Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2022.05.22. 21:43:53

Én ebbe a kezdőbe olyan sokat nem látnék bele. A hírek egyhangúan arról szólnak, hogy pozitívan haladnak a dolgok, holnap üzik le végleg elvileg. Aztán higgyen nekik, aki akar, de pl. a MBappe-ügy végkimenetelét is a hivatalos bejelentés előtt napokkal már megszellőztették. Ha el lenne döntve, hogy lép, akkor ha más nem, Fabrizio barátunk megírta volna már.

Amúgy nem értem a kezdőt, simán kezdhetne Mingueza, Balde, de még talán BW is feljebb verhetné az árát.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3881
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2022.05.22. 21:04:53

bence0330 írta:
2022.05.22. 20:50:29
Asszem az elmúlt két kezdő alapján Dembélé jövője eldőlt.
Percig nem volt kérdéses, hogy a pénzt választja. Az ő érdeke az volt, hogy folyamatosan játékban legyen, erre jó volt a "lehet maradok" történet.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.22. 20:50:29

Asszem az elmúlt két kezdő alapján Dembélé jövője eldőlt.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
soadroli
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5143
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2022.05.22. 20:48:49

a szezon utolsó kezdője:
Ter Stegen; Alves, Araujo, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Gavi; Adama, Aubameyang, Ferran Torres
Kép
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2022.05.16. 16:23:46

bence0330 írta:
2022.05.16. 00:03:41
Ritkán írok ilyen jelzőket, de Xavi szapulása nevetséges. Mármint nem a kritika, hanem ezek a Xavi = 0 féle hozzászólások. Fizikumban, mentalitásban, játékban is egy romhalmazt vett át. Sok-sok év után hónapokig god mode-ban toltuk, hogy fórumtársakat idézzek. 

Igazad van, hogy páran túlzásba estek, dehát a szurkolás eleve túlzásokra épül.És mellesleg az is túlzás,amit te írsz. Sok pontot szereztünk az elmúlt időszakban, de Xavival is nagyon sok gyenge meccsünk volt. Ötlet és minden nélküli szenvedések, ha fele ennyi pontot szerzünk, akkor egy rossz szót nem szólhatunk,csak annyit,hogy nem volt kifejezetten szerencsénk.
Xavival bizonyos csapatok ellen nagyon jók voltunk, öröm volt nézni a játékunkat, máskor meg taktikailag és játékban is legyalultak mindent. Talán jó volna,ha az edzőt is meccs közben lehetne lecserélni, Xavi megkapja a nagy meccseket, bizonyos ellenfeleket, ahol meg más eszközökhöz kel nyúlni, ott jöhet egy nem katalán.Az elmúlt két őszt hogyan kezdtük? Tudom,hogy egyszerű köpködni Koemant, de a világon senki nem tudott volna egy folyamatosan kivéreztetés alatt álló csapatot feltámasztani.Xavi azonnal kapott embereket és onnantól jött meg a lendületünk is. Az első pár meccs mégha csorogtak is a pontok, még kis visszaesés is volt.
A hollanddal ellentétben, most szerethetőbb az edzőnk, látványosan több ráhatása is van Laportáékra, szóval nem mondom, hogy nem léptünk előre, de ez az erőnlét dolog.. Semmi baj nem volt az erőnléttel, már jó ideje. Valverde alatt rettentően ellustult a csapat, de azóta felvettük a ritmust, ez az erőnlét csak kifogás. Voltak nem 90 perces játékosaink és még most is vannak, ez adottság és tenni se nagyon tesznek ezellen a vezetőink.  Koemann alatt voltak olyan meccsek, ahol támadót nevezni se nagyon tudtunk. Xavi egyből kapott 3 embert és még sérültek is visszatértek, ez volt ami a lendületet adta úgy igazán. Ezért lesz izgalmas ez az átigazolási időszak és ezért lenne fontos az öregjeinkkel padon tartani alapértelmezetten.
Amit írtál pozitívumot a meccsről, Balde és Mingu kapcsán az pont egy kritika Xaviékra nézve. Szerintem Balde minden pillanatában nagyon jól játszott ebben a szezonban, ennek ellenére, Xavi inkább háromszoros lábtörés mellett is Albát tette be, de ha már a kórházból se lehetett kitolni, akkoris inkább felforgatta a csapatot, hogy senki ne ott legyen, ahol kéne..minthogy Balde jöjjön. Vagy utálja Xavi Baldét, vagy egyszerűen Alba érinthetetlen és ezért Alba rokkantnyugdíja után lehet csak nézni valakit a helyére - akkor már lehet nem lesz itt a fiatalunk.Mingu sem annyira rossz játékos, mint amit mutatott az utolsó meccsein, vele kapcsolatban én reméltem, hogy kipróbáljuk vkp-nak, szerintem a gyorsasága és a harciassága teljesen jó lett volna oda... Ehelyett látványosan hozzá se nyúlt Xavi. Én nagyon remélem, hogy eladjuk Baldét, mert szeretném látni focizni azt a srácot és nálunk nem fog. De Mingu is vagy eladva, vagy ittrohasztva lesz... Na ők voltak a legutóbbi pozitívumok.

