Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Kivel pótolnád Busit?

Zubimendi
9
10%
Ambarabat
5
6%
Nico
25
28%
Más
33
38%
Nem hoznék senkit
16
18%
 
Szavazatok száma: 88
Jester
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2014.04.30. 08:37:51

2014.05.13. 09:23:17

Hm? Most akkor tényleg jön Luiz? Mert eddig azt hittem, hogy csak fantázia az egész...

http://www.thetimes.co.uk/tto/sport/foo" target="_blank ... 088040.ece

http://barcanoticias.blog.hu/2014/05/11" target="_blank ... a_jatekosa
Nyilvánvaló miért keringenek nevek. Azért mert Fabregas nem adja le azt a teljesítményt amiért idehozták anno, és nem csak egy meccsen nem hanem legtöbbször nem.
Azt nem kellene figyelembe venni, hogy a poszt amin Fabregas kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Arsenalban az itt foglalt? És nem is nagyon ugyanaz...
100% pure awesomeness
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.13. 08:15:54

Cooltiszo írta:Amerikai foci egyik nagy szabálya, ami véleményem szerint a focira is leginkább igaz: mindig inkább 1 évvel korábban küldj el valakit mint 1 évvel később.
Nagy igazság. Pep többek között azért is ment el mert felismerte hogy ismét váltani kellene, el lehet olvasni a könyvét és benne van még ha burkoltan is. Egyrészt a vezetőség nem akarta/merte meglépni a változtatásokat, másrészt ő meg túlzottan kötődött már ehhez a csapathoz hogy hozzányúljon radikálisan. Gondoljunk bele, hogy ez nem most volt ám, hanem két éve már. És azóta sem történt semmi.
A vezetőség felelőssége óriási abban hogy a csapat ilyen állapotba jutott amiben van.
Az egész amúgy egy természetes folyamat, minden csapat életében eljön és szükségszerű a visszaesés csak nálunk az egészet ahogy kezelték azzal elnyújtják ezt a folyamatot meglehetősen.
barcafacan
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 341
Csatlakozott: 2014.04.19. 07:44:27

2014.05.13. 06:20:07

Ha fenyeget, hogy mégiscsak kapunk átigazolási tilalmat, akkor most kell nagy purgálás és ide kell hozni sok jó azonnal bevethető, valamint ígéretes játékost. LE - nek nem az a feladata, hogy ő találja ki, hogy ki kellene neki, hanem az, hogy rendezze a sorokat és menet közben alakítson belőlük eredményes csapatot. A B-be - nagyon helyesen! - felhozták a sikeres ifiedzőt: vele is jó munkakapcsolatot kell kialakítani LE-nek, mert az átigazolási tilalom alatt csak onnan jöhet új ember. Aki pedig nem illeszkedik be az új rendbe, azt el kell adni, hiszen arra a tilalom nem vonatkozik. 2016-ban pedig rovancsolás és új vezetőségválasztás. Ha sikeresek, akkor maradhat a Bartomeu - Zubi - LE háromszög, ha nem, jönnek újak.
Avatar
Cooltiszo
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1949
Csatlakozott: 2004.10.08. 06:57:08
Tartózkodási hely: Bp

2014.05.13. 00:57:18

Őszintén remélem, hogy igenis komoly átalakítások fognak következni, nem csak ímmel ámmal.

Motiválatlanok a srácok? Igen. Iszonyat tehetségesek? Igen. Új edzővel majd harapni fognak? Nem.
Vannak játékosok, akik bármennyit nyernek, továbbra is nyerni akarnak, bármi történik is (Puyol ennek a mintapéldánya). Eddig Messi is ilyennek tűnt, remélem az idei év inkább kisiklás mint trend. Xavi sose volt ilyen, Ini is hasonló, de nem olyan karakter, aki feltüzeli a csapatot.

Minden generációnak van egy ciklusa, ami nem több 3-5 évnél. Nekünk volt egy Ronaldinho-Deco-Eto'o generációnk, aki a csúcsra ért (Xavi és Ini nem voltak top 3 legfontosabb játékosok). Ők csúcsra értek együtt, nagy csapat volt, máig gyönyörű emlékekkel. Számomra Deco a modern középpályás mintapéldánya, imádtam az egész palit. Ez a generáció is szépen kifutott.

Jött Guardiola, kezdő lépésként kirakta Decot, Dinhot és Eto'o is átadólistán volt az elejétől. Mind korszakos játékos, sokan akkor sem értették. Pep meghúzta amit meg kellett, de nem volt olyan nehéz dolga mint most LE-nek lesz, ugyanis egyik sem saját nevelés, valamint az új gerinc nagy része már házon belül volt (Messi, Ini, akiknek HELY és felelősség kellett hogy kitejesedjenek). Ugyanezeket a beszélgetéseket lefolytattuk akkor, Dinhot mivel lehet motiválni, így is többet jelent a csapatnak mint bárki, Deco nem [auto_cenzúra], csak úgy tűnik, stb stb stb. Amerikai foci egyik nagy szabálya, ami véleményem szerint a focira is leginkább igaz: mindig inkább 1 évvel korábban küldj el valakit mint 1 évvel később.

Most lejárt az újabb generáció, akkor is ha homokba dugjuk a fejünket. Mindent nyertek a srácok, minden nagy meccset lejátszottak már. Új projektet kell felépíteni, új gerincet kialakítani és erre felépíteni a fiatalokat.

Kik nem férnek nekem jövőre bele a csapatba: Xavi (34 éves, amíg itt lesz nem fog folyamatosan padozni, viszont mellette senki se fog kiteljesedni), Alves (imádom, de itt az ideje új szeleknek), Pedro, Alexis (nem hiszem hogy ilyen közegben ki lehetne belőle nevelni a rossz beidegződéseit már, hiába akar jobban mint a csapat fele).

