Kultúra

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12028
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2021.12.21. 19:25:24

messideco írta:
2021.12.14. 12:23:23
Az eddig tényleg kimaradt még nekem :D Könyvtárból fogom kikölcsönözni, remélhetőleg a hét folyamán eljutok a városba is :mrgreen:
Végül nem erre esett (Állatfarm) a választás, hanem két filmre adaptál regényre:

Hrabal - Sörgyári Capriccio és Cormac McCarthy - Az út
Előbbi film egyik kedvencem, a regény is sziporkázó eddig (kb 40%-át olvastem el eddig)- Míg az amerikai író regényén eddig ledöbbentem, alig húsz elolvasott oldal után. Kár, hogy eddig kimaradt az életemből, a Sunset Limited is az egyik kedvenc filmem. Eddig nagyon jó, mondom mindössze pár oldal után, hatalmas gondolatok vannak benne, rég olvastam ennyire erős regényt.
Sportklub Csíkszereda - Arsenal
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 13968
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.12.20. 13:18:33

Vannak jó könyvadaptációk, a Gyűrűk ura is jól sikerült, még a könyvhöz mérve is, persze rendezői szabadság megvolt ott is.
De említhetem a HP-kat, az sem volt rossz, bár pont a Félvér herceg könyvet herélték ki talán a legjobban.
A könyvadaptációs filmeknek megvan az a haszna, hogy talán aki látja, az előveszi a regényeket.
Én így olvastam el a HP könyveket, a Gyűrűk urát, hogy csak a két legfontosabbat említsem.
De most Asimov Alapítványát kezdtem olvasni, mert tetszett a sorozat (nem volt összehasonlítási alapon a könyvekkel), és a világ is magával ragadott.

Szóval ha másra nem, erre jók az adaptációk.
Meg azt se felejtsük el, hogy a pénz dominál a filmkészítésben, egy sikeres regényt adaptálnak filmmé ott van egy alapanyag, nem kell bajlódni legalább a történet kitalálásával, mert adott az eleje-vége, közben meg majd az írói szabadságot felhasználva lehet eltérni.

Jah igen a Trónok harca örök klasszikus vitatéma, az egyébként szerintem egy jól sikerült könyvadaptáció, az első 2-3 könyv mindenképp. A 4-5. könyvek túlságosan bonyolódtak, szerteágaztak, sorozatos szempontból halál volt adaptálni őket, de még valamelyest sikerült.
CSak látszott a végén, hogy a sorozatba is sok utalást beletettek pl

Jon származására, Azor Ahaiságára,
stb, de aztán semmit nem kezdtek ezzel, csak volt egy "mindfuck" pillanat az egyszeri sorozatnézőnek amikor kiderült, aztán be is csukták azt az ajtót. Ezt sose fogom megbocsájtani a sorozatnak, hogy

arra használták fel Jon származását, hogy összevesszen a végén a trónon Danyvel
. :lol:

Jah visszatérve a milyen formában olvasáshoz, olvastam már laptopon is, de én is szeretem fogni a könyvet, lapozgatni, van egy feelingje, amit nem ad vissza semmi.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
brazilfan
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2021.12.20. 13:05:17

Kalapos írta:
2021.12.20. 12:33:49
Mert ha film készül, akkor az film, még akkor is, ha könyv az alapja, nem fog könyvszerű élményt nyújtani, nem is lehet célja, értelmetlen lenne úgy kezelni. Filmként kell kezelni.
Igen. Persze vannak kifejezetten irodalmi adaptáció céllal készült filmek, pl. a BBC tévéfilmjei vagy a klasszikus történelmi regények megfilmesítései, de például a Keresztapa eleve nem a regényt akarta másolni, sok mellékszálat ki is hagytak belőle. Szerintem a Keresztapa arra is jó példa, hogy a film sokkal jobb is lehet, mint a könyv, amiből készült, nem hiába lett generációk számára kultuszfilm. A film sok esetben arra is képes, hogy rávegye a nézőket arra, hogy olvassák el az irodalmi művet is, és így olyanok is könyvet vesznek a kezükbe, akik addig nem számítottak könyvmolyoknak.
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 642
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.12.20. 12:33:49

Sinya22 írta:
2021.12.20. 11:34:43
Ezt a példát nagyon nem értem, ugyanis Fluor nem a Lédával a bálban-t zenésítette meg :D
Az egyik az egyik platform, a másik a másik.

