Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%
 
Szavazatok száma: 502
Avatar
Mihu
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2005.02.12. 21:35:42
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

2010.10.27. 12:09:08

bence-barca írta:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/se ... en-2050401

Palop nem játszhat!
Hála az Istennek :lol: :lol: :lol: Azt hiszem hogy minden Barca szurkoló halállistáján a top3-ban van :lol: :lol:
Kép
Avatar
mrmonster
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2004.12.18. 13:54:14
Tartózkodási hely: Budapest XX. ker.

2010.10.27. 11:50:56

Mikaos írta:Viccet félretéve, természetesen jó lenne, ha hiányozna. Idegesítő fazon, ellenünk mindig 110%-ot nyújt, és 110%-nyit húzza az időt.
Kicsit vitatkoznék ezzel. Az utóbbi pár évben mindig voltak bakijai a Barça ellen, látszik rajta, hogy túl van pörögve, vagy csak én láttam igy. Másrészt szerintem, nagyon jó kapus, de "lassú". A jól helyezett lövésekre nehezen ér oda. De persze nem baj, ha a cserekapus véd (akit nem ismerek, reméljük nem egy De Gea szintű tehetség)... :twisted:
Előre a TITOlusokért!
Mikaos
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2613
Csatlakozott: 2008.11.17. 13:11:47

2010.10.27. 11:37:50

bence-barca írta:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/se ... en-2050401
Palop nem játszhat!
Kicsit szomorú vagyok, mert így nem lesz kit szidni :lol:
Viccet félretéve, természetesen jó lenne, ha hiányozna. Idegesítő fazon, ellenünk mindig 110%-ot nyújt, és 110%-nyit húzza az időt.
bence-barca
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5465
Csatlakozott: 2007.06.14. 17:19:38
Tartózkodási hely: Budapest

2010.10.27. 10:54:41

Kalap1988
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2638
Csatlakozott: 2007.12.11. 12:29:11
Tartózkodási hely: Magyarország,Pest megye

2010.10.24. 22:17:15

kristop írta:
mindorokke_barca írta: Szép összegzés, kár, hogy éppen azok nem fogják elolvasni a terjedelme miatt akiknek ez a hsz szólt, és akiknek leginkább magukba kellene nézniük. De sebaj, jó volt elolvasni, nagyon meg kell becsülni az értelmes hozzászólásokat.
tényleg szép összegzés meg minden, de azt hozzátenném, hogy nemcsak azért nemfogják néhányan elolvasni, mert hosszú, hanem mert azért a szöveg tördelése, formázása (vagyis annak a hiánya) kicsit idegesítő. nehéz olvasni az amúgy jó gondolatokkal teli írást.
Hát azért annyira nem hosszú, hogy csak a tördelés miatt ne olvassák. Ez nem egy többoldalas cikk, ráadásul nem is szakszöveg, könnyen olvasható
Avatar
kristop
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2120
Csatlakozott: 2009.04.14. 14:25:05

2010.10.24. 21:00:13

mindorokke_barca írta: Szép összegzés, kár, hogy éppen azok nem fogják elolvasni a terjedelme miatt akiknek ez a hsz szólt, és akiknek leginkább magukba kellene nézniük. De sebaj, jó volt elolvasni, nagyon meg kell becsülni az értelmes hozzászólásokat.
tényleg szép összegzés meg minden, de azt hozzátenném, hogy nemcsak azért nemfogják néhányan elolvasni, mert hosszú, hanem mert azért a szöveg tördelése, formázása (vagyis annak a hiánya) kicsit idegesítő. nehéz olvasni az amúgy jó gondolatokkal teli írást.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2010.10.24. 20:47:53

