Ronald Koeman

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Örülünk a menesztésének?

a. Igen
43
80%
b. Nem
3
6%
c. a
8
15%
 
Szavazatok száma: 54
GeryG
Barça B
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2021.09.15. 10:36:59

2021.09.16. 14:40:38

Rezisto95 írta:
2021.09.16. 14:26:41
Nem volt drasztikus keret változás 1 év alatt? :D :D MESSI, Griezmann, Fati 1 évre kiesett, nincs Trincao, helyette van sérült Aguero. Na ezt mindennek mondanám csak nem sima átmenetnek. A juve látjuk mennyit ér Ronaldo nélkül, pedig ő csak 2 évig volt ott, nem mint itt Messi hogy konkrétan ő diktálta a ritmust.
Oké, Messi kiválása önmagában nevezhető drasztikus változásnak, igen. Bár azt a ritmust, amit az utóbbi 2-3 évben diktált... Mondjuk úgy, hogy nem volt nehéz tartani vele a lépést tempóban. :D De őt valóban sajnáltam, hogy elment, de míg egyik szemem sírt, a másik nevetett, hisz ha valami, akkor ez most okot és főleg lehetőséget adhat a komolyabb újrakezdésre.

De Trincao nem sok vizet zavart, akkor se nagyon vettük észre, hogy itt van, amikor itt volt.
Fati szegény még bele sem lendült igazán, máris a kórházi ágyban fészkelődött, hogy ne legyen felfekvéses a feneke...
Griezman kiválásával sem érzem azt, hogy na most aztán mi lesz velünk.

Szóval Messin kívül érzésem szerint egyik távozó hiánya sem feltétlenül kellene, hogy aggodalomra adjon okot. Fatié meg már csak azért sem, mert ő lassan ugyebár vissza is tér (kérdés, milyen állapotban).

Mivel gyakorlatilag szinte zéró esélye van, hogy Koeman tél előtt távozzon, így kíváncsian várom, hogy a mostani takarózás után mit fog lépni. Megmondta, hogy épp arra vár, hogy később majd milyen jó lesz. Ha majd felépülnek a sérültjeink, na majd akkor bucira verjük a világot. Legyen igaza. Csak azt nem tudom, hogy ha az Aguero, Fati, Dembele pakkal is meghint minket odakint egy álmoskás négyessel a Bayern, akkor kit fog bűnbaknak kikiáltani? A szertárost, mert edzésen nem hozott ki elég labdát mindenkinek?
Rezisto95
Jugador del Barça
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2020.05.18. 15:59:40

2021.09.16. 14:26:41

Nem volt drasztikus keret változás 1 év alatt? :D :D MESSI, Griezmann, Fati 1 évre kiesett, nincs Trincao, helyette van sérült Aguero. Na ezt mindennek mondanám csak nem sima átmenetnek. A juve látjuk mennyit ér Ronaldo nélkül, pedig ő csak 2 évig volt ott, nem mint itt Messi hogy konkrétan ő diktálta a ritmust.
GeryG
Barça B
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2021.09.15. 10:36:59

