Alejandro Balde

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.07. 20:06:09

dingdong írta:
2024.12.07. 18:49:10
Ejtsünk pár szót róla, hogy minősíthetetlen az ő játéka is. Se előre se hátra nem jó. Rengeteg támadás az ő helyén érkezik. Nagyon kéne helyette is valaki.
Jogos, bár én ugyanezt mondanám Cubarsira is, sőt, ma Inigora is, de utóbbi egész szezont tekintve azért inkább a jók közé tartozik, előbbiekkel viszont nem vagyok elégedett.
dingdong
Jugador d'estrella

2024.12.07. 18:49:10

Ejtsünk pár szót róla, hogy minősíthetetlen az ő játéka is. Se előre se hátra nem jó. Rengeteg támadás az ő helyén érkezik. Nagyon kéne helyette is valaki.
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.12.01. 13:33:33

https://www.football-espana.net/2024/11 ... d-on-pitch

Ezek alapján jól van és ott lehet a Mallorca elleni keretben.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.30. 21:44:03

Remélem jól van, nem látok pontos infót róla. Mondjuk az, hogy vagy egy percig vért köhögött/hányt, erre két ipse megpróbálta felrángatni a földről az össze-összecsukló, miközben még mindig senki nem ment segíteni, elég meghökkentő volt, a hordággyal is mikor értek oda...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ikajli
Capitá del Barça

2024.10.27. 00:10:37

Remélem ma ráérzett, hogy milyen is az a pontos beadás. Lewa második gólját tökéletesen készítette elő.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.24. 17:06:59

Tegnap szerintem pont a védőmunkájával és a labdakihozatalokkal emelkedett ki. Illetve amit sokan nem vesznek észre, hogy Raphinha játékához rengeteget ad hozzá. A brazil sem lenne ennyire eredményes és nem tudna ilyen teljesítményt hozni, ha Baldé nem teremtené meg neki a lehetőséget. Húzódhatna ki szélre, hogy ott legyen láthatatlan és veszítse el az összes párharcát (mert ebben valljuk be még a jobboson is középszer).
Forca Barca!!!!
pep71
Entrenador del Barça

2024.10.24. 16:10:47

Mindezt a tegnapi meccs alapján? Azt látom, h nem csíped a srác focijàt, de azért ne légy ennyire elfogult negatív értelembe.
Nekem amit tegnap csinált nagyon is tetszett, de pl ami fura volt nekem, h amikor Kim minnel futott egy versenyt…hát mit mondjak azt hittem gyorsabb Balde..
[/quote]

Balde-t minden oldalon(amiket én találtam) a 3 leggyorsabb Barca játékos közé sorolják(van amelyiknél ő a leggyorsabb), Araujo és Raphina mellett.
Amit találtam adatot Balde végsebessége: 33.71 km/h
Az meg, hogy Kim Min-t nem tudta lefutni egy szélen való elfutásnál, annak több oka van/lehet. Kim baromi gyors és erős védő, nyílván nem fogod tudni csak úgy megkerülni mint egy Böde Danit, a BL-ben top csapatok játékosai között nem gyakori , h ilyen sebességkülönbség legyen, de nyílván előfordulhat.
Kim Min végsebessége(hivatalos Bundesliga oldalról):33.54km/h.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.10.24. 15:43:29

