Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Asensi
Jugador del Barça

2024.12.25. 16:09:00

bence0330 írta:
2024.12.05. 19:33:08
Tippre Dembélé is jobban nézett volna ki.
Pl.: lehetett volna a spanyol TB reklámarca.
Ne játszunk már olyan értelmetlen játékot, hogy mi lett volna...
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.12.24. 20:20:10

Távol tartanám magamtól a gondolatot, hogy: a Coutinho, Griezmann, Dembelé hármas bármely tagja miatt nosztalgiázzak!
Mindhármat inkább a pénznyelő automata kategóriába sorolnám.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.05. 19:33:08

davi10 írta:
2024.12.05. 11:20:52
Dembele-t nem varrnám az Ő nyakába, de Griezmann-al, Coutinho-val látványosan nem tudott mit kezdeni.
No igen, ez egy érdekes felvetés. Állandóan szidjuk ezt a 3 igazolást - anyagilag nyilván helytálló, majdnem félmilliárdba kerültek, bruttó 100 misis évi fizuval összesen... - de ha ettől eltekintünk, és pusztán a sportszakmai oldalt nézzük, azért ne csináljunk úgy, mintha vettünk volna pár kutyaütőt. Griez azóta is tündököl. Flick biztos a brazilból és belőle is sokat ki tudna hozni (vagy amúgy Carlo, vagy más top edzők is). Megtalálnák a helyét, EV nem is igazán próbálta ezt meg. Tippre Dembélé is jobban nézett volna ki.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.05. 19:24:25

davi10 írta:
Szerintem megkapta a Messi, Suarez, Pique, Busi, Alba, SR öltözőt, akikkel nem mert konfrontálódni, meg is ették reggelire. Az egy nagy feladat volt neki, de talán a mostani Barcával elboldogulna.
Nem csak ő, mindenki más is megbukott volna, Messi annyira érinthetetlen volt akkoriban. A nimbusza akkora volt, hogy még a klubelnökünk (Barto) is rettegett attól, hogy elmegy, ezért bármit megadott, bárkit feláldozott érte. Ezt a haverok is érezték, ők is elkezdtek lazítani az edzéseken.
A többit meg láttuk. Ami elég volt a bajnokságban, az a BL-ben már kevésnek bizonyult.

LE-nek is csak azért sikerült BL-t nyernie velük, mert ott még Neymar és Suarez is nagyon akarta a BL győzelmet és hajtottak is érte ( Messivel együtt). Voltak is konfliktusai (LE-nek) az első évében Messivel, de utána ő is behódolt.

Nehéz a nagy sztárokat kezelni. Itt már nem elég a szakmai tudás, nagyfokú pedagógiai érzék is kell, hogy meggyőzd, és magad mellé állítsd őket. És ugye könnyebb egy edzőt elküldeni, mint új csapatot venni...
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.05. 15:07:14

davi10 írta:
LE alatt is beleszaladtunk pár zakóba, de én tőle datálom a BL mélyrepülést, amiből remélhetőleg idén már sikerül kimászni.

Nézhetetlen, unalmas játékkal hozott 2 bajnoki címet, amit szerintem Messi és a csúcson lévő TS hozott. Nekem úgy tűnt, hogy alatta lettünk "club de amigos", alatta kezdett el látvanyosan kipukkadni a csapat. Dembele-t nem varrnám az Ő nyakába, de Griezmann-al, Coutinho-val látványosan nem tudott mit kezdeni.
Ezt már csak lehet belemagyarázom, de mintha Suarez is alatta kezdett volna visszaesni.

Szerintem megkapta a Messi, Suarez, Pique, Busi, Alba, SR öltözőt, akikkel nem mert konfrontálódni, meg is ették reggelire. Az egy nagy feladat volt neki, de talán a mostani Barcával elboldogulna.

Nehéz belőni a szintjét, mégiscsak egy többszörös spanyol bajnok, kupagyőztes BL elődöntős edző, de szerintem is max egy Atletico a csúcs nála. Angol vagy német felsőházi csapatba nem tudnám elképzelni.
Az eredményeit itt nem akarom lebecsülni, de a játék, ha nem is borzalom vagy nézhetetlen, de mindenképpen indokolatlanul gyenge volt. Ha Messi nincs abban a csapatban nem tudom, hogy egyáltalán egy bajnoki cím is összejött volna-e neki. Suarezt nem varranám feltétlenül az ő nyakába, ő nagyon korán látványosan visszaesett, benne szerintem annyi volt. Amikor átment az Atmához még lejjebb csúszott. Griezmannról pedig szinte borítékolható volt, hogy ha nem is teljesen flop, de nem lesz túl sok hasznára a csapatnak. Egy sima Perez-féle megalomán igazolás volt.
Nem volt olyan szintű edző, aki egyáltalán ilyen egókat kezelni tudjon, nálam az volt a csoda, hogy már az első hatalmas égésnél nem küldték el, a másodiknál pláne. Ennél nagyobb kalibereket is simán páros lábbal rúgnak ki egy Pool vagy Roma után.

Kicsit olyan, mint Simeone az Atmánál. Van egy olyan csapat, amibe tökéletesen illik, egy más stílusú, erősségű csapatnál nem hiszem, hogy sikeres lenne.
Bár ez nem ritka. Most például Lucho van hasonló helyzetben. A róla készült dokumentumfilm után az öltöző nagyon ellene fordult. Főleg a Dembélé-Kolo Muani-Kimpembe trió. Ha hozzávesszünk egy esetleges korai BL-kiesést nála is inoghat a pad, legfeljebb a neve tarthatja ott. De ez már kicsit off.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.12.05. 14:07:04

davi10 írta:
Nekem úgy tűnt, hogy alatta lettünk "club de amigos", alatta kezdett el látvanyosan kipukkadni a csapat.

Dembele-t nem varrnám az Ő nyakába, de Griezmann-al, Coutinho-val látványosan nem tudott mit kezdeni.
Nekem is úgy tűnt, sőt, én akkor is már az ő nyakába varrnám, ha ez felsőbb utasításra történt volna, mert akkor egyszerűen fel kellett volna állnia.
A betonbiztos és folyamatos szerződéshosszabbítások nyugdíj előtt nem hiszem, hogy Valverde kezdeményezéseire történtek. Részben bábú volt a Mester, kétlem, hogy szakmailag hitt volna egy már jóllakott és a "korral frissülni képes" amigos brigádban.

Tőle vártam volna egy szépen végrehajtott generációváltást. A Bilbaoban szépen tudott építkezni és a körülményeihez képest stabilan.

Gríz és Cou pedig pontosan a "club de amigos" miatt lett vakvágány, mert elmaradt a mögöttük lévő sorokban az alapok kiépítése és a játék felfrissítése.
(ugyan most azt látni, hogy éppen hol van Cou és Dembi, de ezt én onnan nézném, ahonnan és ahogyan érkeztek)

Megkopott, jóllakott, belassult, változásra képtelen amigos brigádot konzervált.
(károgtam erről annó eleget.... :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.12.05. 15:07:54-kor.
davi10
Llegenda del Barça

LE alatt is beleszaladtunk pár zakóba, de én tőle datálom a BL mélyrepülést, amiből remélhetőleg idén már sikerül kimászni.

Nézhetetlen, unalmas játékkal hozott 2 bajnoki címet, amit szerintem Messi és a csúcson lévő TS hozott. Nekem úgy tűnt, hogy alatta lettünk "club de amigos", alatta kezdett el látvanyosan kipukkadni a csapat. Dembele-t nem varrnám az Ő nyakába, de Griezmann-al, Coutinho-val látványosan nem tudott mit kezdeni.
Ezt már csak lehet belemagyarázom, de mintha Suarez is alatta kezdett volna visszaesni.

Nehéz belőni a szintjét, mégiscsak egy többszörös spanyol bajnok, kupagyőztes BL elődöntős edző, de szerintem is max egy Atletico a csúcs nála. Angol vagy német felsőházi csapatba nem tudnám elképzelni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.12.05. 10:08:46

bence0330 írta:
2024.12.05. 09:51:06
Jaja, ő pont ez a szint. Talán a Bilbaóhoz képest még van feljebb neki, de van egy határ. Nálunk is stabil edző volt, egész jól összerakott csapattal, de nem BL legjobb 4-8 közé való mentalitással. Ha Simeone lépne, oda még el tudnám képzelni, ott érzem a határait. De lehet egyszer beültetik valamelyik hullámvasút angol klub élére, MU, CFC, ilyesmi.
Nem akarom túlfényezni, de hozott egy olyan bajnoki címet, ahol az utolsó fordulóban kaptunk ki egyedül, tartalékosan, illetve a Liverpool elleni blamáig minden rangadót megnyertünk, vagy x-re hoztunk abban a szezonban. A játék tényleg nem volt olyan, mint előtte, de a védekezésünk sose volt olyan stabil, mint vele. Tegyük hozzá, hogy az érkezésekor elment Neymar és elkezdtük a bohóckodást Dembelével, meg Coutinhoval. Végül amikor elküldték, akkor is vezettük a bajnokságot és a BL-ben is jól álltunk. Ami utána következett, azt a sebet szerintem inkább ne tépjük fel.

Az ő megítélését beárnyékolja a Roma és a Liverpool elleni zakók, de azért ne felejtkezzünk el a játékosok felelősségéről.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.05. 09:51:06

Jaja, ő pont ez a szint. Talán a Bilbaóhoz képest még van feljebb neki, de van egy határ. Nálunk is stabil edző volt, egész jól összerakott csapattal, de nem BL legjobb 4-8 közé való mentalitással. Ha Simeone lépne, oda még el tudnám képzelni, ott érzem a határait. De lehet egyszer beültetik valamelyik hullámvasút angol klub élére, MU, CFC, ilyesmi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.12.05. 03:31:19

Egy felső-középmezőnybeli, alsó-élmezőnybeli csapatnak tökéletes választás edzőnek. Nekünk nem rá volt szükségünk, nekünk nem erre van szükségünk. De egy masszív, győzni is tudó csapatot fel tud építeni, kupát is nyert már a Bilbaónak.
vidra
Capitá del Barça

2024.12.04. 22:21:58

Legjobb még mindig! :D
davi10
Llegenda del Barça

2022.07.01. 09:47:55

Lehetett rá számítani, már hivatalos, Ő a Bilbao új edzője. Kiváncsi leszek mit tud alkotni.

A mai napig nagyon nehéz megítélni az itteni munkásságát. Hozott 2 bajnoki címet (1-et majdnem veretlenül), az első 2 szuperkupa meccsen kívül azt hiszem minden Clasicot megnyert.
Viszont az Ő nevéhez köthető a BL lebőgések sorozata, Roma, Liverpool, ha azok nincsenek szerintem a Bayern ellen se nyelünk 8-at.
A fiatalokat nem használta, nézhetetlen meccseket hoztunk, és nekem úgy tűnik nála kezdődött az erőnléti leépülés is.
A klub 3 legdrágább igazolása mind alatta jött, egyikkel se tudott mit kezdeni (Dembele-t nem lehet teljesen az Ő nyakába varrni).
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2022.02.19. 12:50:13

davi10 írta:
2022.02.18. 16:43:21
Az öreg Ernő bá't egyre több csapattal hozzák szóba. Nemrég a Leeds-ről szóltak a hírek, mert Bielsa-nak lejár a szerződése, most pedig a Mundo azt írja, hogyha szezon végén Simeone feláll, akkor Valverde az elsőszámú jelölt.
Azon a padon még el is tudnám képzelni.
Ja, az Atleticonak most jól jönne a Valverde-féle stabilitás. :)
davi10
Llegenda del Barça

2022.02.18. 16:43:21

Az öreg Ernő bá't egyre több csapattal hozzák szóba. Nemrég a Leeds-ről szóltak a hírek, mert Bielsa-nak lejár a szerződése, most pedig a Mundo azt írja, hogyha szezon végén Simeone feláll, akkor Valverde az elsőszámú jelölt.
Azon a padon még el is tudnám képzelni.
Kép
Sinya22
Director del Fútbol

2021.12.17. 03:55:25

Más keret volt, más játékosokkal és elvárásokkal. Akkor még nem az volt a cél, hogy akár öngóllal is, de verjük már meg az Osasunát mert kell a pont a 8. helyen állva. Jókor lett elzavara, sőt, inkább későn. Gödörben volt a csapat vele is, attól, mert utána tovább mélyült a gödör, nem értékelődik fel amit csinált. Másfél év, és Koeman is jobb edző lesz a fórumon, mint amilyen volt. Az a jó aki nincs itt :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.12.16. 22:21:25

Rivaldo11 írta:
2021.12.13. 08:28:47
Érdemes megnézni egyébként, hogy azon a bizonyos Atletico elleni Szuper Kupa derbin amúgy milyen foci ment. Nem mondom hogy űrfoci, de az utóbbi idők egyik legjobb teljesítménye volt, és iszonyat pechesen kaptunk ki. Utána dobta ki Valverdét az agyatlan Barto.
Megkockáztatom, hogy a ligát behúzta volna a csapat abban a szezonban. A jelenlegi gondokkal az anyagi csőd miatt természetesen így is szembesülnénk, de egy bajnoki címmel több lehetne a tarsolyban.
+ szerintem 8-2 sem lett volna. Kiesünk a Bayern ellen akkor is, de nem ennyire csúfosan.

Lélektanilag pedig azért sokat számított volna, ha elkerüljük a teljes összeomlást. És lehet Messi sem akart volna elmenni, sőt, akár hosszabíthatott is volna. Persze ezeken utólag kár keseregni.

Nem vagyok amúgy Valverde-fan. Liverpool után el lehetett volna küldeni szerintem, de csak akkor, ha jobb edző jön utána. Ehelyett rendkívül rossz időzítéssek lett elküdve, és Setién és Koeman személyében is messze rosszabb ember jött a posztra. Xavi pedig egyelőre kérdőjel.
Guille
Capitá del Barça

2021.12.16. 21:13:34

Xavier Hernandez írta:
2021.12.16. 20:47:03
Amikor Valverde átvette a csapatot, az amerikai felkészülési meccseken valóban itt volt még Neymar, de a szezon kezdetére már a PSG játékosa volt. Az érte kapott pénzből olyan csodaigazolásokat vettünk, mint a szuper képességű és gólerős Dembelé és a még jobban teljesítő Coutinho :). Ma mindkettő ballaszt csak a Barcában, néhány apró villanáson túl semmit nem tettek hozzá a csapat játékához az itt töltött éveik alatt.
Leigazolásukban nem tudom, mekkora része volt EV-nek... de a Barca igazoláspolitikája már korábban, Luis Enriqe idejében is rettenet volt: emlékezzünk csak, még az ő idejében hajtották el Dani Alvest, és hozták ide Semedót, André Gomest, Aleix Vidalt, Denis Suárezt, stb, senki nincs már itt abból az időből. Nem tiszta, hogy ezek a rettenetes igazolások az akkori menedzsment, vagy inkább az akkori vezetőedzők felelősségét vetik-e fel, mindenesetre sokáig fogjuk nyögni még a Bartomeu éra örökségét, amiből Valverde személye és edzői munkája messze legpozitívabb emlék!
Azért Coutinhonak volt egy jó fél(?) éve. Az elején nem volt annyira vakon, sőt még gólokat is rugdosott, hozta a liverpooli átlövéseit, amíg bele nem szürkült a mezőnybe (sőt, első szezonjában még Dembi is bepakolt 8 gólt), A többivel amúgy egyetértek, ott nem kellett volna belemenni ebbe az elcseszett pénzégetésbe.
Nehéz megítélni Valverde munkásságát, mert azóta látjuk, hova süllyedtünk, de azért az ő idejében jóval minőségibb volt a keret is, Messi formájáról nem kell beszélni, de Suarez is 20+ gólos szezonokat hozott, volt itt még Ini is az elején, meg Rakitic is hozott egy jó szintet bármennyire is ekézve volt már ő is a végén. Nem volt idevaló, de egy stabil csapat összerakásához értett és ez sokmindenre elég is volt.
De ja, ha elkezdenénk végre értelmes játékosmegfigyelést alkalmazni és jól igazolni, az sokat segíteni, mert egy darabig nem lesz lehetőségünk sztárokat idehozni, ami igazából nem is baj talán.
Xavier Hernandez
Jugador d'estrella

2021.12.16. 20:47:03

Amikor Valverde átvette a csapatot, az amerikai felkészülési meccseken valóban itt volt még Neymar, de a szezon kezdetére már a PSG játékosa volt. Az érte kapott pénzből olyan csodaigazolásokat vettünk, mint a szuper képességű és gólerős Dembelé és a még jobban teljesítő Coutinho :). Ma mindkettő ballaszt csak a Barcában, néhány apró villanáson túl semmit nem tettek hozzá a csapat játékához az itt töltött éveik alatt.
Leigazolásukban nem tudom, mekkora része volt EV-nek... de a Barca igazoláspolitikája már korábban, Luis Enriqe idejében is rettenet volt: emlékezzünk csak, még az ő idejében hajtották el Dani Alvest, és hozták ide Semedót, André Gomest, Aleix Vidalt, Denis Suárezt, stb, senki nincs már itt abból az időből. Nem tiszta, hogy ezek a rettenetes igazolások az akkori menedzsment, vagy inkább az akkori vezetőedzők felelősségét vetik-e fel, mindenesetre sokáig fogjuk nyögni még a Bartomeu éra örökségét, amiből Valverde személye és edzői munkája messze legpozitívabb emlék!
Feast4
Director del Fútbol

2021.12.13. 11:34:37

visca el barca írta:
2021.12.13. 08:26:12
Persze akkor még volt egy MSN elol...
Nem volt. Neymar akkor ment el. És akkor csináltuk meg a Dembele, Coutinho csoda igazolást. Az egyik állandóan sérült volt, a másik meg hulladék. Ezért álltunk át két csatáros célfocira.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2021.12.13. 11:19:18

visca el barca írta:
Valverdeben sokaknak az nem tetszett, hogy szakitott az idejetmult, latvanyos (unalmas ) tikitakaval es inkabb hót unalmas célfocit játszatott. Bejott neki, 2 bajnoki cimet csak osszehozott, az egyiket raadasul majdnem veretlenul. Lehet fikazni, de o legalabb hozta az eredmenyeket. Persze akkor még volt egy MSN elol...
Ez a kulcsmondat. Ha ott neki konstansan kiesik Messi+Suarez, akiket LDJ-vel kell pótolnia zsebre tehette volna a célfociját. A meccsek kb. 80 %-át ez a duó hozta. Amikor nekik nem ment, jöttek a Roma, Pool-féle zakók. Messi eltett egyedül annyi gólt, mint az összes többi együttvéve. Deulofeu, Munir és társai szórták volna a gólokat egy foghíjas kezdővel maguk mögött? Top Alba, top Busquets, top Piqué, Umtiti, kezdetben Ini stb. nagyon kellett. Nem mondom, hogy az olyan könnyű volt, de nem szabad összekeverni azt az időszakot a jelenlegivel. Ha ki tudunk állni konstansan egy állandó kezdővel és nem jönnek az eredmények én is azt mondom, hogy Valverde sokkal jobban összerakta a brigádot, és tényleg középcsapat felé tendálunk..

De, hogy ne legyen teljesen off. Egy Realt is mégnéznék, mondjuk folyamatosan Benzema, Vinicius, Kroos, Casemiro stb. nélkül.
Nem felmenti akarom a csapatot vagy azt mondani hogy ez így rendben van, de a képletből ezt a nem elhanyagolható tényt nem szabad kivenni.
És igen be kell látni, hogy nem olyan bő minőségileg a keret, ahogy pl. manapság a Realnál sem, ez a két csapat már nem domináns Európában, ezért számít rengeteget, hogy ki "vigyáz" jobban a játékosaira.
Forca Barca!!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2021.12.13. 08:28:47

Érdemes megnézni egyébként, hogy azon a bizonyos Atletico elleni Szuper Kupa derbin amúgy milyen foci ment. Nem mondom hogy űrfoci, de az utóbbi idők egyik legjobb teljesítménye volt, és iszonyat pechesen kaptunk ki. Utána dobta ki Valverdét az agyatlan Barto.
Megkockáztatom, hogy a ligát behúzta volna a csapat abban a szezonban. A jelenlegi gondokkal az anyagi csőd miatt természetesen így is szembesülnénk, de egy bajnoki címmel több lehetne a tarsolyban.
Rivaldo-A Legnagyobb.
visca el barca
Presidente del Barça

Valverdeben sokaknak az nem tetszett, hogy szakitott az idejetmult, latvanyos (unalmas ) tikitakaval es inkabb hót unalmas célfocit játszatott. Bejott neki, 2 bajnoki cimet csak osszehozott, az egyiket raadasul majdnem veretlenul. Lehet fikazni, de o legalabb hozta az eredmenyeket. Persze akkor még volt egy MSN elol...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Cseri
Entrenador del Barça

2021.12.13. 08:12:47

sansz írta:
2021.12.12. 23:20:41

Hát remélem csak a bánat mondatta ezt veled és nem gondolod komolyan :)
Valverde azon túl,hogy egy szimpatikus úriember, a mostani problémáink egyik fő okozója is.
Pontosan vele csúszott szét a keret, hogy az érkezőket ő kérte, vagy ő nem tiltakozott és kért mást helyettük, nem tudjuk, de beépíteni nem tudta őket. Nála hatalmasodott el a katalán klikk és lettünk jóllakott óvodások.
A mostani öregjeink és Messiék évekkel fiatalabbak voltak,mégis olyan szinten volt öreguras és dögunalom a játékunk,hogy majdnem kipusztult ez a fórum.
Az eredmények is elsősorban a most nagyon gyengén játszó TSnek köszönhettük, kb minden meccsen bravúrt bravúrra halmozott.
Valverde haverka edző volt, nem is próbált változtatni,pedig ott volt az a pont,ahol még nagyon erős volt a keret és nem kellett volna tíz embert lecserélni. Pár embert kellett volna elküldeni, párat meg nagyon helyre tenni és máris minden más lenne most.
A BL kudarcok miatt én pont nem haragszom rá, az már csak egy apró tünet volt, pillanatnyi,egyéni kihagyások.

Se Koemannak, se Xavinak nincs kerete,pláne Valverdehez képest. Össze se lehet hasonlítani. Xavi mögött nincs sok meccs, de egyre több hibáját vélem felfedezni, szerintem Koeman alatt szórakoztatóbb és veszélyesebb volt a játékunk. Az utóbbi meccseken még játékban sem dominálunk, ilyen hétpontos csapat szintjén vagyunk minden tekintetben, ez az ELtől is messze van, azért ősszel a játék sokkal inkább rendben volt, ha az eredmények nem is. DE olyan mértékig gyenge a keret,hogy mindegy ki tud belőle éppen többet kihozni. Lehet Xavi nagyon jó edző lenne minőségi játékosokkal. Ide Laporta kell és pénz kell.
Valverde idejében egy tökös, jó edző, csak egy kevés kiadással egy új TOP csapatot hozhatott volna létre. Valverde viszont kedves interjúk mellett úgy igazán kimélyítette a gödröt,majd belocsolta szorgalmasan vízzel,hogy ki se lehessen mászni a sárból. Nem tartott ő szinten semmit. TS tartotta őt szinten.
Szóval Valverde bajnoki címei nem érnek semmit, bezzeg a majd minden negatív rekordot megdöntő holland edzői munkássága, az igen? Koeman meg a szórakoztató játék?
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
sansz
Capitá del Barça

2021.12.12. 23:20:41

LG írta:
2021.12.12. 18:25:41
Szerintem lassan ideje lenne, hogy megkövessük őt. A hanyatlás már az ő kezei alatt megindult (sőt, igazából már LE utolsó szezonjában) De ő volt az, aki még szinten tudta tartani a csapatot, és az
..
Hát remélem csak a bánat mondatta ezt veled és nem gondolod komolyan :)
Valverde azon túl,hogy egy szimpatikus úriember, a mostani problémáink egyik fő okozója is.
Pontosan vele csúszott szét a keret, hogy az érkezőket ő kérte, vagy ő nem tiltakozott és kért mást helyettük, nem tudjuk, de beépíteni nem tudta őket. Nála hatalmasodott el a katalán klikk és lettünk jóllakott óvodások.
A mostani öregjeink és Messiék évekkel fiatalabbak voltak,mégis olyan szinten volt öreguras és dögunalom a játékunk,hogy majdnem kipusztult ez a fórum.
Az eredmények is elsősorban a most nagyon gyengén játszó TSnek köszönhettük, kb minden meccsen bravúrt bravúrra halmozott.
Valverde haverka edző volt, nem is próbált változtatni,pedig ott volt az a pont,ahol még nagyon erős volt a keret és nem kellett volna tíz embert lecserélni. Pár embert kellett volna elküldeni, párat meg nagyon helyre tenni és máris minden más lenne most.
A BL kudarcok miatt én pont nem haragszom rá, az már csak egy apró tünet volt, pillanatnyi,egyéni kihagyások.

Se Koemannak, se Xavinak nincs kerete,pláne Valverdehez képest. Össze se lehet hasonlítani. Xavi mögött nincs sok meccs, de egyre több hibáját vélem felfedezni, szerintem Koeman alatt szórakoztatóbb és veszélyesebb volt a játékunk. Az utóbbi meccseken még játékban sem dominálunk, ilyen hétpontos csapat szintjén vagyunk minden tekintetben, ez az ELtől is messze van, azért ősszel a játék sokkal inkább rendben volt, ha az eredmények nem is. DE olyan mértékig gyenge a keret,hogy mindegy ki tud belőle éppen többet kihozni. Lehet Xavi nagyon jó edző lenne minőségi játékosokkal. Ide Laporta kell és pénz kell.
Valverde idejében egy tökös, jó edző, csak egy kevés kiadással egy új TOP csapatot hozhatott volna létre. Valverde viszont kedves interjúk mellett úgy igazán kimélyítette a gödröt,majd belocsolta szorgalmasan vízzel,hogy ki se lehessen mászni a sárból. Nem tartott ő szinten semmit. TS tartotta őt szinten.
MatyiG
Adminisztrátor

2021.12.12. 22:32:09

Nem a Pool elleni alulmaradas a szégyen, hanem annak a módja, de az nem is kicsit.
Válasz küldése