

Ne röhögtessetek már.
Olyan neveket írtál @bence ne haragudj, akik top eseményeken (bl) még csak meg sem mutatták magukat.
Közül nincs a jelenlegi forma TS-hez sem.

Top 15 :lol:
Mi lesz a következő?
Pique alltime best1 középhátvéd?

Magabiztosság hiányzik kicsit tény, de ilyen védelem előtt megnézném ki lenne full magabiztos., amikor nem elég a támadókra figyelned, de fogalmad sincs hogy a saját védőd mikor teszi kapura a labdát, vagy mikor késik ütemeket stb.

Jellemző, hogy először benyögöd hogy a nagy védések hiányoznak, linkelek egy videót, aminek az első 2 percében van 2-3 olyan védés amit egy jó kapus ha életében bemutat ennyiszer akkor már elégedett lehet.
Majd utána benyomjátok a magabiztosság dumát.

Akkor most melyik hiányzik?
Majd mèg kiderül lassan hogy Valdes is képzettebb kapus volt meg jobb kijövetelekben?!

Utolsó ember akit elő kell venni ebben a szezonban, ilyen nemlétező csapatvédekezés meg védelem mögött játszva.
Először is, csak véleményt mondtam, személyeskedni szerintem nem érdemes. Emiliano Martinez szerintem jelenleg a világ legjobb 3 kapusa között van, és követem a Villa és a ManU játékát is, Henderson sincs messze elmaradva a top5-től, ha egyáltalán el van. Talán most éppen még igen, mert fél évet ült a 10 milliót kereső De Gea mögött, de most megint kezdi visszanyerni a tavalyi álomformáját, és kiszorította a világ legtöbbet kereső, és azért még mindig elit kapusát is. Nem tudom, hogy jön ide a BL, a fenti kettő sokkal komolyabb csapatok sokkal komolyabb támadói ellen mutatja meg magát - ezt remélem nem vitatod, itt van kb egy Benzema, egy Moreno, egy Suarez, ott meg Kane-ek, Sonok, Aubemayangok rohangálnak még az EL-szintű csapatokban is, és akkor még nem beszéltünk a City támadóiról, a Salah-Mané duóról, Cavaniról, Rahsfordról és hadd ne soroljam még, kik és milyen csapatok ellen kell hétről hétre bizonyítani. Sokkal komolyabb melójuk van, és sokkal nagyobb minőségtől kell valahogy megóvni a kaput, és ha megoldják, az szerintem igencsak jelent valamit. TS meg klasszikusan nem védett jól éles helyzetekben a BL-ben a BM zakó előtt sem, mert sosem volt egy mentálisan top valaki, szóval ezt a BL-témát én pont kihagynám.
És továbbra is, furcsállom a dolgot, mert Dembélét pl. azért is szidni lehet, ha meg mer mozdulni a pályán, ha meg TS--ről azt merem mondani, hogy szerintem nem képviselte az elmúlt évek szintjét, akkor az már mennyire gáz. Nem vettem elő, és le is írtam, hogy nincs könnyű dolga ilyen védelemmel, de a védelem tavaly is gagyi volt, és akkor azért még jobb volt. Nem veszem elő, egyszerűen szerintem a 2-8 óta többet hibázik, és kevesebbet véd összességében, ha az egész szezont nézem. Többször leírtam, hogy nem az ő hibájának tartom, tehát nem "veszem elő" hanem Setienének, illetve az ilyen jellegű mentális problémák szőnyeg alá söprésének.
"Magabiztosság hiányzik kicsit" - írtad. Igen, én pusztán erről beszéltem, kb semmi másról.
Azt továbbra is leírtam, hogy jó meccse volt, és egész évről beszélek, így nem láttam értelmét reagálni valami egész másre. Többször leírtam, hogy most is jó kapus, és szerintem van top15, mondjuk valahol 10 és 15 közt, ami még mindig piszokjó, és senki nem mondta, hogy nem képes komolyat védeni. Csak kicsit gyengébb, mint volt, a magabiztosság hiánya miatt, ennyi. Így is képes volt pl a Sevilla ellen kupagyőzelmet érő tizit védeni, mert egy nagyon jó képességű kapus. Csak annyit remélek, hogy visszaszerzi a magabiztosságát, és visszalép az eredeti szintjére, és akkor még jobb lesz, és még + pár pontot jelenthet nekünk egy szezonra vetítve, amikor megmenti a sejhajunkat a vereségtől/döntetlentől. Ennyi az egész, és kb egyet is értünk szerintem, csak te kicsit előrébb helyezed a jelenlegi rangsorban - ami eleve elgé szubjektív - mint én.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.05.10. 22:37:48

Top 15?:D

Ne röhögtessetek már.
Olyan neveket írtál @bence ne haragudj, akik top eseményeken (bl) még csak meg sem mutatták magukat.
Közül nincs a jelenlegi forma TS-hez sem.

