Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Kivel pótolnád Busit?

Zubimendi
9
10%
Ambarabat
5
6%
Nico
25
28%
Más
33
38%
Nem hoznék senkit
16
18%
 
Szavazatok száma: 88
vg99
Capitá del Barça
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2021.08.13. 21:43:30

bunga írta:
2021.08.13. 21:10:45
Úgy látszik, a vezetőség időt nyert az átigazolások tekintetében, mert sikerült regisztrálni Memphist és Garciát. Így az időszak végéig még lehet valamennyi tisztogatás és akár még igazolni is lehet, mert az ablak vége felé a sok blöff után sorra születnek döntések. De a tisztogatás fontosabb, mint az igazolás, mert a jelenlegi kerettel is lehet boldogulni.
Hát én már nagyon unom a híreket, Umtiti megy a Benficaba, Coutinhot a Lazio veszi kölcsön, Pjanic Juve, Braith Anglia, Lenglet Roma, Griezmann fizu csökkentéssel maradna stb. Aztán jól nem történik semmi..
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6727
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2021.08.13. 10:15:50

Cseri írta:
2021.08.13. 09:15:12
recrea írta:
2021.08.11. 12:45:33
Ahh óriási ötlet :D Laportának kéne csinálni egy szurkolói brainstormingot, mennyi remek ötletet kapna.
Mintha cinkelnél😂
Hova gondolsz :mrgreen:
Amúgy tényleg nem, tetszett a megközelítés. Valamit muszáj kitalálni, mert csak a napok telnek, cselekvés pedig nem.
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1800
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2021.08.13. 09:15:12

recrea írta:
2021.08.11. 12:45:33
Ahh óriási ötlet :D Laportának kéne csinálni egy szurkolói brainstormingot, mennyi remek ötletet kapna.
Mintha cinkelnél😂
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12231
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2021.08.12. 18:17:25

Főleg az új tagok figyelmébe! Sok az új felhasználó, akiket örömmel látunk a fórumon! :) Hogy egymásnak ne okozzunk kellemetlenségeket, mellékelem a fórum szabályzatát. Érdemes átböngészni :wink:

Fórumszabályzat


Bármely hozzászólás (továbbiakban: hsz), amely részben, vagy egészében káromkodást (ez főleg vonatkozik az autócenzúrát kijátszó káromkodásokra) és/vagy off (a témába nem illő) jellegű megnyilvánulást és/vagy 1-2 szóból áll csak és/vagy túl sok hangulatjelet és/vagy személyeskedést tartalmaz, ill. tartalma hangulatkeltő, uszító jellegű (bármilyen népre, kisebbségre sértő) TÖRLÉSRE KERÜL. A moderátorok ezen túl nem fogják javítgatni, egyből törlik a hsz-t. Vonatkozik ez arra is, aki beidézi az adott szöveget.

Éppen ezért megkérnénk minden jóérzésű fórumozót, hogy az ilyen jellegű hsz-ekkel NE foglalkozzon, ne válaszoljon rá, ne szóljon vissza neki. A moderátorok majd foglalkoznak vele. A tapasztalatok alapján egy-egy nem megfelelő stílusú/tartalmú hsz épp a reagálások alapján kap nagyobb figyelmet a kelleténél, azáltal, hogy tucatnyian beidézik azt, és kifejtik hasonlóan szépirodalmi stílusban véleményüket a hsz tartalmával, vagy a szerző értelmi képességeivel kapcsolatban. Erre semmi szükség sincs. Éppen ezért mostantól mind a szerzőt mind pedig a hsz-re reagáló felhasználókat szankcionálni fogjuk – természetesen nem ugyanolyan súllyal. Aki úgy érzi, hogy nem megfelelő stílusú/tartalmú hsz-t talál bármely topicban az kérjük az „Kérdések, észrevételek a FÓRUMMAL kapcsolatban” topicba jelezze ezt a moderátorok felé, hiszen mi sem lehetünk ott mindig, mindenhol.

Ha már szó esett az idézetekről, természetesen továbbra is érvényes, hogy a 2-nél több idézetet tartalmazó hsz maradéktalanul törlésre kerül. Senki ne jöjjön azzal, hogy „de én milyen sokat írtam, miért töröltétek?”. Ha már valaki beidézi – vagyis válaszra méltatja - egyik társa hozzászólását, akkor a leírtakról mondja el véleményét, ne pedig a szerzőről, arra ott a privát üzenet (továbbiakban: pü). Ha nem tudsz érdemben hozzászólni az előtted szólóhoz, ne fecséreld az energiáid egy-két szavas hsz-ekre (mint például „Valóban”, „Szívemből szóltál!” stb.)

A moderátorok közös döntése értelmében kitiltjuk a "PÜd érkezett X Y" című, és hasonló tartalmú hsz-eket az „Üzenetek mindenkinek” topicból. Máshol ugye eddig sem volt megengedett. Az oldal biztosít felugró ablak és e-mail formájában értesítést minden egyes pü érkezésekor, illetve egyébként is illik minden rendszeresen fórumozó felhasználónak napi egyszer legalább megnézni az üzeneteit!

Továbbá kérjük, hogy mindenki fokozottan ügyeljen a helyesírásra könnyebbé téve ezzel mások számára mondandója értelmezését. Nem mellékesen ezzel nagyobb megbecsülést érhet el a többiek körében.

A madridista.hu oldalról tilos az idézés!

