Végeredmény: Barcelona – Rayo Vallecano 0-0

A folyamatos terhelések, amikor fizikailag is fel kell venni a harcot az ellenféllel sokat kivesznek a játékosokból. Amikor pedig hatalmas győzelmi kényszer méginkább. Mert szinte folyamatosan ez volt. Mikor hirtelen a középmezőnyben találtuk magunkat, a Bl-ből is kizúgtunk mentálisan is szétestek.sansz írta: ↑2022.05.09. 10:58:12Szerintem túlfélted ezeket a játékosokat. A kifacsart, csapágyasra járatott jelzők igazak voltak Pedrire pl, aki nem volt rotálva(akkor se) hogy aztán a válogatottban is kihagyhatatlan legyen a 120 perces meccseken, hogy aztán még az olimpiára is el kelljen mennie (hosszabbításokkal).
Se Gavi, se de Jong nem volt kifacsarva és agyonjátszatva. Sőt, a holland Koeman elküldése óta nem jó, csak percekre. Az,hogy pocsék formában vannak nem a fáradtságukból adódik. De Jong az alkata ellenére az egyik legjobb fizikumú játékos, ő bírná a terhelést a BLben a döntőig, bajnoki verseny mellett.
Gavi meg Gavi. Fogvicsorogva küzd, csak van,hogy nem hasznosan,máskor meg hasznosan.
Szerintem Businak jelenleg nincs alternatívája.Kovbal88 írta: ↑2022.05.09. 09:48:47Nekem mostanában kezdet el tetszeni a játéka, és nem mondanám lassúnak, csak nem eléggé dinamikus. Viszont a többiek se sajnos. De Jong is nagyon messze van a city-s De Bruyne teljesítményétől. Gavi is inkább a védekezésre alkalmas, mint a támadások segítésére. Középpályás játéknak van hova javulnia
Szerintem túlfélted ezeket a játékosokat. A kifacsart, csapágyasra járatott jelzők igazak voltak Pedrire pl, aki nem volt rotálva(akkor se) hogy aztán a válogatottban is kihagyhatatlan legyen a 120 perces meccseken, hogy aztán még az olimpiára is el kelljen mennie (hosszabbításokkal).
Nekem mostanában kezdet el tetszeni a játéka, és nem mondanám lassúnak, csak nem eléggé dinamikus. Viszont a többiek se sajnos. De Jong is nagyon messze van a city-s De Bruyne teljesítményétől. Gavi is inkább a védekezésre alkalmas, mint a támadások segítésére. Középpályás játéknak van hova javulnia
Lábujj törés.
Lemaradtam, de Nicoval mi lett?Chino írta: ↑2022.05.08. 19:57:00Kíváncsi vagyok hogy fog kinézni a kp-nk a Celta ellen így hogy Busi eltiltott.
Van egy 17 éves kifacsart Gavi egy csapágyasra járatott De Jong, meg egy 0 km-es Puig. Előre látom mennyire friss lesz a csapatrész, a legjobbkor sárgázta ki magát Busi.
Gondolom Sanz lesz felhozva, esetleg mellé Orellana vagy Alves mehetne feljebb eggyel, de Dest is sérült..
Ilyen félig viccnek írtam, valamennyire csak tanítják, meg az elsőcsapat edzéseiről felkerült videóknak is a nagyrésze rondo meg lövöldözés, szóval biztos foglalkoznak vele. Csak gondolom máshogy lettek nevelve, ha eléjük kerül a labda nem az a reflex, hogy akkor belebikázok egyet, hanem inkább keresik a társat, aki közelebb van a kapuhoz.bence0330 írta: ↑2022.04.16. 10:52:15Lehet, gondolom úgy érted a dolgot, hogy automatizmusként nem tanítják, mint taktikai elemet, mert amúgy látványosan megy neki. És azért Xavi, Iniesta is tudott lőni, és próbálkoztak is vele... meg hát nem arról van szó, hogy nem tud, mert lehet, hogy a csapatban az övé a legjobb gól/lövés hatékonyság. Egyszerűen nem hajlandó. Szerencsére mostanság azért kicsit jobb lett a helyzet, de szomorú, hogy pártíz gól simán benne maradt a lábában.davi10 írta: De nem tudom, szerintem a La Masia-n nem tanítják, én emlékszem még arra, amikor Robi próbált meg lőni egyet a 16-oson kívülről, aztán ki is dőlt fél évre.
18-20 méterekről lehet szép gólokat lőni, nem feltétlenül kell hozzá hatalmas lövőerő. Egyébként Busquets mióta Xavi az edző szerintem jól játszik.herlius írta: ↑2022.04.16. 12:54:53Szerintem a fõ szempont amiért Busquets nem lõ, az valószínūleg a labdavesztéssel kapcsolatos. Lövéskor ugyanis nem kontrollálható a labda útja. Egy esetleges blokkolt lövés után pedig az ellenfél játékosai sprintben indulhatnak a megszerzett labdával. Busi futóversenyben esélytelen. Ha az ellenfél tizenhatosa közelében õ labdát veszít és nincs mögötte fedezet, az hatalmas rizikófaktor. Nyilván a meccs végén egy fáradt, emberhátrányban levõ csapat ellen bevállalható a dolog, de alapesetben nem ez a fõ szerepköre. A másik szempont pedig a sérülésveszély. Az erõs, távoli lövések mindig extra rizikófaktorok, fõleg egy idõsebb, nem lövésekre specializálódott játékos esetében.