Top 15 :lol:
Mi lesz a következő?
Pique alltime best1 középhátvéd?

Magabiztosság hiányzik kicsit tény, de ilyen védelem előtt megnézném ki lenne full magabiztos., amikor nem elég a támadókra figyelned, de fogalmad sincs hogy a saját védőd mikor teszi kapura a labdát, vagy mikor késik ütemeket stb.

Jellemző, hogy először benyögöd hogy a nagy védések hiányoznak, linkelek egy videót, aminek az első 2 percében van 2-3 olyan védés amit egy jó kapus ha életében bemutat ennyiszer akkor már elégedett lehet.
Majd utána benyomjátok a magabiztosság dumát.

Akkor most melyik hiányzik?
Majd mèg kiderül lassan hogy Valdes is képzettebb kapus volt meg jobb kijövetelekben?!

Utolsó ember akit elő kell venni ebben a szezonban, ilyen nemlétező csapatvédekezés meg védelem mögött játszva.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.10. 22:02:35

ALEXDP írta:
2021.05.10. 21:29:39
Ez így van. Se tűz , se energia, se magabiztosság...
Hiányzik minden, ami előtte top kapussá tette.
Viszont, semmivel sem durvább a romlása, mint a védelemé, a kp, a támadósoré.... tükrözi a csapatot, többé-kevésbé.
És a gyengéje a kijövetel. Vagyis, annak hiánya. Abban eleve sem volt erős, de újabban már konkrét gólhelyzeteket szül.
Sajnos igen. Nyár végén megtört benne valami - és ez nagyon nem csoda. Szerintem azért más eset, mint a többi csapatrész, mert ahol Langlet még gyengébb lett, Piqué meg 1 évet megint öregedett, és annyit kopott kb a tudása is, addig Mingueza kisebb hibákkal, de tör fel, Araujo berobbant, úgyhogy az egész csapatrészen szerintem látványos különbség nem látszik, sőt, én nem vagyok meggyőződve róla, hogy összességében gyengébbek vagyunk ott, mint tavaly. Kp-n DJ nagyon feljött, Busi nyolcvankilenced-virágzását éli, úgyhogy noha gyorsabbak és erősebbek nem lettünk, volt személyi javulás. Elöl Lajos elment, de Messi feljavult, Griez talán kicsit talán szintén feljavult, de legalábbis nem romlott. Ez is amolyan so-so, kiegyenlítik egymást a jobb és rosszabb változások valamennyire. De Ter Stegen egyszemélyes csapatrész, nála feltűnőbb, ha épp rosszabb passzban van, és szerintem visszatekintve erre a szezonra, gyengébb volt a korábbi önmagához képest, mint a többi 3 csapatrészünk.
Ja, sosem volt elsőrangú a kijövetelekben, de távoli bombákat jól fogott, közelről érkező labdák reflexvédéseiben meg én abszolút legjobbnak gondoltam az elmúlt években (szerintem De Gea tudta ezt még nagyon) kb, de ebben az évben valahogy ezek sem jöttek úgy. Nyilván most sem volt rossz kapus, mert nagyon jók a képességei, de 1-2 tizedmásodperceket veszít hezitálással szerintem az önbizalomhiánya miatt, és emiatt lett elit kapusból - remélhetőleg ideiglenesen - "csak" egy jó kapus.
Nagyon sajnálom, hogy Koeman nem hisz a sportpszichológusokban, mert nem csak neki kéne, de szerintem talán neki kéne a legjobban. TS ráadásul egy nagyon értelmes, összetett, amennyire a beszédéből következtetni lehet, mélyebb ember, akit jobban meg tud talán viselni egy ilyen tehetetlen 2-8.
Most persze lenyomott egy jó meccset, úgyhogy ki tudja, talán majd lassacskán újra a régi formáját hozza majd, ki tudja, az idő is megoldhatja, vagy egy csodabajnoki cím, vagy bármi, amit mi úgysem láthatunk előre.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
ALEXDP
Capitá del Barça
Hozzászólások: 582
Csatlakozott: 2008.08.18. 11:37:11