Akik jövőre kell hogy villantsanak, vagy meg kell válni tőlük: Cesc (kell neki 1 évet adni úgy hogy nincs előtte Xavi, legyen rajta teher, vagy felnő a feladathoz, vagy semmi értelme annak hogy itt van), Piqué.

Érkezők:
- erőforrás allokáció szempontjából és szimpátia alapján is Reusra esne a választásom előlre.
- középpályára Rafinha vissza, aki legyen 3. számú középpályás, kellene még egy rotációs ember. Ha Cesc nem javul, akkor jövő nyáron kell ide nagyon komoly befektetés (Gündogan, talán Pogba).
- Védelem: jobbhátvéd, aki remélem védekezni is fog tudni, és középsővédő (a favoritom Laporte, fontos magot alkothatnának Bartraval pár éves időtávon belül).

Ha ezek a változások elmaradnak, akkor még egy lépest teszünk hátrafelé jövőre, akkor is ha korbáccsal veri majd őket LE.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7409
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.13. 00:05:35

Iniesta visszaesett? Az ősszel nem volt a legjobb formában, de aakor is oktatott, tavasszal pedig talán egyedül ő az aki konstansan jól játszik és meg tudja teremteni a különbséget. amellett Albaval iszonyatosan érzik egymást és Neymarral is jóban vannak. Ha valakire nem lehet panasz idén az ő és Alba.

Ha Cesc ennyire gyenge ki az aki jobb megoldás lenne a helyére? Kroos? Koke? #-o
Ha nem kapja meg a bizalmat ne is várjunk tőle csodát. Vele kapcsolatban pedig tipikusan csak a rosszra emlékeznek. Az hogy hányszor húzott ki minket a sz...ból a gólpasszaival, góljaival. Csak erről hajlamosak megfeledkezni.
Forca Barca!!!!
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3542
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2014.05.12. 23:28:03

Nyilvánvaló miért keringenek nevek. Azért mert Fabregas nem adja le azt a teljesítményt amiért idehozták anno, és nem csak egy meccsen nem hanem legtöbbször nem. Xaviról meg már volt szó sokszor, az ő helyére teljesen világos hogy kell valaki szintén + van egy Iniesta aki szintén úgy néz ki lassan leszállóágba került, persze ő még jó már ha éppen formában van ( mostanában ő sincs ).
Most két lehetőség van: végignézzük ahogy lassan hanyatlik tovább ez a csapatrész vagy kezdünk vele valami. Utóbbi úgy néz ki nem megy már házon belül ergo igazolni kell.
Van egy harmadik lehetőség is amit lent írtam, vagyis remélni hogy Enrique érkezésvel ez a csapatrész magára talál és újra szárnyal majd. Én nem nagyon bízom ebben őszintén szólva.[/quote]

És hogy alátámasszam még egy dologgal amit mondasz és amit én mondtam 8 igenis kell a középpáylán változtatni) a Barca ereje éveken keresztül a Xavi, Iniesta Messi hármasban volt. Elképesztő mennyiségű labdát tettek be jó helyre Messi és az éppen aktuális támadósor elé. Ha egy elment nem volt gáz jött a következő. Sorra jött. Olyan nyomás alatt tudtak tartani egy csapatot, hogy egyszerűen már sajnáltam nézni. Xavi megöregedett, de a hármas nem lett Fabregas, Iniesta, Messi. Ini visszaesett igaz ő is csak önmagához képest Messinek jött egy hosszabb sérülés és láss csodát ott vagyunk ahol most. A középpálya adogat a támadócsor sétálgat a védelem meg nem tudom mit is csinál igazából.
Kép
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3542
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2014.05.12. 22:56:42

Chino írta:
Feast4 írta:
Igazából ha őszinte akarok lenni akkor kéne egy Reus egy Aguero, egy Pogba vagy, bagy egy Gündogan, vagy egy Kroos, vagy egy Koke középre a védelembe egy Hummels vagy egy Davis Luis melléjük egy másik ember pl a Bilbaoból( vagy akkor Bartra végre ne csak akkor játszon ha valaki sérült) egy szélső védő aki idősebb és tűri a padot (Montoyának kellene egy csere ha tényleg benne gondolkoznak) plusz még Raffinha és Deulofeu vissza és egy kapus ez valószínűleg Ter Stegen és egy cserekapus. Ez sajna nem 100 milla, de nem is 150. És még persze ott van, hogy működne, és mennyi idő után.

Akkor legyen egy FC Barcelona 2.0. #-o

Könyörgöm, kell néhány ember,m frissíteni kell a csapatot, de az nem egyenlő azzal, hogy több, mint a fél csapatot lecseréljük.

Most komolyan. Miért lenne előrelépés Cesc helyett Kroos, vagy Koke meg mittudomén milyen nevek pörögnek. (Amúgy a Kroos-fanoknak: valószínű dobbant Münchenből, mert állítólag nem érzi jól magát a csapatban, knem érzi a bizalmat, a szerződése pedig jövőre lejár ha minden igaz és Pep sem marasztalja)

A középpályát nem hiszem, hogy bántani kellene. Van elég minőségi ember arra a két posztra, ha Reus esetleg jönne, ő is be tud oda szállni. A vkp poszton viszont gond lehet, ha Song és Masch is távozik. Abban az esetben kell egy 4. számú védő + egy alternatíva Businak. Masch topicjában már írtam erről. Az argentin mindkét problémát áthidalhatná, nem kéne Busit kiszipolyozni, hogy a bajnokság kétharmadánál már hulla legyen és minden kiscsapat ellen őt erőltetni. Luiz is eljátszik ott, de ne az elsőszámú(?) kh-nk legyen már az egyszem vkp csere. Ezért nem kéne egyelőre megsszabadulni a kisfőnöktől. A kupameccseken meg néhány kiscsapat ellen lehetne vele pihentetni Busit, sérüléshullám esetén pedig kh-ként is beugorhat. Luiz(?)-Piqué és Bartra mögé jobb embert nem nagyon találhatnánk.