2021.09.16. 13:05:20

SzaSa13 írta:
2021.09.16. 10:37:14
Szerintem türelmetlenek vagytok... Nagyon...
Gyakorlatilag ez volt az első meccse a csapatnak a végleges kerettel, ráadásul néhány (remélhetően) meghatározó játékos sérült.
Azt hajtogatja a többség, hogy mennie kellene a gerincnek a francba (kb. a csapatkapitányoknak). Pénz nincs, tehát meghatározó, top játékost nem tudunk igazolni a helyükre.
Fel kellene tölteni a csapatot fiatalokkal, tehát gyakorlatilag egy kicsit megerősített Barca B játszana az első osztályban. Az elején tuti, hogy még ennyire sem játszanánk eredményesen, kíváncsi lennék, hogy hány meccs után temetné mindenki a csapatot?! Most is ezt csinálja a többség 1 meccs után (még egyszer hangsúlyozom, most lett csak végleges a keret).
Top edzőnek tartom-e Koemant? Nem.
Biztos vagyok-e benne, hogy megoldja a csapat problémáit? Nem
Ettől függetlenül meg kellene érteni, hogy csapat vezetőinek több éves kritikán aluli ténykedése miatt most gyakorlatilag mindent elölről kell kezdeni.
Újra kell építeni egy néhai top klubot mind anyagilag, mind szakmailag.
Fejezzétek már be a folyamatos hisztit, nyavalygást (akinek nem inge...). Most végre legalább történik valami! A többség évek óta változásért kiált, most itt van.
Ez azonban nem megy csettintésre, ráadásul pénz nélkül...
Igazad is lehetne mondjuk egy évvel ezelőtt. De Koeman itt van több mint egy éve, és a keret sem cserélődött le drasztikusan. Oké, Messi elment, ami jelentős változást kellene, hogy jelentsen a taktika szempontjából. De ettől függetlenül a "hiszti és nyavalygás" elsősorban nem annak szól, hogy kik játszottak. Hanem annak, ahogy játszottak. És ha a Te gondolatmeneted szerint nézzük, akkor bizony ez hatványozottan igaz. Mert a csapat látványosan rosszul játszott addig, amíg az öreg és tapasztalt játékosok alkották: Busquets, Alba, Sergi Roberto. Amint helyettük feljött a pályára a csikótrió, hirtelen egész más lett a meccs képe, más kérdés, hogy esélyünk nyilván így sem volt. De zongorázni lehetett a különbséget sebesség és főleg lelkesedés, tűz terén.

Szóval, ha így nézzük, igazság van abban, amit sokan mondanak. Miszerint ha a csapat többnyire fiatal játékosokkal áll fel (megjegyzem, Koeman erre fényezi állandóan a glóriáját, hogy ő aztán orrba-szájba nyomatja a kicsiket), akkor is ki lehet/fog kapni egy Bayerntől 0:3-ra vagy még jobban is. De ha az első perctől kezdve azt a pörgést látja a publikum, amit az utolsó negyedórában, akkor máris kevesebb lenne a fanyalgó.

Koemant nem ez az egy meccse minősíti, amit az idénre (de legalábbis őszre) véglegesnek tekinthető, de mellé még sérülések miatt foghíjas kerettel lejátszott. Hanem az ezt megelőző teljes szezon és az idei eddigi néhány meccs is. Mert szebb vagy jobb játék azokon sem volt. Többen írták itt, a fórumon, hogy bizony bő egy év alatt 0 az előrelépés ahhoz képest, ahol és amikor átvette a bandát. Ha egy év alatt gyakorlatilag semmit sem tudott megvalósítani az elképzeléseiből egy 75%-ban a maival megegyező kerettel, akkor nem hiszem, hogy most csak azért rohangáltunk (bár rohangáltunk volna, de csak kóricáltunk) össze-vissza a pályán, mert épp Fati, Dembelé és Agüero maródi. Amíg az edző fejében nincs tiszta kép, addig tök mindegy, hogy kiket húz elő a kalapból, azok is tévelyedetten fognak kóvályogni a pályán.

Innentől igenis van mire ekézni Koemant, és bő egy év kudarca(i) után joggal alakul ki egyre több szurkolóban a vágy a váltásra. Vele egyszerűen nincs határozott taktika, nincs rövid vagy hosszú távon formálódó játékkép, és egyre kevesebb a remény, hogy egy egyébként egyéni szinten kiváló játékosokból is álló gárdával bármi eredményt elérjen. Nem is feltétlenül az aggasztó, hogy idén sem nyerünk BL-t, esetleg megint lecsúszunk a bajnokságról. Hanem az, hogy mindezt bántóan rossz játékkal és egyre inkább lélektelen játékosokkal tesszük.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3271
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.09.16. 11:33:54

geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
Sokfelé lehet indulni ebből a gondolatból és hangsúlyosan ebben a topicban is.... :D
Én azt a következtetést vonom le, hogy a csapat szervezettsége tekintetében, mint első lépcsőfok az alapok letételéhez illetve elindulás valamilyen stabilitás felé, hogy nem kell sztáredzőnek lenni ezek megvalósításához. Fizikai és mentális felkészítés alapjairól van szó.
Koemannak ez nem megy kereken egy esztendeje már.
Tavaly ilyenkor már látszott, hogy képtelen bármilyen szervezettségbe, szerkezeti egységbe foglalni a játékosait. A csapatnak nincs karaktere, arculata, nincs stílusa, nem létezik semmi a pályán a játékosok fizikai jelenlétén kívül.
Koemannak ez sztárokkal sem ment tavaly úgy, hogy volt Messi és alkalmanként Gríz is hozzátett néhány villanást.
Így, hogy nincsen a szó valódi értelmében klasszisunk, méginkább felértékelődik a szervezettség fogalma.
Na ehhez kell edzőt találni most.
Ha ez megvan, akkor lehet gondolkodni azon, hogyan tovább. Mi kell a további fejlődéshez, képes-e edző és csapata szintet lépni, vagy mi kell ahhoz, hogy szintet lépjünk, esetleges igazolásokkal és/vagy edzőváltással?
Amíg az alapoknál sem tartunk, teljesen értelmetlen a további filozofálgatás.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.09.16. 11:31:13

pep71 írta:
2021.09.16. 10:55:21
geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
És ettől a Barca jobb lett ? Felejtsük már el Messi-t. Elment , az már a Barca szempontjából teljesen mindegy, hogy ő nyerni fog e még BL-t vagy sem. A PSG-nek meg nem a csoportkörben kell jó formában lenni , ahogy egyik top csapatnak sem. A Liverpool mikor utoljára BL-t nyert az utolsó csoportmeccsen jutott tovább egy 90+ perces góllal...de több csapat is volt már így.
Plusz ez ellen a Brugge ellen idegenben mindenki szenvedni fog , annyi szent , hogy jobban és szervezettebben védekeznek mint a Barca és veszélyesebben is kontráznak...
Úgy látom nem jött át a lényeg. Azért írtam Koeman topikjába, mert egy játékosállományban sokkal gyengébb csapat képes volt megállítani a PSG-t, és 1-1-re hozni hazai pályán a meccset, több kapuralövéssel. Igen, nem volt formában a PSG, de szerinted a Bayern 100%-ot adott ki? Ha így lett volna, hidd el nagyon csúnya vége lett volna számunkra. Messiről szó sem esett ilyen formában.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2021.09.16. 11:29:39

pep71 írta:
2021.09.16. 11:16:14
Rombolni gyengébb szintű játékosokkal is lehet és mindig egyszerűbb mint támadni, de még ez sem megy Koeman-al, egyszerűen se védekezni se támadni nem tud a csapat. Nem tud megszervezni egy védekezést 5 emberrel sem , Alba meg SR folyamat uresbe mozogtak védekezésnél , állandóan el voltak váltva az emberek, ez ilyen szinten nonszensz. Tényleg meg kell nézni , hogy egy Brugge , hogy tud védekezni és abból kontrázni egy PSG ellen. Ne mondja nekem senki , hogy a Brugge kerete jobb mint a Barcáé, meg hogy itt nem lehet így játszani , mert most Koeman is full beszari védekező taktikával próbált játszani, csak ezt is képtelen levezényelni.
Ezzel a részével egyetértek. Az első 20 percünk jó volt, de ennyi. Amit előbb írtam, azt magára a csapatösszeállításra értettem.
Mondjuk azt hozzáteszem, hogy a PSG védekezése azért pár polccal lejjebb van, mint a bajoroké. Meg kontázni sem túl alkalmas a keret, mert, akinél lenne sebesség, az mind sérült (Dest, Dembi, Fati), de az tény, hogy ebből is jóval többet ki lehetne hozni szerintem is.
pep71
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1102
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.09.16. 11:16:14

Guille írta:
2021.09.16. 11:06:59
pep71 írta:
2021.09.16. 10:51:08
Változás az lenne , ha nem Busi , SR , Alba , piké lenne a kezdőben , akik már ezerszer megégtek, hanem a fiatalok, de Koemannak ehhez sincs töke, pedig most tényleg lenne lehetősége.
Senki nem panaszkodna, ha feláll fiatalokkal a kezdőben és próbálkoznak támadni is , a végeredmény pedig ugyanígy 0-3 vagy akár 0-5.
De ez a semmi amit lerakott pl. SR , Alba , Busi meg úgy az egész csapat kaput eltaláló lövés nélkül , na ebben mi az a nagy változás(pozitív) írd meg kérlek!
Mert negatív az van bőven , csuszik lefelé a lejtőn csapat megállíthatatlanul.
Szerintem kizárt dolog, hogy senki nem panaszkodna, nem nagyon volt még ilyen. :)