Pont az a lényeg hogy annyira távol egymástól a film és a könyv, mint a vers és a zene, mint Ady és Fluor, mint a Die Hard és a The Dark Tower, de lehet tízezer példa.
A megzenésítést, és a filmes adapációt lehet értelmezni a két merőben eltérő platform közötti hídként, ami igazából nincs egyik parton se, hanem a kettőt köti össze, az építész(ek) munkáján keresztül, de ez nem feltétlen valós. Mert ha film készül, akkor az film, még akkor is, ha könyv az alapja, nem fog könyvszerű élményt nyújtani, nem is lehet célja, értelmetlen lenne úgy kezelni. Filmként kell kezelni.

Ezt kifejthettem volna jobban, hogy érthető legyen a példa, de látom akkor a többi érthető volt, és értelek én is, szóval csak ezt a példát részletezem ki.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2644
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.12.20. 11:34:43

Kalapos írta:
2021.12.20. 09:53:25
Könyveket és filmeket összehasonlítani, annyi értelme van, mint verseket és zenét :D
Van Ady és van két kicsi legó na mizu mizu mizu. Értelmetlen :D
Ezt a példát nagyon nem értem, ugyanis Fluor nem a Lédával a bálban-t zenésítette meg :D

De egyébként abban igazat adok, hogy nem érdemes összehasonlítani. Másfél, vagyis inkább 2, 2.5 órában nem lehet átadni egy könyv minden pillanatát, jelenetét. Valószínűleg ezért is van az, hogy a rendezők gyakran kihagynak/átalakítanak részleteket, amikről úgy ítélik meg, nem fontosak. Általában azért ha valaki szeret olvasni, megtetszik neki egy könyv, vagy egy könyv sorozat, és utána megnézi a filmeket /a könyvből készült sorozatot, akarva akaratlanul is össze fogja hasonlítani, lesz egyfajta elvárása, mit szeretne látni. És ez az esetek 99%-ban csalódás lesz, pont azért, amiket te is megfogalmaztál. Meg kell próbálni külön kezelni ezt. Én például ha valamit el szeretnék olvasni, addig biztosan nem nézek belőle készült filmet, maximum az olvasás után, és úgy ülök le, hogy tudom, nagyon más lesz mint amit olvastam és elképzeltem :D De van olyan eset is, amikor annyira jó élmény valamit olvasni, hogy inkább bele se kezdek a sorozatba, mert nem akarom elrontani a saját szórakozásomat azzal, hogy bosszankodok.

Egyébként még egyszer mondom, szerintem a Hp nagyon is jól sikerült, de ha más példát kellene mondanom, akkor a Halálsoron is zseniális film lett. A trónok harca is elég jól sikerült amíg tartottak a könyvek, aztán mikor saját ötletek kellettek gyengült sokat.
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 642
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.12.20. 09:53:25

Könyveket és filmeket összehasonlítani, annyi értelme van, mint verseket és zenét :D
Van Ady és van két kicsi legó na mizu mizu mizu. Értelmetlen :D
A más platform, az más platform. A vers is megvan zenésítve néha, néha nem is rosszul, de akkor is más, mert pl. egy sort több módon lehet hangsúlyozni, tagolni, értelmezni, de ha valaki egyszer megzenésíti, akkor az fix azon a módon van énekelve/szavalva, ahogy az előadó értelmezte. A szerző lehet másra gondolt eredetileg. Az olvasók közül is lehet, hogy többen több módon értelmezték.

Amikor film készül, akkor film készül. Nincs leírva 1000 dolog, mert a színészekre vagy a rendezőre van bízva, hogy az adott helyzetből mit hoz ki pl. milyen napszak van, mikor költséghatékony forgatni. Ha nem kiemelten fontos a jelenet szempontjából az időpont, akkor nincs leírva a tervben aztán lesz, ami lesz.
Ha könyv készül, akkor könyv készül. Ott kb. minden fontos és minden le van írva, hogy az olvasónak ne legyenek megválaszolatlan kérdései és el tudjon merülni a képzelt világban, csak pont annyi szabadságot hagyva, ami szórakoztató munkára bírja az elmét.