Rivaldo11 írta:Elég sok a negatív hsz, amit én nem értek. Na nem mintha én elégedett lennék a játékkal, mert megy ez majd sokkal jobban is, de azt kellene már elfogadni, hogy a motiváció két ilyen év után nehezen fenntartható tényező. a madrid érthetően sokkal nagyobb a motiváltsággal játszik, minden vágyuk megverni minket. Ilyenkor csalóka a történet, tisztán majd csak november 28-án (?) fogunk látni, amikor is az addig remeklő madridot kérdés nélkül verjük. Akkor majd mindenki elégedett lesz. Persze nem nyerhetünk meg minden csatát ellenük, de ha kell, jobbak vagyunk. Vagy inkább ők lesznek kevesek még.
Én már a tavalyi szezonnal sem voltam igazán elégedett, már akkor sem voltunk jók, de még az is elég volt a bajnoki címhez. De azt gondolom, ha idén is csak annyit nyújtunk mint tavaly, az most kevés lesz. Mert a Madrid alaposan megerősödött. Mi pedig úgy érzem, nem igazán. A keretünk, ami már tavaly is szűk volt, most lett bővebb, elment Touré, Ibra, jött helyette Villa, Mascherano. Elment Henry, helyette nem jött senki. Jött még Adriano, akit még nem sokat láthattunk, és lehet, h nem is fogunk sokat játszani.
A 2008-09-es szezon sem kezdodott jobban
Akkor az első másfél meccs volt gyenge, utána volt még egy húzósabb meccs a Betissel, azt leszámítva gálák. Azért ez most messze nem így van.
A tavalyi szezonhoz tényleg lehet hasonlítani, de én úgy gondolom, h baj, ha azon a szinten is folytatjuk, mert ahogy feljebb írtam, sztem az már idén kevés lesz.
Avatar
albicelesteX
A Vadász
Hozzászólások: 3450
Csatlakozott: 2007.06.25. 12:18:01
Tartózkodási hely: Erdők,mezők,vadligetek...

2010.10.24. 18:18:43

Azért válaszoltam,mert úgy vettem,hogy engem szólítottál meg azt nyílván tudtam,hogy másoknak is szól a mondanivalód,de szerettem volna lereagálni.A Moderátoros dolgot nem a Te személyednek szántam,hanem az utánad szólónak,mert gyakorlitalag abból a hsz.-ból az jött le aki ezzel nem ért egyet az hülye!Félreértések elkerülése végett se Veled,sem más modival semmi bajom,sőt kifejezetten kedvelem a Te írásadiat mindig elolvasom ellenben sok másik fórumozóéval,mert szerintem jól látod a dolgokat.Ebben nem értünk egyet nem is kell,nem állítom,hogy igazam van azt sem,hogy neked van,csupán véleményt alkottam és próbáltam ezt kultúrált formában!Remélem nem bántottalak meg,ha igen elnézést!MAradok Tisztelettel!
Kép
Avatar
simonyitibi
Barça B
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2008.10.17. 20:26:35
Tartózkodási hely: Kelebia

2010.10.24. 17:48:30

Én is úgy látom,hogy sokan még a 6 kupa árnyékából figyelik a történéseket,pedig azt a felejthetetlen évet most már el kell engedni,nem fogunk a múltunkból a jelenben is megélni!Igen is sok hibát vét a vezetés,nagyon rosszul igazulunk,és elfecsérelünk hasznos játékosokat,és a pótlásuk meg nem jön be,ezáltal gyengül a csapat! Tudom,valamilyen szinten lutri,hogy ki jön be,és ki nem az új játékosok közül,dehát hozzá értő emberek teszik meg a szükséges lépéseket!Gyorsítani kell a játékot,mert most csak tili-tolizunk,bár kétségtelen ,hogy evvel is eredményesek vagyunk ezidáig,de biz ha nem lenne a Mesiás akkor kakiban lennénk,mert nincs mégegy ember aki betalálna a kapuba rajta kívül! Jött Villa,nem baj,mert jó játékos,akinek [auto_cenzúra] nem megy,és lassan átveheti a lesen született ember szerepét Pippo Inzagitól!és mi lessz,ha mégsem vállik olyan szint be ,mint azt előzetesen várták?Ő is mehet egy év után? Én biztos adtam volna még egy évet Ibrának,nem elfecsérelni aprópénzért a méregdrága játékost!Hát mik ezek,ha nem butaságok,a vezetőség részéről! Tudom,mondjátok majd,hogy önfejű nagyképű Ibra,ez igaz,de tavaly ilyenkor már több gólnál járt ,mint most Villa! És az el clasico-t is ő döntötte el,már akkor sem voltunk sokkal jobb,mint a Madrid,és mostanra csak másodhegedűssé váltunk!
Avatar
miihii
KHAL
Hozzászólások: 8429
Csatlakozott: 2008.04.23. 01:11:00
Tartózkodási hely: Zeg-Zeg-Zeg ZALAEGERSZEG