andras953 írta:
2024.10.24. 13:01:13
Ő a csapatunk "szemmel verő" balhátvéde. Kerüli a közelkerülést, pláne az érintkezést a labdát vezető csatárral. Vagy látott már valaki olyat, hogy " én akkor most odamegyek, és elveszem tőle a labdát!?" Mert én nem. (Legfeljebb, ha belevezetik a labdát és nem tud tovább hátrálni)
Nem is lehet addig válogatott, amíg nem tanul meg védőt játszani. (merthogy az volna papíron)
Balde nem néz focimeccset? Eltanulhatta volna már a többi balhátvédtől, mit, hogyan kell csinálni.
Elöl sincs hasznunkra a játéka, legeslegtöbb labdáját belerúgja a védőbe. (Esetleg megpróbálhatna direkt a védőbe rúgni, akkor hátha sikerülne emberhez beadni a labdákat?)
Szóval van egy se elöl-se hátul nem jó balhátvédünk: védekezésben olyan, mintha senki nem játszana ezen a poszton, támadásnál meg kész labdatemető.
Szerintem nem volt véletlen, hogy a Bayern főleg az ő oldalán vezette a támadásait.
Két-három éve semmit nem fejlődött, legfeljebb visszafelé.
Mindezt a tegnapi meccs alapján? Azt látom, h nem csíped a srác focijàt, de azért ne légy ennyire elfogult negatív értelembe.
Nekem amit tegnap csinált nagyon is tetszett, de pl ami fura volt nekem, h amikor Kim minnel futott egy versenyt…hát mit mondjak azt hittem gyorsabb Balde..
soadroli
Llegenda del Barça

2024.10.24. 14:02:09

nekem is feltűnt hogy rengeteg szituban rosszul dönt, de tegnap ő is nagyon jó volt. remélem tud még tovább fejlődni.
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.10.24. 13:46:36

Hajlamosak vagyunk egy ilyen nagy győzelem után keresni a hibákat. Tényleg nem a csapat legjobbja a fiú, de jót akar. Néha kiszámíthatatlan, sajnos nem az ellenfél számára. Az edző dolga lenne, hogy visszafogja, és elmagyarázza neki, hogy mit vár tőle.Ez vagy nem történt még meg, vagy jobb híján tart még a türelem.
andras953
Jugador del Barça

2024.10.24. 13:01:13

Ő a csapatunk "szemmel verő" balhátvéde. Kerüli a közelkerülést, pláne az érintkezést a labdát vezető csatárral. Vagy látott már valaki olyat, hogy " én akkor most odamegyek, és elveszem tőle a labdát!?" Mert én nem. (Legfeljebb, ha belevezetik a labdát és nem tud tovább hátrálni)
Nem is lehet addig válogatott, amíg nem tanul meg védőt játszani. (merthogy az volna papíron)
Balde nem néz focimeccset? Eltanulhatta volna már a többi balhátvédtől, mit, hogyan kell csinálni.
Elöl sincs hasznunkra a játéka, legeslegtöbb labdáját belerúgja a védőbe. (Esetleg megpróbálhatna direkt a védőbe rúgni, akkor hátha sikerülne emberhez beadni a labdákat?)
Szóval van egy se elöl-se hátul nem jó balhátvédünk: védekezésben olyan, mintha senki nem játszana ezen a poszton, támadásnál meg kész labdatemető.
Szerintem nem volt véletlen, hogy a Bayern főleg az ő oldalán vezette a támadásait.
Két-három éve semmit nem fejlődött, legfeljebb visszafelé.
ikajli
Capitá del Barça

2024.10.24. 11:31:47

bence0330 írta:
2024.10.24. 11:28:12
Én róla is megemlékeznék, mert idén ő egy láthatatlan szerepkörben focizik, igazából védő + Raphinha behúzódásának ő teremti meg a lehetőségét, elég hálátlan szerepkör. Kitűnően látta el egy BM ellen, főleg a védőmunkáját, és amikor kellett, nagyon jó ütemben lépett fel a szélen a letámadásokkal. Ha elkezd higgadtan utolsó passzokat adni előrefelé olyan játékosokhoz, akik olyan színű mezben vannak, mint ő, akkor azért majd beléphet az elitbe, ebben sokkal jobb volt az elején, benne van. Jelenleg "csak" egy jó, hasznos, biztos pont.
Hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is. Teljesen megérdemli, hogy őt is kiemeljük. Szerintem az egyik legjobb meccse volt itt. Ő talán nem olyan hirtelen javul fel, mint pl. Lewy, Raphinha, de nagyon remélem, hogy fog még fejlődni, főleg a beadásokkal.
bence0330