SR-rel egyetértek, őt csak cserének szabad használni kb. rotálásra a kp-n, a szélről meg eltiltanám. Persze az kérdés, hogy mikor Mingu és Dest is sérült, vagy éppen felgyógyultak, akkor Demir kezdjen a Bayern ellen? Ő aztán gondolom végképp nem tud védekezni.
Albat sem kéne azért száműzni, csak érdemben rotálni Baldéval, ha ő tényleg beválik (bár nem bírom Alba stílusát, de azért ő tud jó teljesítményt letenni elég gyakran)
Busit valóban ilyen félidőkre, 60 percekre kéne játszatni, de Nico is kapott már bőven lehetőséget a poszton, más meg egyszerűen nincs a keretben.
Lenglet most már azért stabilan a padon van szerencsére, hogy Araujo és Garcia egészséges, de, ha 3 védős rendszer van, Piquét sem lehet megspórolni, és azért ő is képes lehozni jó meccseket. Gondolom, abban egyetértünk, hogy Umtitit végképp nem szeretnénk a kezdőben látni.

Szóval összegezve tökre egyetértek Koeman kritizálásával, csak nézzük már meg a lehetőségeinket is közben, meg azt, hogy hány meccse volt valamit kifőzni most a ebből a keretből. Azt azért meg lehet érteni, hogy a Bayern ellen nem küldi fel a B csapatot, majd ha a bajnokságban stabilan SR és a többi kerékkötő kezd, úgy, hogy a többiek egészségesek, akkor lehet majd ilyen téren jogosan ekézni szerintem. De hangsúlyozom, hosszú távon én is hoznék egy olyan edzőt, aki tud építkezni és van víziója, csak mindenáron nem rugnám ki, csak azért, mert most nem szárnyalunk, figyelembe véve a körülményeket.
Rombolni gyengébb szintű játékosokkal is lehet és mindig egyszerűbb mint támadni, de még ez sem megy Koeman-al, egyszerűen se védekezni se támadni nem tud a csapat. Nem tud megszervezni egy védekezést 5 emberrel sem , Alba meg SR folyamat uresbe mozogtak védekezésnél , állandóan el voltak váltva az emberek, ez ilyen szinten nonszensz. Tényleg meg kell nézni , hogy egy Brugge , hogy tud védekezni és abból kontrázni egy PSG ellen. Ne mondja nekem senki , hogy a Brugge kerete jobb mint a Barcáé, meg hogy itt nem lehet így játszani , mert most Koeman is full beszari védekező taktikával próbált játszani, csak ezt is képtelen levezényelni.
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2021.09.16. 11:06:59

pep71 írta:
2021.09.16. 10:51:08
Változás az lenne , ha nem Busi , SR , Alba , piké lenne a kezdőben , akik már ezerszer megégtek, hanem a fiatalok, de Koemannak ehhez sincs töke, pedig most tényleg lenne lehetősége.
Senki nem panaszkodna, ha feláll fiatalokkal a kezdőben és próbálkoznak támadni is , a végeredmény pedig ugyanígy 0-3 vagy akár 0-5.
De ez a semmi amit lerakott pl. SR , Alba , Busi meg úgy az egész csapat kaput eltaláló lövés nélkül , na ebben mi az a nagy változás(pozitív) írd meg kérlek!
Mert negatív az van bőven , csuszik lefelé a lejtőn csapat megállíthatatlanul.
Szerintem kizárt dolog, hogy senki nem panaszkodna, nem nagyon volt még ilyen. :)

SR-rel egyetértek, őt csak cserének szabad használni kb. rotálásra a kp-n, a szélről meg eltiltanám. Persze az kérdés, hogy mikor Mingu és Dest is sérült, vagy éppen felgyógyultak, akkor Demir kezdjen a Bayern ellen? Ő aztán gondolom végképp nem tud védekezni.
Albat sem kéne azért száműzni, csak érdemben rotálni Baldéval, ha ő tényleg beválik (bár nem bírom Alba stílusát, de azért ő tud jó teljesítményt letenni elég gyakran)
Busit valóban ilyen félidőkre, 60 percekre kéne játszatni, de Nico is kapott már bőven lehetőséget a poszton, más meg egyszerűen nincs a keretben.
Lenglet most már azért stabilan a padon van szerencsére, hogy Araujo és Garcia egészséges, de, ha 3 védős rendszer van, Piquét sem lehet megspórolni, és azért ő is képes lehozni jó meccseket. Gondolom, abban egyetértünk, hogy Umtitit végképp nem szeretnénk a kezdőben látni.

