Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Kivel pótolnád Busit?

Zubimendi
8
9%
Ambarabat
5
6%
Nico
25
29%
Más
32
37%
Nem hoznék senkit
16
19%
 
Szavazatok száma: 86
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.22. 10:14:17

Én értem, és mondom, hogy egyetértek vele. De ez még mindig a "mit kellett volna", nem az, hogy MOST mit csinálnál, ha már ez a helyzet kialakult - mert kb csak ez számít, senki nem fogja tudni megváltoztatni a jelent és a már kialakult helyzetet. Kár ezen keseregni, Laportáék sem tehetik meg. Az a kérdés, hogy innen hogy lépünk előre ennyire 0 pénzből, és szerintem erre vannak most jó lépések, van szándék.
Ha MOST Laporta helyében lennél, mit tennél?
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2022.05.22. 02:43:36

bence0330 írta:
2022.05.21. 21:47:39
De most ezzel mit kezdjünk?
És mit csinálnál velük? Kidobnád a mostaniakat?
Valverde korszakban kellett volna ezt fokozatosan megoldani. Nagyon elszabtuk, szerencsénk sem volt az igazolásokkal, ez is tény.
Koeman is megtehette volna, ráadásul a sérülések is "támogatták" őt ebben, de visszahozta őket tavasszal.
Nem lettünk volna eredményesebbek a fiatalítással, de mára már előbbre tartanánk.
Ma pedig még mindíg toljuk magunk előtt azt, amit már régen át kellett volna lépni és jelenleg úgy néz ki, hogy ez 1-2 évig így is marad. Ezzel elhalasztjuk a műtétet, amit ha előbb vállalunk be, előbb is épülhetnénk fel.
Eladnánk Frenkiet és az érte kapott pénzből tűzóltó megoldásokat keresnénk? Lehet, hogy az én látásommal van a baj, de ebben én semmi rációt nem látok.
Ha 1 - 2 év múlva cseréljük le őket, az mennyivel másabb, mintha most tennénk meg? 1-2 év múlva sem lesz fokozatosabb, mint lett volna Koeman alatt vagy lenne most nyáron.
Most legalább van egy Xavi típusú karakterünk akivel szemben türelem is van és neki magának is van elképzelése a jó fociról.
7 éve oltjuk a tüzet és nemzetközi szinten már EL sem megy.
Elszabjuk a saját csapatunk fejlődését és fiataljaink jövőjét, mert mindíg mindenkit más poszton játszatunk a sajátja helyett csak azért, mert a szent tehenek még hoznak egy szintet.
Csak ez a szint napról napra lejjebb kerül és ezzel minden ingerküszöb is lejjebb kerül és észre sem vesszük, hogy sehol sem jegyeznek bennünket, de mi istenítjük őket, hogy milyen passzokra képesek, meg micsoda tanárian helyezkednek meg látnak a pályán csak éppen versenyt ne kelljen futniuk senkivel.
Ahogy írtad is, Roberto übergáz, de a többi is ugyanaz, max az übert lehet zárójelbe tenni. Untig elég egy BL csoportkörben meccsenként 1-2 Piqué, 1-2 Busi, 1-2 Alba nem jól mutató mozdulat amiből 3 gólt benyelünk. Aztán hiányoljuk TS bravúrjait. Szóval ez egy ördögi kör amiből csak akkor tudunk kikecmeregni, ha változtatunk.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.22. 01:27:12

Szerintem nincs itt semmi vita, minden szavaddal egyetértek, és kb csababarcáéval is. Baldé esete kicsit necces továbbra is, de kaphatott volna több percet, elképesztően elegáns, gyors, jobban fog védekezni, mint Alba, és nagyon bátor is, a mentalitása is tetszik.

Minguval pláne egyetértek, nekem ő eddig messze a legnagyobb csalódás a Laporta-Xavi érában, ki merem jelenteni, hogy benne volt a potenciál, hogy hosszútávú megoldás lehessen, legrosszabb esetben 3. számú védőként. Nem tudom, hogy amit a Getafe ellen lerakott az asztalra, annál létezik-e jobb védekezés, egy álom volt, nem tudom, mi mást lehet várni egy védőtől, mint Araujonál is gyorsabb életmentő sprinteket, barbár szereléseket, remek labdakihozatalokat, mindezt 0km-esen. Piqué helyett őt kezdettem volna én is, vagy kb megosztottam volna a perceket. (De még Eric és Lenglet is elé került, te jó ég. :( )
Neki piszok nagy peche volt, hogy kikerült a szélre, és az alapján rögződött be róla egy elég felemás vélemény.