2010.10.24. 17:46:23

albicelesteX írta:Miihii!Ha már az én hozzászólósomra reagáltál,akkor én is válaszolnék!Én pl. egyszer sem mondtam,vagy írtam le Özil vagy Robinho nevét az írásaimba,konkrétan nem is erről beszéltem,az sem érdekelt volna,ha nem jön senki,én személy szerint elégedett lettem volna,ha nem távoznak annyian.Most írod,hogy klasszist padra nem lehet igazolni bagóért,ez is rendben van,hendikeppel indul az utánpótlás?Lehet,mégsem gondolom,hogy csak fiatal játékosokra rá lehet építeni egy győzelmi kényszerben játszó csapatot.Igen elvártam volna,hogy megadjuk a lehetőséget Ibrának még idén,hogy ha rotációról beszélünk akkor egy Touré legyen előrébb egy Keitatól.És ezek a dolgok szerintem kicsit büdösek,mert szakmai szempontból szerintem nem volt indokolt egyik játékos elzavarása sem idén,ahogy Marquez-é sem ellenben a semmit nem mutató Csigrinszkihez meg ragaszkodott volna.És a hozzászólásod második felében ajtó mutogatásról írsz,épp az általad idézett szövegben írtam le,hogy fel sem merült bennem ez a lehetőség.Az viszont,hogy ha úgy látod,hogy az átigozolási politikája jó akár szakmai akár anyagi szempontbó akkor nem tudom kinek a készülékében van a hiba!Mindenesetre én katasztrófálisnak tartom!

Mindörökké Barca én pl. elolvastam,inteligens írás,de azért mert modi nem feltétlen értek vele egyet.
Igaz,a te postodra kommenteltem,de talán észrevehetően nem közvetlen a véleményedre reagálva,tehát nem kifejezetten neked címezve,hanem annak a jelenségnek,illetve azoknak,akik képviselik az átalam leírtakat.A hsz-ed egyfajta katalizátorként működött a gondolataim leírásáshoz,tényleg nem kifejezetten csak neked címezve.
Az nem állítottam,h maradéktalanul elégedett vagyok az igazolási vonallal.Sőt!Említed Ibrát.Én spec nemhogy örültem,h elment,hanem ide sem hoztam volna.Ugyanez Csiga esete.Inkább vegyük ki a fékeket,minthogy többen legyünk az öltözőben.Főleg,ha nem működik a dolog.Márpedig az ukránnál folymatosan látszott az idegenség,Zlatannál meg erősödött a dolog,ahogy telt az idő.
Én azt nem látom szívesen,h a korábban leírtakat hangoztatva húzzák le Pepet és a csapatot.Ezek a jó az utánpótlás,de ne legyünk Arsenal,meg inkább Robi kellett volna,mert máris aranyból lenne minden című fejezetekre gondolok.Arról sem vagyok meggyőződve,h Ibrával ne lennénk esetleg még nagyobb hullámvölgyben.A Touré-Keita párhuzammal egyetértek,de sajna ez így alakult.Megérteni nem tudom,de elfogadom,választás híján...

Azt a részt nem igazán tudom elfogadni,h mi köze a modiságnak a véleményformáláshoz!? :roll: A leírtakat nem akármilyen minősítésben írtam,hanem szimpla fórumerként.Nem kéne összemosni a kettőt,főleg nem ilyen formában,h esetleg nagyobb igazam lenne,mert akármilyen rang is van a nickem alá írva.Sőt,azt sem mondom,h igazam van és sosem kértem senkit,h értsen egyet velem.Azt meg erősen kétlem,h a modi rang befolyásolna vkit is,h egyetértsen, "benyaljon" nekem...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Avatar
albicelesteX
A Vadász
Hozzászólások: 3450
Csatlakozott: 2007.06.25. 12:18:01
Tartózkodási hely: Erdők,mezők,vadligetek...

2010.10.24. 17:18:26

Miihii!Ha már az én hozzászólósomra reagáltál,akkor én is válaszolnék!Én pl. egyszer sem mondtam,vagy írtam le Özil vagy Robinho nevét az írásaimba,konkrétan nem is erről beszéltem,az sem érdekelt volna,ha nem jön senki,én személy szerint elégedett lettem volna,ha nem távoznak annyian.Most írod,hogy klasszist padra nem lehet igazolni bagóért,ez is rendben van,hendikeppel indul az utánpótlás?Lehet,mégsem gondolom,hogy csak fiatal játékosokra rá lehet építeni egy győzelmi kényszerben játszó csapatot.Igen elvártam volna,hogy megadjuk a lehetőséget Ibrának még idén,hogy ha rotációról beszélünk akkor egy Touré legyen előrébb egy Keitatól.És ezek a dolgok szerintem kicsit büdösek,mert szakmai szempontból szerintem nem volt indokolt egyik játékos elzavarása sem idén,ahogy Marquez-é sem ellenben a semmit nem mutató Csigrinszkihez meg ragaszkodott volna.És a hozzászólásod második felében ajtó mutogatásról írsz,épp az általad idézett szövegben írtam le,hogy fel sem merült bennem ez a lehetőség.Az viszont,hogy ha úgy látod,hogy az átigozolási politikája jó akár szakmai akár anyagi szempontbó akkor nem tudom kinek a készülékében van a hiba!Mindenesetre én katasztrófálisnak tartom!