Szóval összegezve tökre egyetértek Koeman kritizálásával, csak nézzük már meg a lehetőségeinket is közben, meg azt, hogy hány meccse volt valamit kifőzni most a ebből a keretből. Azt azért meg lehet érteni, hogy a Bayern ellen nem küldi fel a B csapatot, majd ha a bajnokságban stabilan SR és a többi kerékkötő kezd, úgy, hogy a többiek egészségesek, akkor lehet majd ilyen téren jogosan ekézni szerintem. De hangsúlyozom, hosszú távon én is hoznék egy olyan edzőt, aki tud építkezni és van víziója, csak mindenáron nem rugnám ki, csak azért, mert most nem szárnyalunk, figyelembe véve a körülményeket.
pep71
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1102
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.09.16. 10:55:21

geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
És ettől a Barca jobb lett ? Felejtsük már el Messi-t. Elment , az már a Barca szempontjából teljesen mindegy, hogy ő nyerni fog e még BL-t vagy sem. A PSG-nek meg nem a csoportkörben kell jó formában lenni , ahogy egyik top csapatnak sem. A Liverpool mikor utoljára BL-t nyert az utolsó csoportmeccsen jutott tovább egy 90+ perces góllal...de több csapat is volt már így.
Plusz ez ellen a Brugge ellen idegenben mindenki szenvedni fog , annyi szent , hogy jobban és szervezettebben védekeznek mint a Barca és veszélyesebben is kontráznak...
pep71
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1102
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.09.16. 10:51:08

SzaSa13 írta:
2021.09.16. 10:37:14
Szerintem türelmetlenek vagytok... Nagyon...
Gyakorlatilag ez volt az első meccse a csapatnak a végleges kerettel, ráadásul néhány (remélhetően) meghatározó játékos sérült.
Azt hajtogatja a többség, hogy mennie kellene a gerincnek a francba (kb. a csapatkapitányoknak). Pénz nincs, tehát meghatározó, top játékost nem tudunk igazolni a helyükre.
Fel kellene tölteni a csapatot fiatalokkal, tehát gyakorlatilag egy kicsit megerősített Barca B játszana az első osztályban. Az elején tuti, hogy még ennyire sem játszanánk eredményesen, kíváncsi lennék, hogy hány meccs után temetné mindenki a csapatot?! Most is ezt csinálja a többség 1 meccs után (még egyszer hangsúlyozom, most lett csak végleges a keret).
Top edzőnek tartom-e Koemant? Nem.
Biztos vagyok-e benne, hogy megoldja a csapat problémáit? Nem
Ettől függetlenül meg kellene érteni, hogy csapat vezetőinek több éves kritikán aluli ténykedése miatt most gyakorlatilag mindent elölről kell kezdeni.
Újra kell építeni egy néhai top klubot mind anyagilag, mind szakmailag.
Fejezzétek már be a folyamatos hisztit, nyavalygást (akinek nem inge...). Most végre legalább történik valami! A többség évek óta változásért kiált, most itt van.
Ez azonban nem megy csettintésre, ráadásul pénz nélkül...
Változás az lenne , ha nem Busi , SR , Alba , piké lenne a kezdőben , akik már ezerszer megégtek, hanem a fiatalok, de Koemannak ehhez sincs töke, pedig most tényleg lenne lehetősége.
Senki nem panaszkodna, ha feláll fiatalokkal a kezdőben és próbálkoznak támadni is , a végeredmény pedig ugyanígy 0-3 vagy akár 0-5.
De ez a semmi amit lerakott pl. SR , Alba , Busi meg úgy az egész csapat kaput eltaláló lövés nélkül , na ebben mi az a nagy változás(pozitív) írd meg kérlek!
Mert negatív az van bőven , csuszik lefelé a lejtőn csapat megállíthatatlanul.
Avatar
SzaSa13
Barça B
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2017.08.11. 19:15:28

