Marc Casadó

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.24. 12:20:35

pep71 írta:
2024.11.24. 11:45:52
Persze, az a lényeg, hogy nagyon gyenge a keret, és jóval erőn felül teljesítettünk eddig. Én nem venném elő sem a játékosokat, sem Flicket. Casado sem tehet róla, hogy ilyenek a képességei, még jól is teljesít ahhoz képest.
Minden más a hátország topicba való, azt pedig nem szeretném ismételgetni.
pep71
Entrenador del Barça

2024.11.24. 11:45:52

FcBarcelona1 írta:
2024.11.24. 11:25:49
pep71 írta:
2024.11.24. 11:01:33
Direkt visszanéztem a meccset, a második sárga lapjánál történő esetnél, miért lett volna ez jó megoldás?
1. Moriba volt az egyedüli aki nem volt leshelyzetben, a másik két Celta játékos mozdult a labda felé, simán benne van, h emiatt lest fújtak volna.
2.Annyi lett volna a dolga, hogy Moriba-val hátrafutva próbálja tartani a lépést, csak olyan lassú(aki nem hiszi nézze vissza a meccset, elképesztő h többször sima sprintelés közben hány métert vernek rá, szinte hihetetlen ezen a szinten)
3. Lehetett volna okosabb faultot is csinál, ha már futni nem tud, nem olyat, ami egyértelműen sárga(nézhetne pár Casemiro összefoglalót)
Akárhányszor is nézem vissza, a szélső egyenesen fut, Borja pedig nézi a labdát, és várja Moribát, aki kapta volna a labdát. Borja több méteres lesen, minek ment volna a labdáért?
Casadonak nem az első taktikai szabálytalansága, még csak a meccsen sem.
Szerintem ebben eddig nagyon jó volt.
Persze futhatott volna Moribával, amikor 3-an vezették volna a kapura a labdát, helyzet előnyben.
Persze ettől még a helyén kell kezelni Casadot, minden játékost, és az egész keretet, valamint az ellenfeleket is.
Milyen lehet az okosabb fault utolsó emberként, mert a félpályáig van feltolva a védelem, és mindenki egy vonalban helyezkedett.
Persze belemehetünk, hogy minek van ennyire feltolva, de akkor utána egyesével kellene elemezni az egyéneket, Martin, Inigo, Cubarsi, Kounde, Casado sort, aki a védekezést látja el, és tegnap Kounde volt köztük a leggyengébb.
Sztem meg a mind a kettő Celtás, de főleg a szélső a labda felé mozog, amúgy ez ösztönös is..
A lémyege amúgy, nem ez, hanem az, h oltári lassú..azt nem nézted vissza? azért egy Barca játékos, tudjon már futni normális sebességgel. Ezt amit ott ő csinált, egy NB1-es játékos is megcsinálta volna(sőt, Böde még nagyobbat is tud dobni az ellenfelen..)és valakik még dícsérik is emiatt :D okos húzás volt, jól jött ki belőle a csapat. Nem csak ő volt gyenge,, hanem az egész csapat, de azt látni kell, h azért mert Flick jó edző és jól használja a játékosokat, ez a keret sokkal gyengébb, mint amit az eredmények mutatnak.
Amit írsz védősort, azzal van az igazi baj. Martin nem szint, ezt mki látja, Cubarsi megint nagyon lasssú, még Inigo is köröket ver rá és a ladbaügyességen kívül mindenben jobb védő. Nagyon kéne Ara és Chris, mert még velük is necces lenne így feltolni a védelmet, de ilyen lassú játékosokkal nem csoda, h sorra jönnek a helyzetek, pedig a Celta nagyon sok lehetőséget elbohóckodott.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.24. 11:40:17

Szerintem az első sárgánál jó döntést hozott, a másodiknál nem. Itt jött ki a rutintalanság. Emlékszem, anno Gavinak is sikerült így kiállítatni magát az első meccsein, sőt, utóbbi esetében még kevésbé volt indokolt szabálytalankodni.