A törölt hsz-ekkel kapcsolatban reklamációt csak úgy fogadunk el, ha a felhasználó a kérdéses törölt hsz-t képes prezentálni a moderátorok felé. Ez tehát azt jelenti, hogy ajánlott minden felhasználónak a küldés után megörökíteni a hozzászólást (printscreen, vagy képmetsző program - ezzel kb. 3 másodperc - segítségével), úgy, hogy annak a küldési ideje, illetve az előtte lévő hozzászólásnak legalább a küldési ideje, és a küldője látható legyen. Aki ezen ajánlásnak nem tesz eleget, annak a panaszát a moderátorok nem kötelesek kivizsgálni. Ezzel megelőzhetőek a moderátorok visszaélései, illetve a "De én semmi szabályelleneset nem csináltam" típusú reklamációt. Reméljük, megértitek, hogy ez mindkét fél közös érdeke.

Ma már egészen egyszerű megtalálni bárkinek az elérhetőségét, így mostantól a játékosoknak szánt jókívánságokat, ne az adott játékos topicjába írjátok, hanem magának a játékosnak, igaz ez az új igazolások esetében is, csak ott - természetesen - az üdvözlő üzenetekre vonatkoztatva. Az ilyen jellegű hsz-eket szintén törölni fogjuk. Kivételt képezhet ez alól az a hsz, ami pl egy játékos születésnapján az első informatív jellegű hsz. Hiszen, ezzel felhívhatja a fórumozók figyelmét az adott játékos születésnapjára, akik ezután elküldhetik a játékosnak személyes jókívánságaikat.

Fantasy kezdők feldobása, kibeszélése tilos az egész fórumon! A hivatalos kezdőt lehet csak véleményezni.

Reklám tevékenység tilos,kivételt képez a filmes topik, a témához kapcsolódó blogokkal.


Amennyiben egy könyv, film, sorozat, vagy bármilyen mű egy-egy részletével kapcsolatban van kérdésed, vagy közölni valód, mindenképpen használj sárga, vagy fehér színt, ezzel meghagyva a megismerés örömét a többi felhasználónak. Ellenkező esetben a hsz-od könnyen törlésre kerülhet. Fontos azonban, hogy sporteseményekre ez a szabály nem vonatkozik! Ezért ajánljuk, hogy amennyiben felvételről szeretnél végigizgulni bármi hasonlót kerüld el az adott topico(ka)t (Pl. ha egy Forma 1-es futam a televízióban CET szerint 14:00-tól már felvételről megy, nem ajánlatos délelőtt a hozzá kapcsolódó témát böngészned, ha még szeretnél izgulni a közvetítés alatt).

Tilos mindennemű politikai, vallási, etnikai jellegű hozzászólás, illetve fokozottan figyeljetek oda az olyan témáknál, amelyek könnyen ebbe az irányba kanyarodhatnak el. Amennyiben bármely beszélgetés ezen pontok valamelyikét érinti, azonnali beavatkozást von maga után.

Tilos a torrent oldalak nyílt reklámozása,meghívók kéregetése,továbbá a direkt letöltési linkek közzététele. Az ilyen jellegű hozzászólások azonnal törlésre kerülnek.

Sajnálatos módon mind magyarországi, mind nemzetközi szinten elszaporodtak a színvonaltalan, komolytalan (sport)oldalak.
Erre vonatkozóan, a kacsákat és az azt követő több oldalnyi okfejtéseket megelőzendő, elkészítettük a tiltott oldalak folyamatosan bővülő (!) listáját:

A "tiltottak listája":
www.tribalfootball.com
www.samsungsport.hu
www.topfoci.hu
www.stopli.hu
www.foci24.com
www.bulvarsport.hu
www.nb1.hu
www.focitipp.hu
www.sporthirado.hu
www.stop.hu

Továbbá minden .gportal, .atw és .extra kiterjesztésű oldal.

Ezen oldalakról tilos a fórumra linkelni, tilos róluk idézni és a bennük megjelent tartalmakról írni (bármilyen formában), illetve minden olyan információt tartalmazó hozzászólást törlünk majd, amely alatt nincs megjelölve annak a forrása. Éppen ezért, kérünk mindenkit, hogy amennyiben egy átigazolási (vagy akármilyen) hírt akar megosztani a fórumozókkal, a hír valódiságát igazolóan jelölje meg annak forrását is.

A moderátorok vezetni fognak egy ún. Fekete Listát, amelyen azoknak a neve szerepel, akiktől ebben a topicban hozzászólást kellett törölni, valamint a törölt hszek száma.
5 és 10 törölt hsz között szankcionálni fogunk, méghozzá kitiltással. A konkrét szankció, illetve az, hogy hány törlés után lép érvénybe, egyénenként változik, moderátori elbírálás alapon. Így például van köztetek olyan, aki tudja magáról, hogy mennyi munkát adott nekünk régebben, nos erre mi is emlékezni fogunk ilyen esetekben.
A listát ti nem tudjátok majd követni, ezzel is próbáljuk elérni, hogy figyeljetek oda arra, mit írtok.

Ha valaki folytatólagosan megsérti a jó ízlés határait, neve nem szalonképes, többszörösen „visszaeső”regisztrációja azonnal törlésre kerül. Ezáltal összes korábbi hozzászólása elveszik, neve és IP-je tiltólistára kerül az EUROBARCÁN és a MADRIDISTA.HU honlapján is.