2021.09.16. 10:37:14

Szerintem türelmetlenek vagytok... Nagyon...
Gyakorlatilag ez volt az első meccse a csapatnak a végleges kerettel, ráadásul néhány (remélhetően) meghatározó játékos sérült.
Azt hajtogatja a többség, hogy mennie kellene a gerincnek a francba (kb. a csapatkapitányoknak). Pénz nincs, tehát meghatározó, top játékost nem tudunk igazolni a helyükre.
Fel kellene tölteni a csapatot fiatalokkal, tehát gyakorlatilag egy kicsit megerősített Barca B játszana az első osztályban. Az elején tuti, hogy még ennyire sem játszanánk eredményesen, kíváncsi lennék, hogy hány meccs után temetné mindenki a csapatot?! Most is ezt csinálja a többség 1 meccs után (még egyszer hangsúlyozom, most lett csak végleges a keret).
Top edzőnek tartom-e Koemant? Nem.
Biztos vagyok-e benne, hogy megoldja a csapat problémáit? Nem
Ettől függetlenül meg kellene érteni, hogy csapat vezetőinek több éves kritikán aluli ténykedése miatt most gyakorlatilag mindent elölről kell kezdeni.
Újra kell építeni egy néhai top klubot mind anyagilag, mind szakmailag.
Fejezzétek már be a folyamatos hisztit, nyavalygást (akinek nem inge...). Most végre legalább történik valami! A többség évek óta változásért kiált, most itt van.
Ez azonban nem megy csettintésre, ráadásul pénz nélkül...
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2021.09.16. 10:10:41

geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
Ebből logikailag csakis az következhet, hogy Messi sikeresen legyengítette a világverő PSG-t ;)
(amúgy lőtt egy szép pipakapufát + adott egy gyakorlatilag gólpasszt Mbappénak)

A PSG védelme mondjuk viccnek tűnt az összefoglaló alapján...

Koeman tényleg gyenge, én most csak attól félek, hogy, ha bármi áron ki kell tenni a következő hetekben, akkor megint az lesz, hogy hozunk vmi kamuedzőt, csak azért, hogy befogja a száját a közvélemény meg szurkolók és semmi sem lesz megoldva.
Sonoma
Capitá del Barça
Hozzászólások: 602
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2021.09.16. 10:06:25

Itt most egy olyan edző kell(ene), aki nem kötődik a klubhoz, nem játszott itt, nincs benne Barca dns (bármit is jelentsen ez).
Nincs haverkodás a "legendákkal", kemény edzések, taktikai elemek gyakorlása stb.
Mindenki tiszta lappal induljon és az edzésen mutatott teljesítménye alapján kapjon játékperceket. Csak így lehet kiszórni a nem ide való embereket.

Ha továbbra is keressük a "klub értékeivel azonosulni tudó edzőt", csak továbbvinnénk a Koeman-féle vonalat.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2021.09.16. 10:03:08

Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2175
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2021.09.16. 09:58:15

Sinya22 írta:
2021.09.16. 07:05:54
Ezért nem értem azt, miért nem menesztették az előző szezon végén. Alapból sem sok edző vállalta volna el most ezt a csapatot szerintem (legalább is aki nem Setienhez hasonló) , szezon közben meg még nehezebb lesz olyat hozni, akivel érdemben előrébb lépünk. Pedig az meg egyértelmű, hogy Koeman nem fog fejlődni és így a csapat sem nagyon. Visszajön ugyan lassan Fati, Agüero, ott lesz még Cou és Dembelé is olyan hátha alapon, de azon kívül hogy majd bedobálja őket a kezdőbe továbbra sem lesz érezhető koncepció. Majd rugdossuk Depayra meg Fatira a labdákat, aztán vidd be a kapuig pls :D
Én se értem mit keres még mit, tavaly év végén csúnyán leszerepelt, most is valahogy azt lehet érezni, kényszerből dobálja be a fiatal játékosokat, mert nincs más, de az nincs kitalálva, hogy mi is a feladatuk.
Viszont szerintem, az előző két edzőnél jobb, a játékosokkal is jó a hangulat, bár nem tudom ez jó vagy rossz dolog. Két hónap és meglátjuk hova tart a csapat.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3274
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.09.16. 07:05:54