Én bizalmam ennek ellenére töretlen felé. Engem a lassúság sem zavar, rendszerszinten lehet azért kompenzálni, ahogy sikerült is nem egy meccsen, nem gyenge ellenfelek ellen.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.24. 11:25:49

pep71 írta:
Direkt visszanéztem a meccset, a második sárga lapjánál történő esetnél, miért lett volna ez jó megoldás?
1. Moriba volt az egyedüli aki nem volt leshelyzetben, a másik két Celta játékos mozdult a labda felé, simán benne van, h emiatt lest fújtak volna.
2.Annyi lett volna a dolga, hogy Moriba-val hátrafutva próbálja tartani a lépést, csak olyan lassú(aki nem hiszi nézze vissza a meccset, elképesztő h többször sima sprintelés közben hány métert vernek rá, szinte hihetetlen ezen a szinten)
3. Lehetett volna okosabb faultot is csinál, ha már futni nem tud, nem olyat, ami egyértelműen sárga(nézhetne pár Casemiro összefoglalót)
Akárhányszor is nézem vissza, a szélső egyenesen fut, Borja pedig nézi a labdát, és várja Moribát, aki kapta volna a labdát. Borja több méteres lesen, minek ment volna a labdáért?
Casadonak nem az első taktikai szabálytalansága, még csak a meccsen sem.
Szerintem ebben eddig nagyon jó volt.
Persze futhatott volna Moribával, amikor 3-an vezették volna a kapura a labdát, helyzet előnyben.
Persze ettől még a helyén kell kezelni Casadot, minden játékost, és az egész keretet, valamint az ellenfeleket is.
Milyen lehet az okosabb fault utolsó emberként, mert a félpályáig van feltolva a védelem, és mindenki egy vonalban helyezkedett.
Persze belemehetünk, hogy minek van ennyire feltolva, de akkor utána egyesével kellene elemezni az egyéneket, Martin, Inigo, Cubarsi, Kounde, Casado sort, aki a védekezést látja el, és tegnap Kounde volt köztük a leggyengébb.
pep71
Entrenador del Barça

Amúgy előrejátékban teljesen jó, de nem csoda, h Flick Bernal-t tette előbbre a sorban, egyszerűen VKP posztra, sem az alkata, sem az ereje, sem a gyorsásága nincs meg és ne gyertek Busival, mert már ez már rég nem az a Barca, ahova nem kell rendes VKP.
Flick-nek valamit ki kell találnia, mert tényleg az van amit egy másik topic-ban írt valaki, ha jól emlékszem Bence, hogyha nincs Yamal, akkor is ugyanazt a felállást kéne játszani mint vele, nem variálgatni, mert így már nem működik úgy a rendszer. Engem nem az zavar, h nincs náluk a ladba, meg nem dominál annyira a csapat, hanem az utolsó két meccsen az ellenfélt végig veszélyesebbnek éreztem támadásban, mint a Barcát. Nincs egyszerű dolga, mert ez a keret nagyon vékony. Egyedül amit én sem értek nála, az G. Martin játszatása, totál kapufa a srác, Fort ezerszer jobb, még a baloson is, de egy edző sem hibátlan, remélem tud majd erősödni a keret, mert Flick megérdemelné.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.24. 10:26:19