EUROBARCA TEAM
"And my heart will leave you never."
Pepp
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2021.08.11. 15:35:40

2021.08.12. 17:17:09

Stalkyard írta:
2021.08.12. 16:52:18
Az edzőnek nem a gazdasági oldallal kell foglalkoznia, hanem a szakmai munkával. Ha sportszakmailag játékosok kellenek neki, akkor azt jelzi. A klubvezetés meg teljesíti, ha tudja, vagy ha nem, akkor közli vele (mint ahogy most is történt). Nem Koeman dolga megítélni, hogy mi fér bele a költségvetésbe, és mi nem, nincs is rálátása erre szvsz.
Normális esetben teljesen igazad van. Nyilván nem az ő dolga a fizetések számolgatása. De a Barca jelenlegi helyzete finoman szólva nem normális.
És Koemannak pontosan tudnia kell(ett), hogy nincs esély további igazolásra, ha másért nem, akkor azért mert arra például elég jó rálátása van, hogy az új igazolásokat sem tudták eddig regisztrálni.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7417
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.08.12. 17:06:45

Pepp írta:
2021.08.12. 16:44:38
davi10 írta:
2021.08.12. 16:27:20

És ezekből a körülményekből melyik az, ami szerint egy edző nem jelezheti az igényeit és az észrevételeit a keretével kapcsolatban?
Az gondolom meg se fordult a fejedben, hogy esetleg Alemany hívatta be Koeman-t, vagy amúgy is találkoztak valamiért.

Lassan már azért is egy barom Koeman, mert levegőt vesz...
Ok, akkor nem ostoba. Épp csak a realitásokat nem érzékeli.
Márpedig a körülményeket ismernie kell, gondolom nem egy lakatlan szigeten élt az elmúlt napokban.
Mindenki tudja milyen lyukak vannak a csapatban, de az is nyilvánvaló, hogy ezt nem az idén fogják betömni.
Szóval lehet elmondani, újra és újra, de új igazolásokat kérni most, az több, mint optimizmus...
Koeman, ha minden igaz 9-est kért. Messi elment, Aguero kérdéses mikor fog játszani/egy 3 hónapra kiesett sérülékeny idős csatár akit nevezni sem feltétlenül fognak. Brait távozásáról pedig sok pletykát hallani, ha utóbbinak tényleg van alapja akkor ennek ismeretében nem is olyan földtől elrugaszkodott dolog.
Középpályás tekintetében pedig szerintem komolyan számolt Moribával, akinek most lett biztos a "távozása". Plusz De Jong sérült, Pedri szanaszét van hajtva szinte pihenő nélkül, már behívták a csapatba. Tehát van egy szétesőben lévő Pedri, egy Busquets, SR mellé sérült De Jong, hatalmas kérdőjel Pjanic, egy ki tudja hol lévő Coutinho. (ha valaki megemlíti Puigot agyfa..t kapok)Koeman szerintem abszolút belevette az idei keretbe Moribát)
Plusz gondolom nem Pogbakat meg Haalandokat kért.

Nem azt mondom, hogy Koemannak teljesen igaza van és egyértelmű amit kér, de emiatt én speciel nem ostobáznám le. Ráadásul ezek csak feltételezések, lehet hogy semmi alapja az egésznek, csak be kellett dobni valamit, ez pedig jól hangzott.
Forca Barca!!!!
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2021.08.12. 16:52:18

Pepp írta:
2021.08.12. 16:44:38
davi10 írta:
2021.08.12. 16:27:20

És ezekből a körülményekből melyik az, ami szerint egy edző nem jelezheti az igényeit és az észrevételeit a keretével kapcsolatban?
Az gondolom meg se fordult a fejedben, hogy esetleg Alemany hívatta be Koeman-t, vagy amúgy is találkoztak valamiért.

Lassan már azért is egy barom Koeman, mert levegőt vesz...
Ok, akkor nem ostoba. Épp csak a realitásokat nem érzékeli.
Márpedig a körülményeket ismernie kell, gondolom nem egy lakatlan szigeten élt az elmúlt napokban.
Mindenki tudja milyen lyukak vannak a csapatban, de az is nyilvánvaló, hogy ezt nem az idén fogják betömni.
Szóval lehet elmondani, újra és újra, de új igazolásokat kérni most, az több, mint optimizmus...
Az edzőnek nem a gazdasági oldallal kell foglalkoznia, hanem a szakmai munkával. Ha sportszakmailag játékosok kellenek neki, akkor azt jelzi. A klubvezetés meg teljesíti, ha tudja, vagy ha nem, akkor közli vele (mint ahogy most is történt). Nem Koeman dolga megítélni, hogy mi fér bele a költségvetésbe, és mi nem, nincs is rálátása erre szvsz.

De itt mindenki nagyon okos.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7252
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2021.08.12. 16:45:45

vg99 írta:
2021.08.12. 16:38:19
Szerintem még akkor is felesleges a középpályára új igazolás, ha megy Moriba és Pjanic. és Coutinhoval sem számolunk.
Busi, FDJ, Pedri, SR (...), Riqui, Demir, Gavi, Nico, még Gríz is sokszor visszalép.

9-es persze. Jöjjön Haaland. :) középszer tök felesleges megint, nem mintha arra lenne zseton.
Középpályás szerintem is tök felesleges, így is túl sok lehetősége van régi öregeket felrakni. Egyébként a 9-es poszton szerintem sokkal jobb Griez, mint a jobboson (kb ahogy a Poolban Firmino, ő is középen van/volt kicsit visszavonva Mané és Salah között), ráadásul akkor jobbon lehet a két fiatal tehetség közül helyet adni, Braith meg maradhatna talonban. Ha mégsem, nem tudom, Manaj marad-e végül, vagy nem, ideiglenesen őt is be lehet hozni.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Pepp
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2021.08.11. 15:35:40

2021.08.12. 16:44:38

davi10 írta:
2021.08.12. 16:27:20

És ezekből a körülményekből melyik az, ami szerint egy edző nem jelezheti az igényeit és az észrevételeit a keretével kapcsolatban?
Az gondolom meg se fordult a fejedben, hogy esetleg Alemany hívatta be Koeman-t, vagy amúgy is találkoztak valamiért.

