Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.08. 10:44:33

Sergi írta:
2025.02.07. 04:43:24
Előre is elnézést kívánok a mimóza lelkületű fórumozóktól,de ezt muszáj leírni.
Az imént jártam a weboldalukon, hát van baj a toronnyal egyeseknél.
Többek között az ilyenek miatt van benne a fórumszabályzatban, hogy a túloldalról nem idézünk, semmi értelme.
Bárkit szívesen látunk a fórumon, ha normálisan ki tudja fejteni a véleményét, szurkoljon bármelyik csapatnak. Nyilván egy "saját" fórumon szabadabb szájjal beszél az ember a riválisról.

Nekem is van oda fiókom, szoktam is olvasni, de egy jó ideje már szerintem csak az ottani Zeneklubhoz szóltam hozzá, talán jobb is így.

Szóval nem, nem muszáj ezt leírni. Vagy ha nagyon kikívánkozik, akkor regisztrálj be oda, ha normális hangnemben fórumozol, valószínűleg nem fognak egyből kirakni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.08. 07:25:10

bence0330 írta:
2025.02.07. 22:38:08
Sergi írta:
2025.02.07. 22:28:05

Jaj, szegény Casemiro...
Azt az embert évekig nem szórták meg a bírók rendesen amikor a pályán sarabolt mindenkit akit csak ért.
Máig emlékszem arra a sokkra az arcán, mikor a 144. szokásos hentelésére a PL-ben elsőre kiállították, előtte meg jó ha sárgákat kapott. :D Nem értette, mi történik, ezt egy évtizedig nyomhatta zavartalanul a csodásan vezetett La Ligában.
Azt én is láttam, és nekem is hasonló jutott eszembe, csak nem ilyen vonatkozásban :)
gránit
Director del Fútbol

2025.02.07. 22:43:48

Mekkorát változott a világ. Gyerekkoromban hogy ismételgették az elvakult PL-rajongók, hogy az milyen kemény bajnokság, ami máshol piros, azt ott le se fújják. Most meg... Hogy picsogtak, amikor Ramos a földre vitte Salah-t. De tényleg, mit a kisgyerekek. Jaj, óvónéni, Józsika kinyújtotta rám a nyelvét. Jaj, óvónéni, tessék megvigasztalni, Pistike csúnyán nézett rám. Ez lett az egykori macsóligából.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.07. 22:38:08

Sergi írta:
babaking írta:
2025.02.07. 11:42:58
Jaj, szegény Casemiro...
Azt az embert évekig nem szórták meg a bírók rendesen amikor a pályán sarabolt mindenkit akit csak ért.
Máig emlékszem arra a sokkra az arcán, mikor a 144. szokásos hentelésére a PL-ben elsőre kiállították, előtte meg jó ha sárgákat kapott. :D Nem értette, mi történik, ezt egy évtizedig nyomhatta zavartalanul a csodásan vezetett La Ligában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sergi
Jugador del Barça

babaking írta:
Jaj, szegény Casemiro...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.02.07. 12:43:34

Deluigi írta:
2025.02.07. 12:15:29
Csak Csababarcat lattam ott kommentelni.

Amugy ha kritikat fogalmazol meg naluk, azonnal torolnek...

Ahhoz kepest ez egy udulotelep. :) Itt mindenki/mindenkinek jo.

Igen szoktam, mondjuk focis témákban keveset, de itt is kevesebbet fórumozok már.
Azért szeretek ott fórumozni, mert lehet beszélni politikáról, közéletről, nba-ről, nfl-ről, dartsról, teljes off dolgokról, stb.
Nem pedig a barca és a premier league ajnározásáról szól az egész fórum, és nem egy egyszemélyes játszótér már lassan.

Egyébként mások is fórumoznak ott innen, csak nem ugyanazzal a névvel.
Illetve nem vágnak ki egyből, csak ha elkezdesz suttyó módon kommentelni.
Mint ahogy itt is törlik azokat, akik idejönnek és egyből anyáznak, meg lehülyéznek minden fórumozót, vagy beleállnak a modikba élből.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.07. 12:15:29

Csak Csababarcat lattam ott kommentelni.