FcBarcelona1 írta:
2024.11.24. 10:17:43
bence0330 írta:
2024.11.24. 09:52:41
Casadó ugyanez, full hibátlanul lehoz 3 hónapot, aztán egyszerre hibázik óriásit ő és Koundé is.
Ő is a hibájáról nyilatkozott.
Szerintem pedig nem volt hiba, hanem nagyon jó meglátás, és ezért már sokadszorra dícsérendő a taktikai szabálytalanságai miatt.
Tegnap ha nem szabálytalankodik, 3-an vezetik a kapura a labdát, azt a játékost vitte földre, aki kapta volna a labdát, a többiek lesen voltak, nem is mozdultak a labdára.
Amúgy igen, vitatéma lehet, hogy a 80. percben mi a jobb, 10 emberrel focizni, vagy tiszta kontrát engedni. 20. percben egyértelmű, hogy a kontrát engedni, de meccs végén ez már nem olyan tiszta. Így is hiba volt, de azért nem egy ordas nagy, igazából ha normális cserénk van, ahogy mondod, és nem ez a beépített kém holland, valószínűleg utólag 10 esetből 7-8-szor ez jó megoldás lett volna. 1 tizedmásodperc alatt nem kalkulált azzal, kik vannak a pályán.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.24. 10:17:43

bence0330 írta:
2024.11.24. 09:52:41
Casadó ugyanez, full hibátlanul lehoz 3 hónapot, aztán egyszerre hibázik óriásit ő és Koundé is.
Ő is a hibájáról nyilatkozott.
Szerintem pedig nem volt hiba, hanem nagyon jó meglátás, és ezért már sokadszorra dícsérendő a taktikai szabálytalanságai miatt.
Tegnap ha nem szabálytalankodik, 3-an vezetik a kapura a labdát, azt a játékost vitte földre, aki kapta volna a labdát, a többiek lesen voltak, nem is mozdultak a labdára.
Nem tehet róla, hogy a többi "profi" játékos nem tudta lehozni nélküle a meccset.
Itt kezdődnek a gondok, ami szerintem a keret gyengeségére vezethető vissza.
Kounde topicból hoztam át, aki egész szezonban az egyik legjobb játékosunk volt. Ad 3 gólpasszt a BL-ben, majd lehoz 2 értékelhetetlen meccset.
Gerard Martin sem tehet arról, hogy ő az első osztályban kezd, Balde pedig folyamatosan sérült. Még csak Flicket sem tudom hibáztatni, a lescsabdával és a játékosok felkészítésével kihozza ebből a maximumot, ahogy Casadobol is.
1,7 milliárdos szerződéssel továbbra sem tudunk erősíteni, de futhatjuk megint a fölösleges köröket a hátország topicban. Casado sem lesz hirtelen az új Busquets, 3 hónapja még a 3. osztályban játszott, most pedig nem hagyhat ki egy meccset sem, mert neki sincs helyettese, ha csak nem keresünk az utánpótlásban egy Gerard Martint vkp-ra :)
Kicsit olyan, mintha lassan visszamennénk u8-ig, hogy feltöltsük a keretet.
Na szerintem ez a nem normális egy 900 milliós bevételű klubnál.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.24. 10:16:40

Az első döntése szerintem nem is volt rossz. Szerintem azt ilyenkor meg kell húzni, elcsúszott az egész védelmi vonalunk, szabad kontrában mehettek volna, nekem tetszik, ha ilyenkor elkövetünk egy faultot. De utána őt kellett volna lehozni a sárgája miatt, a 2. eset meg már egyértelmű hiba volt. Ha nincs sárgája, arra is azt mondom, hogy korrekt, rántsa le az ellent a mezénél fogva, támogatom, de így nyilván nem.

Igen, nagyon fáradt volt. Amúgy úgy általánosságban, játékban is. Pedig ő is fontos eleme a játékunknak, még támadásépítésben is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2024.11.24. 10:04:28

Ez a gyerek is agyon van hajtva. Két buta visszahúzàs és mehetett zuhanyozni. Fejben teljesen kész lett. Előkerült a semmiből, most meg sorra játszik szerda - szombat ritmusban. Nem csoda, hogy elfáradt, rosszul döntött kétszer is.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.16. 17:27:06

Bemutatkozott a válogatottban a dánok ellen. A 70. percben állt be Zubimendi helyett.

https://www.youtube.com/watch?v=eXwbCQB1YJM
Forca Barca!!!!
andras953
Jugador del Barça