2024.10.24. 11:28:12

Én róla is megemlékeznék, mert idén ő egy láthatatlan szerepkörben focizik, igazából védő + Raphinha behúzódásának ő teremti meg a lehetőségét, elég hálátlan szerepkör. Kitűnően látta el egy BM ellen, főleg a védőmunkáját, és amikor kellett, nagyon jó ütemben lépett fel a szélen a letámadásokkal. Ha elkezd higgadtan utolsó passzokat adni előrefelé olyan játékosokhoz, akik olyan színű mezben vannak, mint ő, akkor azért majd beléphet az elitbe, ebben sokkal jobb volt az elején, benne van. Jelenleg "csak" egy jó, hasznos, biztos pont.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.17. 16:20:14

bence0330 írta:
2024.10.17. 13:09:32
Hát ja, ennek kb csak örülni lehet, tartsa meg DLF ezt a jó szokását. Baldét eleve elég sűrűn rotáljuk, szerintem az idei szezonunk egyik legalulértékeltebb játékosa. Az utolsó passzai ugyan továbbra is olyanok, mintha szándékosan ellenfélhez lenne csak hajlandó adni a labdát, de amúgy neki most extra feladata van a balszélen, ő biztosítja, hogy a "balszélső" ne szélső, hanem 10-es lehessen. Nagy melót tesz bele, befutja szépen azt az oldalt, de ez nyilván egyáltalán nem egy látványos dolog.
Ez akkor érezhető igazán, amikor GM van helyette. Raphinha rendre kiszorul a szélre, mert nem képes felérni a támadással.

Amúgy csak én látom rosszul, de mintha a sebessége egy kicsit visszaesett volna. Korábban a leggyorsabb játékosunk volt, de néha akkor is mögé érnek, ha nem akkora hátrányból indul. Bár lehet csak én látom bele.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.10.17. 13:09:32

Hát ja, ennek kb csak örülni lehet, tartsa meg DLF ezt a jó szokását. Baldét eleve elég sűrűn rotáljuk, szerintem az idei szezonunk egyik legalulértékeltebb játékosa. Az utolsó passzai ugyan továbbra is olyanok, mintha szándékosan ellenfélhez lenne csak hajlandó adni a labdát, de amúgy neki most extra feladata van a balszélen, ő biztosítja, hogy a "balszélső" ne szélső, hanem 10-es lehessen. Nagy melót tesz bele, befutja szépen azt az oldalt, de ez nyilván egyáltalán nem egy látványos dolog.
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.17. 10:53:20

Nekem is fura, azt hittem hogy miután felépült a mostani válogatott szünetre majd behívják megint. Cucurella elég jól megy a válogatottban, Grimaldo is jó szrzont futott, nekem nem baj ha inkább őket koptatja de la Fuenta.

Annak viszont nagyon örülök, hogy nem szórakozik U21/U23-ban. Minden heten az elsőosztályban játszik, semmi értelme nem lenne. Ahogy Fermin-nél se volt.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.10.17. 10:24:40

Nem mintha baj lenne, de ő hogy-hogy nem spanyol válogatott?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330

