Fati egyre közelebb a visszatéréshez, hétvégén már játszhat!
Ansuuuuuu! pic.twitter.com/h0c6q5uZ31
— FC Barcelona (@FCBarcelona) September 10, 2024
Lehet rossz meccset néztem én is, de Balde egyèrtelmüen kimagaslott a mezőnyből. Azért mindenkire ráakasztani a rosszat eléggé túlzás! Hosszú sèrülés után visszatérve bőven jó volt tegnap!bence0330 írta: ↑2024.08.18. 15:04:34Szerintem nagyon ígéretesen játszott. Rendre neki tudta brazil kiforgatni a labdát, rendre a védelem mögé jutott, és bár főleg az elején voltak rossz megoldásai, voltak jók is, gól is lett belőle, meg Casado is félziccerbe került egy ilyennél. Igen, vannak kisebb hiányosságai, de még akkor is fiatal volt, amikor lesérült, azóta nem játszott, én ezzel várnék. Ha év végére viszonylag egészségesen komoly védekezésbeli gondjai, akkor lehet kongatni a harangokat - bár meggyőződésem, hogy Albánál már jobb volt az egészséges szezonjában, védekezésben. Ha az utolsó döntései fejlődnek elöl - ami abszolút esélyes, rutinnal jön - akkor lehet ő annyira jó is előre, hogy egy közepes védekezés elég mellé. Hakimi, TAA, Alba, mind ilyenek, sőt utóbbi kettőnél már most előrébb tart .jascsak-podloha írta: ↑2024.08.18. 13:26:08Balde nagyon gyengén játszott.Ha ennyit nyújt - nincs helye a kezdőben. Esetleg el is adható, mert nem fejlődött a játéka. Fejben is gyenge szerintem. (Amikor-2 éve- halálra dícsértük Alba kiszorításakor, akkor a vakmerő, lendületes, sikeres előre-rohanásai és cselei elfedték a szemünk előtt azt a hiányosságát, hogy rosszul szerel, rosszul védekezik, rosszul helyezkedik, és támadásban rosszul ad be) Inigoval együtt életveszély a pályán.(A Valencia fejesgóljánál mindketten üresen hagyták a fejelő csatárt)
Szerintem nagyon ígéretesen játszott. Rendre neki tudta brazil kiforgatni a labdát, rendre a védelem mögé jutott, és bár főleg az elején voltak rossz megoldásai, voltak jók is, gól is lett belőle, meg Casado is félziccerbe került egy ilyennél. Igen, vannak kisebb hiányosságai, de még akkor is fiatal volt, amikor lesérült, azóta nem játszott, én ezzel várnék. Ha év végére viszonylag egészségesen komoly védekezésbeli gondjai, akkor lehet kongatni a harangokat - bár meggyőződésem, hogy Albánál már jobb volt az egészséges szezonjában, védekezésben. Ha az utolsó döntései fejlődnek elöl - ami abszolút esélyes, rutinnal jön - akkor lehet ő annyira jó is előre, hogy egy közepes védekezés elég mellé. Hakimi, TAA, Alba, mind ilyenek, sőt utóbbi kettőnél már most előrébb tart .jascsak-podloha írta: ↑2024.08.18. 13:26:08Balde nagyon gyengén játszott.Ha ennyit nyújt - nincs helye a kezdőben. Esetleg el is adható, mert nem fejlődött a játéka. Fejben is gyenge szerintem. (Amikor-2 éve- halálra dícsértük Alba kiszorításakor, akkor a vakmerő, lendületes, sikeres előre-rohanásai és cselei elfedték a szemünk előtt azt a hiányosságát, hogy rosszul szerel, rosszul védekezik, rosszul helyezkedik, és támadásban rosszul ad be) Inigoval együtt életveszély a pályán.(A Valencia fejesgóljánál mindketten üresen hagyták a fejelő csatárt)
Én sem láttam még ilyet a Barcelonában, mert eddig mindig megúsztuk, amikor nyúlfarknyi kispaddal merészeltünk nekimenni a szezonoknak. Eddig tartott a szerencsesorozat.
Az igen, az első hírek kb 5-6 hetes kihagyást jósoltak, ebből lett 5-6 hónap. Azért ez nagyon kemény.
Alapvetően szerintem nem, korábban is kb így voltak a meccsek. Most sincs több sorozat a kluboknak, és most sincsenek csak elvétve hétközi bajnoki fordulók.
