Aleix Vidal már Rafinha után…

A harmadik opció a jobbhátvéd posztra | Télen akár távozhat is

A Leganés elleni bajnokinak a pályán történteken felül is akadtak érdekes tanulságai, és ilyen az is, hogy Aleix Vidal minden jel szerint ismét elveszítette az esélyét arra, hogy sok idõt pályán töltsön a Barcelonában a továbbiakban. Vidal az Alavés ellen játszhatott, de a Celtic ellen már nem volt a nevezettek között, ahogy a Leganés ellen sem. De az igazán sokatmondó pillanat az volt, amikor kiderült, nem Sergi Roberto játszik helyette, hanem Rafinha.

Természetesen Luis Enrique szombaton alkalmazott játékszerkezetének sok olvasata lehet, de az biztos, hogy Aleix Vidal szempontjából nem túl pozitív üzenet, hogy Lucho inkább adott lehetõséget egy olyan játékosnak, aki ballábas, eddig támadó középpályást vagy támadót játszott, szélsõ védõt soha, semmint neki, aki mindig is ezen a poszton futballozott.

Luis Enrique a pénteki sajtótájékoztatóján a Vidal helyzete iránt érdeklõdõ kérdésre csak annyit mondott, hogy „elégedett minden játékosa teljesítményével”, de igazán a szombati összeállítás volt sokatmondó „üzenet”. Nem nehéz megjósolni, hogy hiába kapott újra esélyt a nyáron a tavaszi mellõzése után, most újra elveszítette Luis Enrique és csapata bizalmát, amit most még nehezebb lesz visszanyernie. Legalábbis jól, nagyon nagyon jól kell dolgoznia a továbbiakban, hogy meggyõzze a trénert, számíthat rá.

Abban szerencséje van, hogy még csak szeptembert írunk, tehát még van is ideje tenni ezért, de az is egyértelmû, hogy ha a helyzete nem változik, könnyen lehet az is az ügy végkimenetele, hogy a téli átigazolási idõszakban elhagyja Barcelonát. Robert Fernández sportigazgató pedig lehet, hogy jobban teszi, ha már most elkezdi keresni a potenciális jobbhátvédeket…