2024.09.10. 16:26:03

Az a durva, hogy Flick az ő képességeit is kimaxolta. Inigo, Raphinha, Yamal, Lewy, Pedri nagy javulása mellett ő is idetartozik. Szerintem ő végig árnyékban lesz hype szempontjából, nem fogunk róla sokat beszélni, mert az ő legfontosabb feladata alapvetően annak a biztosítása, hogy Raphinha bent lehessen, szabad poszton. A sebessége pedig megvan ahhoz, hogy bejátssza a szélt. Az első meccsen még kicsit más volt, ott sokat futott el és próbálkozott középreadással, és bár rossz százalékkal tette, azért gól is lett belőle. A Martinos kitérő óta meg szerintem egyértelműen ennyi a feladata, hogy legyen valaki a balszélen, néha szaladjon le alapvonalig, de alapvetően nem sokszor kell neki, hátul az ellenfél kontráinál meg vissza kell időben zárnia (főleg amikor kijönnek a letámadásunkból, óriási szerepe van, sokszor be is lép pivot-kornyékre). Ezeket a feladatokat pedig kb az ő képességeire találták ki. Flick ebben egy zseni, hogy emeljen ki erényeket, és tüntessen el minél jobban hátrányokat egy játékosban. Baldnénál ez leginkább a pontatlanság, nem is akarja annyira belevonni a kis játékokba.

Nekem nagyon tetszik a szerepe, és ha nem is olyan látványos, abszolút elégedett is vagyok azzal, amit odatesz a pályára.
Fernando
Llegenda del Barça

2024.08.18. 19:50:08

Balde 5 vedovel felallva lenne azon a szinten ahova sokan gondoljak, Canceloval es a sokak altal vizionalt Frimponggal egyetemben. 4 vedonel, foleg, ha az egyik nem egy Araujo hatul keves, elol meg okes. Hatul bizonytalan, elol pedig cselezni nem tud. Persze tudja kompenzalni a sebessegevel, de ez eleg kiszamithatova teszi.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.08.18. 17:17:06

Nagyon ígéretes volt ilyen hosszú sérülés után. Ha megtanul úgy beadni, mint Alba, akkor elérheti a szintjét. Védekezésben sem volt rossz tavalyelőtt, nagyban köszönhetjük neki is a bajnoki címet. Biztosan nem adnám el, mert ő tényleg nagy tehetség, nagyon jó nézni a labdakihozatalait. Az a baj, hogy sérülékeny.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.08.18. 15:45:34

bence0330 írta:
2024.08.18. 15:04:34
jascsak-podloha írta:
2024.08.18. 13:26:08
Balde nagyon gyengén játszott.Ha ennyit nyújt - nincs helye a kezdőben. Esetleg el is adható, mert nem fejlődött a játéka. Fejben is gyenge szerintem. (Amikor-2 éve- halálra dícsértük Alba kiszorításakor, akkor a vakmerő, lendületes, sikeres előre-rohanásai és cselei elfedték a szemünk előtt azt a hiányosságát, hogy rosszul szerel, rosszul védekezik, rosszul helyezkedik, és támadásban rosszul ad be) Inigoval együtt életveszély a pályán.(A Valencia fejesgóljánál mindketten üresen hagyták a fejelő csatárt)
Szerintem nagyon ígéretesen játszott. Rendre neki tudta brazil kiforgatni a labdát, rendre a védelem mögé jutott, és bár főleg az elején voltak rossz megoldásai, voltak jók is, gól is lett belőle, meg Casado is félziccerbe került egy ilyennél. Igen, vannak kisebb hiányosságai, de még akkor is fiatal volt, amikor lesérült, azóta nem játszott, én ezzel várnék. Ha év végére viszonylag egészségesen komoly védekezésbeli gondjai, akkor lehet kongatni a harangokat - bár meggyőződésem, hogy Albánál már jobb volt az egészséges szezonjában, védekezésben. Ha az utolsó döntései fejlődnek elöl - ami abszolút esélyes, rutinnal jön - akkor lehet ő annyira jó is előre, hogy egy közepes védekezés elég mellé. Hakimi, TAA, Alba, mind ilyenek, sőt utóbbi kettőnél már most előrébb tart .
Lehet rossz meccset néztem én is, de Balde egyèrtelmüen kimagaslott a mezőnyből. Azért mindenkire ráakasztani a rosszat eléggé túlzás! Hosszú sèrülés után visszatérve bőven jó volt tegnap!
bence0330