2021.05.10. 21:29:39

bence0330 írta:
2021.05.10. 14:31:32
csababarca írta:
2021.05.10. 14:04:37
Mit kellett volna még csinálnia, azon kívül, hogy nullára hozta le a meccset?
Ilyen védelem előtt csoda hogy csak ennyi gólt kap, iszonyat a védelem helyezkedése, ha az ellenfél 16oson belülre jut, az jóformán ziccer, mert a két belső védő távol van egymástól, a két szélsővédő meg befut fogni a saját védőnket is.

https://www.youtube.com/watch?v=BSTUnWk5C-M

mondjuk lehet észveszejtő bravúrnak hívni a 0:42nél lévőt, vagy 1:16-nál és utána.

komolyan eszem megáll, hogy őt kell elővenni ebben a szezonban, és azon lamentálni, hogy nem olyan mint régen.
bakker, régen egy pár fokkal stabilabb védelem volt előtte, szerintem meg pont, hogy ő stabil és miután megkapta a 8at a bayerntől, nem esett össze, hanem hozza magát.

kb egy kezemen meg tudom számolni, hány kapus hozza az ő szintjét ma a mezőnyből (Oblak, Courtois, és talán Neuer, Navas kettős, bár ennél a kettőnél már rezeg a léc), mindegyik mozdíthatatlan.
Félreértettél szerintem. Egyáltalán nem vettem elő, csak azt mondtam, hogy nyár óta - vagyis ősz óta, amióta visszatárt - elmaradt az elmúlt évek ragyogó kapusteljesítményeitől, mikor top 5 volt akár a világon, és mikor sokszor ő húzott ki minket a csávából. És nem az ő hibája, szerintem nagyon megalázták a Bayernnél Setienék, mikor sérülten kellett játszania. Én csak azt gondolom, egy ezzel a helyzettel akár lehet is kezdeni valamit, tipikusan azt az esetet látom - no nem csak benne, de én valahogy az ő szemében nagyon - ahol akár egy sportpszichológus sem ártana - mint ahogy ez más helyeken bevett szokás is. Szerintem nála ez kellene, hogy megint igazi top kapus legyen.
Én jelenlegi formában még azért simán idevennék egy Hendersont, illetve Martinezt a Villából, egy Maignant egyértelműen a Lille-ből, és szerintem még a La Ligából is lehetne 1-1 nevet idevenni. Szerintem ezt a szezont figyelembe véve top5 - ahová való - helyett olyan top 15 kapus.
Ez így van. Se tűz , se energia, se magabiztosság...
Hiányzik minden, ami előtte top kapussá tette.
Viszont, semmivel sem durvább a romlása, mint a védelemé, a kp, a támadósoré.... tükrözi a csapatot, többé-kevésbé.
És a gyengéje a kijövetel. Vagyis, annak hiánya. Abban eleve sem volt erős, de újabban már konkrét gólhelyzeteket szül.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.10. 14:31:32

csababarca írta:
2021.05.10. 14:04:37
Mit kellett volna még csinálnia, azon kívül, hogy nullára hozta le a meccset?
Ilyen védelem előtt csoda hogy csak ennyi gólt kap, iszonyat a védelem helyezkedése, ha az ellenfél 16oson belülre jut, az jóformán ziccer, mert a két belső védő távol van egymástól, a két szélsővédő meg befut fogni a saját védőnket is.

https://www.youtube.com/watch?v=BSTUnWk5C-M

mondjuk lehet észveszejtő bravúrnak hívni a 0:42nél lévőt, vagy 1:16-nál és utána.

komolyan eszem megáll, hogy őt kell elővenni ebben a szezonban, és azon lamentálni, hogy nem olyan mint régen.
bakker, régen egy pár fokkal stabilabb védelem volt előtte, szerintem meg pont, hogy ő stabil és miután megkapta a 8at a bayerntől, nem esett össze, hanem hozza magát.