Mindörökké Barca én pl. elolvastam,inteligens írás,de azért mert modi nem feltétlen értek vele egyet.
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1360
Csatlakozott: 2008.02.10. 10:48:21

2010.10.24. 16:32:34

miihii....

Szép összegzés, kár, hogy éppen azok nem fogják elolvasni a terjedelme miatt akiknek ez a hsz szólt, és akiknek leginkább magukba kellene nézniük. De sebaj, jó volt elolvasni, nagyon meg kell becsülni az értelmes hozzászólásokat.

Köszönöm! :oops: :wink: m.
Avatar
miihii
KHAL
Hozzászólások: 8429
Csatlakozott: 2008.04.23. 01:11:00
Tartózkodási hely: Zeg-Zeg-Zeg ZALAEGERSZEG

2010.10.24. 16:02:39

albicelesteX írta:Nem tudom,engem aggaszt,hogy a megváltó csatár nem lő gólt.Egyedül Messi az aki ténylegesen veszélyes a kapura,ha nincs Ő akkor sz.rban van a haza hacsak Xavi vagy Ini nem menti meg a csapat becsületét!Nem kívánom,hogy elzavarják még csak azt sem,hogy lemondjon,mert nincs krízis még,de egy annyit minimum elvárnék,hogy jó akkor fiam megállj van egy szakmai stáb az eldönti kit hoz és kit nem dolgozz azokkal mivel úgy tűnik nem tudsz bánni ezekkel a dolgokkal,ha nem tetszik meg mehetsz.Én attól félek hosszú távon ez a csökönyös fafejű hozzáállása leamortizálja a keretet.És szerintem idén a Madrid igen is komoly ellenfél lesz és lehet nem azért mert annyit erősödött,hanem mert mi Pep miatt lettünk kevesebbek,a BL-t nem is említem szerintem idén sem jön össze!
Én ezt az igazolásos dolgot úgy látom,h tipikusan a van rajta sapka,nincs rajta sapka esete.Ha igazol és nem válik be,oltva van.Hozzáteszem esetenként abszolút jogosan,gondolva pölö a Csiga féle melléfogásra...Ha nem igazol,akkor meg azért.Robinnyo, :shock: ,stb kell nekünk felkiáltásokkal van megtalálva Pep és hülyézve,h nem hozta ide őket.Kicsit ez is olyan,mint egy meccsen,ha nem teljesen jön ki a lépés,akkor mindig az hiányzik,aki épp nincs ott.Annyira kész tényként van kezelve,h Robi és a Gülüke bevált volna itt,mintha erre bármiféle bizonyíték is szolgálna.De mi van,ha velük is csak többeN lennénk és nem többeK!?Akkor meg a hülye Pep megint pocsékul igazolt,kiszórt egy kalap lét az ablakon és inkább Torres meg Silva kellett volna. Másrészt említést sem tesztek arról,h minden bizonnyal a keretmélyítésbe beleszólt Rózsa Sanya és a hirtelen jött "katasztrofális pénzügyi válságunk" is.Biztos benne volt a pakliban az is,h nem akartak egy fillért sem áldozni további kísérletezgetésre,inkább a hendikeppel induló saját nevelések felé néztünk.Többször mondtam már,h különösen nehéz ebbe a csapatba teljességgel beleillő és alkalmazkodni tudó,a padot jól bíró és lehetőleg filléres,konstans klasszisteljesítményt nyújtó playát igazolni.Felmerülnek a nevek,néhány ígéretesnek tűnik,pártól a hátamon feláll a szőr.De természetesen mások máshogy élik meg a dolgot,ebből is következnek véleménykülönbségek.Van,aki a fél karját adná Robiért,mert azatuti,én meg egy doboz gyufát nem adnék érte,h a BARCÁba jöjjön.Aki szereti a kiscsávót,az baromi hibának tartja,h nem lett elhozva,mert most aztán mennyivel beljebb lennénk vele.Aki nem lát benne annyit (mint pölö én),nem bánkódok,h nem adtunk ki érte lét.Nyilván nekem is nagyobb lenne a biztonságérzetem,ha bővebb lenne a választék a keretben,de teljes biztonsággal nem tudnék olyat mondani,akivel millió %,h nem fürödnénk be és nem lenne a későbbiekben a Mester fejére olvasva az újabb kukázott lóvé.Ne felejtsük el,h a felrebbenő neveknél kicsit talán nagyobb klasszisok is égtek már meg itt a közelmúltban,ez is intő jel az igazolások kapcsán.Előre szinte lehetetlen megállapítani,h ki az,akivel tényleg nyerőt húzunk és tényleg többek vagyunk és ki az,aki csak pénzkidobás lenne.És szakmai stáb legyen a talpán,amely az edző helyett döntve csakatutit hozná el nekünk!V nektek nagyobb nyugalmat hozna,ha lenne még egy-két olyan neves playa,aki esetleg szenvedne itt,de legalább mégis többen vagyunk?
Egyelőre idén sztem a kulcsszó nem az igazolások vagy Pep,nem Messi függőség,vagy Villa gólínség.Egy dolog:helyzetkihasználás.Nem csak David puskáz el meccsenként több lehetőséget is,hanem azért még jónéhányan.Szerencsére azért ki tudunk dolgozni annyi helyzetet,h ezeknek a 10-20%-át kihasználva is hozogassuk a pontokat.A játékban olyan nagy hiányosságok nem tapasztalhatóak szerintem,és ha átbillen a dolog és elkezdjük belőni a helyzeteinket,felszabadultan tud végre játszani a Blaugrana,akkor meg fogjuk látni,h mennyire korai még temetni a csapatot és az ajtó felé mutogatni Pepnek.A formaidőzítésen is nagy hangsúly lesz,mivel a nagy dolgok nem most dőlnek el.Február-március környékén már talán nagyobb biztonsággal ki lehet majd jelenteni,h mit is tudunk elérni idén,mire elég ez a keret...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2010.10.24. 14:16:56