2024.11.09. 20:47:42

A Gavi-Olmo-Casado-Pedri-Torre-Fermín-DeJong középpályás sorból jelenleg szerintem CASADO kiesése okozná a legnegyobb galibát a csapatnak - és ez igencsak beszédes, ha igaz. (Casado sok mindenben nem jobb a társainál, de van, amiben legtöbb középpályás társánál jobb) (erőnlét, sebesség, védekezés?) Nem Casado téma, de belegondoltatok már, hogy Lewy helyén játszva hány gólt rúgott volna Pau Victor,Guiu?
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.11.09. 13:50:13

Chino írta:
2024.11.08. 14:10:35
Nagy formában van ez a trió és kegyetlen számokat hoznak, de ki tudja meddig lehet ezt fent tartani vagy pont a fontos meccseken lesznek már fásultabbak.
Emlékszem, amikor ugyanezt mondtuk a HEM trióról is, vagy az MSN-ről, vagy úgy általában a csapatról a Pep éra alatt és mégis hengereltünk. Az nagyon sokat számít, hogy félidőket lehet lötyögni, az se baj, hogy játékban maradnak a játékosok. Más kérdés, hogy talán pont Casádo posztja az, ahol nem nagyon lehet kiengedni.
Chino írta:
Casádóra visszatérve pedig ő szokta talán a legritkábban elhagyni a pályát a középpályáról.
Teljesen érthető, hiszen nagyjából semmi alternatívája nincs, vagy nem volt a srácnak a sérülések következtében. De Jong visszatérésével ez megváltozhat és remélem meg is fog és jobban el lesz osztva a játékperc kettejük között. (Mellékesen én Gavit nem játszatnám az ő szerepkörében, ő dinamikusabb játékos annál.)
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.11.08. 12:46:30
Szerintem a 3 támadónk kicsit nélkülözhetetlenebb a támadó stílusunk miatt, a két "szélsőnknek" pl. nincs igazán cseréjük, max egymásnak, meg Olmót be lehet tenni. Centerposzton legalább Pau ott van, meg árnyékékként Olmo vagy Fermín is szóba jöhet. De Casado nálam is alig van egy árnyalattal lejjebb a pótolhatatlansági listán, és csak azért, mert ott legalább darabra megvagyunk, és DJ azért nem egy teljesen minőségtelen darab pl.
Nem néztem meg, de Yamal szerintem az eddig legtöbbet használt játékosunk, talán csak Inigo, esetleg Koundé van előtte, pedig neki kellene az egész csapatból az egyik legtöbbet pihennie. Rosszabb esetben komoly sérülés, jobb esetben teljesítménybeli visszaesés lehet a vége. Ráadásul ha jól tudom a top bajnokságokat figyelembe véve ellene szabálytalankodnak a legtöbbet. Nagyon kísértjük a sorsot. Ahogy pl. Lewyvel is, pedig PV-re pont ráférne a játékperc a posztján. Tudom Pichichi, meg Bl gólkirályi cím/100. gól (hagyjuk már, hogy ezt Flick nem tudta), de a Belgrád ellen már az 50. percben csak az volt a kérdés, hogy mennyit fognak kapni. Mégis csak az utolsó bő tíz percre kapott pihenőt. Nagy formában van ez a trió és kegyetlen számokat hoznak, de ki tudja meddig lehet ezt fent tartani vagy pont a fontos meccseken lesznek már fásultabbak.

