Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Kivel pótolnád Busit?

Zubimendi
8
9%
Ambarabat
5
6%
Nico
25
29%
Más
32
37%
Nem hoznék senkit
16
19%
 
Szavazatok száma: 86
maki
Jugador del Barça
Hozzászólások: 189
Csatlakozott: 2011.02.05. 04:51:08
Tartózkodási hely: Budapest

2011.05.31. 19:58:28

albicelesteX írta:Annak örülnék a legjobban,ha Keita és Bojan elmenne.Érkezők meg nekem gyakorlatilag mindegy csak tényleg erősítés legyen,ne mellényúlás.
Keita nekem sem a kedvencem, de azért be kell látni, hogy hasznos játékos, kell ő hogy meglegyen a keret mélysége. Mondjuk lehet változni fog a véleményem, ha masszívan elveszi Thiago játékperceit.
Apart from a right foot, Rivaldo had everything.
Avatar
Fernando
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8672
Csatlakozott: 2005.09.30. 16:11:15
Tartózkodási hely: U.S.S. Enterprise

2011.05.31. 19:55:33

Én is leírom kicsit az elképzeléseim, picit a vágyaimat is.

Kapusposzt oké. Pinto marad még egy évet legalább, teljesen rendben van. A védelem ellenben szerintem picit radikális lesz. Alves oké, Piqué oké, de szerintem idén Puyol papa már többet ül majd a cserepadon, a helyén pedig Abidal középen. Véleményem szerintem leginkább ezért keresünk mi balhátvédet, ennek ellenére úgy gondolom Maxwell távozik, hiszen még mindig itt van Adriano. Belső védőt szinte biztosra veszem, hogy nem érkezik máshonnan, Fontás föl fog jönni, vagy végleg vagy úgy mint idén csak többször. Botía-t el kell felejteni, azért vehetjük vissza, hogy még idén el is adjuk valahová egy 5-6 millióval többért, mert azért elég jó szezont futott. A védelem tehát ok: Alves, Piqué, Abidal, ?, (csere: Adriano, Puyol, Fontás, néha Bartra).

A középpályás kérdés én bevallom nem értem. A szezon felénél ki volt jelentve, hogy Thiago idén nyártól teljes értékű felnőtt kerettag lesz. Akkor miért is keresünk mi bárkit is? Fabregast meg felejtsük már el. Nem kell ő ide, főleg nem ennyi pénzért. Maximum egy kiegészítő ember az aki érkezhet, ha esetleg Keita távozik (bár amennyire kedveli Pep, szerintem marad).

A támadó posztra ráfér egy kis frissítés szó mi szó. A kezdő oké, de ők is fásulnak (lásd: Villa, lásd: Pedro). Az az alapvető probléma, hogy nincs megfelelő alternatíva a pihentetésük céljából. Bojan ha beáll néha csak kevesebben vagyunk, Jeffren pedig üvegből van. Ellenben én utóbbiban mégis többet érzek/látok. Talán ők ketten hatástalanítják egymást valami oknál kifolyólag. Én azt mondom: ha Bojan megy, Jeffren többet játszik. A két szél alternatívája így meg is lenne Afellay és Jeffren jelenléte okán. Ám utóbbi igen sérülékeny és Villa vagy Messi se mindig tud majd végigjátszani egy szezont én vennék egy középső támadót is, és hogy nagyobb legyen a taktikai repertoar egy kicsit amolyan erőcsatárt, gondolok itt Llorentére a Bilbaoból pl. Bőven meg is lennénk.

Akik érkeznének: Fontás, Thiago (Barca B), Llorente (Bilbao), José Angel (Gijón). Én ezzel ki is békülnék.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
maki
Jugador del Barça
Hozzászólások: 189
Csatlakozott: 2011.02.05. 04:51:08
Tartózkodási hely: Budapest

2011.05.31. 19:53:57

Tudom, kb szentségtörés lesz, amit mondok, főleg a BL-döntő után, de én Rossit jobb játékosnak tartom, mint Pedrot. Én is egy olyan esetet tudnék inkább elképzelni, hogy Villa, Rossi és Pedro is jelentős játékidőt kap, de hármójuk közül Pedro lenne a rangsorban hátul (ugye Messi helye megkérdőjelezhetetlen alapjáraton). Ezt támasztja alá, hogy 30 milliót azért csak nem fizetnénk ki egy olyan játékosért, akit néhanapján küldenénk csak be. Sőt, belegondolva így Messit is bátrabban pihentethetné Pep, azért egy Pedro-Villa-Rossi támadószekcióval is nyugodt szívvel ki lehetne állni bárki ellen.
Apart from a right foot, Rivaldo had everything.
Avatar
pityi13
Jugador del Barça
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: 2011.01.06. 20:04:33
Tartózkodási hely: Budapest

2011.05.31. 19:51:57

Már most látom hogy folytatódni fog a Fabregas saga. :? :? :? :? Kell ő nekünk,főleg ennyiért???
Avatar
albicelesteX
A Vadász
Hozzászólások: 3450
Csatlakozott: 2007.06.25. 12:18:01
Tartózkodási hely: Erdők,mezők,vadligetek...