Lassan már azért is egy barom Koeman, mert levegőt vesz...
Ok, akkor nem ostoba. Épp csak a realitásokat nem érzékeli.
Márpedig a körülményeket ismernie kell, gondolom nem egy lakatlan szigeten élt az elmúlt napokban.
Mindenki tudja milyen lyukak vannak a csapatban, de az is nyilvánvaló, hogy ezt nem az idén fogják betömni.
Szóval lehet elmondani, újra és újra, de új igazolásokat kérni most, az több, mint optimizmus...
vg99
Capitá del Barça
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2021.08.12. 16:38:19

Szerintem még akkor is felesleges a középpályára új igazolás, ha megy Moriba és Pjanic. és Coutinhoval sem számolunk.
Busi, FDJ, Pedri, SR (...), Riqui, Demir, Gavi, Nico, még Gríz is sokszor visszalép.

9-es persze. Jöjjön Haaland. :) középszer tök felesleges megint, nem mintha arra lenne zseton.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6659
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.08.12. 16:27:20

Pepp írta:
2021.08.12. 16:04:44

Ott a lényeg a mondatodban. A körülményekhez képest. Pont ezeket a körülményeket soroltam fel.
És ezekből a körülményekből melyik az, ami szerint egy edző nem jelezheti az igényeit és az észrevételeit a keretével kapcsolatban?
Az gondolom meg se fordult a fejedben, hogy esetleg Alemany hívatta be Koeman-t, vagy amúgy is találkoztak valamiért.

Lassan már azért is egy barom Koeman, mert levegőt vesz...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Pepp
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2021.08.11. 15:35:40

2021.08.12. 16:04:44

davi10 írta:
2021.08.12. 15:39:11


Az miért ostobaság, hogy az edző elmondja az elképzeléseit? Nem Haaland-ot kérte, ha jól tudom nevek nélkül rámutatott a keret hiányosságaira.

Ne süllyedjünk már le idáig, hogy azért is ostoba, mert próbálja a legjobb csapatot összerakni a körülményekhez képest...
Ott a lényeg a mondatodban. A körülményekhez képest. Pont ezeket a körülményeket soroltam fel.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6659
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.08.12. 15:39:11

Pepp írta:
2021.08.12. 14:26:46
Ez vagy kamuhír, vagy Koeman még annál is ostobább, mint amilyennek látszik...
Az miért ostobaság, hogy az edző elmondja az elképzeléseit? Nem Haaland-ot kérte, ha jól tudom nevek nélkül rámutatott a keret hiányosságaira.

Ne süllyedjünk már le idáig, hogy azért is ostoba, mert próbálja a legjobb csapatot összerakni a körülményekhez képest...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Pepp
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2021.08.11. 15:35:40

2021.08.12. 14:26:46

davi10 írta:
2021.08.12. 14:12:40

Közben a SPORT szerint Koeman találkozott a fejesekkel, kért 2 igazolást, egy 9-est meg egy középpályást, mondták neki, hogy idén már ne számítson érkezőkre.
Miközben csak idén 700+ millió euró lejáró adósságunk van? Miközben még 40%-ot kellene lefaragni a bérköltségen? Miközben még a leigazoltakat se tudjuk regisztrálni?
Ez vagy kamuhír, vagy Koeman még annál is ostobább, mint amilyennek látszik...
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6659
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.08.12. 14:12:40

Chino írta:
2021.08.12. 13:32:09

Pjanic elvileg már a "végső stádiumban" van, nála egy kölcsön néz ki a Juve felé 20 %-os bércsökkentéssel. Ez igazából mindenkinek megfelelő lenne.
Emersonnal semmi probléma sincs, mert nem számít új igazolásnak, eddig is klubhoz tartozott.

Viszont jó hír, hogy a Benfica bejelentkezett Umtitiért. Vertonghen hosszabb távra kidőlt és Jorge Jesúsnak kellene gyorsan egy minőségi, mindenképp ballábas belső védő, aminek a franciát szemelték ki és a Benfica bele is menne. 10 milliót szánnának rá. Ha a hírek igazak Umtitinek nagyon betett, amit a Gamperen kapott és ez volt az utolsó csepp így nem akar tovább a Barca kötelékébe tartozni. Több spanyol (Mundo, Sport) és portugál (Ekrem Konur pl. elég hitelesnek számít ezekben a dolgokban) média szerint már tárgyalnak a felek és a szándékot Jesús is megerősítette.
Ha ez sikerülne, sok mindent vissza lehetne szívni Laportával kapcsolatban. [-o<
Pjanic hetek óta végső stádiumban van, majd akkor hiszem el, ha megint Juve mezben van.
Az Umtiti-s sztorit Titinho is írta, rohadt jó lenne elpasszolni, még akkor is, ha kevesebb vizet zavar, mint Lenglet. Remélem tényleg betett amúgy nála a füttykoncert, mert a Benfica azért elég nagy visszalépés, nem hiszem, hogy amúgy belemenne.