Most nem azért de ha komolyan azt gondolod, hogy a gond le lesz tudva egy középső védővel meg egy középső védővel megy egy támadóval meg lesz minden oldva. A középpályánk lassú és körülményes és nem csak Xavival Fabregassal is. Nem kellett volna elengedni Thiagot, de ez már késő bánat. És gondolkozzunk már ha életbe lép a büntetés (ami most akárhogy nézzük csak azért nem lépett életbe, hogy ne tollajanak ki velünk mert ha most nem igazolhatunk galyra is megyünk egy éven belül teljesen) és nem erősítettük meg kellőképp a keretet most nyáron akkor mi lesz jövő nyár után? Teszem azt ha Messi meg Iniesta megsérül egy fél szezonra, El? Azzal tejesen egyet értek, hogy sikerült Európa egyik legmeghatározóbb védekező középpályásából csináltunk egy gyenge közepes védőt. El kell küldeni Songot és Mascot visszatenni középre. Ugyanúgy Adrianot sem szabad elküldeni mert ilyen képességű csere játékos nem akad minden bokorba. (nagy kedvencem)

És nem vagyok benne biztos, hogy a L.E. nem azt kapta parancsba, hogy egy másmilyen játszó felállást találjon ki, kevesebb passzal direktebb támadójátékkal. :-k Mert megrekedtünk marhára a tiki-taka és valami közt amit Martino akart. Akkor lehet két kell még egy védekező középpályás, vagy mondjuk tényleges csatár, vagy az is, hogy másmilyen középpálya. Mert bármennyire nagy edző is Pep egy dolog nagy marhasága volt. Nem használta a csatárokat. És ez már láthattuk nem működik. Ide kell a 4-5 igazolás mindenképp + a visszatérő fiatalok. És igen a felesleges játékosokat akiket felhalmoztunk az utóbbi években el kell adni! Nem járható út, hoyg körbetesszük a labdát 50x a védelmen és egy értelmes befelé indulás nincs mert egy értelmes labda se jön. Ha meg jön akkor valamelyik támadó elügyetlenkedi. Ez a csapat most ezer sebből vérzik. Tavaly is így volt csak a Bayernig nem jött ki.
Kép
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 22:53:54

Chino írta:
Feast4 írta: Most komolyan. Miért lenne előrelépés Cesc helyett Kroos, vagy Koke meg mittudomén milyen nevek pörögnek.
Nyilvánvaló miért keringenek nevek. Azért mert Fabregas nem adja le azt a teljesítményt amiért idehozták anno, és nem csak egy meccsen nem hanem legtöbbször nem. Xaviról meg már volt szó sokszor, az ő helyére teljesen világos hogy kell valaki szintén + van egy Iniesta aki szintén úgy néz ki lassan leszállóágba került, persze ő még jó már ha éppen formában van ( mostanában ő sincs ).
Most két lehetőség van: végignézzük ahogy lassan hanyatlik tovább ez a csapatrész vagy kezdünk vele valami. Utóbbi úgy néz ki nem megy már házon belül ergo igazolni kell.
Van egy harmadik lehetőség is amit lent írtam, vagyis remélni hogy Enrique érkezésvel ez a csapatrész magára talál és újra szárnyal majd. Én nem nagyon bízom ebben őszintén szólva.
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 22:43:13

Chino írta:Könyörgöm, kell néhány ember,m frissíteni kell a csapatot, de az nem egyenlő azzal, hogy több, mint a fél csapatot lecseréljük.

Most komolyan. Miért lenne előrelépés Cesc helyett Kroos, vagy Koke meg mittudomén milyen nevek pörögnek. (Amúgy a Kroos-fanoknak: valószínű dobbant Münchenből, mert állítólag nem érzi jól magát a csapatban, knem érzi a bizalmat, a szerződése pedig jövőre lejár ha minden igaz és Pep sem marasztalja)

A középpályát nem hiszem, hogy bántani kellene. Van elég minőségi ember arra a két posztra, ha Reus esetleg jönne, ő is be tud oda szállni.
A középutat kell megtalálni, nyilvánvalóan nem fog jönni 8-10 új ember, nem lehet és nem is kell az egész csapatot lecserélni.
Kroos nemigen jön mert a MU és a City is igencsak szeretné őt és alighanem mélyebben zsebbe tudnak érte nyúlni. Reus szintén nem jön jelen állás szerint sem ide sem máshova egy évig.
A középpályát muszáj "bántani", egy ilyen szezon után változatlan középpályával nekimenni a következőnek nem sok jót ígér. Nem nagyon hiszek benne sajnos hogy Luis Enrique vezetésévével a középpályásaink megtáltosodnak és ebben az összetételben hirtelen úgy kezdenek megint játszani mint a Pep érában.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7409
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 22:03:16

Feast4 írta:
Igazából ha őszinte akarok lenni akkor kéne egy Reus egy Aguero, egy Pogba vagy, bagy egy Gündogan, vagy egy Kroos, vagy egy Koke középre a védelembe egy Hummels vagy egy Davis Luis melléjük egy másik ember pl a Bilbaoból( vagy akkor Bartra végre ne csak akkor játszon ha valaki sérült) egy szélső védő aki idősebb és tűri a padot (Montoyának kellene egy csere ha tényleg benne gondolkoznak) plusz még Raffinha és Deulofeu vissza és egy kapus ez valószínűleg Ter Stegen és egy cserekapus. Ez sajna nem 100 milla, de nem is 150. És még persze ott van, hogy működne, és mennyi idő után.

Akkor legyen egy FC Barcelona 2.0. #-o

Könyörgöm, kell néhány ember,m frissíteni kell a csapatot, de az nem egyenlő azzal, hogy több, mint a fél csapatot lecseréljük.