Az elmúlt meccsek játékban nagyon rosszul sikerültek, tehát nem a legutóbbival van önmagában a gond nyilván, meglátjuk, hogy merre tovább. Remélem, nem a Messi-Lewa-Suarez öregfoci fog összejönni :)
Avatar
westerngom
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2007.12.15. 21:33:00
Tartózkodási hely: West Side

2022.05.16. 15:27:02

bence0330 írta:
2022.05.16. 00:03:41
Ritkán írok ilyen jelzőket, de Xavi szapulása nevetséges. Mármint nem a kritika, hanem ezek a Xavi = 0 féle hozzászólások. Fizikumban, mentalitásban, játékban is egy romhalmazt vett át. Sok-sok év után hónapokig god mode-ban toltuk, hogy fórumtársakat idézzek. Szétujjongtuk az agyunkat minden meccsen, volt koncepció, nem is egy, tiki-taka volt végre megint, kontráztunk, indítgattunk, széljáték, javultunk pontrúgások után, közben végre nem tutyimutyik lettünk, hanem mi szabálytalankodtunk többet rendre az ellennél, volt hajtás, volt tempó, meccseket fordítottunk meg mentális erővel, aztán igen, kifulladtunk a tinikkel meg az öregekkel. Nem Xavi miatt, hanem Koeman, Setien, Valverde és a korösszetétel miatt. Xavi meg Ferránnal rózsaszínt lát, minden edzőnek van ilyen heppje, senki nem hibátlan, majd leszokik róla.
Egyébként ez a kifulladás még semmi ahhoz képest, amit ősszel meg tavaly produkáltunk rendre 45 percek után...

A meccs ettől függetlenül egy lötyögés volt, rossz volt nézni, de nem is érdekelt szerintem senkit.

Két pozitívum volt azért szerintem. Az egyiket Baldénak, a másikat Minguezának hívják. Előbbi nagyon gyorsan és veszélyesen játszik, elegáns labdakezeléssel, engem megint meggyőzött, csakúgy, mint ősszel. Mingueza meg amikor kellett, akkorát védekezett, mint egy ház. 2-szer is Araujot megszégyenítve érkezett meg a semmiből 35 km/h-val (ki is írták az egyiknél, 34,8 volt), és könyörtelenül, de szabályosan letartolta aki épp ott volt. Ilyenért könyörögtünk évekig. Labdakihozataloknál meg nagyon komolyan, higgadtan oldott meg mindent. Bizonyította nekem megint, hogy az eredeti posztján nem hiába bizakodtunk miatta múlt ősszel. Meccsrutin nélkül egy ilyet lehozni, le a kalappal. Gondolom el fogjuk passzolni, de tőlem maradhatna, szerintem szintekkel van Garcia és Lenglet felett, és még van is benne potenciál a testfelépítése, sebessége és a kevés lejátszott meccse miatt. Kb csak a lassabb és néha hibás döntéshozatalát kéne kicsit fejleszteni. Én tök nyugodt lennék, ha ő lenne a 4., de akár 3. számú hátvédünk, bárkivel felveszi a versenyt erőben és sebességben a BL-ben is.
Mobilról pötyögök.....