Számtalan lövési lehetőség jön ki rá 18-20 körül. Nagyon sokszor ráadásul úgy, hogy zavartalanul lőhetne, ki sem lépnek rá, mert nyilván azzal számolnak, hogy lövés helyett passzolni fog. Neki még az igazítás is sokszor beleférne, megnézhetné azt is, hogy hova rúghatná......
Lehet, gondolom úgy érted a dolgot, hogy automatizmusként nem tanítják, mint taktikai elemet, mert amúgy látványosan megy neki. És azért Xavi, Iniesta is tudott lőni, és próbálkoztak is vele... meg hát nem arról van szó, hogy nem tud, mert lehet, hogy a csapatban az övé a legjobb gól/lövés hatékonyság. Egyszerűen nem hajlandó. Szerencsére mostanság azért kicsit jobb lett a helyzet, de szomorú, hogy pártíz gól simán benne maradt a lábában.
Odèbb van az mèg. Siman játszik mèg 2026-ig aztán mire edző lesz az is pár èv.
Ez a jövő zenéje, de én nehezen tudom elképzelni vezetőedzőként. Szerintem ahhoz túlságosan halvérű. Legalábbis én annak látom. Mondjuk utánpótlás csapatokban lehet jól ellenne a törpékkel, de azt már nem látom magam előtt, hogy tudna motiválni egy szétesett csapatot, vagy hogyan szedné ráncba a problémásabb játékosokat. Én max. úgy tudnám magas szinten sikeresnek elképzelni, ha lenne mellette egy keménykezű másodedző.
Na most sem az agyával van a gond.
Pontosan. Sőt a Realba jobban is kellett egy Casemiro-féle vízhordó-hentes mint egy labdazsonglőrNovaProspekt írta: ↑2022.01.16. 18:09:16mondjuk amíg a klub nem képes felülemelkedni azon a berögződésen, h Busi utóda csak is egy Busi-klón lehet, addig tényleg 45 éves koráig ő lesz a kezdő (az más kérdés, h a rajongók képesek-e elengedni ezt, mert nekik ráhatásuk erre nincsen). be lehet tenni oda vkp-nak más típusú játékost is, majd hozzáalakítja a teljes csapat a játékát a változáshoz. így sokkal hamarabb lesz Busi kiváltva, mintha egy az egyben akarnánk... a Realban Casemiro a vkp már tudomisén hány éve (akitől Busi ezerszer technikásabb, intelligensebb játékos), és ugyanolyan labdabiztosak, mint bárki más, sőt. Xavi "utóda" is Rakitic lett, akinek köze nem volt Xavihoz, de abban a Barcában éppen nagyon is működött vele. mindjárt le is tripláztunk utána, aztán még évekig egy egész jó csapatnak volt az alapembere úgy, h totál más zsáner.
LG írta: ↑2022.01.16. 16:01:47Évek óta nagyjából ugyanazokat a köröket futjuk. A szezon döntő meccsein rendre felsülnek az öregek, de valahogy néhányan mindig kimosdatják őket, meg megmagyarázzák, hogy miért nem lehet őket lecserélni. Aki pedig kritizálni maga őket, azt hálátlan szemét, aki nem értékeli, hogy mit adtak ezek a játékosok a klubnak. Meg eleve hülyék vagyunk a focihoz, Busquets zsenialitását meg sem értjük, stb. Aztán ha hoznak ezek a játékosok 1-2 jobb meccset Getafék ellen, akkor jönnek: "na látjátok, nem szabad még leírni őket, még mindig ott vannak a szeren" Aztán jön az április, május, és megint kezdődik minden előről. Idén mondjuk nem, mert már ősszel kiszálltunk minden fontosabb sorozatból.csababarca írta: ↑2022.01.16. 13:49:59![]()
értem az elfogultságot, de talán úgy helyes a mondat, hogy a posztján, vagy nagyon elfogultan mondjuk a 2010-es években.
továbbra sem akarjátok megérteni azt a kritikát, amit páran megfogalmazunk az öregekkel kapcsolatban, így pedig nehéz.![]()
Évek óta nagyjából ugyanazokat a köröket futjuk. A szezon döntő meccsein rendre felsülnek az öregek, de valahogy néhányan mindig kimosdatják őket, meg megmagyarázzák, hogy miért nem lehet őket lecserélni. Aki pedig kritizálni maga őket, azt hálátlan szemét, aki nem értékeli, hogy mit adtak ezek a játékosok a klubnak. Meg eleve hülyék vagyunk a focihoz, Busquets zsenialitását meg sem értjük, stb. Aztán ha hoznak ezek a játékosok 1-2 jobb meccset Getafék ellen, akkor jönnek: "na látjátok, nem szabad még leírni őket, még mindig ott vannak a szeren" Aztán jön az április, május, és megint kezdődik minden előről. Idén mondjuk nem, mert már ősszel kiszálltunk minden fontosabb sorozatból.csababarca írta: ↑2022.01.16. 13:49:59![]()
értem az elfogultságot, de talán úgy helyes a mondat, hogy a posztján, vagy nagyon elfogultan mondjuk a 2010-es években.
továbbra sem akarjátok megérteni azt a kritikát, amit páran megfogalmazunk az öregekkel kapcsolatban, így pedig nehéz.