Messa írta: ↑2024.01.26. 09:52:45
Nem tudom mikor láttam ilyet, illetve hogy láttam-e már valaha ilyet, hogy az egész szezont ilyen sérüléshullám kísérje végig.
sok helyen ez van
Én sem láttam még ilyet a Barcelonában, mert eddig mindig megúsztuk, amikor nyúlfarknyi kispaddal merészeltünk nekimenni a szezonoknak. Eddig tartott a szerencsesorozat.
Az is tény, hogy nem csak nagyon sok futballklubban, de nagyon sok sportágban egyre több a sérülés. Ennek sok oka lehet. Ma nem játszanak több meccset, mint 25 éve, sőt, a kupában meccsszámot is csökkentettek, és a BL-ben is volt két csoportkör, ami plusz négy meccset jelentett. Ma többet futnak a játékosok, ez kb ugyanannyi meccsszám alatt nagyobb terhelést jelent, bár egy élsportolónak azért a napi 10 km futás nem kéne, hogy gondot okozzon.
Akebonónak, szumós jokozunának volt egy érdekes nyilatkozata, mert a szumóban is nagyon sok a sérülés. Azt mondta, hogy a fiatalok nem edzettek rendesen gyerekkorukban, amikor még fejlődésben volt a szervezetük. Így olyan izmaik nem fejlődtek ki kellően, amik később a nagy terhelésnek kitéve csődöt mondanak. Emellett azt gondolom, hogy nagyon sok a nem labdára irányuló mozdulat, bár sokak szerint régen durvább volt a sport, szerintem viszont nem (sőt, sokkal sportszerűbb volt évtizedekkel ezelőtt).
Álex Valle most kölcsönben van a Levanténél. Alap kezdő a balszélső poszton, ebben a szezonban sok játéklehetőséghez jut. A következő szezonra ő is jöhet vissza.