OvaMind írta:Ha már ebben nem gondolkodunk, akkor Thiago Alcantara és Jonathan beépítése lenne indokolt pl. az olyan mecseken, mint a tegnapi (Cesc érkezéséig mindenképp)
Hát éppen ez az, h még Maxwell meg Valdes is előbb lesz középpályás, minthogy Thiago kezdő legyen
Özil pont azzal lett visszautasítva h Pep a fiatalokra számít, csak a helyzet az h még rájuk se számít :roll:
Az meg a másik, hogy Bojant középcsatárként még nem láttuk idén, persze h súlytalan.
(lehet h nem is a kerettel, hanem az edzővel van gond?)
wuwu írta:muszaly igazolni!!!!!!!


Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J! :twisted: :P
Avatar
wuwu
Jugador del Barça
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2009.09.07. 07:32:05
Kapcsolat:

2010.10.24. 13:54:34

A 2008-09-es szezon sem kezdodott jobban , 09-10 kezdese sem volt fenyes,de a vegen minden jora fordult.Az amugy biztos hogy most azert rosszabb mert szuk a keret,de telen mostmar muszaly igazolni!!!!!!!
Villa miatt nincs miert aggodni tegnap is jol jatszott,ezutan majd jonnek a goljai is,mert turelem rozsat terem! Messi az szerintem sem errol a bolygorol valo vagy robot,nem tudok ra mit mondani ,Zseni!!!!!
Majd kialakul ez, mint mar mondtam:

TURELEM BARCAT TEREM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!
FC Barcelona,Arsenal FC
Kalap1988
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2638
Csatlakozott: 2007.12.11. 12:29:11
Tartózkodási hely: Magyarország,Pest megye