Amugy ha kritikat fogalmazol meg naluk, azonnal torolnek...

Ahhoz kepest ez egy udulotelep. :) Itt mindenki/mindenkinek jo.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.07. 12:01:55

Én is elnézést kérek azon Real szurkolóktól, akik itt (is) fórumoznak, de ki nem ***** le, hogy mi folyik egy másik fórumon, ami Real szurkolóknak van létrehozva?
A lőtéri kutyát nem érdekli.
Gondolom ők ott saját szájízüknek, véleményüknek megfelelően kitárgyalnak témákat, de teljesen lényegtelen.
Nem egy csapatnak szurkolunk, nem kell egyformán vélekedni semmiről, mindenkinek lehet és legyen saját véleménye, még csak nem is kell ütköztetni véleményeket, gondolom a Madrid fórum 90%a nincs itt, az itteni fórumozók 90%-a nincs ott jelen.
babaking
Barça B

Ráadásul Vidal meg a szurkolók is mindig a kiállítását emlegetik, ahol valóban labdát talált. Azt hogy előtte kb 20 perccel sárgával a zsebében letarolta Casemirot és már a pályán sem kellett volna lennie azt mindenki elfelejti.
Madridista.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.02.07. 10:54:39

Sergi írta:
Nem tudom mi folyik ebben a bizonyos kollektív toronyban de:
Még jó hogy röhögünk Vidalon amikor évente egyszer kimászik valami kavics alól és jól beszól a Realnak. Kihagyott ellenünk egy jogtalan tizit ezek után persze, hogy nevetünk minden megnyilvánulásán is.
Mi Övrebőzünk ti meg Bayerneztek mi a különbség? Ti mindig rávágjátok ellenetek mi volt abban a párharcban mi is tudjuk sorolni Lewa lesgóljától a csillagos égig. Két szurkolótábor máshogy látja mily meglepő.
Gavit persze, hogy kigúnyolják, még a Barcásokat is megosztja, hogy egyáltalán focista-e vagy pankrátor. Az egyik legellenszenvesebb játékos a keretben.
Negreira ügyről nem nyilatkozom folyik az ügy, jelenleg az ügy a bírósági bizonyíték gyűjtési fázisban van. Valamikor volt egy al al al al szálának egy vádpontjáról egy tárgyalás ahol a Barcának ítéltek és ez lett a köztudatban úgy beharsogva, hogy ártatlan és vége az egésznek.
Az őszi meccs első félidejében jobbak voltunk, rengeteg helyzet volt és mind kimaradt cserébe a Barca 2/2 gól és onnantól összeomlottunk és borult minden. A szuperkupán szimplán szarok voltunk. Ez az általános vélemény.

Itt is olvasok tornyos véleményeket és lehetne igazi toronyharcot is vívni csak nagyon hasonlítana bizonyos testrészek hadonászására. :oops:
Sergi
Jugador del Barça

Előre is elnézést kívánok a mimóza lelkületű fórumozóktól,de ezt muszáj leírni.
Az imént jártam a weboldalukon, hát van baj a toronnyal egyeseknél.
Még mindig a Negreira-ügybe kapaszkodva remélik hogy jobbra fordul minden.
Valszeg tévedésben vagyok,de ha valójában lenne bármiféle perdöntő bizonyíték, a Camp Nou helye már sóval lenne behintve,de az is biztos hogy nem nyújtanák el idáig az ügyet mint a tésztát.
Eközben épp velük szemben kezdeményeznek eljárást (egyébként jogosan), mert már mindenkinek tele a .... velük.
Továbbá felhozzák Arturo Vidalt és gúnyolódnak hogy kihagyta a tizit anno 17-ben, én a helyükben csendben maradnék tekintve hogy két Bayern-Real párharcot fújtak el a bírók...
Felhozzák a régen lejárt lemez Övreböt, pedig azóta többször tolták meg őket mint Michelle Wild-ot az egész karrierje alatt (sorry)
Gúnyolódnak Gavi-n aki felajánlotta a helyét Flicknek rotációra,holott ez az ami nekik épp jelenleg nincs.
Úgy hívják ezt hogy CSAPATSZELLEM.
De ez mind semmi, odáig merészkedett valamelyik butus,hogy bepötyögje azt,hogy valójában ők voltak a jobbak a Clasico-n csak a bla-bla-bla...eszem megáll.
epping
Barça B