Most komolyan. Miért lenne előrelépés Cesc helyett Kroos, vagy Koke meg mittudomén milyen nevek pörögnek. (Amúgy a Kroos-fanoknak: valószínű dobbant Münchenből, mert állítólag nem érzi jól magát a csapatban, knem érzi a bizalmat, a szerződése pedig jövőre lejár ha minden igaz és Pep sem marasztalja)

A középpályát nem hiszem, hogy bántani kellene. Van elég minőségi ember arra a két posztra, ha Reus esetleg jönne, ő is be tud oda szállni. A vkp poszton viszont gond lehet, ha Song és Masch is távozik. Abban az esetben kell egy 4. számú védő + egy alternatíva Businak. Masch topicjában már írtam erről. Az argentin mindkét problémát áthidalhatná, nem kéne Busit kiszipolyozni, hogy a bajnokság kétharmadánál már hulla legyen és minden kiscsapat ellen őt erőltetni. Luiz is eljátszik ott, de ne az elsőszámú(?) kh-nk legyen már az egyszem vkp csere. Ezért nem kéne egyelőre megsszabadulni a kisfőnöktől. A kupameccseken meg néhány kiscsapat ellen lehetne vele pihentetni Busit, sérüléshullám esetén pedig kh-ként is beugorhat. Luiz(?)-Piqué és Bartra mögé jobb embert nem nagyon találhatnánk.
Forca Barca!!!!
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2014.05.12. 22:00:11

Rivaldo11 írta:Ha a Messi-Neymar-Reus hármas támadna, akár meccsen belül foroghatnának, mert mindhárman képesek akárhol játszani, nehezen levédekezhető trió lenne. Hazardot olvastam az imént, ügyes is a kis belga, de szerintem Reus más kategória. Falcao és Agüero jövetele ellen Messi pozíciója szól, Suarezt meg felejtsük el, 70 milla alatt nem áll szóba a pool senkivel.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy 35 milláért a német-egy Laporte pl. 36...- messze megéri.
Ezeket a neveket csak arra reflektálva írtam, hogy nem a Német az egyetlen játékos a piacon aki erősítést jelentene. Nem azért, mert komolyan gondolom, hogy van rá esély, hogy jöjjenek..

De arra, hogy a jobboson tudna-e játszani megint nincs igazi válasz.. A mostani csatártrió is képes lenne forogni, Alexis középen jó volt még amikor Pep ott játszatta néha, Neymar is amikor ősszel ott játszott. Sőt, még anno Villának is jót tett volna, ha ő megy középre néha, és Messi meg Pedro/Sanchez a szélre, mégse forogtak nagyon.. Úgyhogy ismét kérdezem, hogy a jobb oldalon mennyire él meg a német? Mert tudtommal a baloson és középen érzi jól igazán magát, gondolom nem véletlenül szokott ott játszani - transfermarkton megnéztem, és ott rendszeresen azokra a posztokra írják már 2 éve kb. Itt meg ott elvétve játszana csak..
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 21:48:12

Rivaldo11 írta:Ha a Messi-Neymar-Reus hármas támadna, akár meccsen belül foroghatnának, mert mindhárman képesek akárhol játszani, nehezen levédekezhető trió lenne. Hazardot olvastam az imént, ügyes is a kis belga, de szerintem Reus más kategória. Falcao és Agüero jövetele ellen Messi pozíciója szól, Suarezt meg felejtsük el, 70 milla alatt nem áll szóba a pool senkivel.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy 35 milláért a német-egy Laporte pl. 36...- messze megéri.
Suáreznek semmi realitása tényleg. Ha egyáltalán elmegy a Poolból akkor a City vagy a PSG tudná leigazolni max.
Reusszot meg mi hiába szeretnénk, úgy tűnik marad Dortmundban még egy évet, elég biztosan jelentette ki. Pont mai hír, állítólag 8.5 millióra emeli az éves fizetését a Dortmund és Reus cserébe lemond a kivásárlási záradékról. Ez kb. azt jelenti hogy egy év múlva majd valószínűleg elmegy, csak éppen nem 35 millióba fog kerülni már az is biztos.
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8005
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2014.05.12. 21:32:55

Ha a Messi-Neymar-Reus hármas támadna, akár meccsen belül foroghatnának, mert mindhárman képesek akárhol játszani, nehezen levédekezhető trió lenne. Hazardot olvastam az imént, ügyes is a kis belga, de szerintem Reus más kategória. Falcao és Agüero jövetele ellen Messi pozíciója szól, Suarezt meg felejtsük el, 70 milla alatt nem áll szóba a pool senkivel.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy 35 milláért a német-egy Laporte pl. 36...- messze megéri.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Jester
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2014.04.30. 08:37:51

2014.05.12. 21:31:08

Az a baj, hogy eléggé komplex a Barca problémája. És az, hogy hogyan kellene megoldani arról fingom sincsen.

Elég sok mindenbe bele lehet kötni, de nem biztos, hogy annak az orvoslásával megoldódna a baj.
Elmondanám, hogy én személy szerint miket látok problematikusnak.

Először is lehet, hogy hagyni kellene már ezt a 2 kreatív középpályással operáló rendszert. Ahhoz, hogy ez működjön, két nagyon magas kvalitású ember kell. A Xavi-Iniesta duóból viszont az egyik már nem szuperál olyan jól. A világon már majdnem mindenki 2 vkp-1tkp rendszerben tolja. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Barca sodródjon az árral, egyszerűen csak annyit mondok, hogy már nincs abban a formában a csapat, hogy 2 tkp-val nyomassa.
A másik probléma szintén a felállásból adódik: a 2 tkp miatt ugyanis Busquets teljesen egyedül van, és lássuk be ő egymagában semmire sem elég(ti is tudjátok, hogy nem egy Makelelé a tag), csak akkor, ha meg van az a csapatszintű "csatárralkezdődő" védekezés ami leveszi róla a terhet. De ez eltűnt. Ja, és szerintem egy 2 vkp-s középpálya levehette volna a terhet erről az elég béna védelemről...