Közben a SPORT szerint Koeman találkozott a fejesekkel, kért 2 igazolást, egy 9-est meg egy középpályást, mondták neki, hogy idén már ne számítson érkezőkre.
Azért ez is nevetséges, ahogy Laporta hangoztatta pár hónapja, hogy még 3-4 érkezőre lehet számítani, de már akkor is lehetett tudni, hogy kamu :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1867
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2021.08.12. 13:57:33

dani87 írta:
2021.08.12. 13:52:54
az szerintem komoly baj volt, hogy ragaszkodtunk mindenkihez foggal-körömmel, rengeteg fizut kínálva. Nézzünk egy Sergi Robertot. Igazából sose volt alapember, de mégis olyan fizuja lett, amit más topcsapatoknál a 4.-5. legjobban fizetett játékos kap, és ez szerintem botzasztó felelőtlenség volt. Inkább hagyni kellett volna, hogy 1-2 ember távozzon, és helyette újakat igazolni. Sok csapat épít be sok új embert minden évbe, nagy a mozgolódás, még sincsenek nagy visszaesések a teljesítményben.
Hiába tartottuk egyben a keretet, az eredmények nem jöttek úgy, ahogy vártuk. Túl sok demotivált, már minden kupát nyert ember volt itt, akiknek már semmit nem jelentett pl. a BL.
szerintem ez egy into jel, remelem, tanulunk belole az elkovetkezokben

nem lesz tobb Messink, de hatha a jovoben elkeruljuk a hasonlo helyzeteket, nem lesznek tulsagosan magas fizetesek a csapatban

a Liga sem veletlenul tartja magat a FPP-hez, az nekunk, csapatoknak is jo (meg ha most nem is tunik annak)
dani87
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2021.05.31. 11:15:35

2021.08.12. 13:52:54

sansz írta:
2021.08.12. 13:25:06

Hogy máshol mennyit adnak, vegyük ki a képletből és a sima bércsökkentést is. Amúgy nem egy cég játszotta el a nagyhalált. Az enyém is, kirúgtak egy csomó embert majd könyörögtek segélyért az államtól és kaptak is. Miközben ránk a koronavírus nem is hatott, nem amiatt kerültünk válságba. De mindegyis, a lényeg, hogy akiknek X időre van szerződésük, náluk nem csökkentenek normál iparban sem fizetést. Max nem újítanak szerződést, de amíg az tart, addig utalni kell és kész.

Én pár hete kíváncsiságból beleolvasgattam SR topikjában, asszem 2014-15 körül kezdtem bele és 18 körülig jutottam. Elképesztő mennyire széles skálán mozog az ő értékelése és megítélése. Már a legelején olyan kommentek jöttek, hogy minek jött fel, az utánpótlásban sem volt jó stb. Később is így folytatódott, ugyanazokat mondták rá, mint most is. Aztán hirtelen nagyon elkapta a fonalat, zsinórban meccs emberezték, pedig szinte mindig csak csere volt. Több helyen is beugrott, oda voltak érte a szurkolók. Aztán visszaesett hónapokra a teljesítménye, megint mindenki a pokolra kívánta. Aztán megint nagyon jó lett és így tovább. Én is anno úgy gondoltam, hogy el kéne igazolnia, oda ahol nem egy fontos beugró lesz, hanem a kihagyhatatlan játékos. Még pletykák is voltak, hogy elmenne. Aztán pénzzel meg ki tudja milyen ígéretekkel meggyőzték, hogy maradjon. Ez a szerződés jár le jövőre asszem.
Mikor évek óta kolonc, tudom, hogy nehéz ezt mondani, de akkoris, Ő is hozott áldozatokat a klubbért. Azért kapott ilyen szerződést, mert értékes volt nagyon pláne fél meccsekre is és nem akarták, hogy el akarjon menni, vagy hogy meg tudják venni.
Utólag nem sült el jól a dolog, legalább két évvel többet van itt, mint kellett volna. De nehéz ezt jól belőni, ha elengedték volna 2018-ban, akkor mai napig a fél fórum érte sírna és sokan nem értenék miért engedték el.
Ez ugyanolyan, mint Messinél és a többieknél. Most sírunk, hogy eszméletlen sokat keresnek, de ha hagyjuk, hogy szétvásároljanak minket, még az aranyidők környékén, akkor most ezen filóznánk, hogy miért lettünk csak egy Ajax...
És bár a Juve ellen szerintem kifejezetten magas szinten játszott, nem azt akarom mondani, hogy most megérdemli a pénzét, arányban van más játékosok bérével vagy, hogy a csapatban akarnám tudni. Egyszerűen arról van szó, hogy egyrészt azért sokszor volt nagyon hasznos, amit pénzben nehéz kifejezni, hogy mennyire is és rengeteget tűrt. CSerébe eddig ennyit kell fizetni. Ez van, visszacsinálni nem lehet, hogy ne csak neki kelljen lemondania valamiről.
Az hogy milyenek a cégek, más dolog, ahol én voltam, az is egy szemét, kizsigerelő hely volt, ahol a koronavíurs legrosszabb hónapjában, 25% termeléssel is bőven profitábilis volt, mégis 20%-t elküldtek (engem is, hiába mentem bele anno a fizucsökkentésbe :D).

De a foci világa akkor is más, mint a normál átlagemberek világa.
Igaz, élő szerződése van, nem lehet egyoldalúan megváltoztatni.
Ragaszkodhatnak hozzá, de ne csodálkozzanak, ha padra kerülnek évekre, ill. a szociális médiában kapnak hideget-meleget, és lerombolják a reputációjukat.

Ill. az szerintem komoly baj volt, hogy ragaszkodtunk mindenkihez foggal-körömmel, rengeteg fizut kínálva. Nézzünk egy Sergi Robertot. Igazából sose volt alapember, de mégis olyan fizuja lett, amit más topcsapatoknál a 4.-5. legjobban fizetett játékos kap, és ez szerintem botzasztó felelőtlenség volt. Inkább hagyni kellett volna, hogy 1-2 ember távozzon, és helyette újakat igazolni. Sok csapat épít be sok új embert minden évbe, nagy a mozgolódás, még sincsenek nagy visszaesések a teljesítményben.
Hiába tartottuk egyben a keretet, az eredmények nem jöttek úgy, ahogy vártuk. Túl sok demotivált, már minden kupát nyert ember volt itt, akiknek már semmit nem jelentett pl. a BL.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7417
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.08.12. 13:32:09

davi10 írta:
2021.08.12. 11:04:20
Titinho írta:
2021.08.12. 10:26:28

Valamint Koeman állítólag bedobta az atomot a vezetőségnek, hogy szüksége lenne egy vérbeli 9-esre, amennyiben Braithwaite is távozik, Aguero hosszú sérülése és Messi távozása miatt.
Na ez a durva, hogy ez már atombomba :D
Felejtős lesz, nem jön már senki. Nyomassuk Rey Skywalker-t, ha Braith-et elpasszoljuk és Agüero sokáig sérült.