kb egy kezemen meg tudom számolni, hány kapus hozza az ő szintjét ma a mezőnyből (Oblak, Courtois, és talán Neuer, Navas kettős, bár ennél a kettőnél már rezeg a léc), mindegyik mozdíthatatlan.
Félreértettél szerintem. Egyáltalán nem vettem elő, csak azt mondtam, hogy nyár óta - vagyis ősz óta, amióta visszatárt - elmaradt az elmúlt évek ragyogó kapusteljesítményeitől, mikor top 5 volt akár a világon, és mikor sokszor ő húzott ki minket a csávából. És nem az ő hibája, szerintem nagyon megalázták a Bayernnél Setienék, mikor sérülten kellett játszania. Én csak azt gondolom, egy ezzel a helyzettel akár lehet is kezdeni valamit, tipikusan azt az esetet látom - no nem csak benne, de én valahogy az ő szemében nagyon - ahol akár egy sportpszichológus sem ártana - mint ahogy ez más helyeken bevett szokás is. Szerintem nála ez kellene, hogy megint igazi top kapus legyen.
Én jelenlegi formában még azért simán idevennék egy Hendersont, illetve Martinezt a Villából, egy Maignant egyértelműen a Lille-ből, és szerintem még a La Ligából is lehetne 1-1 nevet idevenni. Szerintem ezt a szezont figyelembe véve top5 - ahová való - helyett olyan top 15 kapus.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.05.10. 14:04:37

Mit kellett volna még csinálnia, azon kívül, hogy nullára hozta le a meccset?
Ilyen védelem előtt csoda hogy csak ennyi gólt kap, iszonyat a védelem helyezkedése, ha az ellenfél 16oson belülre jut, az jóformán ziccer, mert a két belső védő távol van egymástól, a két szélsővédő meg befut fogni a saját védőnket is.

https://www.youtube.com/watch?v=BSTUnWk5C-M

mondjuk lehet észveszejtő bravúrnak hívni a 0:42nél lévőt, vagy 1:16-nál és utána.

komolyan eszem megáll, hogy őt kell elővenni ebben a szezonban, és azon lamentálni, hogy nem olyan mint régen.
bakker, régen egy pár fokkal stabilabb védelem volt előtte, szerintem meg pont, hogy ő stabil és miután megkapta a 8at a bayerntől, nem esett össze, hanem hozza magát.

kb egy kezemen meg tudom számolni, hány kapus hozza az ő szintjét ma a mezőnyből (Oblak, Courtois, és talán Neuer, Navas kettős, bár ennél a kettőnél már rezeg a léc), mindegyik mozdíthatatlan.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.10. 13:51:36

bunga írta:
2021.05.10. 05:53:56
bence0330 írta:
2021.05.10. 00:37:37
Hát ez valami rettenet volt megint. A szokásosakat nem írom le, mindenki ideírta már a problémákat. Felvetnék viszont egy nevet, ami sosem kerül szóba: MAtS. Az idei szezonja a sérülése óta csak szerintem lejtmenet? 1-2 hónapja nem hárított normális lövést, minden beakad, aláfut a beadásoknak, és olyan vert sereg tekintete van végig, ami számomra ijesztő. Nem mondom, hogy Lenglet-ékkal ki van segítve, de szerintem az elmúlt évekhez képest sokkal gyengébben véd. (Most pont nem hibázott, de igazi tesztet nem kapott.)
Ezt pont ma írod, amikor a csapat legjobbja volt?
A csapat legjobbja leginkább max a csapat gyengélkedése miatt volt - szerintem amúgy is Araujo és Messi mögött volt, de ez persze az én személyes véleményem. Jó teljesítményt nyújtott, de igazán nem is dolgoztatták meg, inkább kicsivel mellé mentek a jobb lövések, meg blokkolták őket. Amit védenie kellett, az inkább kötelező volt, de hibázni tényleg nem hibázott, és amúgy ezt le is írtam a mondandóm végére. Amúgy a Csomolungmán állva is eszedbe juthat a Marianna árok, nekem most jutott eszembe TS egyre gyengébb teljesítménye, mikor hozott végre egy olyan meccset, amit egy jó kapus le tud hozni. Észveszejtő bravúrokat a Bayern meccs óta nemigen láttunk, pedig korábban azért jellemző volt rá, illetve sok rossz döntése is van kijövetelnél, vagy szorult helyzetben passznál, sokkal több, ami jellemző volt rá korábban. Én az ő szemeiben látom valahogy nagyon azt a Bayern-meccset, ott is több gólt kapott, amit védhetett volna - nyilván nem az ő hibája volt, sérülten játszott, és véletlenül se úgy értsd, hogy őt hibáztatom, mert nem. De a mentális hatása szerintem nagyon megragadt benne...
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7359
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.05.10. 11:57:33

