Végeredmény: Barcelona – Porto 2-1

Arra voltam kiváncsi, h hány meccset láttál a 80-as, 90-es években. A meccstempó meg a durvaság között semmi összefüggés nincs, nem értem, hogy jön ide. Nem, attól nem lesz durvább a foci, h gyorsabb és kevesebb a hely meg az idő.bence0330 írta: ↑2023.11.21. 10:22:5692, és 2002 óta követgetem a focit. De azért remélem nem kétled, hogy rengeteg felvételt láttam régebbről. Bár a rengeteg az túlzás, mert hamar meguntam, mikor pl. egy teljes VB-t megpróbáltam végignézni, tényleg olyan volt, mint egy lassított felvétel. Ami kevés női fociba mostanság belenéztem, szerintem egy mai erős női válogatott ott lenne a 60-as évek férfi élmezőnyében. Régebbről főleg válogatott meccseket néztem, de azért néhány klubmeccset is. A támadók úgy vezetgették a lasztit, hogy senki hozzájuk nem ért, a 16-os vonalán szabadon vehették át a labdát, teljesen más világ volt. Szabálytalanságok nyilván voltak, de teljesen más vonalon, mint ma.
Maradona ideje is szórakoztató volt, pedig még nem is volt túl régen. Én nem vitatom, hogy zseni volt, de azért az, ahogy a védők 10 méteres távolságból szemlélték, mit csinál - nyilván kis túlzással - kicsit megmosolyogtató mai szemmel. Nem azt mondom, hogy akkor nem kaptak néha 1-1 csomagot, de teljesen más mentalitás volt, mint ma. Lazább, vagy nem tudom. A védőnek nem kellett az élete árán megállítania, bármilyen eszközzel. Pokrócok nyilván akkor is voltak azért. Mivel millió meccset nem láttam, nyilván lemaradtam 1-2 brutális belépőről, én csak az összképről beszélek, azért az lejön 50-60 régebbi meccs alapján is.
Nem nekem, de én is válaszolok:
1: pont azért, amit írok, akkoriban azért ez még nem volt divat, nem annyira, mint most. Megnézném Dinhot ma a L1-ben, hamar széttrancsírozott bokával végezné.
2: még véletlenül sem írtam, hogy Dinho nem volt közkedveltebb, és szimpatikusabb (nekem is) csak azt, hogy ez pontosan 0%-ban jogosít fel bárkit arra, hogy széttapossa. És vissza az első ponthoz: Dinho is jóval többet fetrengene, ha mai szinten faragnák, főleg L1 mértékben.
3: eleve más stílusban cseleznek. Dinho lába követhetetlenebb volt, nehezebb is volt odalépni, kb mint Messinél. Neymar sokszor lendületből cselez, illetve inkább az indulói váratlanok, a lába nem követhetetlen, könnyebb odanyesni neki, nekem legalábbis így jön le.
Talán kevésbé volt sérülékeny, de ugyanúgy rugdosták, akárcsak a fiatal Messit, a régebbi Real elleni meccseket újranézve elképedek, hogy hogyan bírta végigjátszani annyi rúgás és alattomos könyökös után.
92, és 2002 óta követgetem a focit. De azért remélem nem kétled, hogy rengeteg felvételt láttam régebbről. Bár a rengeteg az túlzás, mert hamar meguntam, mikor pl. egy teljes VB-t megpróbáltam végignézni, tényleg olyan volt, mint egy lassított felvétel. Ami kevés női fociba mostanság belenéztem, szerintem egy mai erős női válogatott ott lenne a 60-as évek férfi élmezőnyében. Régebbről főleg válogatott meccseket néztem, de azért néhány klubmeccset is. A támadók úgy vezetgették a lasztit, hogy senki hozzájuk nem ért, a 16-os vonalán szabadon vehették át a labdát, teljesen más világ volt. Szabálytalanságok nyilván voltak, de teljesen más vonalon, mint ma.recrea írta: ↑2023.11.21. 22:35:00Melyik évben születtél Bence?bence0330 írta: ↑2023.11.21. 10:22:56A 80-90-es években a mostanihoz képest egy lassított felvétel volt a foci, tippre talán a mostani női szinten lehetett sebességre, feleennyi durvasággal. Ha még messzebb megyünk vissza, akkor még nem is létezett ez az "elment melletted? Rúgd fel!" mentalitás, senki nem ért kb senkihez. De szerintem még a kétezres évek elején sem volt ez ilyen durva, mint most a LL és a L1.