Elvileg augusztus végéig majd még lehet regisztrálni, ha valaki kimarad. A Sport szerint optimista a klub, hogy Depay-t el tudják intézni. Agüero sérült, Garcia meg kap 1 hét pihenőt, a holland a legfontosabb.

Ez a csend meg tényleg aggasztó. Az 1 héttel ezelőtti hírek alapján Pjanic-nak és Braith-nek sem kéne itt lennie.
Umtiti-re pedig remélem hatott a szurkolók fütyülése, tökön szúrom magam, ha mindkét francia védő a nyakunkon marad.
Pjanic elvileg már a "végső stádiumban" van, nála egy kölcsön néz ki a Juve felé 20 %-os bércsökkentéssel. Ez igazából mindenkinek megfelelő lenne.
Emersonnal semmi probléma sincs, mert nem számít új igazolásnak, eddig is klubhoz tartozott.

Viszont jó hír, hogy a Benfica bejelentkezett Umtitiért. Vertonghen hosszabb távra kidőlt és Jorge Jesúsnak kellene gyorsan egy minőségi, mindenképp ballábas belső védő, aminek a franciát szemelték ki és a Benfica bele is menne. 10 milliót szánnának rá. Ha a hírek igazak Umtitinek nagyon betett, amit a Gamperen kapott és ez volt az utolsó csepp így nem akar tovább a Barca kötelékébe tartozni. Több spanyol (Mundo, Sport) és portugál (Ekrem Konur pl. elég hitelesnek számít ezekben a dolgokban) média szerint már tárgyalnak a felek és a szándékot Jesús is megerősítette.
Ha ez sikerülne, sok mindent vissza lehetne szívni Laportával kapcsolatban. [-o<

Közben Demir egyre közelebb a B-csapathoz.
Forca Barca!!!!
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 859
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.08.12. 13:25:06

dani87 írta:
2021.08.12. 12:48:11


Azért itt nagyon másról van szó. Ezek a játékosok sokkal többet keresnek, mint amennyit más csapat adna nekik!
Ha példádnál maradnék, ha te keresnél valahol 500-t, de más munkahelyen max 200-t, vagy 150-t adnának (mert annyit ér a teljesítményed), akkor lehet belemennél a fizucsökkentzésbe, miközben csődben a klub.
Koronavírus alatt is sok munkahelyen volt fizu csökkentés (előző munkahelyemen is), amit vagy elfogadtak az emberek, vagy felkerültek a feketelistára, és később kirúgták őket.
Mondhtatta bárki, hogy nem, inkjább elhúz, de mivel vírus alatt másholy sem adtak volna több fizut, ezért inkább a 99% belement az ideiglenes fizucsökkentésbe.

Ha fél Európa sorban állna értük, és ekkorra fizut adnának neki, mint amennyit most keresnek, teljesen megérteném őket. De brutálisan túl vannak fizetve, 0 teljesítményért.
Hogy máshol mennyit adnak, vegyük ki a képletből és a sima bércsökkentést is. Amúgy nem egy cég játszotta el a nagyhalált. Az enyém is, kirúgtak egy csomó embert majd könyörögtek segélyért az államtól és kaptak is. Miközben ránk a koronavírus nem is hatott, nem amiatt kerültünk válságba. De mindegyis, a lényeg, hogy akiknek X időre van szerződésük, náluk nem csökkentenek normál iparban sem fizetést. Max nem újítanak szerződést, de amíg az tart, addig utalni kell és kész.

Én pár hete kíváncsiságból beleolvasgattam SR topikjában, asszem 2014-15 körül kezdtem bele és 18 körülig jutottam. Elképesztő mennyire széles skálán mozog az ő értékelése és megítélése. Már a legelején olyan kommentek jöttek, hogy minek jött fel, az utánpótlásban sem volt jó stb. Később is így folytatódott, ugyanazokat mondták rá, mint most is. Aztán hirtelen nagyon elkapta a fonalat, zsinórban meccs emberezték, pedig szinte mindig csak csere volt. Több helyen is beugrott, oda voltak érte a szurkolók. Aztán visszaesett hónapokra a teljesítménye, megint mindenki a pokolra kívánta. Aztán megint nagyon jó lett és így tovább. Én is anno úgy gondoltam, hogy el kéne igazolnia, oda ahol nem egy fontos beugró lesz, hanem a kihagyhatatlan játékos. Még pletykák is voltak, hogy elmenne. Aztán pénzzel meg ki tudja milyen ígéretekkel meggyőzték, hogy maradjon. Ez a szerződés jár le jövőre asszem.
Mikor évek óta kolonc, tudom, hogy nehéz ezt mondani, de akkoris, Ő is hozott áldozatokat a klubbért. Azért kapott ilyen szerződést, mert értékes volt nagyon pláne fél meccsekre is és nem akarták, hogy el akarjon menni, vagy hogy meg tudják venni.
Utólag nem sült el jól a dolog, legalább két évvel többet van itt, mint kellett volna. De nehéz ezt jól belőni, ha elengedték volna 2018-ban, akkor mai napig a fél fórum érte sírna és sokan nem értenék miért engedték el.
Ez ugyanolyan, mint Messinél és a többieknél. Most sírunk, hogy eszméletlen sokat keresnek, de ha hagyjuk, hogy szétvásároljanak minket, még az aranyidők környékén, akkor most ezen filóznánk, hogy miért lettünk csak egy Ajax...
És bár a Juve ellen szerintem kifejezetten magas szinten játszott, nem azt akarom mondani, hogy most megérdemli a pénzét, arányban van más játékosok bérével vagy, hogy a csapatban akarnám tudni. Egyszerűen arról van szó, hogy egyrészt azért sokszor volt nagyon hasznos, amit pénzben nehéz kifejezni, hogy mennyire is és rengeteget tűrt. CSerébe eddig ennyit kell fizetni. Ez van, visszacsinálni nem lehet, hogy ne csak neki kelljen lemondania valamiről.
Zsolti
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6153
Csatlakozott: 2004.10.12. 13:34:54
Tartózkodási hely: ,,!,.
Kapcsolat:

2021.08.12. 13:20:11

vg99 írta:
2021.08.12. 13:11:25

Elméletben igaz, a gyakorlatban meg jött egy covid, 2 év nézők nélkül, Messi elvesztése és csőd közeli helyzet.
Ha valakinek nincs is önkritikája, azt láthatja, hogy vagy beérem 1 évig kevesebbel, vagy bukik minden.

Az átütemezés + hosszabbítás az öregekkel eleve hülyeség volt.

Közben nem értem, hogy egy Shaqiri megér 10 milliót, de Braith, Lenglet, Pjanic, Coutinho még ingyen sem kell.
Pont tesznek ra a focistak, hogy milyen helyzezben van a klub, becsodol, max elmennek mashova.
Shaquiri nagyjabol egesz palyafutasa alatt keres annyit, mint a fentieknek az egy eves bere kis tulzassal, ezert piackepes, a mi tulfizetett/besult jatekosaink meg ezert nem kellenek a kutyanak sem, mert inkabb el tinglitangliznak itt csillagaszati fizetesert, minthogy mashova menjenek a toredekeert. Ha elo szerzodesed van, hiaba keresik meg a klubod, es teszem azt az bele is menne a transzferbe, de utana a jatekossal/menedzserrel is meg kell allapodni.
Umtiti esete iskola pelda. Fizetese az egekben, amirol nem hajlando lemondani. A klub szabadulna tole, o vmennyire nyitott is a valtasra, de egyik erdeklodo se tud neki megkozelitoleg se annyi fizut adni, amennyit a Barcanal kap, ergo lehetetlen eladni. Kiporog a szerzodese, addig o szepen felveszi a fizujat, utana szabaduszokent tovabb all vhova, ahol a legtobbet igerik neki.
vg99
Capitá del Barça
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2021.08.12. 13:11:25

Zsolti írta:
2021.08.12. 13:02:19
dani87 írta:
2021.08.12. 12:48:11

Azért itt nagyon másról van szó. Ezek a játékosok sokkal többet keresnek, mint amennyit más csapat adna nekik!
Ha példádnál maradnék, ha te keresnél valahol 500-t, de más munkahelyen max 200-t, vagy 150-t adnának (mert annyit ér a teljesítményed), akkor lehet belemennél a fizucsökkentzésbe, miközben csődben a klub.
Koronavírus alatt is sok munkahelyen volt fizu csökkentés (előző munkahelyemen is), amit vagy elfogadtak az emberek, vagy felkerültek a feketelistára, és később kirúgták őket.
Mondhtatta bárki, hogy nem, inkjább elhúz, de mivel vírus alatt másholy sem adtak volna több fizut, ezért inkább a 99% belement az ideiglenes fizucsökkentésbe.

Ha fél Európa sorban állna értük, és ekkorra fizut adnának neki, mint amennyit most keresnek, teljesen megérteném őket. De brutálisan túl vannak fizetve, 0 teljesítményért.
Ne felejtsunk el egy fontos dolgot!
A szerzodesekbe feketen feheren le van irva ki mennyit keres, onnantol meg csak a jatekos empatiajan mulik, hogy bele megy e a fizu csokkentesbe, vagy sem, amennyiben nem akkor a birosagon meg lehet tamadni a klubot/jatekost, de jogi alapon ugyis a jatekosnak lesz igaza, hiszen a klub nem tartja magat a szerzodesben leirtakhoz. Pique/Lenglet pl azert mentek bele, mert vegeredmenybe megkapjak azt a penzt, csak nem egysegnyi ido alatt, hanem eltolva, amennyivel hosszabbodott a szerzodesuk pl.
Elméletben igaz, a gyakorlatban meg jött egy covid, 2 év nézők nélkül, Messi elvesztése és csőd közeli helyzet.
Ha valakinek nincs is önkritikája, azt láthatja, hogy vagy beérem 1 évig kevesebbel, vagy bukik minden.

Az átütemezés + hosszabbítás az öregekkel eleve hülyeség volt.