A tegnapi, illetve az elmúlt meccsek edzői munkásságát értékeltem. Emlékeztetnék mindenkit, hogy ilyen lelketlen, semmi játékért az előző holland edzőt minősíthetelen jelzőkkel illettük és "vasvillával" kergettük el. Részemről ami értékelhetetlen az egy szóval értékelhetetlen, vagyis 0.
Az, hogy Balde, vagy Mingu játszott egyáltalán, az nem Xavi kiváló edzői kvalitása volt, hanem szimplán elfogytak a játékosok előlük. Mindenki nyugodt lehet, hogy ha Alba nem sárgul ki, akkor Balde ebben a szezonban nem játszik... pedig nagyon igéretes volt a fiatal srác és igenis érdemelne több játék lehetőséget Jordi kárára, már csak azért is, mert Alba idén (is) csapágyasra lett hajtva.
Csak, hogy mindenféle belemagyrázást lezárjak, állva tapsoltam Xavi kinevezésekor, kedvenc játékosaim eggyike volt, de ami értékelhetetlen számomra, azt nem fogom megtapsolni. A tegnapi gyalázat is az volt. Nem tudom elfogadni fél éves edzőtől sem, hogy rosszul forgatja a keretet és kivételez játékosokkal. Nem tudom elfogadni, hogy minden koncepció nélkül lézeng a csapat a pályán, lelketlenül.
Mert, ez a Barça!!! és nem az AtMa.
Legutóbb talán Rinku kolléga írta, hogy frusztráltságát a fórumon adta ki magából, mert már nem tudta elviselni a kis lelke amit látott, hát én is így voltam evvel.
Szorítok Xavinak és "magunknak", hogy vissza hozza a csapatot az elitbe oda ahova mindig is tartozott és végre élvezhető focit nézhessünk.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2022.05.16. 15:02:48

Deluigi írta:
2022.05.16. 12:42:25

Torres leigazolasa sem 50 millio, hanem ingyen jott, aztan par ev alatt kifizetjuk erte az osszeget
55 millió, amit pár év alatt kifizetünk.
KIFIZETÜNK.
Ez azt jelenti, hogy nem ingyen jött.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1827
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2022.05.16. 12:42:25

drobika, adott egy katasztrofalis helyzet, amibol ugy tunik, vegre kimaszunk, te pedig az AKTUALIS vezetoseget okolod, akiknek semmi koze az egeszhez

Torres leigazolasa sem 50 millio, hanem ingyen jott, aztan par ev alatt kifizetjuk erte az osszeget

a 100 millas buktat pedig nem a mostaniak kovettek el, ok megtettek mindent, hogy helyrehozzak a hatalmas penzugyi buktat, amit orokoltek

de tenyleg befejezem az offot
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.16. 11:46:42

Bajnoki mérkőzések topik, és eljutottunk a vezetés hibáihoz vagy erősségeihez. Én azt kifogásoltam, hogy tegnap egy előre jól tudható eredmény született, amely olyannyira látványosra sikeredett teljesen nulla focival, hogy azt írtam nekem ez nem szimpatikus, de ugyanakkor megértem. Sajnos és ez megint az én véleményem csak, hogy ma a pénz az, ami mindent meghatároz. Holott, ez a játék egy szórakoztató, a közönséget tisztelő műfaj, ami előre viszi a klubot. Régen is és most is ez a legfontosabb. Ha több vagyunk mint egy klub, akkor szerintem ilyen hozzáállás méltatlan ehhez a hitvalláshoz.
Ami pedig a vezetőséget illeti, lehet sikerként értékelni egy -100-as üzletet, ,de akkor keressék meg azokat is, akik ezt elérték, és jutalmazzák is őket, ahogy megérdemlik, másrészt a F.Torres 50 millás boltja sem tűnik rózsás befektetésnek, ami már a klub ismert anyagi helyzetében történt...
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6345
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2022.05.16. 10:49:43

Így, utólag végiggondolva, nem meglepő a tegnapi játékkép.
Az utóbbi nyilatkozataiban Xavi folyton azt hangsúlyozta ki, hogy mennyire fontos, hogy jól, pontosan passzoljanak a játékosok egymáshoz.
1994barca
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 287
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2022.05.16. 10:33:44