Casádóra visszatérve pedig ő szokta talán a legritkábban elhagyni a pályát a középpályáról. Legrosszabb esetben egy 3:0-ás félidő után 4:1 lesz a vége. És ahogy írtad, pótolhatóság szempontjából távol van a lista elejétől. És nincs még annyira hozzászokva az ilyen sűrű és ilyen szintű terheléshez. Ez inkább a gond. Ha életkor tekintetében vonok párhuzamot egy Baldé, Pedri, Fermin (Yamalt, Cubarsít szándékosan nem veszem most ide) már ismeri ezt, tudja mi az az iram, amit fel kell venni, milyen 3 naponta meccseket játszani, aztán jön a felnőtt válogatottság is. Casádónak ez még fejben és fizikálisan is új és ő is azok közé a játékosok közé tartozik, akiket (szerencsére?) max. számban tudunk pótolni. Remélem de la Fuente is hasonlóan gondolja és ehhez mérten számít rá.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.08. 12:46:30

Szerintem a 3 támadónk kicsit nélkülözhetetlenebb a támadó stílusunk miatt, a két "szélsőnknek" pl. nincs igazán cseréjük, max egymásnak, meg Olmót be lehet tenni. Centerposzton legalább Pau ott van, meg árnyékékként Olmo vagy Fermín is szóba jöhet. De Casado nálam is alig van egy árnyalattal lejjebb a pótolhatatlansági listán, és csak azért, mert ott legalább darabra megvagyunk, és DJ azért nem egy teljesen minőségtelen darab pl.
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.11.08. 12:28:16

Jó teljesítményére rá is repült de la Fuente. =D>
Més que un club :P
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.08. 12:05:54

davi10 írta:
2024.11.08. 11:30:54
Nagyon sokat dicsérjük a srácot, de szerintem konkrétan most Ő a legpótolhatatlanabb a csapatból.
Hátulra be tud állni Fort, Sergi Dominguez, G. Martin, a válogatott szünet után EG vagy esetleg Frenkie.
Szűrőtől felfele rengeteg lehetőség és variáció van, a mostani alapkezdőn felül Olmo, Fermin, Fati, Torre, Pau.

Ha Casado kiesne, maximum a 25 perces Gavi-t lehetne a helyére berakni. Nagyon remélem hogy minnél hamarabb sikerül visszaépíteni őt, mert Casado nagyon nagyot melózik és elég keveset van rotálva.
Az mondjuk még nem nagyon hangzott el vele kapcsolatban, hogy nem csak a középpályán vkp és kkp pozícióban, hanem jobbhátvédként is képes jó teljesítményre.
Persze ez most nem releváns, de egy újabb sérüléshullám esetén sem kell annyira aggódni, ha mondjuk Koundé és Fort is kiesik.

Ugyanakkor rá is vigyázni kellene, mert máris 1000 felett van a játékperceinek száma (+gondolom most már jön a válogatott is) és még a szezon harmadánál sem vagyunk. Lehet, hogy ő "már" 21 éves és nem tiniként jött fel az A-csapathoz, de mégis csak a harmadosztályban focizott eddig, más a meccsek intenzitása, ráadásul itt három naponta lép pályára. De Jong felépülésével el lehetne kezdeni jobban rotálni

Vele kapcsolatban azért az is furcsa, hogy róla senki nem mondja, hogy gyenge testfelépítésű, kicsi stb., pedig fizikumában (magasság, súly) Gavi alatt van és Pedrit sem sokban "veri" mindezt vkp pozícióban, akiket nagyon sokszor törpéznek.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2024.11.08. 11:30:54

Nagyon sokat dicsérjük a srácot, de szerintem konkrétan most Ő a legpótolhatatlanabb a csapatból.
Hátulra be tud állni Fort, Sergi Dominguez, G. Martin, a válogatott szünet után EG vagy esetleg Frenkie.
Szűrőtől felfele rengeteg lehetőség és variáció van, a mostani alapkezdőn felül Olmo, Fermin, Fati, Torre, Pau.