2025.02.06. 18:56:39

A mondanivalóddal nincs gond, viszont ezeket a gúnyos, tapsolós smiley dolgokat mellőzzed, ha nem okoz számodra nehézséget. Alcantara.

Jó nagy balek ez a Tebas, hogy szúrja Pérez a szemét, de azért tolja a se..e alá a bajnoki címeket, hát pont fordítva tudná elmozdítani. =D>

Amúgy ja balekok a bírók, és jó lenne tenni ellene valamit. De számomra ebben az a szép, hogy mindegyik szurkoló őszinte meggyőződéssel állítja, hogy csak ők szívják meg emiatt, a riválist pedig segítik. És nem lehet senkit meggyőzni az ellenkezőjéről. Ha nem nyertél, akkor a hatalom nem engedte. 11 szezon, 8 bajnoki cím, de a liga nem engedi. Frabco éra a második legsikeresebb a csapat életében, de a hatalom nem engedte. Oké.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.06. 18:35:55

El Sie7e írta:
2025.02.06. 18:26:56

Ha nyomást gyakorolnak akkor büntessék meg. De pontosan mi is ez a nyomás gyakorlás? Egyenlőre azért sírnak mert a saját tevékenységüket vetítik le. Nem szerkesztett, hamisított videók szerepelnek ezekben hanem hivatalos közvetítések klipjei. Szegények ezt nem tudják kezelni akkor 80000-es stadionban feszült helyzetben, millók előtt élő adásban, hogy kezelik a szituációkat. Tehát konkrétan azt mondják ha látják, hogy mit csináltak ők maguk akkor az befolyásolja őket a jövőben? Akkor tiltsák el őket a tv nézéstől is nehogy lássanak egy sport összefoglalót. Újságot se olvassanak és az internetre még csak véletlenül se menjenek fel. Elég gyenge érvek ezek.

Ha tényleges befolyásolás van akkor mehet a bünti. Ez nem az. Ez csak picsogás a részükről.
Figyelj, nekem mind1, most írtam le, semlegességet várnék, sosem lesz az.
A CTA, RFEF, Tebas, klubok szerint nyomásgyakorlás, ami a Negreira ügyben büntetendő, amit be sem tudnak bizonyítani.
Ancelotti szerint azért jobbak az angol bírók, mert nincs rajtuk akkora nyomás...?
Itt nem kell sokat keresgetni
Közben rágalmazással, korrupcióval, csalással vádaskodnak. Meghamisított felvételekről írnak.
Cserében a nagy bizonyíték, hogy voltak tévedések, 50-50-es esetekben nem befújt történések, néhány egyenesen elfogult elvárás (Real TV, remélem nem gondolod, hogy ott minden jogos, akkor ilyen erővel nekünk is elmaradt vagy 10 büntető :) )
Az UEFA szabályai tiltják a felvétel kiadását, a fichajes ellen eljárás indult, a felvételek nyilvánosságra tételével, linkeltem.
Szerk:
Hajdú B. István oldala:
A Real Madrid protokollajándékokat ajándékozott a játékvezetői csapatnak a Szuperkupa döntő előtt, de Manzano és csapata a Real Madrid TV által irántuk folytatott ellenségeskedés és kritikák miatt nem fogadták el őket
Amikor a szatyros bírónak is van önérzete :)
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.02.06. 18:26:56

FcBarcelona1 írta:
2025.02.06. 18:09:56
https://www.football-espana.net/2025/02 ... g-referees
A La Liga klubjai követelik, hogy büntessék meg a Real Madrid-ot a bírókra tett nyomásgyakorlás miatt
Ha nyomást gyakorolnak akkor büntessék meg. De pontosan mi is ez a nyomás gyakorlás? Egyenlőre azért sírnak mert a saját tevékenységüket vetítik le. Nem szerkesztett, hamisított videók szerepelnek ezekben hanem hivatalos közvetítések klipjei. Szegények ezt nem tudják kezelni akkor 80000-es stadionban feszült helyzetben, millók előtt élő adásban, hogy kezelik a szituációkat. Tehát konkrétan azt mondják ha látják, hogy mit csináltak ők maguk akkor az befolyásolja őket a jövőben? Akkor tiltsák el őket a tv nézéstől is nehogy lássanak egy sport összefoglalót. Újságot se olvassanak és az internetre még csak véletlenül se menjenek fel. Elég gyenge érvek ezek.

Ha tényleges befolyásolás van akkor mehet a bünti. Ez nem az. Ez csak picsogás a részükről.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.06. 18:09:56

https://www.football-espana.net/2025/02 ... g-referees
A La Liga klubjai követelik, hogy büntessék meg a Real Madrid-ot a bírókra tett nyomásgyakorlás miatt
bence0330 írta:
2025.02.06. 17:40:38
Troym: nagyrészt egyetértek, bulizzák le ezt ők. Hergeljék fel, haragítsák magukra egymást, és akkor ha van madridismo, biztos visszább is szorul. Ha meg nem, akkor szimplán csak rosszabb lesz a viszonyuk, az sosem árt. És ki tudja, valami előremutató is kisülhet belőle, bár a futball kőkori hozzáállását tekintve nem nagyon hiszek benne. Mintha a VAR-szobában ülő bírók azon akadnának fenn, hogy kell bekapcsolni a monitort, sok ítéletet nem lehet máshogy magyarázni.
És ki fogja megbüntetni őket?
Szerk:Rosszul fogalmaztam, ki fog és kire megharagudni, és mi lesz a Barca haszna?
A semlegességet nem tudom elképzelni.
Barcamannel értek egyet. Én 28 éve nézek Barca meccseket, ez ment mindig, gondolom előtte is, abból leszűrve amit olvastam, és ez is fog menni ezután is

Tebas is elmondta minden nyilatkozatában, hogy Real szurkoló, Perezre haragszik, nem a Reallal van baja.
Louzan a Real szurkoló
Vagy Uribes a pártoló tag
Majd akkor lesz tiszta a foci, ha nem lesz ennyire egyértelmű a részrehajlás
Ha nem 1 db katalán bíró lesz mutatóba
Ha nem lesz olyan, hogy a katalán bíró nem vezethet Barcelonai csapatnak, de Madridi bírók mindenkinek, és mikor majd nem ők alkotják a többséget
Minden tiszteletem mindenkié, de nagyon elfogultnak vagy szemellenzősnek kell lenni, ha ezek alapján pártatlan fociról beszélünk, az még egyenesen felháborító, hogy a Barcának szándékosan kedveznek, amit Perez előad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.02.06. 18:28:53-kor.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.02.06. 17:59:26

Ebben a nagy sértődésben a bírók meg szövetség részéről csak az az érdekes, hogy mindenki látta milyen teljesítményt raktak le egy hétvégén, össze is ültek és amitől nem volt hangos a média, hogy 10 bírót meszeltek el mind az első mind a másodosztályból ezen az ülésen annyi hiba volt. Ezen felül a Real kérte a hangfelvételt a VAR szobából és valamiért ezt nagyon nem akarják kiadni cserébe fenyegetőznek olyan szankciókkal amiknek semmilyen jogi alapja nincs. Lehet mindent mondani a Realtvre, azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyiben és milyen formában helyez nyomást egy bíróra akinek csak helyesen kell ítélkeznie, viszont a Realtvben ezek a videók nem összeollózott felvételek hanem a [auto_cenzúra] ítéleteik gyűjteménye. Én elhiszem, hogy nem tetszik nekik de nincs benne valótlan dolog csak a hivatalos közvetítések vannak benne. Lehet nem szeretni de jogilag semmi valótlan nincs benne. Ezeknek a tükrében már mégjobban kíváncsi vagyok a VAR felvételekre ha ennyire nem akarják kiadni. Ha nincs vaj a fülük mögött mennyivel egyszerűbb lenne rövidre zárni mindent, hogy tessék itt van minden szabályos volt és ennyi. Valami nem kerek itt. És ez megint egy olyan dolog, hogy mindegynek kéne lennie ki kinek drukkol mert itt a felügyelő szervezet sumákol. Bánom is én mi lesz belőle. Remélem minél nagyobb balhé lesz belőle mert úgy nagyobb az esély, hogy valami kikerül. És ez az egész most abból indult, hogy nem hajlandóak kiadni a felvételeket. Moslék ez az egész. Nem reformot akarnak ezek most se csak megint magukat védik.
bence0330