A probléma, amikor egy képzelt világot (ami bővebb, és valamekkora az olvasótól származó egyediséggel is rendelkezik) át kell ültetni egy szabványos platformra (aminek korlátai vannak, viszont több egyéniség is dolgozik rajta, ami pluszt is jelenthet). Nem lesz ugyanolyan, nem is lehet.

Annak kell szeretni ami.

Nem a HP filmek védelmében, inkább általánosságban :D A HP-ket nem is olvastam a filmeket régen láttam. Érdekesség hogy barátnőmmel annó elkezdtük megnézni őket, de mindig mondta előtte, hogy látott TV-ben a filmekből (1-2) részleteket, és mennyira utálta. Úgyhogy eleve a 3. résszel kezdtük a filmezést, és onnan mentünk végig, az 1-2-t ő azóta se látta, de szerintem én is utoljára 10+ éve :D És így tetszett neki is.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2644
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.12.20. 09:03:59

Varatrix írta:
2021.12.20. 08:12:53

Nálam ez az egyetlen Film, amit nehezen bocsájtok meg a sorozatból. Az eggyik legérdekesebb kötetet nem sikerült adaptálniuk. Tele van lényegesbbnél lényegesebb háttértörténette, amiből gyakorlatilag semmit nem vittek vászonra, ehelyett kaptunk egy szappanoperát. Teljsene érthetetlen itt a könyv és a film kapcsolata. Valóban az egyik legjobb.

Én először kiskoromban találkoztam a köbnyvekkel, még a nővérem olvasta fel nekünk, így nyomoban emlékeztem csak rá. Aztán láttam a filmeket, majd felnőtt fejjel újra a könyvek és teljsen ledöbbentem,, hogy mit vittek vászonra utólag.
Én alapvetően nem szeretem a könyvadaptációkat, még is azt kell mondanom, talán a HP még egész jól is sikerült összességében. Persze teljesen jogos amit írsz. Egy könyvet szerintem sosem fognak tudni úgy megfilmesíteni, hogy az legalább akkora élményt nyújtson. Mármint azoknak, akik szeretnek olvasni. Egyébként a könyvek és filmek összehasonlítása azért is nehéz, mert rengeteg apró és nem apró különbség van közöttük, a filmekben megváltoztattak jó pár dolgot.

Én emlékszem lehettem 10-12 éves, vagy még fiatalabb, az első 3 részt folyamatosan adták a tv-ben, 1-2 jelenetet láttam, de nem fogott meg. Már bőven a Félvér Herceg ment a mozikban, én még akkor sem láttam 1 részt sem, meg nem is érdekelt. Pár éve elolvastam a könyveket kb 1 hét alatt. :D Utána voltam hajlandó megnézni a filmeket, összességében elég jól is sikerültek, de mint írtam, nekem nem tudja azt az élményt visszaadni egyik rész sem. És ez más könyvekre is igaz.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4791
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.12.20. 08:12:53

Sinya22 írta:
2021.12.15. 14:12:58
2. Harry Potter és a Félvér Herceg
Nálam ez az egyetlen Film, amit nehezen bocsájtok meg a sorozatból. Az eggyik legérdekesebb kötetet nem sikerült adaptálniuk. Tele van lényegesbbnél lényegesebb háttértörténette, amiből gyakorlatilag semmit nem vittek vászonra, ehelyett kaptunk egy szappanoperát. Teljsene érthetetlen itt a könyv és a film kapcsolata. Valóban az egyik legjobb.