Másik probléma, amit már itt vagy máshol említettek: Messi szerepköre.
Én visszatenném őt a szélre, vagy visszavonnám, és tennék elé egy IGAZI csatárt.
Maga az elképzelés, hogy amíg Messi visszavontan játszik a kp-n és addig a szélsők befutnak csatárba akiknek Messi bepasszolhatja nagyon jó. De már ez se működik mert elég őt kivenni a játékból. Pedig az emberek megvoltak ahhoz, hogy jól működjön a dolog. A Neymar-Alexis duó szerintem alkalmas lenne erre.

A labdatartásra épülő játékot nem bírálom mert az régebben működött. Csak mivel nincsen csatár bent akinek be lehetne passzolni, inkább visszafele megy a játék mindig...
100% pure awesomeness
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3542
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2014.05.12. 21:29:33

diagonal írta:
palesz77 írta:A végével egyetértek nagyjából, tényleg fel kéne pörögnie a középpályának jövőre, mert idén csak meddő fölényeket tudtunk javarészt kialakítani, de ebben az impotens támadószekció is ugyan annyira ludas véleményem szerint, de ebbe most bele se megyek inkább.
Persze, komplex sajnos a probléma. Az még tán jó is lenne ha annyi lenne "csak" a gond, hogy Xavi és részben már Iniesta sem tudja hozni régi önmagát + Cesc sem 100-as mostanság a középpályán. Mert ezt lehetne orvosolni talán Rafinha visszahozatalával + 1-2 ( akár drága ) ember igazolásával a középpályára. De ahogy mondod elől is gond van, sőt hátul is ( ott van még csak igazán ), de még a kapuban is ráadásul :-) Hát ez így már sok.
Kroos ide vagy oda, nem tudom komolyan felvetődött-e a vezetőségben egyáltalán, szerintem jó lenne és tényleges erősítést jelentene, jól passzol nagyon és pluszban nagyon jól lő távolról ami nem jönne nekünk rosszul néha, de ami miatt aligha kerül ide még ha felvetődött is az az ára, ugyanis tudtommal 40 millió. Sok, főleg így hogy Rafinha ingyen jön vissza.
Igazából ha őszinte akarok lenni akkor kéne egy Reus egy Aguero, egy Pogba vagy, bagy egy Gündogan, vagy egy Kroos, vagy egy Koke középre a védelembe egy Hummels vagy egy Davis Luis melléjük egy másik ember pl a Bilbaoból( vagy akkor Bartra végre ne csak akkor játszon ha valaki sérült) egy szélső védő aki idősebb és tűri a padot (Montoyának kellene egy csere ha tényleg benne gondolkoznak) plusz még Raffinha és Deulofeu vissza és egy kapus ez valószínűleg Ter Stegen és egy cserekapus. Ez sajna nem 100 milla, de nem is 150. És még persze ott van, hogy működne, és mennyi idő után.

És ugye ez egyenlő azzal, hogy Alexis (mit nagyon sajnálok) Pedro (amit nagyon nem sajnálnék) Tello, Fabregas, Sergi Roberto, Tello, Song, dos Santos, Puyol, Valdes és Olizabal kuka. Cuenca Bojan ( könyörgöm járjon már le a szerződése vagy adjuk el örökre) és Afellay is mehet amerre akar amúgy sem játszottak. Ez lenne az az átalakítás ami kb. elférhetne.

Persze a nevekkel lehet vitatkozni meg ki mehet ki maradhat, és ki jöjjön ki ne de úgy se mi döntjük el. A tény az egy hasonló mérvű átalakítás kéne ha őszinték akarunk lenni.

De ez nem fog megtörténni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2014.05.12. 21:32:23-kor.
Kép
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 21:09:38

palesz77 írta:A végével egyetértek nagyjából, tényleg fel kéne pörögnie a középpályának jövőre, mert idén csak meddő fölényeket tudtunk javarészt kialakítani, de ebben az impotens támadószekció is ugyan annyira ludas véleményem szerint, de ebbe most bele se megyek inkább.
Persze, komplex sajnos a probléma. Az még tán jó is lenne ha annyi lenne "csak" a gond, hogy Xavi és részben már Iniesta sem tudja hozni régi önmagát + Cesc sem 100-as mostanság a középpályán. Mert ezt lehetne orvosolni talán Rafinha visszahozatalával + 1-2 ( akár drága ) ember igazolásával a középpályára. De ahogy mondod elől is gond van, sőt hátul is ( ott van még csak igazán ), de még a kapuban is ráadásul :-) Hát ez így már sok.
Kroos ide vagy oda, nem tudom komolyan felvetődött-e a vezetőségben egyáltalán, szerintem jó lenne és tényleges erősítést jelentene, jól passzol nagyon és pluszban nagyon jól lő távolról ami nem jönne nekünk rosszul néha, de ami miatt aligha kerül ide még ha felvetődött is az az ára, ugyanis tudtommal 40 millió. Sok, főleg így hogy Rafinha ingyen jön vissza.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3542
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2014.05.12. 21:03:15