2025.02.06. 17:40:38

superman írta:
2025.02.06. 15:12:53
Tegnap a kommentátor egy objektív tényről mondott egy objektív megállapítást, de te mindenáron ebbe kötsz bele...
Ne mondd már, hogy objektív tény, az Olcha által említett "köztudott, hogy a Barcelona évekig fizetett a bírók kegyeiért.". Köze nincs ennek az objektivitáshoz. Ahogy beszéltük is, az objektív tény, hogy fizettünk valamilyen szolgáltatásért. Hogy évekig fizettünk a bírók kegyeiért, az minden, csak nem objektív tény.

A Madridot pont azon a vonalon hoztam be, hogy hátha madridistaként számodra így érthetőbb, miért durva egy ilyen kijelentés. Az objektív tény, hogy a ligaelnök és a bírók többsége madridista/spanyol/madridi. Az meg egy szubjektív vélemény, kezdenek-e ezzel valamit, vagy nem. És akkor az ekvivalens "Tebas arra használta fel a tekintélyét, hogy madridistaként a Barcelona ellen hozzon szabályokat" ha elhangzana a TV-ben, remélem te is felháborodnál, de minimum kamunak és hazugságnak titulálnád.

Troym: nagyrészt egyetértek, bulizzák le ezt ők. Hergeljék fel, haragítsák magukra egymást, és akkor ha van madridismo, biztos visszább is szorul. Ha meg nem, akkor szimplán csak rosszabb lesz a viszonyuk, az sosem árt. És ki tudja, valami előremutató is kisülhet belőle, bár a futball kőkori hozzáállását tekintve nem nagyon hiszek benne. Mintha a VAR-szobában ülő bírók azon akadnának fenn, hogy kell bekapcsolni a monitort, sok ítéletet nem lehet máshogy magyarázni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.02.06. 17:35:48

FcBarcelona1 írta:
2025.02.06. 17:10:56
Legyen minél nagyobb a balhé, mert ócska a játékvezetés és ne nekünk kelljen megvívni a csatát, ennyit állítok.

El kell kapálni a Madridot? Hajrá!
Kirúgják az összes bírót? 2* Hajrá!
Külföldi bírók lesznek? Szuper!
Tebas és Perez egymással acsarkodik, nem velünk? +1

De az alaptémához:
Ezeknek a bíróknak a 90% csak akkor lenne szabad sípot vegyen a szájába, ha tolatás van a Nyugatiban, szóval ideje tenni valamit, de nem kell, hogy mi legyünk állandóan az össztűz közepében, oldják meg ők.

Pique véleménye meg kb irrelevánsabb nekem még random Real játékosnál is, annyira hiteltelen figura.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.06. 17:33:02