Ezért nem értem azt, miért nem menesztették az előző szezon végén. Alapból sem sok edző vállalta volna el most ezt a csapatot szerintem (legalább is aki nem Setienhez hasonló) , szezon közben meg még nehezebb lesz olyat hozni, akivel érdemben előrébb lépünk. Pedig az meg egyértelmű, hogy Koeman nem fog fejlődni és így a csapat sem nagyon. Visszajön ugyan lassan Fati, Agüero, ott lesz még Cou és Dembelé is olyan hátha alapon, de azon kívül hogy majd bedobálja őket a kezdőbe továbbra sem lesz érezhető koncepció. Majd rugdossuk Depayra meg Fatira a labdákat, aztán vidd be a kapuig pls :D
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2021.09.16. 06:36:01

Ancelotti jó edző, a Realt is össze fogja kapni, egy baja van, a rutinos játékosokat szereti, nem a fiatalokat.
Tegnap a Milan meccset nézve volt egy érdekes mondat. 10 éve nem nyertek bajnokságot, BL még régebben. Most jöttek vissza az elitbe. Vki itt 2-3 évet mondott nálunk.... Nehogy 10 legyen belőle nekünk is. Koemannal tuti csak lejjebb kerülünk a gödörbe. Ide egy olyan őrült kéne, mint Bielsa :)
Avatar
Barcaforever
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3973
Csatlakozott: 2004.10.13. 19:17:18
Tartózkodási hely: Barcelona/Budapest

2021.09.15. 22:52:19

Nyáron vki itt még büszkén hangoztatta, h Ancelotti, nem jó edző, semmi taktika. Gyerekek a jelenlegi állás szerint, úgy meg fogja enni taktikában a mi hollandunkat, mint tavaly Zidane.
Kép
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.09.15. 21:21:07

Feast4 írta:
2021.09.15. 17:52:16
...
Értelek csak nem teljesen, viszont úgy érzem olyan apróság a különbség hogy felesleges rá ennyi hsz-t pazarolni, ne a múlt egy részlet kérdésén merüljünk el, főleg hogy a jelenben egyetértünk :)

Madridista kolléga és a Realos barátod véleménye is nagyon értékes, köszi!
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3271
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.09.15. 21:04:38

Sonoma írta:
2021.09.15. 20:09:46
Szerintem mindenképp még kell lépni az edzőváltást.
Meg, persze. Csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy mélyebb már a probléma
Sonoma
Capitá del Barça
Hozzászólások: 602
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2021.09.15. 20:09:46

Peter írta:
2021.09.15. 18:50:31
Sonoma írta:
2021.09.15. 17:12:57
Minél később váltunk, annál nehezebb lesz ebből a gödörből kimászni. Persze értelmes cserével.
Ez a gödör mélyebb már egy kicsit.
Ebből a gödörből szerintem már nem lehet egy szimpla egyszerű edzőváltással kimászni.
Illetve egy nagyon gyors és szerencsés edzőváltással talán.
Ezzel a szezonnal már beléptünk abba az időzónába, amiből a szimpla edzőváltás nem biztos, hogy visszahoz. Olyan egyéb kóros és krónikus folyamatok társultak egymáshoz, amiből nem egyszerű kijönni.....
Szerintem mindenképp még kell lépni az edzőváltást.
Koeman nem az az edző ( szerintem egy nulla minden szempontból), aki csapatot tud építeni. Ide pedig egy ilyen kell( lene).
Aki majdhogynem a nulláról újra felépíti ezt a keretet. Fizikailag, taktikailag és lassan pszichikailag is.
Mellé egy elnöki támogatás arról, hogy az öltözőben ő az atyaúristen.
Ezt szerintem megkapta Laportától Koeman (de a képességei miatt nem tud élni vele). Nem is hallunk öltözői lázongást, mint amilyet Setien idejében volt.

