Ezt nem kevésbé
Raphinha knows things.#BarçaAlavés | #LaLigaHighlights pic.twitter.com/OezWXYuPzo
— FC Barcelona (@FCBarcelona) February 2, 2025
Többek között az ilyenek miatt van benne a fórumszabályzatban, hogy a túloldalról nem idézünk, semmi értelme.
Azt én is láttam, és nekem is hasonló jutott eszembe, csak nem ilyen vonatkozásban
Máig emlékszem arra a sokkra az arcán, mikor a 144. szokásos hentelésére a PL-ben elsőre kiállították, előtte meg jó ha sárgákat kapott.
Nem tudom mi folyik ebben a bizonyos kollektív toronyban de:
Figyelj, nekem mind1, most írtam le, semlegességet várnék, sosem lesz az.El Sie7e írta: ↑2025.02.06. 18:26:56
Ha nyomást gyakorolnak akkor büntessék meg. De pontosan mi is ez a nyomás gyakorlás? Egyenlőre azért sírnak mert a saját tevékenységüket vetítik le. Nem szerkesztett, hamisított videók szerepelnek ezekben hanem hivatalos közvetítések klipjei. Szegények ezt nem tudják kezelni akkor 80000-es stadionban feszült helyzetben, millók előtt élő adásban, hogy kezelik a szituációkat. Tehát konkrétan azt mondják ha látják, hogy mit csináltak ők maguk akkor az befolyásolja őket a jövőben? Akkor tiltsák el őket a tv nézéstől is nehogy lássanak egy sport összefoglalót. Újságot se olvassanak és az internetre még csak véletlenül se menjenek fel. Elég gyenge érvek ezek.
Ha tényleges befolyásolás van akkor mehet a bünti. Ez nem az. Ez csak picsogás a részükről.
Ha nyomást gyakorolnak akkor büntessék meg. De pontosan mi is ez a nyomás gyakorlás? Egyenlőre azért sírnak mert a saját tevékenységüket vetítik le. Nem szerkesztett, hamisított videók szerepelnek ezekben hanem hivatalos közvetítések klipjei. Szegények ezt nem tudják kezelni akkor 80000-es stadionban feszült helyzetben, millók előtt élő adásban, hogy kezelik a szituációkat. Tehát konkrétan azt mondják ha látják, hogy mit csináltak ők maguk akkor az befolyásolja őket a jövőben? Akkor tiltsák el őket a tv nézéstől is nehogy lássanak egy sport összefoglalót. Újságot se olvassanak és az internetre még csak véletlenül se menjenek fel. Elég gyenge érvek ezek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.06. 18:09:56https://www.football-espana.net/2025/02 ... g-referees
A La Liga klubjai követelik, hogy büntessék meg a Real Madrid-ot a bírókra tett nyomásgyakorlás miatt
És ki fogja megbüntetni őket?bence0330 írta: ↑2025.02.06. 17:40:38Troym: nagyrészt egyetértek, bulizzák le ezt ők. Hergeljék fel, haragítsák magukra egymást, és akkor ha van madridismo, biztos visszább is szorul. Ha meg nem, akkor szimplán csak rosszabb lesz a viszonyuk, az sosem árt. És ki tudja, valami előremutató is kisülhet belőle, bár a futball kőkori hozzáállását tekintve nem nagyon hiszek benne. Mintha a VAR-szobában ülő bírók azon akadnának fenn, hogy kell bekapcsolni a monitort, sok ítéletet nem lehet máshogy magyarázni.
Ne mondd már, hogy objektív tény, az Olcha által említett "köztudott, hogy a Barcelona évekig fizetett a bírók kegyeiért.". Köze nincs ennek az objektivitáshoz. Ahogy beszéltük is, az objektív tény, hogy fizettünk valamilyen szolgáltatásért. Hogy évekig fizettünk a bírók kegyeiért, az minden, csak nem objektív tény.
Legyen minél nagyobb a balhé, mert ócska a játékvezetés és ne nekünk kelljen megvívni a csatát, ennyit állítok.
Te milyen szemmel nézed?superman írta: ↑2025.02.06. 15:12:53Bence! Csak te beszélsz arról, h a Barca v a Real csal e jobban, én a Barca ellen folyó eljárásból indultam ki, arról írtam. Ezért mobdtam, h ide se illik jobban, mint máshova, de mindegy. A többivel alapvetően egyet értek, nyilván a Barca felé húz a szíved, kicsit azért mindig oda ítélsz, tehát nincs nagyon miről beszélnünk. Tegnap a kommentátor egy objektív tényről mondott egy objektív megállapítást, de te mindenáron ebbe kötsz bele, így nincs igazán miről beszélnünk. Szíved joga barcás szemmel nézni a szitut, csak így nem tudunk egyről a kettőre jutni. Úgyhogy én ezt a témát engedélyeddel most elengedtem.![]()
42 csapatból csupán ők hiányoztak, mikor döntést kellene hozni.