#westerngom
Sorry, de nem értek egyet!
Egyrészt Xavival 2.-k lettünk( ki gondolta volna ezt cirka fél éve) másrèszt Lucho óta hanyadik edzőnél van ugyan ez a foci? Mindig az edző a hibás? Nem! Ezek a sràcok kicsi koruk óta a sok passzos játékon nőttek fel és sajnos nem már ez Guardiola féle űr foci már ma nem annyira stabil! Ha igazak a hírek Xavi akar más profilú jàtékosokat amiről az a véleményem, hogy ő is tudja amit itt jó pàran. Lesz egy teljes szezon az után üljünk le és beszéljük meg, hogy milyen edző is Xavi! Sztem biztosan nem =0
1994barca
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 287
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2022.05.16. 10:22:30

drobika írta:
2022.05.16. 09:29:12
Deluigi írta:
2022.05.16. 09:15:51
2. hely ES Szuperkupa szereples

nem 8 milla

es a jelenlegi vezetoseg hol ludas az elpazarolt szazmilliokban?
Az pont 8 milla. De, ha minden a pénzről szól, aminek mindent be lehet és kell áldozni, akkor szomorú vagyok, és nézetkülönbség van köztünk, ami normális, és semmiképpen nem baj. A jelenlegi vezetés kötött 20 millás eladási szerződést Coutinho-ról. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy a vezetőváltással mindenki távozott, aki ludas volt a dolgokban.
A jelenlegi vezetőségnek is felelőssége van abban, hogy a kialakult helyzetet amit örökölt miképpen menedzseli. A játékért is felelős, mint elsőszámú érték, bevételi forrás, reklám nevezzük a szurkolók kiszolgálásának egyszerűen.
Ami pedig a mutatott játékot illeti, megérteni meg lehet, ettől mint mondtam, nekem nem szimpatikus a tegnapi hozzáállás.

Ne haragudj, hogy ide böfögök… de a jelenlegi vezetés igenis jól teszi azt amit az előző “vezetés” hátrahagyott. Nem tudom fociztál e valaha, de nehogy már az elnök tehessen róla, hogy ha nekem nem megy a foci vagy egy egyenest nem tudok a labdába rúgni. Ellnem tudjuk képzelni mekkora a trutyi még mindig a klubnál anyagilag és ahhoz képest télen voltak érkezők is! Nem védem a vezetést, de azért túlzás amit írsz. (Lehet neked nem szimpatizálsz velük)
Coutinhos részhez meg annyit maestro; örűlj, hogy egyáltalán ennyit is kaptunk érte, mert a pali főként magának részben a klubnak köszönhetően teljesen lenullázta a karrierjét!
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1827
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2022.05.16. 10:21:20

drobika írta:
2022.05.16. 09:29:12
De, ha minden a pénzről szól
igen, most, sajnos, minden a penzrol szol, hogy lehessen igazolni uj jatekosokat, lehessen a fizeteseket rendbetenni

mindannyian tudjuk, hogy a penz szukseges rossz

jelen esetben viszont eletszukseglet, levego a csapatnak, hogy kikecmeregjunk a godorbol
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.05.16. 09:41:33

drobika írta:
2022.05.16. 08:52:45
Deluigi írta:
2022.05.16. 08:25:52
szoval az lett volna a szimpatikusabb, ha kapuralovunk 20x gol nelkul es kapunk 2-t ellentamadasbol es uszik a 2. hely?