Közben nem értem, hogy egy Shaqiri megér 10 milliót, de Braith, Lenglet, Pjanic, Coutinho még ingyen sem kell.
Zsolti
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6153
Csatlakozott: 2004.10.12. 13:34:54
Tartózkodási hely: ,,!,.
Kapcsolat:

2021.08.12. 13:02:19

dani87 írta:
2021.08.12. 12:48:11

Azért itt nagyon másról van szó. Ezek a játékosok sokkal többet keresnek, mint amennyit más csapat adna nekik!
Ha példádnál maradnék, ha te keresnél valahol 500-t, de más munkahelyen max 200-t, vagy 150-t adnának (mert annyit ér a teljesítményed), akkor lehet belemennél a fizucsökkentzésbe, miközben csődben a klub.
Koronavírus alatt is sok munkahelyen volt fizu csökkentés (előző munkahelyemen is), amit vagy elfogadtak az emberek, vagy felkerültek a feketelistára, és később kirúgták őket.
Mondhtatta bárki, hogy nem, inkjább elhúz, de mivel vírus alatt másholy sem adtak volna több fizut, ezért inkább a 99% belement az ideiglenes fizucsökkentésbe.

Ha fél Európa sorban állna értük, és ekkorra fizut adnának neki, mint amennyit most keresnek, teljesen megérteném őket. De brutálisan túl vannak fizetve, 0 teljesítményért.
Ne felejtsunk el egy fontos dolgot!
A szerzodesekbe feketen feheren le van irva ki mennyit keres, onnantol meg csak a jatekos empatiajan mulik, hogy bele megy e a fizu csokkentesbe, vagy sem, amennyiben nem akkor a birosagon meg lehet tamadni a klubot/jatekost, de jogi alapon ugyis a jatekosnak lesz igaza, hiszen a klub nem tartja magat a szerzodesben leirtakhoz. Pique/Lenglet pl azert mentek bele, mert vegeredmenybe megkapjak azt a penzt, csak nem egysegnyi ido alatt, hanem eltolva, amennyivel hosszabbodott a szerzodesuk pl.
dani87
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2021.05.31. 11:15:35

2021.08.12. 12:48:11

sansz írta:
2021.08.12. 10:58:25

Biztos érezték a felelősséget, de meg vannak győződve, hogy a maxot adták ki magukból és hogy helyettük úgyse lenne jobb.
A fél csapat, vagy több, mint a fele belement fizetéscsökkentésbe, de azért könnyen mondod ezt a felezést. Egyrészt, azt se tudod minek a fele, Grizes fizetéséről is totál ellentétes információk vannak.
Másrészt nagyon életszerű, gondolom nálad is fél pillanat kérdése lenne a döntés, ha a céged, ami kavar össze-vissza és totál felelőtlenül, néha gyomorforgatóan viselkedik, simán belemennél, hogy 500 helyett mondjuk 250et keress.
És az is életszerű, hogy nem voltál olyan jó, mint amilyennek gondoltalak, szóval ezért keress fele annyit. Ilyen alapon meg DJ-nek meg emelni kéne a magas fizetését, mert jobb, mint vártam.
Ez nem így működik. Előre, évekre veszik a játékosokat, az a pénz az övéké. Lesérülhet, rossz formába kerülhet stb, ez a rizikó benne van.
Azért itt nagyon másról van szó. Ezek a játékosok sokkal többet keresnek, mint amennyit más csapat adna nekik!
Ha példádnál maradnék, ha te keresnél valahol 500-t, de más munkahelyen max 200-t, vagy 150-t adnának (mert annyit ér a teljesítményed), akkor lehet belemennél a fizucsökkentzésbe, miközben csődben a klub.
Koronavírus alatt is sok munkahelyen volt fizu csökkentés (előző munkahelyemen is), amit vagy elfogadtak az emberek, vagy felkerültek a feketelistára, és később kirúgták őket.
Mondhtatta bárki, hogy nem, inkjább elhúz, de mivel vírus alatt másholy sem adtak volna több fizut, ezért inkább a 99% belement az ideiglenes fizucsökkentésbe.

Ha fél Európa sorban állna értük, és ekkorra fizut adnának neki, mint amennyit most keresnek, teljesen megérteném őket. De brutálisan túl vannak fizetve, 0 teljesítményért.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15446
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.08.12. 11:07:39

Fél csapat leadott a fizetéséből?
Én eddig hivatalos, klub által is kommunikáltat utoljára ősszel láttam Lenglet-Piqué kettős esetében.
Megint légből kapott információkkal bizonyítjátok a saját igazatokat.
Ha megtették dícséretes, áldoztak, rendben van köszönjük.
Piqué, Roberto viszont semmivel sem szolgált rá a kezdő tagságra, az utóbbi 2-3 év teljesítménye édeskevés.
Busquets legalább teljesít, és összekapta magát.

Umtitiért az a 10 milla is ajándék, plusz a kieső fizetése is nagy segítség.
Mondjuk nálam előrébb van a sorban mint Lenglet, de ez mellékes.

Juve meg ha behúzza Locatellit, akkor Pjanic is rajtunk marad.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6659
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.08.12. 11:04:20

Titinho írta:
2021.08.12. 10:26:28

Valamint Koeman állítólag bedobta az atomot a vezetőségnek, hogy szüksége lenne egy vérbeli 9-esre, amennyiben Braithwaite is távozik, Aguero hosszú sérülése és Messi távozása miatt.
Na ez a durva, hogy ez már atombomba :D
Felejtős lesz, nem jön már senki. Nyomassuk Rey Skywalker-t, ha Braith-et elpasszoljuk és Agüero sokáig sérült.

Elvileg augusztus végéig majd még lehet regisztrálni, ha valaki kimarad. A Sport szerint optimista a klub, hogy Depay-t el tudják intézni. Agüero sérült, Garcia meg kap 1 hét pihenőt, a holland a legfontosabb.

Ez a csend meg tényleg aggasztó. Az 1 héttel ezelőtti hírek alapján Pjanic-nak és Braith-nek sem kéne itt lennie.
Umtiti-re pedig remélem hatott a szurkolók fütyülése, tökön szúrom magam, ha mindkét francia védő a nyakunkon marad.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése