2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Pontosan így érzem. Amúgy vele kapcsolatban ezt az eszmefuttatást még azzal egészíteném ki, hogy olyan szempontból logikus, hogy mit kellett eddig kezelnie. Tavaly megérkezett a harmadosztályból, senki nem várt el tőle kb semmit, persze bizonyítania kellett, de az más szint. Most meg Olimpia legjobbjaként, sok gólos szezonból érkezett vissza, bizonyos értelemben majdhogynem sztárként. Na ez teljesen más szint, aminek meg kell felelni.Khyzz írta: ↑2025.04.17. 09:44:59Az egész idei szezonban én úgy érzem, hogy nagyon görcsösen játszik. Akar, küzd, hajt de saját magára akkora nyomást helyez, hogy emiatt nem jön ki neki a lépés. Ráadásul sok rossz döntést is hoz, lő amikor passzolni kéne és passzol amikor lőni kéne (azért az előbbi gyakoribb nála). Jó lenne ha a Cápa pszichológusához elmenne, hogy fejben összeszedje magát, mert kezd hasonlítani a probléma köre FT kezdeti éveihez, ott van jó helyzetbe kerül, de az utolsó pillanatokban valami bosszantó hiba mindig belecsúszik.
Ahogy tegnap is. Meg kellene tanulnia nem Föld körüli pályára állítani a lövéseit.
Egyetértek, pezsgett tegnap ő is. A lövéseit meg kellene tanulnia leszorítani, mert általában a madarakat meg a legfelső sorban ülőket riogatja velük. De azért szerzett már 5 gólt ebben a szezonban, ami tartalékjátékosként elég jó. Ha már gól/perc mágia: Fermín 1393 perc alatt szerzett 5 gólt, Yamal 3534 perc alatt 14-et.
Olyan komoly következtetést én sem vonnék le, mert ő is januártól kezdett magasabb szinten játszani, mint sok játékosunk (Frenkie pl.) Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ő is követi a csapat színvonalát. Amikor elkezdtünk a bajnokságban szenvedni ő is nagyon gyenge volt (a BL-ben viszont a tavalyi szintjét hozta, lásd Bayern), mióta úgy tűnik kikászálódott a csapat a gödörből ő is szintet lépett. Nem igazán látom benne azt, hogy ha a csapat szenved, akkor jön ő és változtat ezen.Peter írta: ↑2025.02.10. 01:52:07Nálam mondjuk egy fél Fermín is előnyt élvez Gavival szemben, de ennek ellenére pozitív értelemben ugyan, mégis azt gondolom, hogy egyelőre még csak jelezgeti az érkezését.
Ehhez a Flick focihoz szerintem nagyon illik a srác és a képességei tekintetében lehet belőle jó középpályás.
Adottságai is rendben vannak ehhez.
Lassacskán éledezik abból az őszi gödörből (nem tudom milyen mély volt), amiben benne volt, de a Bayern ellen még pályán volt a szó minden értelmében.
Pirosából tanulnia kell, nagyon drága mulatság is lehet ilyenből, akár mérkőzést vagy továbbjutást befolyásoló tényező is.
Esztelenséget és annak következményeit kivéve, csak így tovább Fermín....![]()
Ne magasztaljuk már fel ennyire Lopezt és a csapatot, mert rúgtunk hetet. Persze jól néz ki az eredmény, de ehhez kellett a Valencia "öngyilkos" első félidei taktikája. Felhúzták a védelmet majdnem a középkezdésig ( hasonlóan mint mi), megpróbálták a lestaktikánkat játszani ellenünk. Nagyon nem jött be. A második félidőre már visszahúzódtak a 16-os vonalára, és onnan próbáltak kontrázni. Mindjárt stabilabban védekeztek. Biztos vagyok benne a kupában nem állnak fel így ellenünk, és nem rúgunk nekik még egyszer hetet.bence0330 írta: ↑2025.01.27. 21:48:22Szóval kifejezetten jól néztek ki meccsek óta, inkább Fermín zseniális meccse volt az, ami miatt ennyire gyengének tűntek, így néz ki az ok-okozati rendszer. Meg persze pár másik játékos miatt is, nem csak miatta, de ő volt az igazán kimagasló.
Semmi az égvilágon az előző meccseik alapján nem vetítette elő, hogy hetet vágunk nekik. Hogy kikapnak, oké, valami 2-1-re, rendben van, de az, hogy lemészároltuk őket, pusztán a mi érdemünk.
Igen, Fermínnek ez az első igazán jó meccse volt. Viszont a logikám a következő: (nyilván nem azon a szinten, amit tegnap nyomott, azt nem lehet tartani), láttuk, mire képes. Az Olimpián is stabilan ilyen jellegű játékot hozott, előtte meg bő fél szezonon keresztül ha nem is az olimpiást, de harcos, hasznos, gólerős játékot. Ergo tudjuk, hogy ez benne van, nem is feltétlenül csak villanásszerűen, hanem elég stabilan. Ő is lenyilatkozta (szerintem nem is egyszer), hogy a gól hiányzott neki igazán, az önbizalom, főleg a kapu előtt. Volt már egy 2-3 meccses szakasza idén is, ahol kifejezetten jó volt, csak rontotta a ziccereket. Utána nem rémlik már, hogy lett-e valami kisebb sérülése, vagy jegelve lett picit, vagy magától elvesztette a fonalat, de nem tudott szintet lépni. Viszont szerintem egy ilyen meccs meghozza neki azt az áttörést, ami hiányzott, én meglepődnék, ha nem térne vissza minimum a tavalyi szintje innentől. Nyilván nem minden meccsen, hanem általánosságban.Troym írta: ↑2025.01.27. 21:42:56Fermin 4 gólpontot szerzett ebben a bajnokságban, mind a 4et vasárnap, előtte egész őszre jutott 2 épkézláb meccse a 1 a bajnokságban és 1 a nemzetközi kupában, szóval, hogy bárhova visszatért-e, nekem gyanús, hogy semmi nem történt szombatról vasárnapra, csak tényleg ennyire gyenge ellenféllel játszottunk.
Jobban hinnék ilyen kommenteknek, ha mondjuk 2-3-4 jól sikerült meccs után érkeznének, mert ez kb olyan, hogy dicsérjük, aki adott héten jól játszik és lehúzzuk akár 1 rossz meccs után.
Pont Fermin a hétközi BL meccsen az égvilágon semmit nem csinált.
szinte biztos vagyok benne, hogy nem lesz télen távozó. DJ esetén gondolom ott fogunk hízelegni neki, hogy ugyan már hosszabbítson.
Azért ne felejtsük el, hogy olyan sok játékperce sincs és ahogy Bence is írja ez a nyár talán neki volt legbrutálisabb (plusz szezon közben egy komoly sérülés). Általában ilyen 15-30 perceket kapott, releváns játékperceket a posztján talán csak a Bayern ellen (jött is két assist). Soci ellen jobbszélsőként tegnap balszélsőként kellett játszania, de még így is könnyen MOM lehetett volna, az összes támadónk közül talán ő volt a legagilisabb. Nagy kár, hogy a helyzeteit nem tudta gólra váltani, nem mellesleg egy GM volt a "partnere", aki támadásban semmit nem adott a játékhoz. (de legalább nem volt nagy hibája) Raphinha is akkor tud igazán villogni, ha van egy Baldé vagy valamilyen támadó szellemű szélső hátvéd mellette.bence0330 írta: ↑2024.11.27. 10:09:11Én is pont most várnék, mert most legalább mozgásban hozta azt a second strikeres témát, amit tavaly, lehet csak egy gól kell már neki. Eddig GM-Ferránnal vetekedett játékban is meg hatékonyságban is. Azért mégiscsak megsérült egy embert próbáló, brutális nyárral a háta mögött, valahol érthető a visszaesés. Szerintem most ígéretes volt, erre lehet építeni, ez a teljesítmény+egy kis önbizalom egy másik meccsen lehet 2-3 gólt ér majd legközelebb. Nagyon kéne egy jó Fermín, igazolni gondolom úgy sem engednek, ő az egyetlen játékos a padon, akit ha beengedünk, benne van az X. Meg Torre. Amíg Fermín bukdácsol, addig utóbbinak adnék több lehetőséget.
2 dolgot tennék hozzá.dingdong írta: ↑2024.11.27. 10:02:19
Alapvetően egyetértenék az egész mondandóddal de annál értékesebb Fermin mint hogy a híresen hatékonytalan kölcsöneink lenullázzák. Egy normális világban ez egy jól működő koncepció lenne de nálunk tradicionálisan nem az. Szerintem FLick fel tudja építeni újra mert az ő moráljával nincsen gond.
Lehet fel tudná építeni Fermint a szezon végére, de közben meg igazságtalannak tartanám Fermint priorizálni Torréval szemben, aki agilisen, hasznosan szállt be eddig és gólokat, gólpasszokat, kulcspasszokat is ad. Torre jelenleg hasznosabb "fogaskerék" a rendszerben.dingdong írta: ↑2024.11.27. 10:02:19Alapvetően egyetértenék az egész mondandóddal de annál értékesebb Fermin mint hogy a híresen hatékonytalan kölcsöneink lenullázzák. Egy normális világban ez egy jól működő koncepció lenne de nálunk tradicionálisan nem az. Szerintem FLick fel tudja építeni újra mert az ő moráljával nincsen gond.
Troym írta: ↑2024.11.27. 08:33:15Fermin sokadik meccse, hogy síkideg és teljesen idegenül mozog a pályán, plusz már a tavalyi góljai sincsenek, szerintem kölcsön kéne adni télen felépítenie magát, mert ez a 50+ meccses szezon + EB + Olimpia + sérülések + kihagyott előszezon nála betette a kaput és még kezdőként sem tud jól játszani.
(Tudom volt helyzete tegnap, de azok sem véletlenül maradtak ki)
Neki kéne most 20-30 meccs, ahol 90 percet pályán lehet mondjuk a portugál ligában, hogy kicsit visszaerősödjön testben és lélekben ehhez a szinthez.
Olmoval együtt meg aggasztó mennyire nem hatékonyak támadásépítésben. Olmot lehet dícsérgetni, aki szerintem a gólja ellenére is a mezőny leggyengébbje volt, sem védekezés, támadásépítés, szervezés, semmilyen középpályás feladatát nem végezte el, igaz lőtt egy gólt.