FcBarcelona1 írta:
Te milyen szemmel nézed? :)
Alruhas Realos. :)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

superman írta:
Bence! Csak te beszélsz arról, h a Barca v a Real csal e jobban, én a Barca ellen folyó eljárásból indultam ki, arról írtam. Ezért mobdtam, h ide se illik jobban, mint máshova, de mindegy. A többivel alapvetően egyet értek, nyilván a Barca felé húz a szíved, kicsit azért mindig oda ítélsz, tehát nincs nagyon miről beszélnünk. Tegnap a kommentátor egy objektív tényről mondott egy objektív megállapítást, de te mindenáron ebbe kötsz bele, így nincs igazán miről beszélnünk. Szíved joga barcás szemmel nézni a szitut, csak így nem tudunk egyről a kettőre jutni. Úgyhogy én ezt a témát engedélyeddel most elengedtem. :)
Te milyen szemmel nézed? :)
Troym írta:
2025.02.06. 15:14:18
Csak halkan jegyzem meg, hogy nem tetszik sem nekünk, sem a Madrid oldalán senkinek a bíráskodás és ők vállalják a nyílt összecsapást, itt szépen csendben kell támogatni őket, de a harcot vívják meg ők.
42 csapatból csupán ők hiányoztak, mikor döntést kellene hozni.
Ez nem harc, egy újabb nyomásgyakorlás.
Pique:
“The statement is a complete smokescreen because they have been doing it for 120 years and when they lose they have to talk about something else, because that is what they want,” he said.

“The referees’ conversation will always exist and this is what they have always done in Madrid, turning on the ‘machinery’ when things are not going well and we are used to it.”
Ebben a CTA, RFEF, La Liga is egyetért, be kell fejezni a nyomásgyakorlást.
Szerinted mit tennének a PL-ben, vagy az UEFA rendezvényein, ha több éve nyomnák a bírók befolyásolását?
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 3_102.html
Atletico is reagált :)
Mindenkinek baja van a bíráskodással, amin lehetne javítani, de nem ilyen formában.
És azt is kétlem, ha Tebashoz kerül a bíráskodás a PL mintájára, majd ő fogja ezt a helyzetet megoldani.
Javier Tebas: “Florentino Pérez always wants to be right and wants us to get down on our knees in his office.”
:)

Amúgy mit vagytok kiakadva mit mondott a magyar kommentátor a Negreira ügyről, a szuperkupa döntőn:

The camera just panned to Florentino Perez and the commentator said “Palpatine watches on”
:) :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.02.06. 15:52:44

Troym írta:
Csak halkan jegyzem meg, hogy nem tetszik sem nekünk, sem a Madrid oldalán senkinek a bíráskodás és ők vállalják a nyílt összecsapást, itt szépen csendben kell támogatni őket, de a harcot vívják meg ők.
Nyilván igazuk van abban, hogy gyenge a bíráskodás, de a harc ezen mit fog segíteni? Vagy nem változtat semmit, vagy ront a helyzeten, mert jobban részrehajlóak lesznek a játékvezetők. Ha meg hosszú távon nézzük az összes sorozatot, ők a toronymagasan legeredményesebb klub. Azért abban a sok címben is biztos bele lehet kötni párba, amiben ők jöttek ki jól a tévedésekből, akkor mégse ment ez a cirkusz. 20 éve nézek spanyol focit, akkor is ugyanez volt a helyzet, nem hiszem, hogy ebben lesz változás. A VAR valamit javított a helyzeten, de így is látunk bőven botrányos döntéseket. Egyértelmű szabályok is kellenének. A kéz szabályt vagy előnyszabályt szerintem nincs 2 ember amit minden helyzetben ugyanúgy értékelnek... Az egyértelmű lesek elengedése miatti sérüléseket meg inkább hagyjuk is.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Troym
Director del Fútbol

superman
Jugador d'estrella

Bence! Csak te beszélsz arról, h a Barca v a Real csal e jobban, én a Barca ellen folyó eljárásból indultam ki, arról írtam. Ezért mobdtam, h ide se illik jobban, mint máshova, de mindegy. A többivel alapvetően egyet értek, nyilván a Barca felé húz a szíved, kicsit azért mindig oda ítélsz, tehát nincs nagyon miről beszélnünk. Tegnap a kommentátor egy objektív tényről mondott egy objektív megállapítást, de te mindenáron ebbe kötsz bele, így nincs igazán miről beszélnünk. Szíved joga barcás szemmel nézni a szitut, csak így nem tudunk egyről a kettőre jutni. Úgyhogy én ezt a témát engedélyeddel most elengedtem. :)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.06. 14:45:13