Én először kiskoromban találkoztam a köbnyvekkel, még a nővérem olvasta fel nekünk, így nyomoban emlékeztem csak rá. Aztán láttam a filmeket, majd felnőtt fejjel újra a könyvek és teljsen ledöbbentem,, hogy mit vittek vászonra utólag.
Kép
- Miért nem ünnepelte Torres gólját?
- Mert láttam, hogy Messi bemelegít. - Simeone
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 807
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2021.12.16. 18:12:41

Top ötöt maximum adott műfajon belül tudnék kiválasztani, úgyhogy hagyjuk is, de van egy, ami felülemelkedik minden máson és nagyon nagy hatással volt rám, amikor olvastam. Ez Dean R. Koontz: Az eljövetel. Apokaliptikus világvége sci-fi alapvetően, de van filozófiai, szociológiai mondanivalója is.
davi10 írta:
2021.12.14. 17:14:08
A filmeket is megveszed mind dvd-n? :D
Valahol jogos, de mégsem. Szerintem nem elsősorban az írót tiszteli meg az ember a vásárlással, hanem magát a könyvet, hisz egy magasabb szintű formában "veszi magához". Legalábbis nálam ez mindenképp így van. Ellenben egy filmet ugyanúgy a tévémen nézek meg akár DVD, akár torrent.
Kép
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2644
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.12.15. 14:12:58

1. Patrick Rothfuss: Királygyilkos krónikája sorozat (1. A szél neve, 2. A bölcs ember félelme).
2. Harry Potter és a Félvér Herceg
3. Jonathan Stroud: Bartimeus Trilógia
4. Stephen King: Halálsoron
5. Matt Haig: Éjfél könyvtár

Meg még ezer másik :D
Avatar
PaNel95
Barça B
Hozzászólások: 86
Csatlakozott: 2021.11.06. 10:32:33
Tartózkodási hely: Szeged

2021.12.15. 13:02:19

Toronymagasan 1.: Metró 2033 trilógia + az univerzum könyvei
2.: S.t.a.l.k.e.r. könyvek
3.: Márquez - Száz év magány
4.: Orwell - Állatfarm
5.: Hiro Arikawa - Az utazó macska krónikája

Márqueztől még olvastam pár könyvet és tervezem is az összes könyvét. Llosa könyveit is szeretem.
Illetve most Robert Merlét néztem ki magamnak. Tőle még egy egy művet sem olvastam.
"A lényeg, hogy mutass egy aktuális ellenséget a tömegtájékoztatásban..." - Vaszilij Orehov - Hadműveleti zóna
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4791
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.12.15. 09:54:38

1. Douglas Adams- Galaxis útikalauz stopposoknak (szigorúan az első kötet csak)
2. Jon Krakauer - Út a vadonba
3. Joe Navarro - Beszédes testek (ismereterjesztő testbeszéd könyv BEST)
4. A semmiből - Az én történetem (Jamie Vardy)
5. Douglas Adams - A ​lélek hosszú, sötét teadélutánja

5+1 Harry Potter és a Tűz Serlege

Én azalapján próbáltam összerakni, hogy mi az amit bármikor szívesen a kezembe vennék és tudnék olvasni, met Orwell hasonlóan nagy hatással volt rám, de arra is emlékszem, hogy milyen apatikus hangulatom volt, amíg az 1984-et olvastam. Én leaglábbis nem tudnám sokszor elolvasni.
Kép
- Miért nem ünnepelte Torres gólját?
- Mert láttam, hogy Messi bemelegít. - Simeone
brazilfan
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2021.12.15. 08:55:07

messideco írta:
2021.12.15. 08:36:22
Ha már itt tartunk :) Top 3-5 kedvenc könyv? Csak úgy hasreütésszerűen:
Ottlik Géza: Iskola a határon
Marquez: Száz év magány
Hasek: Svejk
Krúdy Gyula: Szindbád-novellák
Konrád György: A látogató

Ezeket 2-3 évente előveszem.
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12028
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2021.12.15. 08:36:22

Ha már itt tartunk :) Top 3-5 kedvenc könyv? Csak úgy hasreütésszerűen:

- Marquez - Száz év magány
- Ken Kesey - Száll a kakukk fészkére
- Daniel Keyes - Virágot Algernonnak
- Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót!
- George Orwell - 1984
Sportklub Csíkszereda - Arsenal
Avatar
Messidona10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2007.12.19. 18:44:50