van, amikor az eredmenyt kell vedeni, aztan a kovetkezo meccseken meg tarolunk

ez egy ilyen meccs volt
Két meccsből kellett hozni egy pontot. Még van egy meccs, nem indok a hallgatólagos bundára! Csupán annak a véleményemnek adtam hangot, hogy számomra ez a felfogás amit tegnap toltunk nem elfogadható. Ha nulla focival akarunk eredményeket elérni, értem mint célt, de akkor sem lesz számomra szimpatikus. És azért voltak emberek, akiknek ez lehetőség lett volna, erre ezt kellett nyomni. A közönség, a játék élménye a foci lényege, az volt, az most is, és az lesz a jövőben is. Kevesebb -100 millás üzletet kell kötni, és akkor nem kell beáldozni a játékot 8 milla plusszos 2. helyért.
Azt se felejtsük, hogy a Getafenak is bőven jó volt a döntetlen és ők egy papíron erősebb csapat ellen játszottak, így még óvatosabbnak kellett lenni. Azt meg sem említem, hogy hogyan nézett ki a védelmünk és a kp. Hátul 0,5 kezdőjátékos, kp-n a szezon végére teljesen hulla Gavival, a 0 km-es Puiggal és Xavi nem is cserélhetett egyedül csatársorba. A meccsen kb. annyi volt a lényeg, hogy a csatárok egyedül vagy valahogy megoldják vagy inkább megyünk biztosra.
Ha nekiállunk nagyon erőltetni a góllövést, egy betömörülő 10 emberrel védekező csapat ellen, akkor szinte biztos, hogy 1: 0 vagy 2:0 az eredmény. A kp feladata is annyi volt, hogy biztosra menni és ne fussanak át rajtuk úgy, mint kés a vajon. Ezt úgy-ahogy teljesítették.
Ami pozitívum, hogy a védelem ilyen felállásban is teljesen rendben volt, Balde remekelt, remélem a Villareal ellen is bent marad a csapatban, Mingueza pedig tényleg tanár volt, ahogy alább is írták. Araujoval egy veszettül gyors kh duót alkotnának, nagyon kíváncsi lennék, milyen lenne ha együtt lennének fent. Piqué hiányában én biztosan őt játszatnám.

Ahol mindkét csapatnak jó a döntetlen ilyen meccsek szoktak sikeredni. Plusz nem is otthon játszottunk, ahol ki kellene szolgálni a közönséget amennyire tudjuk és az a kb. 10 hiányzó két csapatrészre sem könnyíti meg a dolgokat.
Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.16. 09:29:12

Deluigi írta:
2022.05.16. 09:15:51
2. hely ES Szuperkupa szereples

nem 8 milla

es a jelenlegi vezetoseg hol ludas az elpazarolt szazmilliokban?
Az pont 8 milla. De, ha minden a pénzről szól, aminek mindent be lehet és kell áldozni, akkor szomorú vagyok, és nézetkülönbség van köztünk, ami normális, és semmiképpen nem baj. A jelenlegi vezetés kötött 20 millás eladási szerződést Coutinho-ról. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy a vezetőváltással mindenki távozott, aki ludas volt a dolgokban.
A jelenlegi vezetőségnek is felelőssége van abban, hogy a kialakult helyzetet amit örökölt miképpen menedzseli. A játékért is felelős, mint elsőszámú érték, bevételi forrás, reklám nevezzük a szurkolók kiszolgálásának egyszerűen.
Ami pedig a mutatott játékot illeti, megérteni meg lehet, ettől mint mondtam, nekem nem szimpatikus a tegnapi hozzáállás.
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1827
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2022.05.16. 09:15:51

2. hely ES Szuperkupa szereples

nem 8 milla

es a jelenlegi vezetoseg hol ludas az elpazarolt szazmilliokban?
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.16. 08:52:45

Deluigi írta:
2022.05.16. 08:25:52
szoval az lett volna a szimpatikusabb, ha kapuralovunk 20x gol nelkul es kapunk 2-t ellentamadasbol es uszik a 2. hely?

van, amikor az eredmenyt kell vedeni, aztan a kovetkezo meccseken meg tarolunk

ez egy ilyen meccs volt
Két meccsből kellett hozni egy pontot. Még van egy meccs, nem indok a hallgatólagos bundára! Csupán annak a véleményemnek adtam hangot, hogy számomra ez a felfogás amit tegnap toltunk nem elfogadható. Ha nulla focival akarunk eredményeket elérni, értem mint célt, de akkor sem lesz számomra szimpatikus. És azért voltak emberek, akiknek ez lehetőség lett volna, erre ezt kellett nyomni. A közönség, a játék élménye a foci lényege, az volt, az most is, és az lesz a jövőben is. Kevesebb -100 millás üzletet kell kötni, és akkor nem kell beáldozni a játékot 8 milla plusszos 2. helyért.
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1827
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2022.05.16. 08:25:52

szoval az lett volna a szimpatikusabb, ha kapuralovunk 20x gol nelkul es kapunk 2-t ellentamadasbol es uszik a 2. hely?