Szerintem is rég ki kellett volna lassan vezetni őket, de erre most legalább történnek lépések, van szándék, és csak annyit írtam, hogy legrosszabb esetben, teljes rózsaszín köd esetén is 1-2 év múlva mindenképp végük lesz, úgyhogy végre joggal lehet ezt mondogatni. Eddig tényleg optimizmus volt, de most már mellettünk van az idő kereke. :D
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2022.05.22. 01:01:40

Chino, Bence, még egy kört futok ezzel a témával, aztán pár hétre leállok vele,aztán majd úgyis újrakezdjük:)

Ahogy többen is írták, valójában az egész "öregek kivezetése" folyamat hiányzik. Nem csak a tettek, de az akarat is. Évekkel ezelőtt kellett volna kezdeni, de sem akkor, sem most nem volt ilyen.
Mint mondtam, jó,hogy itt van Busi, bizony voltak sérülések, eltiltások és remek beugrónak. Csak az a baj, hogy ő akkor se csak beugró,ha egészséges Pedri, Gavi, Nico, FDJ, Puig és mindenki más. Nicoról külön megemlékeznék: Amennyit látunk az emberi oldalából, nekem nagyon nem szimpatikus és játékosként se tartom nagyra. De inkább őt toltam volna eddig Busi helyett is,mert fiatal, javulhat még, illetve ha játszik,akkor nő az értéke és el lehet adni. Busi csak rossz irányba fog már fejlődni és nyilván eladni sem lehet.
És igen, Baldé volt sérült is, de amikor nem volt sérült,akkor se kapott perceket, ne fogjuk erre. Mintha egyszerűen félnénk,hogy kiderülhet, hogy Alba helyettesíthető hosszú távon is.
És hogy Piqué helyett kit tennék be? Eleve, nem hirtelen kéne a City kukáját áttúrni. Másrészt én Lenglet-t is előbb látnám a csapatban, nem annyira rossz játékos ő,ha a középpálya is besegít a védekezésbe,ahogy kell. Másrészt, ő legalább egy olcsó és nem bonyolult bútordarab. Ha találunk jobbat,akkor megy a padra és nem hisztizik. Ha kell, akkor beáll. Nem szívja a klub vérét, nem kell megkérdezni,hogy kit látna szívesen a csapatban és kit nem.
De ha én dönthetnék, hát Mingut próbáltam volna Araujo mellett aktívan, és ha gáz van, ha rutin és extra védelem kell, akkor harmadiknak küldeném be az öreget.

Így, hogy a kivezetés gondolatától is írtózunk,baromi nehéz igazolni is, ha vannak akikhez mindig ragaszkodni és igazodni kell. Arra pl kíváncsi lennék,hogyha maradna FDJ,akkor a nem kis fizetésű Kessié pl kinek a helyén játszana? Aztán,ha elsózzuk FDJt,akkor majd lehet mondani,hogy dehát szegény Busit miért raknánk ki a csapatból,nem várhatjuk el,hogy valaki egyből átvegye a szerepét, meg különbenis, csórók vagyunk,nem tudunk venni senkit.
De ne legyen igazam, és legyen Busi tényleg rotálva, Albával együtt.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.22. 00:26:31

csababarca írta:
2022.05.22. 00:02:46
De mindig csak elodázzuk a kérdést, aztán a hurráoptimista pisták beírják hogy majd 1-2 év múlva már kimennek.
Deja vu.
Ezt írták pár éve is.
Semmi sem változott.


@bence, nem az idősek leigazolásába vagyunk belehülyülve, hanem az itteniekbe.
Több felhasználónak volt baja Lewa, Azpi, Alonso leigazolásának lehetőségével, hogy mennyire sok öreg lesz a csapatban, én erre reagáltam.

A felső részben tök igazad van, de attól még be fog következni, elkerülhetetlen, mert egyszerűen van egy kor, ami után nem lehet már profi szinten futballozni. :D Szóval 1-2 év múlva egyszerűen fizikai okokból is el fognak tűnni, vagy max nagyon részszereplők lesznek, esetleg már le is sérülgetnek. De van egy olyan érzésem, hogy Busi és Alba már sokszor kirotált kezdők lesznek csak jövőre, Businál persze ehhez meg kell valósulnia egy transfernek, mert egyre inkább osztom a véleményed, hogy Kessié nem Busi helyére jön, max majd játszik ott is néha mindenesként. Gondolkodnak is ugye egy ilyen Neves-Zubimendi féle témában.