diagonal írta:
Rivaldo11 írta:Reussal ne legyenek félelmek, 100%, hogy bevállna. Meglátásom szerint ma a piacon az egyetlen, aki a támadósorba erősítést jelenthetne, és nem azért, mert Pedro meg Alexis magasra emelte a lécet... Vannak játékosok, akik kihasználják ha valaki meg tudja teremteni a különbséget, és vannak, akik megteremtik. Reus utóbbi kategória, és nekünk pont ilyen játékosra van szükségünk. Komplex, és hihetetlen intelligens spíler, ő valóban tehermentesíthetné Messit.
Sok játékos idekerülve egyből ügyetlennek tűnik, de Reus már a gladbachnál mutatta, hogy beleillik a rövidpasszos, villámgyors fociba.
Ha jönne, akkor nyomhatnánk úgy is akár, hogy Reus szabadon, előtte a Messi-Ney kettős...de ez a jövő zenéje.
Teljesen egyetértek azzal amit Reuszról írtál, legalábbis hasonlóan látom őt szinte mindig mikor megnéztem a Dortmundot.
Vannak még azért akik erősítést jelentenének, pl. személyes kedvencem Suárez aki elképesztő képességű játékos, de semmi esély rá szinte hogy ide jöjjön.
Amit írsz hogy Reus szabadon, azt megfordítani vajon nem lehetne? Vagyis ő és Neymar szabadon és mögöttük Messi?? Jó tudom, Messit kellene meggyőzni erről valahogy, hogy nem lesz attól kisebb ember ha gólpasszt többször ad mint ahány gólt lő, de ha sikerülne szerintem ez brutális hármas lenne ilyen felállásban.
Amúgy ez kicsit Reus istenítésének tűnik, de pokoli gyors, hihetetlen indulósebességgel, labdabiztos, rövid hosszú passzokat egyaránt tud tenni (pontosan lábra fejre!) minden szögből képes lőni (30ról simán), félelmetesen érkezik szélről kapu elé és tipikusan az a játékos akinek egy védő nem védő. Az a játékos aki egy olyan pluszt belevisz a játékba hogy a puszta jelenléte is egy közepes csapatot ki tud emelni a sorból. Nem utolsó sorban rendkívül sikeréhes és fiatal! Nagyon nem bánnám ha megvennénk!
Kép
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2014.05.12. 21:01:44

diagonal írta:
Nyilván azért játszott a Celtában :wink: Itt nem az a kérdés, hogy miért játszott ott hanem hogy elég lesz-e jelenleg a kezdőbe. Majd meglátjuk, reméljük igen. Kroos nem tudom honnan került elő, de abban biztos vagyok hogy miért került elő: azért mert mint az elmúlt szezon sajnos most már elég durván rávilágított, nem tudjuk a megszokott fölényt kiharcolni a középpályán, nem írom le huszadjára miért nem, úgyis mindenki látja már. Következtetés: valakit, sőt könnyen lehet valakiket hozni kell a középpályára. Máskülönben jöhet három középső védő, két kapus, meg előre Suárez és Reus egyszerre, az sem lesz elég ugyanis valakitől labdát is kellene majd kapjanak, az a helyzet.
Nem is a kezdőbe jön vissza, 4. számú középpályás lesz jövőre - mint ahogy Kroos is az lenne. Xavi játszhat akárhogy, nem hinném, hogy lesz olyan edző, aki ne számolna vele komolyan - sajnos. De ha még Xavi elé is kerülne valahogy a rangsorban, akkor is ott lenne Cesc meg Ini előtte. Plusz a Celtában remekelt egész évben, talán Februárban a hónap legjobbjának is választották a ligában ha jól rémlik, hülyék lennénk nem megadni neki a lehetőséget a bizonyításra. Főleg úgy, hogy Kroos sem biztos, hogy akkorát alkotna itt. Tudtommal a Münchenben sem kihagyhatatlan alapembernek számít - javítsatok ha tévedek. Persze elismerem, hogy tehetséges, de amíg itt van egy Rafinha talonban, addig fölösleges lenne hozni egy másik fiatal tehetséges középpályást.

A végével egyetértek nagyjából, tényleg fel kéne pörögnie a középpályának jövőre, mert idén csak meddő fölényeket tudtunk javarészt kialakítani, de ebben az impotens támadószekció is ugyan annyira ludas véleményem szerint, de ebbe most bele se megyek inkább.
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 20:54:13

Rivaldo11 írta:Reussal ne legyenek félelmek, 100%, hogy bevállna. Meglátásom szerint ma a piacon az egyetlen, aki a támadósorba erősítést jelenthetne, és nem azért, mert Pedro meg Alexis magasra emelte a lécet... Vannak játékosok, akik kihasználják ha valaki meg tudja teremteni a különbséget, és vannak, akik megteremtik. Reus utóbbi kategória, és nekünk pont ilyen játékosra van szükségünk. Komplex, és hihetetlen intelligens spíler, ő valóban tehermentesíthetné Messit.
Sok játékos idekerülve egyből ügyetlennek tűnik, de Reus már a gladbachnál mutatta, hogy beleillik a rövidpasszos, villámgyors fociba.
Ha jönne, akkor nyomhatnánk úgy is akár, hogy Reus szabadon, előtte a Messi-Ney kettős...de ez a jövő zenéje.
Teljesen egyetértek azzal amit Reuszról írtál, legalábbis hasonlóan látom őt szinte mindig mikor megnézem a Dortmundot.
Vannak még azért akik erősítést jelentenének, pl. személyes kedvencem Suárez aki elképesztő képességű játékos, de semmi esély rá szinte hogy ide jöjjön.
Amit írsz hogy Reus szabadon, azt megfordítani vajon nem lehetne? Vagyis ő és Neymar szabadon és mögöttük Messi?? Jó tudom, Messit kellene meggyőzni erről valahogy, hogy nem lesz attól kisebb ember ha gólpasszt többször ad mint ahány gólt lő, de ha sikerülne szerintem ez brutális hármas lenne ilyen felállásban.
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 20:47:03

palesz77 írta:Talán azért játszott a Celtában, hogy fejlődjön, és egy év múlva akár készen is állhasson a felnőtt keretre..? :roll: Kroos is töltött kölcsönben el 1-2 szezont, nem azért, mert nem elég jó, hanem mert így többet játszhat és jobban fejlődhet.. Ide meg jelenleg azért nem férne be, mert itt van Rafinha. Egymás elől vennék csak el a perceket. És logikus, hogy előbb megadjuk az esélyt a fiataljainknak a bizonyításra, máskülönben értelmetlen lenne "üzemeltetni" a B csapatot..

De amúgy ez a Kroos gyerek most miért is került elő a napokban? Volt róla valami cikk is, vagy csak valaki bedobta a nevét és páran ráharaptak?
Nyilván azért játszott a Celtában :wink: Itt nem az a kérdés, hogy miért játszott ott hanem hogy elég lesz-e jelenleg a kezdőbe. Majd meglátjuk, reméljük igen. Kroos nem tudom honnan került elő, de abban biztos vagyok hogy miért került elő: azért mert mint az elmúlt szezon sajnos most már elég durván rávilágított, nem tudjuk a megszokott fölényt kiharcolni a középpályán, nem írom le huszadjára miért nem, úgyis mindenki látja már. Következtetés: valakit, sőt könnyen lehet valakiket hozni kell a középpályára. Máskülönben jöhet három középső védő, két kapus, meg előre Suárez és Reus egyszerre, az sem lesz elég ugyanis valakitől labdát is kellene majd kapjanak, az a helyzet.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2014.05.12. 20:34:14

diagonal írta:
Hát nem tudom, ha megnézzük most tárgyilagosan Xavival sehova nem jutunk már ez elég nyilvánvaló, max. egy szezon, de lehet annyi sincs már benne. Rafinha, nem is tudom, nekem nagy kérdőjel, tehetséges az nem vitás, de alighanem nem véletlenül a Celtánál volt kölcsönben és nem pedig a Barca kezdőjében láttuk az idén nem igaz? Semmi bajom vele és lehet hogy befut majd, de Kroos azért nem akármilyen csapatban játszott és nem is akárhogyan többször is, nem mondom hogy feltétlenül jöjjön Kroos ( lehet nem is lesz rá pénz, lehet fel sem merült igazából a vezetőségben ) de azért ami tény az tény, szóval nem értem mi alapján férne be Rafinha ha Kroos meg nem.
Talán azért játszott a Celtában, hogy fejlődjön, és egy év múlva akár készen is állhasson a felnőtt keretre..? :roll: Kroos is töltött kölcsönben el 1-2 szezont, nem azért, mert nem elég jó, hanem mert így többet játszhat és jobban fejlődhet.. Ide meg jelenleg azért nem férne be, mert itt van Rafinha. Egymás elől vennék csak el a perceket. És logikus, hogy előbb megadjuk az esélyt a fiataljainknak a bizonyításra, máskülönben értelmetlen lenne "üzemeltetni" a B csapatot..

De amúgy ez a Kroos gyerek most miért is került elő a napokban? Volt róla valami cikk is, vagy csak valaki bedobta a nevét és páran ráharaptak?
Rivaldo11 írta:Reussal ne legyenek félelmek, 100%, hogy bevállna. Meglátásom szerint ma a piacon az egyetlen, aki a támadósorba erősítést jelenthetne, és nem azért, mert Pedro meg Alexis magasra emelte a lécet... Vannak játékosok, akik kihasználják ha valaki meg tudja teremteni a különbséget, és vannak, akik megteremtik. Reus utóbbi kategória, és nekünk pont ilyen játékosra van szükségünk. Komplex, és hihetetlen intelligens spíler, ő valóban tehermentesíthetné Messit.
Sok játékos idekerülve egyből ügyetlennek tűnik, de Reus már a gladbachnál mutatta, hogy beleillik a rövidpasszos, villámgyors fociba.
Ha jönne, akkor nyomhatnánk úgy is akár, hogy Reus szabadon, előtte a Messi-Ney kettős...de ez a jövő zenéje.
Azért szerintem a Hazard, Suarez, Agüero, Falcao 4-ess is tudna valamicskét dobni a támadásainkon - ha posztjukon játszanának -, de ha úgy érted, hogy a megszerezhető kategóriából ő az egyedüli, akkor úgy elfogadom. :) Vagyis hát inkább úgy mondanám, hogy nem vitatkozok vele, mivel Reust nem ismerem, nem tudok véleményt formálni róla. De ha ennyien dicsérik, akkor annak csak van valami alapja is.. Viszont a JOBB oldalon képes lenne jól játszani? Mert máshol nemigen van hely a jelenlegi állás szerint. És ne azt mondjátok erre, hogy "úgy jó lenne, ha Reus-Neymar-Messi felállásba tolnák" vagy "a Pedro sé Sánchez duónál biztos jobb lenne" és társai, hanem tényleg érdekel, hogy a jobb oldalon mennyire tudna érvényesülni vajon itt? Bár most lejjebb írták, hogy azt nyilatkozta marad, de már érdekelne ez azért, mert erre igazából választ nem nagyon kaptunk még szerintem..
Varatrix írta: Ez minden évben előkerül, hogy simán, csak Messit ide kell rakni jobbra meg hátra, meg mittomén, de valójában Leo nem akar máshol játszani, és nem is igazán értem, hogy miért kéne a világ legjobb (és Cr) góllövőjét nem gól lövésre használni.

Olyat kell hozni aki szélen érzi jó magát, vagy újabb vitaindítóként más felállásban kell játszani ahol Messi mellett van támadó, de más poszton játszatni őrültség.
Ezzel meg egyet is értek, meg nem is. Az tény, hogy Leo középen termeli a legtöbb gólt - bár itt is évről évre "fejlődött" ilyen téren, ha most visszaraknánk a szélre ugyanúgy lőne 25 fölött szerintem egy teljes bajnoki szezonban, de ez most mindegy is -, de mostanság több időt tölt Xaviék mellett, mint a 16-os környékén. Ezért vetül fel szerintem újra és újra a kérdés, mert lassan már inkább támadó középpályást játszik, mint hamis9-est..