2011.05.31. 19:51:45

Annak örülnék a legjobban,ha Keita és Bojan elmenne.Érkezők meg nekem gyakorlatilag mindegy csak tényleg erősítés legyen,ne mellényúlás.
Kép
Avatar
kurdt
Megmentő :)
Hozzászólások: 1884
Csatlakozott: 2006.10.30. 15:59:29
Tartózkodási hely: hütte

2011.05.31. 19:51:25

sjd írta:
kurdt írta:a főoldals cikk alapján elmélkedek:

távozhat: Milito, Maxwell (ca. 5-5 millióért, Milito talán egy nagyon picit többért)
Ha a tavalyi Henry-Marquez esetből indulunk ki, akkor szerintem egy fillért sem fogunk látni értük
Az Laporta nagyvonalúsága volt, amit utólag Rosell meg is szólt; úgyhogy tőle ilyet szerintem csak mint 'worst case scernario' (értsd: senki nem hajlandó egy fillért sem adni értük) láthatunk...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Avatar
d
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1627
Csatlakozott: 2009.05.13. 18:46:36

2011.05.31. 19:50:53

A nevek feldobálása előtt egy dolgot meg kell vizsgálni, hogy Guardiola kiket fog a B csapatból felhozni, vagy legalábbis kiknek fog aktívabb szerepet szánni? Thiago szinte biztosan, nagy esélyes lehet Fontás, rajtuk kívül pedig pár név kisebb-nagyobb eséllyel felmerülhet (Bartra, Montoya, Dos Santos, Muniesa, Sergi Gomez, Sergi Roberto). De az előző évekből okulva én már tippelni se mernék, hisz a sok "újmessi", "újxavi" és "újpuyol" között ki számított Pedrora, Jeffrenre?
Avatar
Barcaman1993
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3727
Csatlakozott: 2010.03.02. 14:41:07

2011.05.31. 19:48:22

kurdt írta:a főoldals cikk alapján elmélkedek:

távozhat: Milito, Maxwell (ca. 5-5 millióért, Milito talán egy nagyon picit többért)
annak örülnék, ha Bojan maradna és Jeffrent is max kölcsönbe engedném el...

esetleges érkezők:
ha Gijonból érkezne a José Angel-Botia kettős (utóbbi ugye hazajönne), akkor Fontás végleges felhozásával hátul rendben lennénk. Komolyabb nevet egyelőre szerintem fölösleges igazolni, mert Puyol ezt a szezont még biztos végignyomja, ha nem sérül meg (apropó, bízom benne h a műtétje jól sikerül és akkor tényleg nem kell senki a fennt említetteken kívül).
A középpályára szerintem nem kell senki, Thiago feljön a B-ből és rendben vagyunk. De szerintem mostmár jönni fog Fabregas (Rosell addig úgysem nyugszik) és attól félek, hogy az Afellay távozását jelentheti, aminek nem örülnék (Keita nem fog elmenni, őt nagyon szereti Pep). Tehát tőlem jöhet Fabregas, csak Afellay maradjon! :)
Elől pedig, ha nem távozik Bojan és Jeffren (esetleg csak az utóbbi köécsönbe), akkor is kell egy csatár, aki felőlem lehet Rossi, csak ne 30-ért.
De nekem nem kéne sem A. Sanchez (pláne nem annyiért, mint amennyit kérnek érte az olaszok), az a Shakhtaros arc meg végképp nem, annyit szerintem Jeffren is tud.

Itt van egy minimalista kép, hogy akkor ez hogy nézne ki jövőre... (szerintem ez a linkelés jó megoldás, nem húzza szét a fórumot és nem kötelező megnézni 8) )
Ha jól emlékszem mikor Milito menni akart télen, akkor arról volt szó, hogy ingyen megy. Maxwellért tényleg kaphatunk kb. 5 milkát. Viszont ez a keret amit felvázoltál hátul nem vmi acélos. A kezdő OK, Adriano OK, de ki tudja, hogy ez a José Angel-Botía-Fontás trió, hogy válna be. Én mind3-mukat favorizálom, de ha nem válnak be, akkor komoly problémáink lehetnek. Egyébként nekem is az az ötletem támadt, hogy lehet jobb védőt kéne inkább nézni és Adrianot hagyni a baloldalt. Sztem jól tolta a srác, míg jobboldalon kevésbé. Én Rossit szinte biztosra veszem, de a többiekben még nem lennék olyan biztos.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Avatar
kristop
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2120
Csatlakozott: 2009.04.14. 14:25:05