crixus írta:
2021.05.09. 11:38:50
Kár vitatkozni hogy mit-kit váltsunk le, mert a csapat vezetése egészben hibás az idei bajnoki bukásért.
Az, hogy a két közvetlen rivális csapattól 3szor kikaptunk egy x mellett még bele is fért volna. Lehetett volna mondani, ahogy a Párizs elleni megalázó kiesés után is, hogy igen, az előző vezetőség rosszul igazolt, managelte a csapatot stb.
De ez nem lehet mentség az olyan csapatokkal szemben bukott pontokra, mint a Cadiz, Granada vagy Levante. A legutóbbi példa a Granada, de kár csak arra a 3 bukott pontra ráfogni, mert volt még jóval több olyan meccs, amit egy Barcanak B csapattal is kötelező lett volna behúzni.
Ez pedig csak és kizárólag motiváció kérdése volt. Ha pedig ezt nézem - a rangadókon mutatott pocsék teljesítmény mellett -, nem kifogás az elnökség.
Igenis az az edző aki nem tudja kellően motiválni a csapatot, alkalmatlan. Ha pedig a csapatkapitányok sem tudnak saját maguk sem azt a pluszt beleadni ami elvárható, akkor nincs helyük a csapatban.
Nyáron nálam Koeman, Messi és minimum még egy csapatkapitány is átadólistás. Olyan legyen kapitány - De Jong vagy Ter Stegen - akiknek nem csak a pofája nagy, hanem beleadnak amit tudnak.
Ebben nem teljesen értek egyet. Bartomeu regnálása végén morálisan is komolyan lezüllesztette a klubot, ami kihat a csapatra is. Azért nem véletlen, hogy a Messivel való kálvária után olyan lett a teljesítménye amilyen.
És ezzel kapcsolatosan Koeman megítélése is elég erős. Egy olyan csapatot vett át ami mentálisan a béka segge alatt volt, talán Rijkaard leköszönésekor lehetett hasonlót tapasztalni. Ráadásul azok a játékosok, azok a játékosok, akik anno a sikerkovácsok voltak vagy már nincsenek itt vagy idősek, árnyékuk önmaguknak. Ahhoz pedig nem kapott embereket, hogy komoly építkezésbe kezdjen, a keret inkább gyengült, mint erősödött. Lehet mondani, hogy nem reformálta meg a taktikát stb., de a legjobb edzőknek is kellenek "saját" játékosok. Sőt, az utóbbi évekhez képest ő hozta a legtöbb változást. Tudott szakítani azzal a 4-3-3-al, ami már berögződés volt és teljesen alkalmatlan a csapat. Ha ehhez egy olyan játékosod van, mint Lenglet, az meg fog látszódni vagy egy Griezmannod van előre. Mégis látszott fejlődés, mind játékban, mind eredményben. Ha január/február környékén egy játékos azt nyilatkozza, hogy megyünk a bajnoki címért és még van esélyünk kb. az egész világ pofánröhögi. És lehoztunk egy olyan tavaszi szezont, amit bármely csapat elfogadna. De lehetne még pár dolgot sorolni, De Jong szereplése, fiatalok (mert nem csak akkor használt, amikor muszáj volt), fizikai állapot.
Természetesen van az éremnek másik oldala is. Lehetne sorolni a hibáit is, ami folyamatosan fel van róva. És ez abszolút igaz. De amikor a jövőről beszélünk, ezt is, azt is figyelembe kell venni. Olyan ez mint a PSG elleni párharc. Folyamatosan az zeng, hogy 4:1, a visszavágóról csak suttogást hallani. Ahogy a Juve-val kapcsolatban is.