2010.10.24. 13:53:18

mess2009 írta:elég optimista vagy ha azt látod hogy Pedróban van potenciál(mostanában) ui. éppen az itt a baj, hogy ő még Villához viszonyítva is harmat gyenge, vagy ami előttem érthetetlen mintha átprogramozták volna, nehogy kapura törj!!! minden neki adott labdát ösztönösen vissza ad, így a támadás eleve lelassítva!
gondoljatok csak bele, Villa és Pedro lenne nálunk Higuain és CRonaldo!!??
sajna most egy kissé messze vannak ezektől, és ez a mi bajunk igazán!
Lehet, hogy a potenciál szót értjük másképp? Mert szerintem egy értelme van, de ezek szerint ezt másképp látjuk. A potenciál a játékosban benne lévő legjobb teljesítmény. Most lehet úgy játszik ahogy és nincs formában, de a tavalyi és a vb-én mutatott játéka alapján benne rejlik sokkal jobb játék. Nem a veszett fejsze nyele, tudjuk, hogy képes futballozni. Nálunk van C. Ronaldo helyett egy Messit, akiket gondolom te sem cserélnéd fel. Villa helyett pedig akkor sem kellene Higu, ha fizetnének 40 millát. Pedig annyira nem írom le a srácot, de semmi olyasmit nem mutatott fel komolyabb meccseken, ami miatt kellene ide. Pedro és Villa ennél csak jobb lehet, hisz tudjuk, hogy mire képesek.
Avatar
OvaMind
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 486
Csatlakozott: 2007.09.28. 14:49:49

2010.10.24. 13:46:45

Jól látható, hogy a hozzászólók nem igazán elégedettek az idei játékkal. Még mielőtt a meccsekre térnénk ki, be kell látnunk, hogy a nyáron elég nagy öngólt lőttünk a játékospolitikánkkal. Már a hatkupás idényben is megfigyelhető volt, hogy a minőségi balszélső támadó (befelé is cselező, gyors) hiányzik a csapatból. Henry legalább annyira nem illett a játékba, mint Ibra, de mivel ekkor ott volt Eto’o és Messi parádés formája, így sokszor el tudták venni előle a védőket, és klasszis kvalitásai révén ő is kiemelkedőt nyújtott a szezonban (a BL-re ez különösen helytálló). A másik megoldandó feladat a középpályán Xavi és Iniesta tehermentesítése lett volna, ugyanis Pep emberfelettit vár/várt a két zsenitől (utóbbi pedig sérülékeny is). A védők sem igazán voltak elegen, egy kiegészítő jobbhátvéd igazolása volt indokolt.

Tavaly a balszélső kérdést Pedróval oldottuk meg, aki a mezőnybeli súlytalanságát világklasszis helyzetkihasználással ellenpontozta, így valamelyest elsikkadt, hogy ő sem az a stílusú játékos a baloldalon, mint Messi a jobbon (már amikor ott játszik, de ezt most hagyjuk). Félreértés ne essék, senkitől nem várom, hogy Messi szinten teljesítsen, de Pedro még közel sem érett; egy eredménykényszerben lévő csapatban, aki triplázásra készül, valljuk meg, a padon a helye. Tény, hogy az utóbbi években az aktuális 9-es kigolyózásán fáradoztunk. Erről már sokat beszéltek, így erre nem vesztegetném a szót, az viszont biztos, hogy hiába Villa érkezése, ha megint egy kulcsposzton játszó játékos távozik, aki – bár nem a Barca-stílus művelője- még vészhelyzet esetén is ott van Bojan Krkic, akivel jól rotálhatták volna egymást. Az anyagi bukásról és az Eto’o-ügyről már tényleg nem is szólva. Villa a baloldalra is jó megoldás lehetett volna, de a center kiesésével most egy helyben topogunk, hiszen Villa és Messi mellett így vagy úgy, de bekerül egy tehetséges, de a meccsek nagy részén súlytalan ifjú titán (Pedro vagy Bojan). Ha pedig Iniesta megy a balszélre, akkor a legendás középpályánkat bontjuk meg, ami megint csak problémás.

A középpályássor bővítésénél ott lett volna az Özil-sansz, amit ki kellett volna használni, már csak azért is, mert szélső támadóként tehermentesíthető lett volna Messi. Ha már ebben nem gondolkodunk, akkor Thiago Alcantara és Jonathan beépítése lenne indokolt pl. az olyan mecseken, mint a tegnapi (Cesc érkezéséig mindenképp). Keita sztem idén teljesít a legjobban, egyébként tavaly rettenetes volt szvsz. Mascherano szerintem jó igazolás, és busi is sokat javult a tegnapi gyenge játéka ellenére. Masche szerződtetésével viszont megint csak nem erősödtünk, maximum Tourét pótoljuk. Összességében elmondható, hogy a kp-problémák Xavi vagy Ini kiesésével látszanak meg, de nem oldottuk meg ezt a problémát eddig.