2021.12.15. 08:13:04

Én amióta megvettem az ebook olvasómat, azóta nagyságrendileg 4-500 könyvet olvastam el rajta. Ha ezeket mind meg kellett volna venni, egész biztosan nem tettem volna. Krimifüggő vagyok, ezeket mindig e-könyv formájában szerzem be. Többnyire letöltöm valahonnan, de olyan is volt már, hogy megvettem, mert annyira vártam a folytatást.
Vannak viszont olyan jellegű könyvek, amiket mindig meg szoktam venni. Önéletrajzi (vagy életmű) témák esetén például fontos számomra, hogy utána feltehessem a polcra. Gasztronómiai témájúakkal ugyanígy vagyok. Illetve mostanában kacsintgatok a pszichológia felé, és a black fridayt kihasználva bevásároltam - valamiért a tudományos, ismeretterjesztő témákra sokkal jobban oda tudok koncentrálni, ha fizikailag lehet lapozgatni (valószínűleg az iskolai berögződés miatt, egyetemen is mindig megvettem a papír alapú jegyzetet).

Ha Rejtő Jenő, akkor:
- A néma revolverek városa (legjobb! :D)
- Szőke ciklon
- A három testőr Afrikában
- A Nevada szelleme

Az örök kedvencem pedig Jo Nesbo (norvég krimiíró) Harry Hole sorozata. A főszereplő egy alkoholista rendőr, akinek egy jelenleg 12 kötetből álló sorozaton keresztül figyelhetjük a küszködését. Maguk a kerettörténetek is nagyon jól kitaláltak, izgalmasak, de a morális sík is magával ragadó. Ezek olyan igazi letehetetlen könyvvek egytől egyig. Képes vagyok évente végigpörgetni az egész sorozatot.
Sonoma
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2021.12.14. 21:34:33

Én is a könyvet részesítem előnyben.
Viszont van amit csak a neten tudom elolvasni ( pl. Hét tenger blog).
Én "mindenevő" vagyok.
Van sok történelmi könyvem, de egy jó krimit vagy scifit is elolvasok.
Orwell-1984 is meg van. Érdekesség, hogy 1949- ben íródott. Sajnos ma is aktuális.
Most két könyvet készülök elolvasni az ünnepek alatti két hétben.

1.Emannuel Todd-A birodalom után. A szerző attól lett híres, hogy a 76'- ban írt könyvében megjósolta a Szovjetunió ( a politikai befolyása csúcsán álló) bukását.
Ez a könyv 2002-ben íródott. Itt pedig az USA ( mint szuperhatalom) elkerülhetetlen hanyatlását jósolja meg kulturális, ipari és pénzügyi, ideológia és katonai erők elemzése alapján. Nem könnyű olvasmány, de érdekes.

2. Simeon Parson-Totális háború 2006-ban. Itt Oroszország ( egy új erős vezető tör hatalomra), az iszlám világban bekövetkező forradalom és Észak- Korea provokációi miatt egy nagy világméretű konfliktussá növi ki magát az események láncolata.
Avatar
PaNel95
Barça B
Hozzászólások: 86
Csatlakozott: 2021.11.06. 10:32:33
Tartózkodási hely: Szeged

2021.12.14. 20:59:09

Én is inkább megveszem a könyveket. Antikváriumból elég sokat vásárolok, online is. 500-600 Ft-ért nagyon jó állapotú könyveket lehet venni bármilyen témakörből.
Aki magát a könyvek látványát is szereti, a régi könyvek borítója a legtöbb esetben még nagyon szép is, különleges.
"A lényeg, hogy mutass egy aktuális ellenséget a tömegtájékoztatásban..." - Vaszilij Orehov - Hadműveleti zóna
Deluigi
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2021.12.14. 18:58:51

egy csomo konyvem van, vasarolok is, amikor van alkalmam

a bookline-rol megvettem a Messi konyveket is
brazilfan
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2021.12.14. 17:22:58

Könyv. Van ugyan tabletem és laptopom is, de azokon csak hírportálokat szoktam olvasni, hosszabb szövegeket nem. A filmek is sokkal hatásosabbak, lebilincselőbbek moziban, mint képernyőn.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4767
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.12.14. 17:14:08

Veidt_madridista írta:
2021.12.14. 16:44:58
Tiszteletlenségnek érzem és maga az olvasás is sokkal idegenebb, gagyibb élmény egy képernyőn + a szemem is megfájdul, könnyezik néha. Amúgy is bámulom eleget a képernyőt. Nyilván vannak kivételek, gyerekkönyvek, coaching anyagok és társai.
A filmeket is megveszed mind dvd-n? :D

Mindegy, nem akarok kötözködni, viszont egy rendes e-ink-es ebook olvasótól nem fog bekönnyezni a szemed, ezt garantálom.
Az ebook kényelmesebb, de valahogy a könyv jobb.