Egyébként Azpi szerintem még nem learcolt. Most még nem. Viszont friss BL-győztes csapatból talán áthozna valamit még abból a mentalitásból is.

Roberto további egy éves hülyülése szerintem is übergáz. Ha a padot melegíti, kb még a jobbik eset, de ő még csak szintet sem hoz, mint a három sokat emlegetett illető, egyszerűen nincs mellette érv.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2022.05.22. 00:02:46

Troym írta:
2022.05.21. 23:41:05
Azoknak akik egy szuszra elzavarnák az összes idősebb saját nevelést: Volt már ilyen a csapat történelmében kb. 1999 és 2005 között. (Nyilván fiatalabbak nem emlékeznek erre az időszakra)
Meg lehet nézni az elért sikereket: nem voltak.

Egy csapat 5-10 olyan játékosát, akik a gerincet alkotják nem lehet elküldeni 5 percen belül. Szép lassan át lehet adni a helyüket és csökkenteni a szerepüket, de nem kihajítani mindenkit, csak mert katalán és 30+.
Èn itt voltam akkor is, emlékszem.
De itt nem 5-10 játékosról van szó, egyrészt.
Másrész nem is 5 percen belül kellett volna, hanem ahogy írtam 4-5 éve elkezdeni, fokozatosan.
De mindig csak elodázzuk a kérdést, aztán a hurráoptimista pisták beírják hogy majd 1-2 év múlva már kimennek.
Deja vu.
Ezt írták pár éve is.
Semmi sem változott.


@bence, nem az idősek leigazolásába vagyunk belehülyülve, hanem az itteniekbe.

de ilyen Azpiknak se kellene felmerülniük, max ulyen mentornak, ha nem lenne a csapatban ilyen rutinróka.
De vannak sajnos.


Btw, nem is a kor itt a lényeg, lásd a januári időszak, hanem a minőség.
Eg meg Ferran, Adamais jó korban jöttek, aztán kút mindkettő, meg Adama is a kezdeti lelkesedés után beleszürkült. Még mielőtt belém kötsz, tudom hogy EG nem januárban jött.

Minőség miatt Lewat el tudnám fogadni, hiába öreg.
De egy Azpi féle leharcolt iparost már kevésbé.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.21. 23:57:29

csababarca írta:
2022.05.21. 23:22:26
kik ezek? mert egy ilyen se jött még, Lewaról megy a pletyka, akire ezt rá lehet fogni.
Igen, kiemeltem én is a hsz-emben, hogy az öregek eleve még mind pletyka, úgyhogy eddig télen és most aláírással is csak huszonéves, remek korú játékosok érkeztek, és ez annak a cáfolata, hogy mennyire bele vagyunk bolondulva az idősekbe, és hogy az új vezetőség látványosan jó irányba evez, csak épp fekete lovagként kell kezetlenül lábatlanul harcolniuk a rájuk hagyott csődtengerben, ami miatt ilyen ocsmány FDJ-féle arcvesztést is meg kell akár tenniük.

A CFC két spanyol válogatott, BL győztes szélsőjéről szól még pletyka, azért ők elég magas polc, bár elismerem, hogy a world class kicsit túlzás, főleg Alonsonál. És azért nem 34, hanem 31 és 32 évesek ők is.

Troym: Vagy az váltotta ki a 2006, aztán 8-tól elinduló sikersorozatot... nem vagyok mellette, mert szerintem nem kellene fiatalokkal EL-eznünk, legyen egy erős csapatunk átmeneti időszakban, és utána majd megoldjuk az öregeket.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2455
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.05.21. 23:41:05

Azoknak akik egy szuszra elzavarnák az összes idősebb saját nevelést: Volt már ilyen a csapat történelmében kb. 1999 és 2005 között. (Nyilván fiatalabbak nem emlékeznek erre az időszakra)
Meg lehet nézni az elért sikereket: nem voltak.