2024.08.18. 15:04:34

jascsak-podloha írta:
Balde nagyon gyengén játszott.Ha ennyit nyújt - nincs helye a kezdőben. Esetleg el is adható, mert nem fejlődött a játéka. Fejben is gyenge szerintem. (Amikor-2 éve- halálra dícsértük Alba kiszorításakor, akkor a vakmerő, lendületes, sikeres előre-rohanásai és cselei elfedték a szemünk előtt azt a hiányosságát, hogy rosszul szerel, rosszul védekezik, rosszul helyezkedik, és támadásban rosszul ad be) Inigoval együtt életveszély a pályán.(A Valencia fejesgóljánál mindketten üresen hagyták a fejelő csatárt)
Szerintem nagyon ígéretesen játszott. Rendre neki tudta brazil kiforgatni a labdát, rendre a védelem mögé jutott, és bár főleg az elején voltak rossz megoldásai, voltak jók is, gól is lett belőle, meg Casado is félziccerbe került egy ilyennél. Igen, vannak kisebb hiányosságai, de még akkor is fiatal volt, amikor lesérült, azóta nem játszott, én ezzel várnék. Ha év végére viszonylag egészségesen komoly védekezésbeli gondjai, akkor lehet kongatni a harangokat - bár meggyőződésem, hogy Albánál már jobb volt az egészséges szezonjában, védekezésben. Ha az utolsó döntései fejlődnek elöl - ami abszolút esélyes, rutinnal jön - akkor lehet ő annyira jó is előre, hogy egy közepes védekezés elég mellé. Hakimi, TAA, Alba, mind ilyenek, sőt utóbbi kettőnél már most előrébb tart .
jascsak-podloha
Barça C

Chino
Llegenda del Barça

2024.08.18. 10:58:37

Nagy szerencse, de nem komoly a sérülés. A Bilbao ellen már játékra kész lesz. Posztolt is, hogy rendben van, csak egy ütést kapott. (Gondolom Correia könyököse nem esett jól) - Sport
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.01.26. 11:35:18

Messa írta:
2024.01.26. 09:52:45
Nem tudom mikor láttam ilyet, illetve hogy láttam-e már valaha ilyet, hogy az egész szezont ilyen sérüléshullám kísérje végig.

sok helyen ez van
Én sem láttam még ilyet a Barcelonában, mert eddig mindig megúsztuk, amikor nyúlfarknyi kispaddal merészeltünk nekimenni a szezonoknak. Eddig tartott a szerencsesorozat.

Az is tény, hogy nem csak nagyon sok futballklubban, de nagyon sok sportágban egyre több a sérülés. Ennek sok oka lehet. Ma nem játszanak több meccset, mint 25 éve, sőt, a kupában meccsszámot is csökkentettek, és a BL-ben is volt két csoportkör, ami plusz négy meccset jelentett. Ma többet futnak a játékosok, ez kb ugyanannyi meccsszám alatt nagyobb terhelést jelent, bár egy élsportolónak azért a napi 10 km futás nem kéne, hogy gondot okozzon.

Akebonónak, szumós jokozunának volt egy érdekes nyilatkozata, mert a szumóban is nagyon sok a sérülés. Azt mondta, hogy a fiatalok nem edzettek rendesen gyerekkorukban, amikor még fejlődésben volt a szervezetük. Így olyan izmaik nem fejlődtek ki kellően, amik később a nagy terhelésnek kitéve csődöt mondanak. Emellett azt gondolom, hogy nagyon sok a nem labdára irányuló mozdulat, bár sokak szerint régen durvább volt a sport, szerintem viszont nem (sőt, sokkal sportszerűbb volt évtizedekkel ezelőtt).

Álex Valle most kölcsönben van a Levanténél. Alap kezdő a balszélső poszton, ebben a szezonban sok játéklehetőséghez jut. A következő szezonra ő is jöhet vissza.
Válasz küldése