De velem is volt, hogy kikölcsönöztem könyvet, aztán annyira bejött, hogy vegül megvettem.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 807
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2021.12.14. 16:44:58

Én minden könyvet megveszek, amit olvasok. Most is pl. van egy másik könyv, amit majd el akarok kezdeni, de egyelőre nem találtam sehol magyarul megvásárolható példányt. A neten fent van ezer helyen a teljes könyv, de nem érdekel. Tiszteletlenségnek érzem és maga az olvasás is sokkal idegenebb, gagyibb élmény egy képernyőn + a szemem is megfájdul, könnyezik néha. Amúgy is bámulom eleget a képernyőt. Nyilván vannak kivételek, gyerekkönyvek, coaching anyagok és társai.
Kép
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12028
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2021.12.14. 16:19:41

Elsősorban könyvben az igazi, de a munkahelyen sokat olvasok számítógépről is, itthon már inkább a nyomtatott verziót részesítem előnyben.

Elkezdtem a tegnap a Dűne regényt olvasni, gondoltam a film előtt jó volna elolvasni, de túl sok információ volt már az első húsz oldalon, szóval hanyagoltam :D Valaki olvasta közületek?
Sportklub Csíkszereda - Arsenal
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4767
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.12.14. 16:13:16

Ha családban/ismerősöknél fellelhető, akkor könyv, amúgy ebook.
Nagyon jó kis cucc, egyáltalán nem fárasztja a szemet, és szinte minden könyv kölcsönözhető a tékából.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6207
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2021.12.14. 16:00:28

Lentiekhez kapcsolódó mellékszál: :)

Ki, milyen felületen olvas?

Megveszitek, kölcsönzitek a könyveket, amiket ajánlottatok vagy eseteg, ami fellelhető, azt ebookkal olvassátok?
Kép
Deluigi
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 328
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2021.12.14. 13:19:40

James Harriot:

Magyarul megjelent művei

Egy állatorvos történetei. Az élet dicsérete; ford. Szász Imre; Gondolat, Bp., 1983
Állatorvosi pályám kezdetén…; ford. Szász Imre; Gondolat, Bp., 1988
(Az állatorvos is ember; Apraja-nagyja megbabonázott címen is)
Kutyák a rendelőmben; ford. Szász Imre; Gondolat, Bp., 1991
Minden élő az ég alatt. Egy állatorvos újabb történetei; ford. Szentmiklósi Tamás, Majsai Erzsébet; Aqua, Bp., 1995
Az élet dicsérete. Egy állatorvos történetei; ford. Szász Imre; Magyar Könyvklub–Aqua, Bp., 1996
Apraja-nagyja megbabonázott. Állatorvosi pályám kezdetén…; ford. Szász Imre; Magyar Könyvklub–Aqua, Bp., 1996
(Az állatorvos is ember; Állatorvosi pályám kezdetén címen is)
Az állatorvos is nős ember; ford. Szász Imre, Árokszállásy Zoltán; Könyvfakasztó, Bp., 2001
Az állatorvos is ember; ford. Szász Imre; Könyvfakasztó, Bp., 2001
(Állatorvosi pályám kezdetén; Apraja-nagyja megbabonázott címen is)
A repülő állatorvos; ford. Bori Erzsébet; Könyvfakasztó, Bp., 2002
Ő is Isten állatkája; ford. Sárközy Elga; Cicero, Bp., 2002
Kutyák a rendelőmben, 1–2.; ford. Szász Imre; 2. jav. kiad; Ciceró, Bp., 2005–2007


tobbszor olvashato muvei vannak, nagyon szorakoztato szerzo :)
Válasz küldése