Egy csapat 5-10 olyan játékosát, akik a gerincet alkotják nem lehet elküldeni 5 percen belül. Szép lassan át lehet adni a helyüket és csökkenteni a szerepüket, de nem kihajítani mindenkit, csak mert katalán és 30+. Én személy szerint elköszönnék 2022 nyarán Piquétől a sok sérülést úgy tűnik nem tudja már legyőzni, 2023 nyarán SR mehetne az MLS-be, 2024-2025 során meg jöhetne Busi, Auba (+ Alba) pótlása.

Jelenleg meg bőven elég első körben, ha nem 30+ játékosokat hoznak, az számomra még sokkal érthetetlenebb. Semmi bajom pl. a Chelsea szélső védőivel, de egy 32 éves balhátvéd hogyan oldja meg a 33 éves balhátvéd pótlását? Kéz a kézben mennek majd nyugdíjba 3 év múlva és marad 0 db balhátvéd. Ugyanígy érthetetlen egy 34 éves lengyel csatár, ha nem győzött a klub megszabadulni az összes hasonló kaliberű 30+ támadójától. Tippem, hogy Lewa olyan lesz itt, mint Suarez az Atleticoban. 20-25 gól (akár még több) az első szezonban és a másodikban már mindenki fogja a fejét, hogy mit kéne kezdeni vele, hogy lehetne elküldeni valahova levezetni. Az meg kimondottan hülyén néz ki, hogy 22-25-28 éves
játékosok eladásával akarják elérni, mint De Jong, Depay, Dest.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2022.05.21. 23:22:26

Chino írta:
2022.05.21. 22:32:04
Azért valamit ne felejtsünk el. Piqué egész szezonban kiválóan teljesített.
Ne vicceljünk már, a kiváló nyílván túlzás. Hozott egy közepes szintet stabilan, maradjunk ennyiben. Legalább kiszámítható.
davi10 írta:
2022.05.21. 21:59:06

Ha önként nem állnak fel, akkor játszani fognak. Xavi, Ini magától lelépett, a Messi-simlit meg hagyjuk.
ezt 3 éve is leírtam, akkor is kiröhögtek, aztán ugyanott járunk.
nem is lehet összehasonlítani a mostani öregeket a Puyol-Ini-Xavi vonallal. eleve tök más szintet hoztak játékosként, emberileg meg aztán pláne.

bence0330 írta:
2022.05.21. 21:47:39
olcsó world class 30-on túliakat
kik ezek? mert egy ilyen se jött még, Lewaról megy a pletyka, akire ezt rá lehet fogni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.21. 22:41:05

davi10 írta:
2022.05.21. 21:59:06
Az a baj, hogy kb. 5 éve várunk arra, hogy 1-2 év múlva fiatalokra váltsunk.
Oké, de nem mindegy, hogy jó szintet hoznak ezek a játékosok, csak mondjuk BL-ben már nem feltétlenül elegek, amolyan "lehetne jobb, de nem létszükséglet" eset, vagy egyszerűen ténylegesen kiöregednek, és akárki akármit akar, már nem lehetnek kezdők. 1-2 év múlva ez pedig be fog következni még akkor is, ha addig nem tudjuk kivezetni őket. De tettünk minden posztra lépéseket a helyettesítésükre, ez szerintem hatalmas pozitívum., első lépés a kiléptetésükre, hogy legyen minőségi cseréjük.

SR-el sajna egyetértek, szerintem is játszott volna, bár Alveshez képest nem lett volna nagy visszalépés azért... az volt idén a leggyengébb posztunk messze, főleg Dest folyamatos sérüléseivel.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.05.21. 22:32:04

Azért valamit ne felejtsünk el. Piqué egész szezonban kiválóan teljesített. Vagy valaki nézte volna helyette a kezdőben Lenglet-t, vagy EG-t? Albanak cseréje sem volt és rá sem panaszkodhattunk, volt egy-két gyengébb meccse, de összehozott azért a bajnokságban 2 gólt és 10 assistot.
Busquets szintén nagyon magas szinten játszott, teljesen megérdemelten volt pályán, sőt a sérülések, eltiltások miatt a legtöbbször választás se volt.
Auba pedig az egyetlen játékos volt arra a posztra.
Forca Barca!!!!
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2022.05.21. 21:59:06

Peter írta:
2022.05.21. 20:53:51
bence0330 írta:
2022.05.21. 18:50:51
1-2 év múlva majd lehet fiatalabbakkal váltani, ha több lesz a lóvé.
Piqué, Alba, Busi, Alves, Lewa, Azpi, Alonso, Auba......majd 1 - 2 év múlva fiatalabbakra váltunk?
Külön külön senkivel semmi komoly baj nincs, de együtt???
Az a baj, hogy kb. 5 éve várunk arra, hogy 1-2 év múlva fiatalokra váltsunk.
Évek óta a kezünkben a lehetőség, hogy Busi szépen lassan átadja a stafétát FDJ-nak, erre lehet el is passzoljuk a hollandot.