A bajnokság, ha elmegy az nem a tegnapi meccsen fog megtörténni. Ki lehet emelni egy-két meccset, mint Cadíz vagy Granada ellen, de a szezon elején egy olyan hátrányt szedtünk össze, amit szinte lehetetlen behozni. Az, hogy szorossá tettük a bajnokságot sztem tükröz motiváltságot. Valami hasonlót látok meccseinken belül is. Kicsit leegyszerűsítve legtöbbször egy igazán jó félidőt játszunk. Számos esetben ez történik és az dönt, melyiket tudjuk jobban kihasználni. Néha eldönthetnénk az egészet az első félidőben, máskor meg azt végigszenvedjük. Aztán eldől, hogy mindez mire elég. Ez tökéletesen jellemezte a szombatit is. Az elejét valahogy kihúztuk MAtS-nak meg a szerencsének köszönhetően, a második félidőben pedig könnyen behúzhattuk volna a meccset. Legalábbis ez a kontraszt nekem nagyon feltűnő. Hiányzik a kiegyensúlyozottság.

Illetve egy Fati borzalmasan hiányzott a csapatból, legalábbis a mentalitása. Egy kis "önzőség" úgy kellene a csapatnak, mint egy falat kenyér. Sajnos még a támadók is "Messi-függők". Griezmann háromszor megnézi hol van Messi, mielőtt valamit is csinálna, bár ő is beindul olykor, csak a labda nem érkezik. Dembélé más kicsit ilyen szempontból, de az ő erősségét nem használja ki a csapat, hiába indul meg, inkább bevárják Messit. Másrészt, lehet mondani, hogy buta (bár még komolyan senki nem tudta megindokolni mit takar), de akadjon fel 5-ből 3X a védőkön, ha a maradék két alkalommal a kapu felé tud törni.
Ezt pedig nem hiszem, hogy akár egy Klopp, akár más edző ki tudná ölni a csapatból.

A bajnokságot sztem innen már zsebre teszi az Atma. Legalábbis mögöttünk nem valószínű hogy zárnak. 2 pontvesztésük nem hiszem, hogy lenne, vereséget szintén nem jósolok. Talán a Soci, de nagyon kevés esély van. Ha pedig valahol bebukik egy X, az csak még rosszabb lenne. A Realnak Bilbaoban összejöhet valami, de nagy pénzt nem tennék rá.
Forca Barca!!!!
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2021.05.10. 09:08:56

némi elvonatkoztatással azt mondanám, olyan ez a fórum mint a csapat - teljesítménye.
amilyenné formál bennünket a mutatott játék.
én próbálok (magammal szemben is) tárgyilagos lenni, pl. a tegnapira azt gondoltam, hogy a Real le simázza a Sevillát, hát nem jött be. nagyon nem vagyok elkenődve, mert épphogy azért szurkoltam másrészt viszont azt a meccset nekik kellett volna megnyerni ha nem fociról beszélünk...
a másik Koemann. azt mondtam, hogy marhaságot nyilatkozott (ami tárgyszerűen igaz) de a helyzetismerete ezúttal igazolódott a pontvesztések bejöttek.

más: a szerkesztők pontozásnál nagyon nem értek egyet Alba és Pedri dolgában. ha egy ember (írták és mondták) egy félidőn át semmit nem csinál míg a másik a tüdejét kiköpi nos az nálam nem előny. egyszer gyűjtsék ki nekem azt hogy Alba hányszor adja vissza a neki feljátszott labdákat(többnyire azzal a mozdulattal, hogy ...vigyétek a francba nekem nem kell...) nos ebben bizonyára első lenne, bár Dest feltűnően gyorsan tanul tőle :x ha egy szélső nem túl sok beadásából egy a jó vagy ha egy védő ( szélső-védő) szerelési kísérleteiből egy a jó nos az megint csak nem erény.
ráadásként. azon az oldalon (is)a szürke Pedri szűri igencsak hatékonyan a támadásokat...
amúgy meg, Piquere figyeljünk! pontvesztés? sebaj megyünk tovább! :D
bunga
Capitá del Barça
Hozzászólások: 729
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.05.10. 05:53:56

bence0330 írta:
2021.05.10. 00:37:37
Hát ez valami rettenet volt megint. A szokásosakat nem írom le, mindenki ideírta már a problémákat. Felvetnék viszont egy nevet, ami sosem kerül szóba: MAtS. Az idei szezonja a sérülése óta csak szerintem lejtmenet? 1-2 hónapja nem hárított normális lövést, minden beakad, aláfut a beadásoknak, és olyan vert sereg tekintete van végig, ami számomra ijesztő. Nem mondom, hogy Lenglet-ékkal ki van segítve, de szerintem az elmúlt évekhez képest sokkal gyengébben véd. (Most pont nem hibázott, de igazi tesztet nem kapott.)
Ezt pont ma írod, amikor a csapat legjobbja volt?
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6882
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.10. 00:37:37