Ha Casado kiesne, maximum a 25 perces Gavi-t lehetne a helyére berakni. Nagyon remélem hogy minnél hamarabb sikerül visszaépíteni őt, mert Casado nagyon nagyot melózik és elég keveset van rotálva.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.11.04. 17:40:42

A srác kezd nagy kedvencemmé válni. Ő visszahozza azokat a passzokat, amiket Xavitól, Iniestától láthattunk, meg tudja húzni azokat a váratlanokat, ami nem volt benne annyira se Pedriben, se Gaviban, De Jongban meg főleg nem. Értem, hogy vkp poszton ez kevésbé kellene, hogy mérvadó legyen, de azt a feladatát is kiválóan ellátja. Durva belegondolni, hogy van egy Bernalunk is, aki ha úgy tér vissza, ahogy abbahagyta, akkor még a jobbik volt kettejük közül.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.04. 16:55:21

Azokon a posztokon, ahol ő játszik, mondjuk még bőven fiatalnak számít. Pl. Rodri sem volt még ennyi idősen stabil kezdő a Villarrealban. Nem szabad elkiabálni, de nagyon úgy tűnik, hogy komoly lehetőségek vannak benne, és van egy jó edzőnk is, aki ezt kihozhatja belőle. Én pl. úgy gondolom, hogy néhányan azért is buktak nálunk nagyot az elmúlt években, mert a középszerű edzőink rosszul használták őket.
andras953
Jugador del Barça

2024.11.04. 14:27:19

De Jongnak jócskán kell még idő a javulásra, mert a jelenleg mutatottnál többet tud, 5 hónap kiesés meg nagy idő. Cassado most jobb nála és fejlődni akar.
Versenyezzenek minél többen a játéklehetőségekért , és azt kapja is meg mindenki.
Ennek érdekében szívesen látnám a kezdő variálása mellett a meccsenkénti 5 csere kihasználását is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.04. 00:54:19

Jó, engem az asszisztjai érdekelnek a legkevésbé, mert oké, hogy Bellinghamék mondjuk kevesebbet adnak, de Raphinha egyedül alighanem háromszor annyit mozog labda nélkül, mint a két madridi jómadár Modricék előtt együtt. :D Kellenek társak is. Ettől még pazar amiket ad, de könnyebb dolga van a mi jelenlegi csapatunkban ebben. Ez kevésbé érdekel, de nagyon örülök neki, hogy vele együtt gyakorlatilag jelenleg mindenki képes rá a támadók mögött, a két belső védő, a két belső középpályás. De amit labda nélkül és labdával művel kis területeken, hát a két nagy visszatérőnek tényleg fel kell kötnie a gatyáját, és vérre menő harcot kell vívnia, hogy visszaverekedjék magukat. DJ hatalmasat ment előző héten, mikor beállt, amikor nagyon megy a szekér, akkor ő azt még fel tudja erősíteni, de ilyenkor, amikor jön az ellen, letámad, mi meg nem vagyunk a helyzet magaslatán, kis helyeken kell lavírozni, jelenleg Casadóra szavaznék. Aztán persze jó lenne, ha valaki joggal megelőzné, és még ennél is jobb lenne, de most ezt nehezen látom.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.04. 00:08:30

bence0330 írta:
2024.11.03. 21:34:32
LG írta:
2024.11.03. 21:30:22
Egyre jobban játszik a srác, nem mellesleg utolsó 3 meccsén 3 gólpassz. =D>
Elképesztő, nem értem, mit keresett a B-ben eddig, mikor elég sűrűn volt vkp problémánk... A legjobban azt imádom benne, amikor a társaknál van a labda, és letámad az ellenfél, direkt figyeltem így 1-2 meccsen, gyakorlatilag mindig megjátszható, végig úgy helyezkedik, hogy akármilyen helyzetben van a társ, oda tudja neki passzolni, illetve nyilván ha aztán megkapja... nem is rémlik tőle rontott passz. Rizikósabb felpassznál oké, de ilyen labdakihozatalos témánál szerintem gyakorlatilag soha, jól érzi, mikor mennyit lehet vállalni.