Ha önként nem állnak fel, akkor játszani fognak. Xavi, Ini magától lelépett, a Messi-simlit meg hagyjuk.
Affelől sincs kétségem, hogy ha Robi nem lett volna sérült, a meccsek legalább felénél kezdett volna Xavi alatt is.
Pique már szerintem rotty, és megfogtuk az isten lábát Araujo-val, mert most lenne egy üres kassza + lutri Christensen meg a Lenglet-Garcia vonal...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.21. 21:47:39

Peter írta:
2022.05.21. 20:53:51
Piqué, Alba, Busi, Alves, Lewa, Azpi, Alonso, Auba......majd 1 - 2 év múlva fiatalabbakra váltunk?
Külön külön senkivel semmi komoly baj nincs, de együtt???
De most ezzel mit kezdjünk? Nincs pénzünk, de még így is főleg jó korú srácokat fogunk hozni, vagy ha nem megy, olcsó world class 30-on túliakat (akik nem mellesleg csak pletykák eddig mind, Tebas most nyilatkozta, hogy lehetetlennek tartja Lewa érkezését is, már önmagában, ekkora sz@rban vagyunk. A huszonévesek meg már aláírtak...). A jó irány igenis látszik.
És mit csinálnál velük? Kidobnád a mostaniakat? Hogy oldod meg, hogy nem hozhatsz helyettük olcsó öreget? Mindenhová két minőséget kéne igazolni, ez lehetetlen, nálunk gazdagabb klubnak is. Évről-évre fog majd menni, lassan. És igen, 1-2 év múlva váltunk, mert 36 évesen sem Busi, sem Alba, de főleg Piqué nem lesz kezdő.

A felsorolás egyábként ránézésre sok, sokan nincsenek is itt közülük. De ha mind jönnének, kb így nézne ki jövőre a dolog a jelenlegi hírállás szerint:

TS
30+ - Araujo - Koundé/Christensen - 30+
30+/Kessié - Soler/x - Pedri/Gavi
Depay/Fati, 30+, Raphinha/Collado/Ferran.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2022.05.21. 20:53:51

bence0330 írta:
2022.05.21. 18:50:51
És szerintem az öregmánia túlzás.
Az, hogy jönne egy top3 center, aki 34 lesz, meg egy 31 és 32 éves a szélekre, szerintem teljesen korrekt, főleg ilyen anyagi helyzetben. 1-2 év múlva majd lehet fiatalabbakkal váltani, ha több lesz a lóvé.
Piqué, Alba, Busi, Alves, Lewa, Azpi, Alonso, Auba......majd 1 - 2 év múlva fiatalabbakra váltunk?
Külön külön senkivel semmi komoly baj nincs, de együtt???

NEM VETTEM ÉSZRE A DUPLÁZÁST, ELNÉZÉST !
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2022.05.21. 20:45:43

visca el barca írta:
2022.05.21. 19:29:38
Szerintem menni fog.
Di María ment, ez rendben, de Ney helyén mennyire lenne Dembinek esélye? Aztán ki tudja mi alapján döntenek ezek a fiúk.
Naív nem vagyok azért, így a logikád erősen rendben van Dembivel kapcsolatban.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.05.21. 19:29:38

Troym írta:
2022.05.21. 19:18:08
Ha Mbappe marad, ahol van, akkor némileg nő az esély megtartani Dembelet, nem? Jó lenne ha végre eldőlne marad-e.
Sok mindent irtak twitteren, kozte azt is, hogy pappné maradasank egyik feltetele az volt h szerenté dembelet a csapatba. Nyilvan igy h di maria megy, még helye is lenne. Gondolom a psg-s fizetessel nem fogunk tudni versenyezni, meg ők zsebből letesznek neki 100 guriga alairasi penzt is. Cimekre meg kb ott is annyi eselye van mint mint. Meg valljuk be, en is szivesebben fociznek a haverommal, neymarral, meg messivel mint ferran torressel meg aubevel.