2011.05.31. 19:42:53

nekem néhány lényeges pont a következő idényre:

valdes és pinto teljesen jó.

puyol piqué középhátvéd páros. abidal legyen az első számú középhátvéd csere. fontosabb ellenfelek ellen utána mascherano jöjjön a sorban, sima bajnokikon és kupában pedig inkább fontás.

abidal alves szél. adriano legyen az első számú szélsőhátvéd csere, mindkét oldalra(!). az esetlegesen érkező jose angel(vagy a maradó maxwell) pihentetésre, kupameccsekre, végszükség esetre. tanulóév neki.

xavi iniesta busquets középpálya. thiagonak körülbelül megduplázott játékidő (~2000perc) elsősorban keita, részben pedig xavi kárára/pihentetésére. keitanak egyre kisebb szerep, elsőszámú csereemberből irány a kiegészítő szerep. mascherano ugyanúgy mind idén busquetssel rotáció, és besegítés a védelembe.

messi villa pedro támadószekció. rossi nem csereemberként, hanem villaval és pedroval egész évben forgatva, hogy ki kezd, fáradtság és forma alapján. afellay közel azonos játékperc, mint most volt csak az egész szezonra levetítve, lendület. bojan kupavégigjátszás és ha nem megy a csapatnak, akkor bátran a hatvanadik - hetvenedik perc környékén egy pedrovilla lecsere és mehetne fel rossival vagy afellayal.

szóval a huszonegy fős keret:
valdes, pinto, alves, adriano piqué, puyol, abidal, jose angel, fontás, mascherano, busquets, keita, thiago, xavi, iniesta, messi, villa, pedro, rossi, bojan, afellay.
Avatar
Piqué
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 321
Csatlakozott: 2010.11.17. 21:57:26

2011.05.31. 19:38:30

Azért szerintem az idén már láttuk,hogy el kell az erősítés még támadó posztra is.Villa fél évig formán kívül játszott(el tekintve a BL döntőtől,mert ott príma volt.)Szerintem inkább középső védőre lenne szükségünk,mert balra ott van Abidal,Adriano esetleg Maxwell ha marad de 2 középső védővel nem lehet birni egy szezont,bár Mascherano megoldotta.Én Sancheznek örülnék legjobban támadósorba.Majd látjuk. 8)
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2011.05.31. 19:31:04

kurdt írta:a főoldals cikk alapján elmélkedek:

távozhat: Milito, Maxwell (ca. 5-5 millióért, Milito talán egy nagyon picit többért)
Ha a tavalyi Henry-Marquez esetből indulunk ki, akkor szerintem egy fillért sem fogunk látni értük
Avatar
kurdt
Megmentő :)
Hozzászólások: 1884
Csatlakozott: 2006.10.30. 15:59:29
Tartózkodási hely: hütte

2011.05.31. 19:25:15

a főoldals cikk alapján elmélkedek:

távozhat: Milito, Maxwell (ca. 5-5 millióért, Milito talán egy nagyon picit többért)
annak örülnék, ha Bojan maradna és Jeffrent is max kölcsönbe engedném el...

esetleges érkezők:
ha Gijonból érkezne a José Angel-Botia kettős (utóbbi ugye hazajönne), akkor Fontás végleges felhozásával hátul rendben lennénk. Komolyabb nevet egyelőre szerintem fölösleges igazolni, mert Puyol ezt a szezont még biztos végignyomja, ha nem sérül meg (apropó, bízom benne h a műtétje jól sikerül és akkor tényleg nem kell senki a fennt említetteken kívül).
A középpályára szerintem nem kell senki, Thiago feljön a B-ből és rendben vagyunk. De szerintem mostmár jönni fog Fabregas (Rosell addig úgysem nyugszik) és attól félek, hogy az Afellay távozását jelentheti, aminek nem örülnék (Keita nem fog elmenni, őt nagyon szereti Pep). Tehát tőlem jöhet Fabregas, csak Afellay maradjon! :)
Elől pedig, ha nem távozik Bojan és Jeffren (esetleg csak az utóbbi köécsönbe), akkor is kell egy csatár, aki felőlem lehet Rossi, csak ne 30-ért.
De nekem nem kéne sem A. Sanchez (pláne nem annyiért, mint amennyit kérnek érte az olaszok), az a Shakhtaros arc meg végképp nem, annyit szerintem Jeffren is tud.