van, amikor az eredmenyt kell vedeni, aztan a kovetkezo meccseken meg tarolunk

ez egy ilyen meccs volt
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.16. 06:53:16

Értem, hogy a szezon vége van, értem, hogy jó volt a döntetlen, és értem azt is, hogy nem kell megszakadni minden meccsen. De ez a tegnapi azért túlzás volt. Totál bunda, ha pénz nem is cserélt gazdát. Azért van egy olyan olvasata is, hogy nem tiszteljük a szurkolókat akik kint vannak, vagy leülnek szórakozni a TV elé. Mégis arról kellene ennek szólnia, hogy ez egy játék, szórakoztatni a nézőket, és persze, ott a csapatérdek, meg az üzleti érdek, de valahogy számomra az előbbiek a fontosak, és úgy lehozni egy meccset, hogy nem lövünk kapura, az ellenfél sem otthon, legalábbis értékelhető módon, hogy lötyögünk és a mezőnyben passzolgatunk, nem korrekt. Főleg nem egy alakulóban levő csapattól és azoktól, akiknek ez a meccs egy lehetőség volt arra, hogy mutassanak valamit.
Lehet, hogy ez volt a törvényszerű, de nekem nem volt szimpatikus.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.16. 00:03:41

Ritkán írok ilyen jelzőket, de Xavi szapulása nevetséges. Mármint nem a kritika, hanem ezek a Xavi = 0 féle hozzászólások. Fizikumban, mentalitásban, játékban is egy romhalmazt vett át. Sok-sok év után hónapokig god mode-ban toltuk, hogy fórumtársakat idézzek. Szétujjongtuk az agyunkat minden meccsen, volt koncepció, nem is egy, tiki-taka volt végre megint, kontráztunk, indítgattunk, széljáték, javultunk pontrúgások után, közben végre nem tutyimutyik lettünk, hanem mi szabálytalankodtunk többet rendre az ellennél, volt hajtás, volt tempó, meccseket fordítottunk meg mentális erővel, aztán igen, kifulladtunk a tinikkel meg az öregekkel. Nem Xavi miatt, hanem Koeman, Setien, Valverde és a korösszetétel miatt. Xavi meg Ferránnal rózsaszínt lát, minden edzőnek van ilyen heppje, senki nem hibátlan, majd leszokik róla.
Egyébként ez a kifulladás még semmi ahhoz képest, amit ősszel meg tavaly produkáltunk rendre 45 percek után...

A meccs ettől függetlenül egy lötyögés volt, rossz volt nézni, de nem is érdekelt szerintem senkit.

Két pozitívum volt azért szerintem. Az egyiket Baldénak, a másikat Minguezának hívják. Előbbi nagyon gyorsan és veszélyesen játszik, elegáns labdakezeléssel, engem megint meggyőzött, csakúgy, mint ősszel. Mingueza meg amikor kellett, akkorát védekezett, mint egy ház. 2-szer is Araujot megszégyenítve érkezett meg a semmiből 35 km/h-val (ki is írták az egyiknél, 34,8 volt), és könyörtelenül, de szabályosan letartolta aki épp ott volt. Ilyenért könyörögtünk évekig. Labdakihozataloknál meg nagyon komolyan, higgadtan oldott meg mindent. Bizonyította nekem megint, hogy az eredeti posztján nem hiába bizakodtunk miatta múlt ősszel. Meccsrutin nélkül egy ilyet lehozni, le a kalappal. Gondolom el fogjuk passzolni, de tőlem maradhatna, szerintem szintekkel van Garcia és Lenglet felett, és még van is benne potenciál a testfelépítése, sebessége és a kevés lejátszott meccse miatt. Kb csak a lassabb és néha hibás döntéshozatalát kéne kicsit fejleszteni. Én tök nyugodt lennék, ha ő lenne a 4., de akár 3. számú hátvédünk, bárkivel felveszi a versenyt erőben és sebességben a BL-ben is.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21051
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2022.05.15. 22:17:42

Olcha írta:
2022.05.15. 21:58:15
Én a Barca ellen sosem tippmixeltem és nem is rakok. Viszont ezt most döntetlenre tettem - bárki aki valaha Futballozott az tudja, hogy miféle meccs volt ez.
Mozogtak egyet a srácok és meg lett a második hely, jöhet a következő szezon. A sokadik helyről és a TOP4-es célból lett egy 2. helyezés. Ez így is szép volt a körülményekhez képest!