Ellentétben sokakkal én azt látom, Laportában meg lenne a szándék, hogy az edzőre bízza a döntéseket ( és persze a felelősséget is) és teljhatalmat adjon neki az öltöző felett.
A gond, olyan embernek adott lehetőséget, aki alkalmatlan a posztra. Félig-meddig a pénzügyi háttér miatt.
Remélem titokban elkezdte a puhatolózást az edzőpiacon.
pep71
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1102
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.09.15. 19:54:30

Elnézve a sorsolást , a 3 "könnyebb" meccsen ha meg is lesz a 9 pont , amit kétlek, utána jön egy Benfica, Atletico duo idegenben. Na utána már biztos nem Koeman lesz az edző , mert nem tud már majd mivel takarózni Laporta a szurkolók dühe elől, kérdés , hogy ki lesz az utód. Remélem nem valami Barca DNS Setien, valverde( bár koemanhoz képest azért jóval magasabb kvalitásu edző ő is) kaliber.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3542
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2021.09.15. 19:35:10

miro. írta:
2021.09.15. 19:03:17
...
Az egyik legjobb barátom szintén Real fan és szinte szó szerint ugyanazt mondta mint te.

Ő sokat játszott profi szinten is és még egy dologra is felhívta a figyelmemet, amit eddig annyira nem is szúrtam ki. A fejbeli lassúság, ahogy mondta full edzői hiba. Begyakorolatlanok a bemozgások, az hogy ki hol van. Ahogy mondta ilyen szinten egy klasszikus játékmesternek kell csak figyelnie ki hol van, a többieknek területre kéne helyezkedni és ott csak kapni a labdát. Ehhez képest, ha nagy véletlen a támadó ki tud bújni a Bayern védők közül akkor sem vagyunk kisegítve, mert még középpályán megy a lamentálás hova is tegyük a labdát, közben már a labdás emberre ráfutott Goretzka, meg Kimmich, akik rendkívül gyorsak erősek, de legalább labdaügyesek és jól is látnak, jó hogy minden támadásunk elhal középen.

Azt mondta, hogy szerinte kevés tényleges variációk formációk begyakorlása, ezért dadog a labda. A másik meg az, hogy ezek a mostani játékosok nem Xavik meg Inieszták akiknek ez zsigerből jön.

Ahogy mondta Pedri lenne szerinte az egyik legintelligensebb játékosunk és ez mégse érvényesül, mert a felállás rossz, taktika rossz, a bemozgások esetlegesek.

Ez pedig edzői hiba.
Kép
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1795
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2021.09.15. 19:25:14

miro. írta:
2021.09.15. 19:03:17

Edző,nagyon gyorsan új edző.
Elment a tiki taka varázs,elment a Messi faktor. Célfoci kell,látjuk ,hogy Thiago Silvával,meg Rüdigerrel is lehet Bl-t nyerni.
Elsőnek eredmények,aztán finomhangolás.
Viszont ehhez olyan edző is kell.
Én nagyon a német foci felé tendálnék.
Akár a Salzburg edzőjét méregetném,akár más edzőket,akik ezzel a felfogással dolgoznak.
Pl Klopp lassan váltani fog.
Adjatok még kis időt Koemannak,igazából De jongok,és Depay miatt,ha nem megy el kell zavarni.
Taktikátok szvsz nincs.
Se Presszing,se kontra,se labdatartás,tessék-lássék az egész,ahol majd valaki villan.
Egy bizonyos szintig ez elég lesz,mert annyival képzettebb és jobb játékosaitok vannak,de ahol lesz iram,akik nem tojnak be a címeretektől azok átgázolnak rajtatok. Nem egy csapat vagytok szvsz.

Vigyáznék a fiatal nagy spanyol tehetségekkel,az összes tili-toli alibi focit játssza,ezeket ma leteszik a pályaszéle mellé.
Köszi a választ ! Szóval nem ez az időszak, amikor rettegtek tőlünk:) Dehogy klasszikusokat idézzek:"most ez van" "Van jövője a klubnak" :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
baas11
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1240
Csatlakozott: 2007.08.02. 11:19:13
Tartózkodási hely: Közép-pálya

2021.09.15. 19:17:46

Sejtettem hogy ezlesz a mester nyilatkozta … es kb mindent a tőle független dolgokra fog fogni.
Nyilván van benne igazság … de itt jön ki h valaki jo edző ( J Mourinho ) vagy sem, es nem lehet benne hinni … mert eddig Egyetlen nyomorult igazi rangadót nem tudott meg nyerni se sérültek nélkül se serultekkel se Messivel se nélküle se itthon se idegenben stb …..SEHOGY ! Ilyen nem létezik !!!
Ez véletlen lenne ?!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Válasz küldése