Az első 12-13 játékosból jelenleg 7 játékos esett ki sérülés miatt és még a válogatott szünetnek sincs vége. Ebből legjobb esetben a bajnokságra 2 érkezhet vissza ugyanarra a posztra (Pedri játéka kérdéses), plusz a BL-ben Gavi még eltiltott. Egyre jobban félek a Shaktartól, már azt se lehet igazán mondani, hogy egyénileg sokkal jobb a csapat és erőből behúzzuk. A Clasicóról még beszélni is rossz. Náluk úgy néz ki, 2 sérült lesz az első bajnokiig. (akik már szezon kezdete óta azok)
Hivatalos infó nincs, a spanyolok szerint csak "discomfort", reméljük csak elővigyázatosság.
Ez a la ligában a komolyabb csapatoknál mindenhol így van. Inkább jelzésértékű. Tudni kell, hogy itt spanyolban valamiért kötelező ezt megadni (nem minden ligában van így), és mivel a csapatok többsége nem akarja, hogy kivásárlási ár legyen a játékosán, adnak rá egy irreális magasságút, hogy biztos ne történhessen meg még egy Neymar-ügy. Amúgy ha jól rémlik, pont azóta csinálják ezt a csapatok. Tényleg semmi értelme ezen rugózni, ránk nézve garantáltan semmiféle hatása, jelentősége nincs. Ha egyszerűbb, akkor az 1 mrd-ot ne egy 80 misis kivásárlási árhoz hasonlítsd, hanem azzal, hogy amúgy meg sem adtunk volna rá, ami ugye végtelennel nagyobb összeg, ha valaki ki akarná egyoldalúan vásárolni, mint az 1 mrd.Yokozuna írta: ↑2023.09.29. 20:38:05Igazad van, számomra ez értelmezhetetlen. A szerződés hosszabbításról szóló cikkben az áll, hogy a kontraktusban egymilliárd eurós kivásárlási ár szerepel. Mi értelme van egy ekkora összegnek? Egy fiatal, ígéretes, de nem kiemelkedő képességű védő(!) esetében.NovaProspekt írta: ↑2023.09.29. 00:18:58Illene értelmezni, hogy a kivásárlási ár mit jelent pontosan, ha már ennyit írunk róla.
Igazad van, számomra ez értelmezhetetlen. A szerződés hosszabbításról szóló cikkben az áll, hogy a kontraktusban egymilliárd eurós kivásárlási ár szerepel. Mi értelme van egy ekkora összegnek? Egy fiatal, ígéretes, de nem kiemelkedő képességű védő(!) esetében.NovaProspekt írta: ↑2023.09.29. 00:18:58Illene értelmezni, hogy a kivásárlási ár mit jelent pontosan, ha már ennyit írunk róla.
Azért az is közrejátszott, hogy gyakorlatilag egyedül játszott szélsőt és hátvédet is, ezért volt, hogy többször nem ért vissza. Viszont Felix mellett még így is nagyon sokat kell feljárnia, abszolút inverse a másik oldalnak, még ha nem is Cancelo lenne ott. Alba amolyan felfutó szélső volt, de Baldenak több feladata van. Az előbbi inkább az a "lefutok a vonalig aztán visszagurítom a második hullámban érkezőnek" típus volt, míg Balde a 16-os vonalában indul sokszor beljebb, akár cselezve átmenni egy-két emberen. Tavaly például Dembélé mellett egyértelműen ő volt az aki meg tudott verni és meg is vert 1vs1-ben védőt. Ehhez megvannak a képességei, gondolom Xavi ezt nem akarja kihasználatlanul hagyni. De ez csak meglátás, lehet hogy "magától" akciózik, nem tudom.bence0330 írta: ↑2023.09.29. 00:32:22Én a lelkesedésében nem látok problémát, idén eddig kicsit pontatlanabb, de kicsit mást is kellett játszania, és azért amikor volt cseréje, kipihentebb is volt. Nagyon fiatal, nem kell azt várni tőle, hogy azonnal stabil top szintet hoz. Nyilván jó lenne egy Alba mellé, de hát azt nem engedhettük mg magunknak, hogy ott üljön a padon egy több tízmilliós bruttó fizetésű játékos. De valaki kell a helyére, az tuti, legalább valami közepes játékos, mert Alonso nem megoldás.
Én a lelkesedésében nem látok problémát, idén eddig kicsit pontatlanabb, de kicsit mást is kellett játszania, és azért amikor volt cseréje, kipihentebb is volt. Nagyon fiatal, nem kell azt várni tőle, hogy azonnal stabil top szintet hoz. Nyilván jó lenne egy Alba mellé, de hát azt nem engedhettük mg magunknak, hogy ott üljön a padon egy több tízmilliós bruttó fizetésű játékos. De valaki kell a helyére, az tuti, legalább valami közepes játékos, mert Alonso nem megoldás.