A hátvédsorral nincs bajom, ahogy Valdézzel sem. Utóbbi tavaly és idén már világszinten is meggyőző teljesítményt nyújt, nagy kapussá érett. A védők esetében amit egyedül nem értek, hogy Adriano miért szerepel ilyen keveset. Alvest alapból nem fikáznám, mert elég hasznos elöl is, de a beadásai tényleg kritikán aluliak. Azzal pedig együtt kell élnünk, hogy a meccsenkénti 1-2 kontratámadást, amit az ellenfelek ellenünk vezetnek, nagyon nehéz kivédekezni. Ez más csapatnak sem sikerülne. Viszont a pontrúgásból kapott gólokat el lehetne kerülni. Vicc, ahogy a szögleteknél védekezünk.

A taktikánkat már kiismerték az ellenfelek. A nagy gond, hogy hagyjuk betömörülni az ellenfelet, és jóval többet passzolunk oldalra/hátra, mint kéne. Ez különösen akkor zavar, mikor gyorsan bemozog valaki üresbe, de inkább az alibipasszt választják a társak. A Realt tudnám ebből a szempontból kiemelni: az első adandó alkalommal küldik a területpasszt Higuáínnak vagy Céroninak, és ők góllal fejezik be a támadást. Nekünk más a játékunk, de valamelyest racionalizálnám a futballunkat. Ez a „barokkos” támadásvezetés ahhoz vezet, hogy mire a befejező megkapja a lasztit, addigra már nincs területe, és közel van hozzá a kapus. Ennek fényében már ez a katasztrofális helyzetkihasználás sem érthetetlen.

Összességében azt látom problémának, hogy a Tridente egyik tagja mindenképp súlytalan. Bojant többet játszatnám azért, hátha belejön, és akkor meg lehet oldani a problémát. Pedro az idei játéka alapján nálam messze lenne a kezdő 11-től. A másik, hogy a csapat egyben tartásával, és 1-2 racionális igazolással tavaly is sima tripla lett volna, és idén is reális cél lenne ez (bár így is remélem, hogy összejön). Amíg viszont csupán szinten tartjuk a csapatot, miközben a riválisok erősödnek, addig ne csodálkozzunk, hogy egy már mindent megnyert gárda nem meggyőző Zaragozában, vagy a Köbenhavn ellen. A trendváltozás sajnos törvényszerű, és nekünk drukkereknek marad a remény, hogy Torres és Cesc esetleges érkezésével kipipáljuk a hiányposztokat, és hozzuk a korábbi álomjátékunkat.
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8005
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2010.10.24. 13:42:26

Elég sok a negatív hsz, amit én nem értek. Na nem mintha én elégedett lennék a játékkal, mert megy ez majd sokkal jobban is, de azt kellene már elfogadni, hogy a motiváció két ilyen év után nehezen fenntartható tényező. a madrid érthetően sokkal nagyobb a motiváltsággal játszik, minden vágyuk megverni minket. Ilyenkor csalóka a történet, tisztán majd csak november 28-án (?) fogunk látni, amikor is az addig remeklő madridot kérdés nélkül verjük. Akkor majd mindenki elégedett lesz. Persze nem nyerhetünk meg minden csatát ellenük, de ha kell, jobbak vagyunk. Vagy inkább ők lesznek kevesek még.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Avatar
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2814
Csatlakozott: 2010.01.22. 10:47:15
Tartózkodási hely: Irgumburg

2010.10.24. 13:41:55

LG írta:
Egyébként nem hiszem el,hogy ez az Özil gyerek nem lett volna nálunk is megoldás
Ezt én is így gondolom. Egy másik topicban is felvetettem, h hibának tartom, h nem igazoltunk egy kreatív középpályást. Értem én, h Fabregas volt a cél, de lehetett volna egy B-terv, ha ő nem jön össze. Özil sztem nagyon jó, és passzolt is volna ide. Persze lehet, h aztán nálunk nem vált volna be, de a semminél biztos jobb lett volna.
Özil tényleg nem ügyetlen, de hogy valóban hiba volt e, hogy nem igazoltuk le, az csak most fog kiderülni, mert kezdődik a Király Kupa sorozat és a "kicsik" előtérbe kerülnek. Amit eddig Thiagotól láttam, az engem meggyőzött, de kérdés, hogy hosszútávon, teljes meccsen is megállja e a helyét...
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12231
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2010.10.24. 13:39:43

jaro1979: nem lesz hosszú karriered nálunk, ahogy elnézem, de ne legyen igazam.
Igazolni nem fogunk a télen, ezt Guardiola kijelentette.
"And my heart will leave you never."
Avatar
noname
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8245
Csatlakozott: 2006.03.19. 18:39:34
Tartózkodási hely: Margitta/Kolozsvár