Hát ez valami rettenet volt megint. A szokásosakat nem írom le, mindenki ideírta már a problémákat. Felvetnék viszont egy nevet, ami sosem kerül szóba: MAtS. Az idei szezonja a sérülése óta csak szerintem lejtmenet? 1-2 hónapja nem hárított normális lövést, minden beakad, aláfut a beadásoknak, és olyan vert sereg tekintete van végig, ami számomra ijesztő. Nem mondom, hogy Lenglet-ékkal ki van segítve, de szerintem az elmúlt évekhez képest sokkal gyengébben véd. (Most pont nem hibázott, de igazi tesztet nem kapott.)
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2021.05.09. 11:38:50

Kár vitatkozni hogy mit-kit váltsunk le, mert a csapat vezetése egészben hibás az idei bajnoki bukásért.
Az, hogy a két közvetlen rivális csapattól 3szor kikaptunk egy x mellett még bele is fért volna. Lehetett volna mondani, ahogy a Párizs elleni megalázó kiesés után is, hogy igen, az előző vezetőség rosszul igazolt, managelte a csapatot stb.
De ez nem lehet mentség az olyan csapatokkal szemben bukott pontokra, mint a Cadiz, Granada vagy Levante. A legutóbbi példa a Granada, de kár csak arra a 3 bukott pontra ráfogni, mert volt még jóval több olyan meccs, amit egy Barcanak B csapattal is kötelező lett volna behúzni.
Ez pedig csak és kizárólag motiváció kérdése volt. Ha pedig ezt nézem - a rangadókon mutatott pocsék teljesítmény mellett -, nem kifogás az elnökség.
Igenis az az edző aki nem tudja kellően motiválni a csapatot, alkalmatlan. Ha pedig a csapatkapitányok sem tudnak saját maguk sem azt a pluszt beleadni ami elvárható, akkor nincs helyük a csapatban.
Nyáron nálam Koeman, Messi és minimum még egy csapatkapitány is átadólistás. Olyan legyen kapitány - De Jong vagy Ter Stegen - akiknek nem csak a pofája nagy, hanem beleadnak amit tudnak.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.05.09. 10:33:29

MessiNeymarSuarez írta:
2021.05.09. 09:28:11
Nem lehet kellemes helyzet mikor az öltözőbe ott vár Piqué-Alba-Robi és könyörög hogy hadd játszanak mert már a homokozóba is Barca volt a jelük meg amúgy is legendák, és neked kéne kiraknod a fél csapatot mikor pénz sincs pótolni
Simán benne lehet, mi spirázzuk túl és ők tök jól elvannak a langyos vízben. Ahogy itt is sokan szeretik őket, Barcelonában is nyilván. Olyan, mint a politika, érzelmi alapon mindent el lehet adni.
Vaknak is látnia kell, hogy hatalmas gáz van, de semmi sem változik.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2021.05.09. 09:28:11

Sajnos ez nem tegnap ment el hanem a Granada ellen. Pontosítok: Tegnap az Atleti számára ment el a bajnokság, a Granada ellen a mi számunkra.

Még mindig hihetetlen, aranypozícióban lehettünk volna, ahol az Atletinek nyerni kellett volna a Camp Nou-ban, egy vérszegény X pedig tökéletes lett volna nekünk, ehhez semmi mást nem kellett volna tenni mint elverni azt a Granadát akiket mindig kitömünk, erre mit csinálunk? Lélektelen lézengés mintha nem a bajnoki elsőbbség lenne a meccs tétje hanem hogy 25 vagy 22 ponttal maradunk le az első helyről, ez már majdnem felér egy Róma-Anfieldi produkcióval.
Hogy még szebb legyen a nap, eközben az Espanyol feljutott a bajnokságba, szóval jövőre megint jöhetnek a hentelések.

Sajnos a szezont összefoglalva Koeman egy ezer szempontból foghiányos csapatot kapott és még a beígért igazolásai sem jöttek, volt egy nagyon szép 2 hónap ahol összeállt a csapat fejben-szerencsében és hajtottak, küzdöttek és a hiányosságot többnyire elnyomta a küzdeni akarás, de utána megint kijött a realitás.