Véget ért az RFEF ülés. Strukturális változasok jönnek.
Csak nem a La Ligához fog kerülni a bíráskodás? :)
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 2_amp.html
Majd 2 éves cikk.
Bár, hogy ez kinek lesz jó, Perezt és Laportát sem kedveli.
bence0330

2025.02.06. 14:01:06

superman írta:
2025.02.06. 13:44:00
bence0330 írta:
2025.02.06. 13:33:27
Áthoztam, most jutott csak eszembe, hogy van már topik. :D Feltételes módba tettem, sőt, utólag kiemeltem, hogy feltételezés feltételezéséről beszélünk, szóval ez már leginkább egy elméleti vita. Az idézőjelbe tett rész meg logikailag szerintem abszolút megállja a helyét. HA ezért tettük, AKKOR nem lenne vele gond. Nem állítottam ennél többet.

De akkor ezen a pusztán elméleti síkon maradva: az is kérdés, mit nevezünk korrupciónak, pláne erkölcsi értelemben, ahogy említettem. "Leveling the playing field" téma elég neccesen az, ahogy egy x politikai viszonyok közt x módon elnyomott ellenzék részéről sem tartanám gondnak, ha ugyanannyit csalnának, mint a másik, mert csak így lehet esélyük. Ők a reaktív fél, a másik az agresszor. Nem mondom, hogy ez jó, már kicsit szemet-szemértbe hajlik és egy végtelen spirálba vezet, arra van kitalálva az igazságügyi rendszerünk, hogy ezt elkerüljük, de amennyiben az épp valamilyen okból nem működik, mert nincs meg pl. a hatalommegosztás (amiben sajnos erősen kételkedem a La Liga esetében, és bizonyos országok politikai rendszerében gyakorlatilag egyértelműen nincs ilyen), akkor nehéz máshogy megoldani, mint azonos esélyeket próbálni teremteni, ha máshogy nem megy, jogtalan, és ha kontextust nem nézzük, azaz hogy ők a reaktív felek, akkor erkölcsileg is problémás dolgokkal. De részemről így reagálni valamire erkölcsileg nem igazán problémás, ha nem nagyon maradt más eszköz - feltételezve azt, hogy tényleg csak reaktív módon tennék, agresszorként nem.

De ez mind elméleti kérdés, az alapja az, amit a parttalanságnál írtál. Igen, mindketten ez fújjuk, és mindkettő tud tényszerű alapot szolgáltatni hozzá, ami köré lehet feltételezéseket mondogatni. Az a TV (vagy hát csak indirekt módon, mert végülis a kommentátorról van szó, akit alkalmaz), amelyik ezen feltételezéseket tényként közli (ismétlem, a tiéteket is, nem csak a miénket), az egyszerűen komolytalan, és hazudik. Ha meg csak az egyik oldalra teszi ezt, az meg kb egyértelműen kettős mérce, és vélhetően Madid drukker az illető. Ezzel kapcsolatban viszont nem akarok nyilatkozni, lehet valaki mondja ezt a Madridra is, nem nézek magyar TV-t. De maga a kiinduló szöveg a kommentátortól egy vicc, és korrekcióra szoruló tévedés/hazugság.
Nem hiszem, hogy itt jobb helye lenne, mert ez a téma alapvetően a Barcáról szól, nem a Barca - Real rivalizálásról, de igazából úgy látom ezen a fórumon kb bármit lehet, semmi nincs moderálva, nekem itt is jó.

Elméletben is bullshit, és védhetetlen.

Az sem kérdés mit nevezünk korrupciónak, nap mint nap látjuk, tapasztaljuk. Lölö meg Tiborcz sem azért szedte meg magát, mert Viktor királyunk leszólt, hogy őket nehogy hátrányosan ítéljék meg, hát nekik is jár az egyenlő bánásmód, hiába vannak kisebbségben.