A jövő szezon viszont már Xavié, onnantól lehet teljes képet kapni a munkájáról. Hajrá!
Szerintem ez tök korrekt értékelés, én is így látom. Kár, hogy a végére megint ennyire leengedtünk, de Xavi kinevezésekor aláírtuk volna a 2. helyet simán. Kora tavasszal pedig volt néhány szép eredmény is, pl. Napoli lefocizása, a két madridi csapat elpáholása.

Megérdemli Xavi a bizalmat jövőre. Aztán, ha nyári erősítésekkel is telejsen elfogyunk a szezon hajrájára megint, akkor azt mondom, hogy tényleg gáz van. Erre oda kell figyelni tényleg, mert ez már tendencia a csapatnál, máshogy kell felépíteni a szezont és beosztani a tartalékokat. Csak ehhez az kell, hogy szurkolók is elfogadják, hogy nem lehet minden meccset megnyerni, és hullámvölgy nélkül lehozni az egész szezont.

Ott a Real. Voltak piszok gyenge időszakaik. De mikor kellett, odatették magukat, most bajnokok és BL-döntőben vannak. Mi meg belefutunk abba, hogy minde egyes meccset be akarunk húzni lehetőleg jó játékkal, megyünk minden egyes sorozatban, még a Kupában is legerősebb kezdővel a húzósabbnak ígérkező meccseken. Ezt így nem lehet. :roll:
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1827
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2022.05.15. 22:17:27

ez volt a mai cel, le lehet nyugodni

megvan a masodik hely, osztol lehet rugdosni Xavit, ha nem tetszik valami

jah, megsem, max rossz szoval illeted...
Avatar
westerngom
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2007.12.15. 21:33:00
Tartózkodási hely: West Side

2022.05.15. 22:03:34

1994barca írta:
2022.05.15. 21:44:43
westerngom írta:
2022.05.15. 21:40:31
ez minősíthetetlen volt megint! 0 koncepció a játékban, 0 taktikai elem, 0 akarás a pályán. Xavi = 0
Hagyjuk már ezt a Xavi=0-t… ő van a pályán? Miért mindig az edző a hibas?
Igen, a mutatott játék képét nagyban meghatározza az edzői taktika (már, ha van, mert most nem volt!) a játékosok szerepe a pályán (Ferrant megint fenn hagyta indokolatlanul, 0 teljesítménnyel a pályán, mikor ott volt Dembele és Traore a padon.
Meccsek óta nézzük ezt a semmit, láttuk ezt a csapatot tőle motiváltan, elképzeléssel játszani is. Nem várom el a szezon végén, hogy mindenki harapjon és 90 percig működjön a presszing, de ezzel az elképzelés nélküli híg foss@al vallatni lehetett.
Nem láttam egy begyakorolt taktikai elemet sem, csak a szokásos értelmetlen 300000 db oldal és hátra passzot. Nem voltak nagy elvárásaim, de azt is sikerült alul múlni.
Avatar
Olcha
Jugador del Barça
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2022.05.15. 21:58:15

Én a Barca ellen sosem tippmixeltem és nem is rakok. Viszont ezt most döntetlenre tettem - bárki aki valaha Futballozott az tudja, hogy miféle meccs volt ez.
Mozogtak egyet a srácok és meg lett a második hely, jöhet a következő szezon. A sokadik helyről és a TOP4-es célból lett egy 2. helyezés. Ez így is szép volt a körülményekhez képest!

A jövő szezon viszont már Xavié, onnantól lehet teljes képet kapni a munkájáról. Hajrá!
1994barca
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 287
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2022.05.15. 21:44:43

westerngom írta:
2022.05.15. 21:40:31
ez minősíthetetlen volt megint! 0 koncepció a játékban, 0 taktikai elem, 0 akarás a pályán. Xavi = 0
Hagyjuk már ezt a Xavi=0-t… ő van a pályán? Miért mindig az edző a hibas?
Válasz küldése