Nyilván igazuk van abban, hogy gyenge a bíráskodás, de a harc ezen mit fog segíteni? Vagy nem változtat semmit, vagy ront a helyzeten, mert jobban részrehajlóak lesznek a játékvezetők. Ha meg hosszú távon nézzük az összes sorozatot, ők a toronymagasan legeredményesebb klub. Azért abban a sok címben is biztos bele lehet kötni párba, amiben ők jöttek ki jól a tévedésekből, akkor mégse ment ez a cirkusz. 20 éve nézek spanyol focit, akkor is ugyanez volt a helyzet, nem hiszem, hogy ebben lesz változás. A VAR valamit javított a helyzeten, de így is látunk bőven botrányos döntéseket. Egyértelmű szabályok is kellenének. A kéz szabályt vagy előnyszabályt szerintem nincs 2 ember amit minden helyzetben ugyanúgy értékelnek... Az egyértelmű lesek elengedése miatti sérüléseket meg inkább hagyjuk is.
Szó szerint a Barca-Reálról beszéltünk, hogy melyik csal épp jobban.superman írta: ↑2025.02.06. 13:44:00Nem hiszem, hogy itt jobb helye lenne, mert ez a téma alapvetően a Barcáról szól, nem a Barca - Real rivalizálásról, de igazából úgy látom ezen a fórumon kb bármit lehet, semmi nincs moderálva, nekem itt is jó.bence0330 írta: ↑2025.02.06. 13:33:27Áthoztam, most jutott csak eszembe, hogy van már topik.Feltételes módba tettem, sőt, utólag kiemeltem, hogy feltételezés feltételezéséről beszélünk, szóval ez már leginkább egy elméleti vita. Az idézőjelbe tett rész meg logikailag szerintem abszolút megállja a helyét. HA ezért tettük, AKKOR nem lenne vele gond. Nem állítottam ennél többet.
De akkor ezen a pusztán elméleti síkon maradva: az is kérdés, mit nevezünk korrupciónak, pláne erkölcsi értelemben, ahogy említettem. "Leveling the playing field" téma elég neccesen az, ahogy egy x politikai viszonyok közt x módon elnyomott ellenzék részéről sem tartanám gondnak, ha ugyanannyit csalnának, mint a másik, mert csak így lehet esélyük. Ők a reaktív fél, a másik az agresszor. Nem mondom, hogy ez jó, már kicsit szemet-szemértbe hajlik és egy végtelen spirálba vezet, arra van kitalálva az igazságügyi rendszerünk, hogy ezt elkerüljük, de amennyiben az épp valamilyen okból nem működik, mert nincs meg pl. a hatalommegosztás (amiben sajnos erősen kételkedem a La Liga esetében, és bizonyos országok politikai rendszerében gyakorlatilag egyértelműen nincs ilyen), akkor nehéz máshogy megoldani, mint azonos esélyeket próbálni teremteni, ha máshogy nem megy, jogtalan, és ha kontextust nem nézzük, azaz hogy ők a reaktív felek, akkor erkölcsileg is problémás dolgokkal. De részemről így reagálni valamire erkölcsileg nem igazán problémás, ha nem nagyon maradt más eszköz - feltételezve azt, hogy tényleg csak reaktív módon tennék, agresszorként nem.
De ez mind elméleti kérdés, az alapja az, amit a parttalanságnál írtál. Igen, mindketten ez fújjuk, és mindkettő tud tényszerű alapot szolgáltatni hozzá, ami köré lehet feltételezéseket mondogatni. Az a TV (vagy hát csak indirekt módon, mert végülis a kommentátorról van szó, akit alkalmaz), amelyik ezen feltételezéseket tényként közli (ismétlem, a tiéteket is, nem csak a miénket), az egyszerűen komolytalan, és hazudik. Ha meg csak az egyik oldalra teszi ezt, az meg kb egyértelműen kettős mérce, és vélhetően Madid drukker az illető. Ezzel kapcsolatban viszont nem akarok nyilatkozni, lehet valaki mondja ezt a Madridra is, nem nézek magyar TV-t. De maga a kiinduló szöveg a kommentátortól egy vicc, és korrekcióra szoruló tévedés/hazugság.
Elméletben is bullshit, és védhetetlen.
Az sem kérdés mit nevezünk korrupciónak, nap mint nap látjuk, tapasztaljuk. Lölö meg Tiborcz sem azért szedte meg magát, mert Viktor királyunk leszólt, hogy őket nehogy hátrányosan ítéljék meg, hát nekik is jár az egyenlő bánásmód, hiába vannak kisebbségben.
A média fertő, ebben egyetértünk, ettől függetlenül a speaker azért mondta, mert megtörténtek az utalások, ezt biztosan tudjuk. Mást ő sem mondott. Most ő hadd ne vegye természetesnek, hogy valaki az egyenlőbánámódért fizet stikában zsebből zsebbe.Az nem dőlt még el, hogy a klub megüti-e emiatt a bokáját, de erről nem is állított semmit.
Amúgy abból a szempontból teljesen mindegy, hogy milyen ítéletet hoznak, hogy (szimpátiától függően) mindenki meghozta már a saját ítéletét, és semmivel sem lehet tőle eltántorítani. Ugyanaz, mint pl a me too eseteknél. Jelenleg így működik a világ.