A média fertő, ebben egyetértünk, ettől függetlenül a speaker azért mondta, mert megtörténtek az utalások, ezt biztosan tudjuk. Mást ő sem mondott. Most ő hadd ne vegye természetesnek, hogy valaki az egyenlőbánámódért fizet stikában zsebből zsebbe. :D Az nem dőlt még el, hogy a klub megüti-e emiatt a bokáját, de erről nem is állított semmit.

Amúgy abból a szempontból teljesen mindegy, hogy milyen ítéletet hoznak, hogy (szimpátiától függően) mindenki meghozta már a saját ítéletét, és semmivel sem lehet tőle eltántorítani. Ugyanaz, mint pl a me too eseteknél. Jelenleg így működik a világ.
Szó szerint a Barca-Reálról beszéltünk, hogy melyik csal épp jobban. :D Elképzelni nem tudom, hogy ne illene ez a topikba, legalábbis a hozzászólás nagy része.

Nagyon lovagolsz az egyenlő bánásmódért, ismétlem, ez csak egy felvetés felvetése, és logikailag korrekt. De nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy bírókat vettünk, a spíker meg azt mondta, hogy bírókat vettünk. Hazugság, punktum.

A politika konkrétan tiltott, ezt például moderálják, nyilván egyetértek a kijelentéseddel amúgy, sőt, pont erről beszéltem. Azért esett nehezemre ezzel párhuzamot vonni így köntörfalazva. De hogy ne csapjunk át politizálásba, hanem csak egy elméleti síkon legyünk:

Kitalácisztánban van egy nagy párt, akik rendszeresen 5%-ot csalnak a választáson, ez most legyen tény. A csalás rossz, erkölcsileg, jogilag elítélendő, nem hinném, hogy van ebben kérdés. Minden évben megnyerik 53-47%-ra a választást, és eléggé leépítik az országot, a hatalommegosztás elve gyakorlatilag megszűnt, övék a bíróság, stb. A másik párt nyilván megpróbálja jogi úton támadni a csalást, de mivel a bíróságon esélyük nincs, a médiával se nagyon van esélyük, falakba ütköznek. Választhatnak. Tűrik tovább a dolgot, ezzel semmiféle jogi és erkölcsi felelősségük nem lesz, de a pártjuk és az ország is szép lassan összeomlik, vagy ők is csalnak 5%-ot, és megnyerik a választást. Most hagyjuk a logisztikát, hogy tudnak így csalni, ha el vannak nyomva, csak erkölcsileg érdekes a dolog. Akkor mennyire problémás ez erkölcsileg? Én is a necces szót használnám, mert szó szerint morálisan problémás, de reakcióként, ha más esélyed nem nagyon van, akkor szerintem ez abszolút érthető dolog.

Ha nem politika, vegyünk egy gyereket, akit minden nap elvernek suli után, mert mittudomén, "szemüveges és kapafogú". A gyerek ezt elpanaszolja újra és újra, nem történik semmi, legjobb esetben kapnak a ludasok egy osztályfőnökit, de folytatódik tovább a dolog. Miután minden olyan lehetőséget megpróbált, amivel jogosan igazságot lehetne tenni, és megszüntetni a bántalmazást, és mindenhol falakba ütközött, ha összekapja magát, bever hármat iskola után a bántalmazónak. Önmagában jogilag és erkölcsileg is problémás lenne, de reaktívan, más esélyt nem nagyon látva max necces.

Nem vezetem le a párhuzamot, felteszem egyértelmű, még ha túlzó is.

És ismétlem, ez nem a véleményem az esetről, hanem egy random feltételezés, ha után ha prepozícióval.

Szerintem alapvetően a bírók spanyolországban békapopó alatt vannak, és vannak bizonyos időszakok, amikor annyira felgyülemlenek ezek, hogy csalásnbak tűnik. Vagy egy kicsit a madridi többségű bírók tudatalatt tényleg a madridnak ítélnek vlaamennyire. Valami ehhez hasonló az alapvéleményem, néha egy ugyanazon a hétvégén két elmaradt Madrid elleni és két elmaradt Barca tizi mellett hébe-hóba kiesem ebből.
Válasz küldése