(Nem neked)
Érdekes, Dinho legalább ugyanannyit cselezett, mint Neymar, mégsem volt “meghurcolva”, mégsem rúgták agyon…hogy van ez?
Azért nem mondanám, hogy anno nem voltak ilyenek. Sőt a védők anno még keményebbek voltak. Maradonát is szanaszét rugdosták a '80-as években. (kerdezzük Goikoetxeát) Ronaldot sem sajnálták. Az ilyen játékosok ugyanúgy kapták a törődést a '80-as '90-es években, csak talán a terhelés nem volt ennyire erős, mint manapság.recrea írta: ↑2023.11.21. 22:35:00Melyik évben születtél Bence?bence0330 írta: ↑2023.11.21. 10:22:56A 80-90-es években a mostanihoz képest egy lassított felvétel volt a foci, tippre talán a mostani női szinten lehetett sebességre, feleennyi durvasággal. Ha még messzebb megyünk vissza, akkor még nem is létezett ez az "elment melletted? Rúgd fel!" mentalitás, senki nem ért kb senkihez. De szerintem még a kétezres évek elején sem volt ez ilyen durva, mint most a LL és a L1.
(Nem neked)
Érdekes, Dinho legalább ugyanannyit cselezett, mint Neymar, mégsem volt “meghurcolva”, mégsem rúgták agyon…hogy van ez?
Melyik évben születtél Bence?bence0330 írta: ↑2023.11.21. 10:22:56A 80-90-es években a mostanihoz képest egy lassított felvétel volt a foci, tippre talán a mostani női szinten lehetett sebességre, feleennyi durvasággal. Ha még messzebb megyünk vissza, akkor még nem is létezett ez az "elment melletted? Rúgd fel!" mentalitás, senki nem ért kb senkihez. De szerintem még a kétezres évek elején sem volt ez ilyen durva, mint most a LL és a L1.
Ennyi. Sérülést jelentünk, és pihenhet a játékos a válogatott napok alatt. Így még jól is jönnénk ki ezekből a szünetekből, ahelyett, hogy minden alkalommal ráfáznánk.
Gratulálok, felmented az összes favágót, a Pepéket, Ramosokat, Vinnie Jonesokat, a frusztráltakat, akik dühből, szándékosan okoznak sérüléseket, majd ők megmutatják a ficánkolóknak, hogy hol a helyük.
No igen. Aki látott PSG meccset, az tudja, miről van szó. Az, hogy Neymar csak a tavaszokra dőlt, ki, kész csoda. A La Liga is durva, de amit a L1-ben művelnek a védekező játékosok, az nem is pankráció, hanem valami annál is durvább. Nem is nagyon érdekelt senkit, mit csinál a brazil a labdával, jött a bokára/sípcsontra a talp és kész. Olyan sok ilyenből állt fel szerencsétlen, hogy tényleg csoda, hogy legalább volt ott egy fél pályafutása. Nem is tudom, miért lett volna érdemes védeni, végülis csak a jelenlegi leglátványosabb játszó játékos volt, semmi extra...sansz írta: ↑2023.11.20. 23:32:46Gavi topicból:
És az se véletlen, hogy gyakorlatilag eltűntek az igazi cselezős játékosok. Egyszerűen a bírók nem védik meg őket...Lehet keménynek lenni, de az nem ugyanaz, mint mikor szétrúgják a másik lábát. Jó volna, ha ez megváltozna és az új Ronaldok nem választanának másik sportot...
...Amúgy szerintem mi még jól megúsztuk, Gavit tudom sokan szeretik, de lassan felépül FDJ, szerintem Gündogan FDJ, Pedri és Gavi négyesből keveset lettek volna együtt a pályán és szerintem Gavi kárára.
Ronaldo rengeteg, de rengeteg csomagot kapott, a térdére is és mindenére is. Nem mondom, hogy csak ezek miatt volt sérült, de sokat tettek hozzá. És az se véletlen, hogy gyakorlatilag eltűntek az igazi cselezős játékosok. Egyszerűen a bírók nem védik meg őket...Lehet keménynek lenni, de az nem ugyanaz, mint mikor szétrúgják a másik lábát. Jó volna, ha ez megváltozna és az új Ronaldok nem választanának másik sportot...