Szerintem menni fog.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2455
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.05.21. 19:18:08

Ha Mbappe marad, ahol van, akkor némileg nő az esély megtartani Dembelet, nem? Jó lenne ha végre eldőlne marad-e.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.21. 18:50:51

sansz írta:
2022.05.21. 17:09:43
De ugye nálunk inkább Alba játszik lábtörve, vagy teljesen posztidegen arcok, minthogy Baldé kapja a perceket, akire amúgy csorgatnánk a nyálunkat, ha nem a miénk lenne. És 40 éves lenne, mert mi az öregekre bukunk.
Bocs, áthoztam, inkább ide illik már a téma.
Xavinál egyelőre érzek egyfajta túlzott szimpátián alapuló játékpercelosztást, én ettől tartottam az elején, baromi nehéz volt csapattársakat kezelni. Nem is csak az, hogy nem merné kirakni, egyszerűen máshogy látja őket.
Baldé esetét nem tudom megítélni, szinte végig sérült volt. Szóval Alba tényleg kb az egyetlen volt a posztján az év háromnegyed részében.
A középpályán eleve 5 játékosunk volt csak, ebből Pedri a szezon második felében csatlakozott be, aztán ki is dőlt, Gavi 17, Nico meg azért nem feltétlenül szint. Busit nem nagyon lehetett kiszórni, oké, hogy berakod DJ-ot oda, de akkor ki játszik nyolcast?

Én hátul Minguezával nem értettem egyet, mindig bizonyított, mikor kh-ként a pályán volt. Piqué még oké, nem tolta rosszul, azt nem értem, hogy került be a gyorsvonat vadállat helyett végig a lassú, tutyimutyi Garcia, sőt, Lenglet. :O

És szerintem az öregmánia túlzás. Ha megnézed, rengeteg tinink van, ezért olyat most nemigen akarunk, ez érthető. 24-29 évesek nem olcsók, de mégis többségében velük próbálkozunk, jó az irány. Ferran/Traoré jöttek télen, Kessié 25 éves, Christensen 26, ők kb zsebben vannak. Koundé/más, Soler/Neves is jó korú. Raphinha is lehet, hogy jön, ő is ebben a korosztályban lenne. Tökéletes vonal, relatíve kevés pénzből, öregnek nyoma nincs közöttük.

Az, hogy jönne egy top3 center, aki 34 lesz, meg egy 31 és 32 éves a szélekre, szerintem teljesen korrekt, főleg ilyen anyagi helyzetben. 1-2 év múlva majd lehet fiatalabbakkal váltani, ha több lesz a lóvé.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2022.05.21. 11:17:40

barca0417 írta:
2022.05.20. 20:31:20
visca el barca írta:
2022.05.20. 18:33:26
Ezt a kounde gyereket sokkal inkább adnám kozepre mint a a dánt. Olvason ezt a dest+lenglet+20 milliot, de ez elso korben nagyon komolytalan ajanlat.
Nem gondolom ezt olyan rossz ajánlatnak, Sevilla szinten a két játékos nem rossz, meg a 20 milla se. Persze Kounde ígéretes, de ő is egyenlőre egy szezonos. Ki tudja mire viszi.
Lenglet is jó volt ott, és Dest is az Ajaxban.
Szóval annyira nnem rossz ajánlat ez. De gondolom nem fogják elfogadni.
Amint meglátok egy ilyen pletyót, hogy x+y játékosért + 30 millióért idehoznak valakit, máris tudom, hogy semmi nem lesz az egészből. Ilyen átigazolások sosincsenek, annyi mindennek kell klappolnia hozzájuk.
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2455
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.05.20. 20:56:00

Ha végül eladják Frenkiet, akkor inkább a Benfica Grimaldo+Nunezben kéne gondolkodni, nem új nyugdíjas klubbot alapítani. (Alonso, Azpi, Lewa) velük csak kivégzik a csapat jövőjét. Azpi meg kb oké, de 30 feletti játékos van bőven elég. Amúgy én még mindig hiszek Destben.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.05.20. 20:40:47

visca el barca írta:
2022.05.20. 18:33:26
Ezt a kounde gyereket sokkal inkább adnám kozepre mint a a dánt. Olvason ezt a dest+lenglet+20 milliot, de ez elso korben nagyon komolytalan ajanlat.
A dán 10 centivel magasabb, meg kicsit gyorsabb is, mint Koundé. Ezek szólnának mellette, de túl jól Koundét sem ismerem, ezek csak számok, és Puyol sem volt égimeszelő, nyilván szemre nagyon jó védőnek tűnik, és nagyon jó előrejátékban. De jöjjön mindkettő, egy Araujo-Koundé-Christensen már olyan szintű védelem, akiken már nem fog múlni a BL-menetelés. Csak az Uruguayo nehogy kiszoruljon.