Tegnap amúgy írtam is egy kisregényt arról az FC Barcelona 13/14 topicban, hogy én szívem szerint milyen átalakítást végeznék a támadórészlegen, úgyhogy erre most nem is pazarlom a karaktereket.. :)
Erxy
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1368
Csatlakozott: 2012.03.31. 11:23:18

2014.05.12. 20:31:44

diagonal írta:A B csapatról jut eszembe, onnan fel lehetne hozni Adama Traorét esetleg, bár valaki felvetette nemrég és másvalaki meg le is hurrogta hogy minek. Persze ő is kiforratlan, de mocorog benne valami, annyit biztos tudna ha nem is azonnal mint mondjuk Tello és ennyi erővel ott is lehetne a keretben.
Minden bizonnyal nem véletlen hurrogta le.. 96-os születésű a srác. Most töltötte még csak a 18. életévét.. Még csak Juvenil A-s szerződéssel rendelkezik. Zseniális a srác, ez tény. De jövőre még biztos a B csapatba kell szerepelnie, különben megtörnénk a fejlődési pályáját. Ettől függetlenül egy-egy meccsre beugorhat, de szerződést nem kaphat, azzal csak elrontanánk.
Ha Tello lépni akar, márpedig szinte biztos távozó, akkor Deulofeut kell visszahozni. Nem féltem attól, hogy kevés lehetőséget kapna, a tehetség szimplán utat tör magának. :)
Kép
Avatar
diagonal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2013.03.21. 14:10:36
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 20:19:41

Chino írta:Bármennyire is szeretnéd xavival számolni fognak, örüljünk ha nem a kezdőben.

A Rafinhas részre legszívesebben nem is reagálnék. De szerintem is sz..r lehet, ha 20 évesen frissen a B-csapatból érkezve, Iniesta, Fabregas és Xavi mögött nem lett kezdő, hanem kölcsönadták egy csapatnak, aki a spanyol bajnokság 8. helyezettje és ott húzóember lett 20-21 évesen. Kroos hol volt 20 évesen? A Bayern kezdőjében. Teszem hozzá 24 évesen még nem is alapja a Bayernnek, szóval hagyjuk ezt. Amellett Rafinha még nem kész játékos, most lesz lehetősége beépülni.

Halilovicnak valószínűleg kevesebb idő kell majd, mert hiába ilyen fiatal már nem kis rutinnal rendelkezik, de vele is nagyon óvatosan kell bánni.
Xavival persze hogy fognak még számolni, sőt még akár jó meccsei is lehetnek, de érdemes lenne legalább most elkezdni keresni a helyettesét ha már eddig nem tették meg.
Nem azt írtam hogy Rafinha [auto_cenzúra] ha elolvasod, sőt, de sikerült félreérteni mégis. Most visszahozzák, reméljük jó lesz, a tehetsége megvan, azt azért tartom hogy Kroosnál nem jobb játékos, legalábbis jelenleg nem, de persze ez szubjektív is, ki így ki úgy látja, majd az idő eldönti mi a helyzet. Mondjuk mostanában a Bayernnél sem sokkal könnyebb "alapnak" lenni azért mint a Barcánál.
A B csapatról jut eszembe, onnan fel lehetne hozni Adama Traorét esetleg, bár valaki felvetette nemrég és másvalaki meg le is hurrogta hogy minek. Persze ő is kiforratlan, de mocorog benne valami, annyit biztos tudna ha nem is azonnal mint mondjuk Tello és ennyi erővel ott is lehetne a keretben.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7409
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 19:56:27

diagonal írta: Hát nem tudom, ha megnézzük most tárgyilagosan Xavival sehova nem jutunk már ez elég nyilvánvaló, max. egy szezon, de lehet annyi sincs már benne. Rafinha, nem is tudom, nekem nagy kérdőjel, tehetséges az nem vitás, de alighanem nem véletlenül a Celtánál volt kölcsönben és nem pedig a Barca kezdőjében láttuk az idén nem igaz? Semmi bajom vele és lehet hogy befut majd, de Kroos azért nem akármilyen csapatban játszott és nem is akárhogyan többször is, nem mondom hogy feltétlenül jöjjön Kroos ( lehet nem is lesz rá pénz, lehet fel sem merült igazából a vezetőségben ) de azért ami tény az tény, szóval nem értem mi alapján férne be Rafinha ha Kroos meg nem.
Thiagónak nincs realitása sajnos,
Halilovicsnak fizikailag, mentálisan, meg mindenhogyan rengeteget kell erősödnie még, a tehetsége az nem vitás.
Cescnek szerintem simán lehet helye az új Barcában is. Eto'o-val egyetértek, őt nincs értelme idehozni már.
Bármennyire is szeretnéd xavival számolni fognak, örüljünk ha nem a kezdőben.

A Rafinhas részre legszívesebben nem is reagálnék. De szerintem is sz..r lehet, ha 20 évesen frissen a B-csapatból érkezve, Iniesta, Fabregas és Xavi mögött nem lett kezdő, hanem kölcsönadták egy csapatnak, aki a spanyol bajnokság 8. helyezettje és ott húzóember lett 20-21 évesen. Kroos hol volt 20 évesen? A Bayern kezdőjében. Teszem hozzá 24 évesen még nem is alapja a Bayernnek, szóval hagyjuk ezt. Amellett Rafinha még nem kész játékos, most lesz lehetősége beépülni.

Halilovicnak valószínűleg kevesebb idő kell majd, mert hiába ilyen fiatal már nem kis rutinnal rendelkezik, de vele is nagyon óvatosan kell bánni.
Forca Barca!!!!
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8005
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2014.05.12. 19:38:08

Reussal ne legyenek félelmek, 100%, hogy bevállna. Meglátásom szerint ma a piacon az egyetlen, aki a támadósorba erősítést jelenthetne, és nem azért, mert Pedro meg Alexis magasra emelte a lécet... Vannak játékosok, akik kihasználják ha valaki meg tudja teremteni a különbséget, és vannak, akik megteremtik. Reus utóbbi kategória, és nekünk pont ilyen játékosra van szükségünk. Komplex, és hihetetlen intelligens spíler, ő valóban tehermentesíthetné Messit.
Sok játékos idekerülve egyből ügyetlennek tűnik, de Reus már a gladbachnál mutatta, hogy beleillik a rövidpasszos, villámgyors fociba.
Ha jönne, akkor nyomhatnánk úgy is akár, hogy Reus szabadon, előtte a Messi-Ney kettős...de ez a jövő zenéje.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Válasz küldése