És ehhez jön még előrefelé az extra, részemről 0/0-val is ugyanilyen jónak számítana majdnem, de hogy még ilyen hozzájárulása is van, az nem semmi.
Az Atleticben nem annyira vkp-t játszott, sokszor inkább ahol Pedri a 4-3-3-ban, Xavi alatt pedig inkább 1 vkp-val álltunk fel, ahová szerintem nem merte kockáztatni. Bár ez csak egy hipotézis, lehet, hogy ő is az a később érő típus, ahogy volt már több hasonló saját nevelés is. A jelenlegi csapatból is pl. Ferminről nem hiszem hogy sokan hallottak volna, de ha visszább megyünk Xavi is 19-20 évesen kezdett a felnőtt csapatban játszani vagy Busquets stb. Csak kicsit hozzá vagyunk már szokva, hogy 17-18 éves kölykök jönnek fel és ha 20 éves korukig nem töltenek el komolyabb időt a felnőtteknél, akkor hajlamosak vagyunk lemondani róluk. Ott van Torre, aki húsz évesen egy erős Gironában lehúzott harminc meccset, de az idei szezonra többségében nem nagyon számoltak vele.
Kicsit ilyen érzésem van Unai-al kapcsolatban is, aki decemberben már betölti a húszat és nem tudom ki, milyen jövőt jósolna neki, pedig a meccseket elnézve szerintem rég rászolgált volna a bemutatkozásra (mellesleg jelenleg ő is csk). De lehet, hogy pont ő lesz a jövő évi Casádó.

De kicsit eltértem a témától, nekem is nagyon sokszor feltűnik, hogy mennyire megtalálja az üres területeket és egyre magabiztosabb a labdakihozatalokban. Mintha már a társak is egyre jobban "bíznának" benne, a mai meccsen is nem egyszer ő volt az aki hátralépett a védők közé és vette fel ott a labdát. Ez idáig rendszeresen Pedri feladata volt, de már Casádótól is folyamatosan látni. Az meg, hogy milyen meglátásai vannak és milyen labdákat tud osztogatni nagyon durva. Amit ma Raphinha is kapott.... :shock:

Mellesleg eddig 13 meccsen 5 (!!) assist a mérlege. Ennyit Bellingham és Modric együtt hozott össze. Ráadásul a Bayern és Real ellen is kiosztott egyet-egyet.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.03. 21:34:32

LG írta:
Elképesztő, nem értem, mit keresett a B-ben eddig, mikor elég sűrűn volt vkp problémánk... A legjobban azt imádom benne, amikor a társaknál van a labda, és letámad az ellenfél, direkt figyeltem így 1-2 meccsen, gyakorlatilag mindig megjátszható, végig úgy helyezkedik, hogy akármilyen helyzetben van a társ, oda tudja neki passzolni, illetve nyilván ha aztán megkapja... nem is rémlik tőle rontott passz. Rizikósabb felpassznál oké, de ilyen labdakihozatalos témánál szerintem gyakorlatilag soha, jól érzi, mikor mennyit lehet vállalni.

És ehhez jön még előrefelé az extra, részemről 0/0-val is ugyanilyen jónak számítana majdnem, de hogy még ilyen hozzájárulása is van, az nem semmi.
LG
Az Év fórumozója 2016

ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.10.27. 21:24:11

johdepp írta:
2024.10.27. 16:54:03
Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most... :mrgreen:
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.
Off, de nincs kedvem átvinni:
De Jong teljesen jogtalanul van itt lesajnálva, egy baromi jó játékos, Xavi alatt is a világ szűk elitjébe tartozott. Az egyetlen kifogásolni való rajta a labdára való rácsavarodás volt és hogy nem járatta elég gyorsan azt. A csávó nagyon jó játékos, minden bizonnyal a legerősebb középpályánk része, ha teljesen felépül, nagy labdákat tud adni, észreveszi a mozgásokat, szóval nem lesz itt vele semmi gond, de nem is lesz a pokol bugyraiból felhúzva hirtelen, mert mindig is jó volt, csak lesérült azóta sokszor, ezért jó volt bűnbaknak.
Válasz küldése