visca el barca írta: ↑2023.01.26. 18:31:02
Mert egyrészt nem beszélem anyanyelvi szinten az angolt, másrészt meg a képet akarom nezni, nem a feliratot olvasni. Soha, semmit nem nézek felirattal.
jah így érthető.
bár annyit hozzátennék, hogy ha megszokod, akkor rááll az agyad és a szemed, hogy ne csak a feliratra fókuszálj.
én nem tudom elképzelni, hogy bármit is szinkronnal nézzek, régen persze azzal néztem, de vagy 10-15 éve már nem, egyszerűen elvesz az érzelmekből a szinkron sokat, az értelméből is a filmeknek/sorozatoknak nagyon sokszor.
pl Trónok harcát megnéztem szinkronosan is de kín szenvedés volt, pedig még talán a jobbak közé tartozott.
Ami miatt pláne nem szeretek pl sorozatot szinkronnal elkezdeni, mert 10ből 9szer változnak a hangok az évadok alatt. Az Entourage c. kevesek által ismert sorozatnál a legjobb karakternek egyik részről a másikra megváltoztatták a szinkronját, hát onnantól már a karakter se volt olyan vicces, mert az alap szinkronja marha jól passzolt hozzá.
Vagy a szökésben is az egyik főszereplőnek megváltozott a szinkronja (haláleset miatt, Selmeczi Roland

), és nagyon rossz volt mást hallgatni.
De megértem az álláspontod, nem vagyunk egyformák.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."