Lenglet 15 körül eladható szerintem (sokkal jobb lesz ő, mint most itt). Dest 30 körüli összeget megér már, szóval én nem látom olyan húde alacsony ajánlatnak, 60-65 millió körül érne a pakk Koundé 60-ra van belőve. Navas sem Benjamin Button, és állítólag a vezetőség nagyon szereti Dest játékát, szóval szerintem nekik meg is éri az a 30 körüli vételi ár beszámítva.
Persze Lenglet jelenleg elég komolytalan valóban, kicsit rizikós, de szerintem rendben lesz ő. No meg nem a mi rendszerünkben kell védekeznie, az sem mindegy.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.05.20. 20:40:35

Nekünk először egy csere balhátvédre van szükségünk, aztán a kezdőbe egy középső védő, utána középpályára kell egy megbízható játékos, aki segíti az előre játékot és nagyjából első körben már meg is vagyunk..
Második kör Dembele pótlása és egy jobb oldali védő a kezdőbe.
Előre a rossz anyagi helyzet miatt, nem is költenék, minőségre nincs pénz, akire meg igen azzal nem lennénk előrébb.

Télen lehetne továbblépni, addigra körvonalazódik, hogy megint hol van szükség változtatásra.
Avatar
barca0417
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2034
Csatlakozott: 2006.10.27. 18:06:27
Tartózkodási hely: erre-arra

2022.05.20. 20:31:20

visca el barca írta:
2022.05.20. 18:33:26
Ezt a kounde gyereket sokkal inkább adnám kozepre mint a a dánt. Olvason ezt a dest+lenglet+20 milliot, de ez elso korben nagyon komolytalan ajanlat.
Nem gondolom ezt olyan rossz ajánlatnak, Sevilla szinten a két játékos nem rossz, meg a 20 milla se. Persze Kounde ígéretes, de ő is egyenlőre egy szezonos. Ki tudja mire viszi.
Lenglet is jó volt ott, és Dest is az Ajaxban.
Szóval annyira nnem rossz ajánlat ez. De gondolom nem fogják elfogadni.
Kép
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.05.20. 18:33:26

Ezt a kounde gyereket sokkal inkább adnám kozepre mint a a dánt. Olvason ezt a dest+lenglet+20 milliot, de ez elso korben nagyon komolytalan ajanlat.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Jack Napier
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 437
Csatlakozott: 2015.02.01. 16:56:53
Tartózkodási hely: Gotham City

2022.05.20. 16:04:29

bence0330 írta:
2022.05.20. 01:20:56

A TM-en nem látom, melyik poszton milyen arányban játszik, mert az oldal kétvédősben gondolkodik csak és ott jelzi hogy jobb vagy bal. A Whoscored sem különbözteti nagyon meg a CB-k posztját ilyen értelemben. Azt tudom, hogy ha Silva játszik, akkor mindig ő van középen, úgyhogy gondolom a dán inkább valamelyik oldalon lehet általában. Nálunk mondjuk mindegy, 95%-ban két belső védő lesz, csak arra gondoltam, hogy a sebessége és a labdaügyessége miatt tán jó lesz kényszerből szélre is, ha valami sérüléshullám van.
Ajánlom telefonra a sofascore nevű appot, ott kicsit részletesebb lebontásban láthatod a poziciókat és hasonlókat. Kicsit olyan mint amikor fifában megnyitod az egyik játékos adatlapját, összedi a meccsértékeléseket is akár évi bontásban is,
nekem jobban bejön ez a fajta illusztrálás mint ami a TM-en van.
Ott azt mutatja, hogy CB poszt mellett még a jobb szélen szokott néha jàtszani ez feltételezem azt jelenti, hogy ha három védő van akkor ő az RCB.
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
Válasz küldése