2010.10.24. 13:35:52

jaro1979 írta:Üdv mindenkinek!
Szerintem az a lényeg ,hogy begyűjtsük a kötelező pontokat,ha még a játék nem is mindig szemet gyönyörködtető.Csak szerintem az elhullajtott pontok/Hercules 0:1!!!/hiányozni fognak a végelszámolásban.A múlt szezonban is épp hogy elég lett a 100 pont,éa a Reál idei formáját tekintve oda kell figyelni minden meccsre.
A játékoskereten is többet kellett volna javítani,szerintem Mascherano-t felesleges volt leigazolni nem is túl kreatív,sem fiatal és erőszakos,inkább olyan játékosok kellenének mint pl. Aguero a csatársorba,Sweisteiger a középpályára,Zanetti a hátvédsorba,és nem ártana mégegy jó kapus leigazolása sem ha véltlenül kiesik Valdes.
De végül is az a lényeg,hogy megnyerjük a La Ligát és a BL-t,nem kis célok,de ha jól teljesítenek akkor meglehet mindkettő!
Üdv! Kicsit vigyázz a hibákra. Az a 0-1 0-2 volt, a 100 pont 99, a németet pedig Schweinteigernek hívják.
A Fifa egy szégyen
jaro1979
Barça C
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010.10.24. 13:01:35

2010.10.24. 13:29:41

Üdv mindenkinek!
Szerintem az a lényeg ,hogy begyűjtsük a kötelező pontokat,ha még a játék nem is mindig szemet gyönyörködtető.Csak szerintem az elhullajtott pontok/Hercules 0:1!!!/hiányozni fognak a végelszámolásban.A múlt szezonban is épp hogy elég lett a 100 pont,éa a Reál idei formáját tekintve oda kell figyelni minden meccsre.
A játékoskereten is többet kellett volna javítani,szerintem Mascherano-t felesleges volt leigazolni nem is túl kreatív,sem fiatal és erőszakos,inkább olyan játékosok kellenének mint pl. Aguero a csatársorba,Sweisteiger a középpályára,Zanetti a hátvédsorba,és nem ártana mégegy jó kapus leigazolása sem ha véltlenül kiesik Valdes.
De végül is az a lényeg,hogy megnyerjük a La Ligát és a BL-t,nem kis célok,de ha jól teljesítenek akkor meglehet mindkettő!
Avatar
simonyitibi
Barça B
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2008.10.17. 20:26:35
Tartózkodási hely: Kelebia

2010.10.24. 13:28:41

Dani Alves,amikor idekerült,valóban egy főnyeremény volt,lelkes,akart bizonyítani,jók voltak a beadásai,szabadrúgás gólokat lőtt! Előző szezon,ugyanez a játékos már lényegesen rosszabbul teljesít,sokszor rosszul passzol,beadásai rosszak,hogy a mostani szezonhoz érve azt mondhassam rá,hogy nagyon bénán adja elő,szinte minden beadása hibás,szabadrúgásai méterekkel kerülik el a kaput,és bizony sokat színészkedik,ezt egyesek akár elismerik,akár nem ,így van!Azért nem húzom le róla a vizes lepedőt,de nem kéne mindenkit rózsaszín ködön át figyelni,és igenis vannak bajok a csapatnál,vagy csak én látom így?
Avatar
thierryhenry
Jugador del Barça
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2008.05.13. 14:39:35
Tartózkodási hely: Nou Camp

2010.10.24. 13:26:59

Nekem az nem tetszett most sem, h amíg minden csapatban van csatárduó(trió) addig nálunk Messi van.pl.:Hercules.Nekem ez irritálja a szemem elsősorban...
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2010.10.24. 13:02:58

simonyitibi írta:Dani Alvest,aki az első szezonját kivéve nagyobb színész mint játékos!Maxvell,mi benne a különleges,mert én nem láto,lehet vak vagyok,de nem tudok róla,
Dani Alves végül is tavaly is csak 3 gólt és 11 gólpasszt színészkedett össze, Oscar-díj esélyes?
Maxwellben meg pont ez a lényeg, h nem látsz benne semmi különlegeset, mert 5 milláért kaptunk egy játékost, akiről egy (rossz) szót sem lehet szólni
Lezárt