Koemannak is vannak előnyei(még ha kevesebb mint hátránya), de kérdés hogy ha ő megy ki jön? Ki az aki minőséget képvisel és ilyen helyzetben örömmel vállalja el a csapatot? Arról nem is beszélve hogy a pocsék gazdasági helyzetbe +1 edző fizuja
Nem lehet kellemes helyzet mikor az öltözőbe ott vár Piqué-Alba-Robi és könyörög hogy hadd játszanak mert már a homokozóba is Barca volt a jelük meg amúgy is legendák, és neked kéne kiraknod a fél csapatot mikor pénz sincs pótolni
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2021.05.09. 09:15:18

sansz írta:
2021.05.08. 23:38:08
LG írta:
2021.05.08. 22:36:20
sansz írta:
2021.05.08. 22:27:18
Van igazság abban, amit írsz, de BL-esélyességgel nem értek egyet, attól nagyon messze vagyunk. A PSG ellen simán kiestünk, és a City, egy Lewaval felálló Bayern vagy a Tuchel kezei alatt összeállt Chelsea még nálunk is erősebbek. A két madridi nagy ellen 1 pontot szereztünk, pedig náluk is vannak bőven problémák.
Azt nem mondtam,hogy mekkora esélyünk lenne rá :) csak azt mondom,hogy nem igaz a teljes esélytelenség. A Portonak elég nagy esélye volt pl,hogy most a Chelsea helyén legyen. A PSG bármilyen csapat ellen ki tudja ütni magát, a Bayern sem legyőzhetetlen, az MCnek most kijött a lépés, de amúgy azt nem lehet rájuk fogni,hogy évek óta dominálnak. Szerencse,küzdés+Fati góljai és ANNYIRA nem vagyunk messze tőle. Nyilván sokkal messzebb így is,mint szeretnénk.
Annyira nem vagyunk messze tőlük??? Fényévekre! A felsorolt csapatok mind elvernének minket. Több góllal, oda-vissza. Nagyon messze vagyunk Európa elitjétől sajnos.
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.05.09. 08:30:59

sansz írta:
2021.05.08. 23:38:08
LG írta:
2021.05.08. 22:36:20
sansz írta:
2021.05.08. 22:27:18
Van igazság abban, amit írsz, de BL-esélyességgel nem értek egyet, attól nagyon messze vagyunk. A PSG ellen simán kiestünk, és a City, egy Lewaval felálló Bayern vagy a Tuchel kezei alatt összeállt Chelsea még nálunk is erősebbek. A két madridi nagy ellen 1 pontot szereztünk, pedig náluk is vannak bőven problémák.
Azt nem mondtam,hogy mekkora esélyünk lenne rá :) csak azt mondom,hogy nem igaz a teljes esélytelenség. A Portonak elég nagy esélye volt pl,hogy most a Chelsea helyén legyen. A PSG bármilyen csapat ellen ki tudja ütni magát, a Bayern sem legyőzhetetlen, az MCnek most kijött a lépés, de amúgy azt nem lehet rájuk fogni,hogy évek óta dominálnak. Szerencse,küzdés+Fati góljai és ANNYIRA nem vagyunk messze tőle. Nyilván sokkal messzebb így is,mint szeretnénk.
Csipkerózsika! Ébredj fel!
Az, hogy a táblázat elején vagyunk, az egy marha nagy szerencse.
1. Az Atletico előny eladása miatt.
2. Gondolj bele! Hány meccsünk volt, hogy az utolsó másodpercekben mentettük a párbajt.
Mi ez, ha nem szerencse?
3. Ebben az évben volt vagy három meccsünk, ami élvezetes volt. De milyen csapatok ellen?!?
Egyedül a Sevillát lehetne eredménynek nevezni.
4. Küzdés???? Ezt hol látod? Valóban volt egy-két meccs, ahol volt hajtás, de ritka mint a fehér holló.
5. Fati?!? Egy ember váltaná meg a világot? Na, neee....
Eleve a spanyol futball van lecsúszó ágban. A Real szerencsével van a TOP tízben.
Én a spanyol foci nagy kedvelője voltam/vagyok, de az angol bajnokság kezd élvezetesebb lenni.
Hogy ennek a szinvonal esésnek mi az oka? Biztos, hogy a nézők hiánya jelentős tényező. Az anyagiak? Lehet. De lehet még sok minden, amiről nem tudunk.
Na, majd a SUPERLIGAban! :D Ott a harmadik hely biztosítva van. :D
Válasz küldése