Itt van egy minimalista kép, hogy akkor ez hogy nézne ki jövőre... (szerintem ez a linkelés jó megoldás, nem húzza szét a fórumot és nem kötelező megnézni 8) )
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Avatar
Messithebest
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3308
Csatlakozott: 2010.05.15. 20:34:35

2011.05.31. 19:22:50

Na üdv! Először is, szerintem a kezdő csapatban nem lesz változás(nem, Fabregas sem fog jönni szerintem), padra pedig: Rossi, José Angel, Botía és esetleg egy csere kp. De győztes csapaton nem kell sok változtatás :D

Távozni szerintem Milito és Maxwell fognak.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Avatar
LM10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4726
Csatlakozott: 2008.12.26. 11:30:58
Tartózkodási hely: Gotham City

2011.05.31. 19:19:48

Na én most leírom a gondolatomat a most megjelent hírek miatt, vázolok fel pár dolgot, utána csak az aktuális hírekre reagálok itt.

A védelemből Milito koma valószínű távozik. Maxwell sem alkotott idén nagyot, és Adriano abszolút jobban játszott, mint ő. Én nem is bal védőt hoznék, hanem jobb védőt Alves cseréjének. De ha Pep úgy gondolja, hogy Adriano megoldja a bal oldalt, akkor persze Maxwell helyett kell balszélső.
A védelem közepén ők játszhatnak: Puyol,Piqué,Abidal,Mascherano,Fontás,Busquets. Szerintem mind minőségi megoldás, ezért nem számítok középső védőre, de ki tudja.

A kp nagyon bő lehet Fabregas érkezésével. Azért egy Xavi,Iniesta,Busquets,Mascherano,Keita,Thiago,Fabregas kp több, mint erős. Ha ez összejön, kíváncsi leszek, hogy oldja meg a rotálást Pep.

Rossitól hangosak a hírek, ő rá van eddig a legnagyobb sansz. Ő egy nagyon technikás játékos, akár szélen is bevethető. Biztos, hogy többet képes hozzátenni a csapathoz, mint Bojan. A z ő sorsára vagyok még kíváncsi, lehet Pep megunta, hogy nem képes pluszt adni a csapatnak.

Szóval létszámban lehet, hogy nem nőne a keret, de minőségben azért kicsit megerősödne. Guardiolában ismét megbízom, akit úgy érez, hogy szükséges, azt remélem megsikerül szereznünk 8)
Avatar
Lionel85
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7126
Csatlakozott: 2007.08.11. 10:38:38
Tartózkodási hely: Budapest, Pestszenterzsébet

2011.05.31. 19:12:31

A José Ángel üzletbe be lehetne vonni a visszatérő Botíát. Őt egyébként is azért adtuk anno a Gijónnak, mert nem illeszkedett be a csapatba. Fontásnak és Bartrának nagyobb esélye van a nagycsapathoz kerülni, ezért nem is értem azt, miért kéne még egy középhátvéd is.

A középpályára is egy fiatal elég lenne, szerintem dos Santos, illetve a támadósorba Rossi illene, ám ő nagyon drága. Ha Rosell következetes, akkor nem fog nagy pénzeket kifizetni senkiért sem, így érdekes lesz még a nyár.
Kép
Kép
Kép
Avatar
MessiFan
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7284
Csatlakozott: 2008.02.06. 16:17:19

2011.05.31. 19:11:28

Köszönjük :)
Remélem nem lesz trollkodás és csak az aktuális reális játékosokról lesz majd a beszédtéma nem pedig a Venezuelai Roberto Carlos aki az FM-ben nagyon jól lövi a szabadrúgásokat és megvehetnénk 30 milkáért hogy kövi szezonban elpasszoljuk...

Szóval ha már átigazolások: Fabregasra felesleges elkölteni 45 milliót amíg ez a trió ennyire magas szinten tud futballozni.
Egyszerre Rossit és Fabregast nem lehet megvenni mert akkor kapásból nincs hely nekik a kezdőben.
Én először is kötnék 2015-ig egy szerződést Thiagoval és csak aztán keresgélnék a piacon :D
Avatar
Slither
Almighty Admin
Hozzászólások: 7203
Csatlakozott: 2006.11.25. 23:02:44
Tartózkodási hely: A világ közepe
Kapcsolat:

2011.05.31. 19:04:30

Na megnyitom újból a topikot. Lehetőleg minden Barcával kapcsolatos igazolásról ide írjatok.

Szabályok a régiek, no OFF, PIRAMIS, SZEMÉLYESKEDÉS, stb. Tiltott oldalakról ne linkeljetek, ha olyan hírről irtok, ami még nem jelent meg az EuroBarcán, akkor egy forráshivatkozás is legyen. És ne írjatok ide mindennap egy csapatfelállást...

3 törölt hsz = 1 hét pihenő :!:
Szabályokról ITT olvashatsz
Válasz küldése