Douglas közel a Benficához

Sikerült neki csapatot találni | Kölcsönbe távozik opciós joggal

A brazil Douglas, akire Luis Enrique után Ernesto Valverde vezetõedzõ sem számít, közel áll ahhoz, hogy a Benfica játékosa legyen. A portugál klub kölcsönbe venné a támadót, és opciós joga lenne annak megvételére a kölcsönidõszak lejárta után. 
A Rac-1 rádiócsatorna ‘Tu Dirás’ mûsora úgy értesült, hogy Douglas neve a Barcelona és a Benfica között még a Semedo-transzfer lezárásakor merült fel. A portugálok ugyanis Semedo elveszítése után jobbhátvédet keresnek, és a katalán klub felajánlotta a brazil játékost.
Miután a portugál klub mérlegelte a lehetõséget, és vélhetõen információkat szerzett a dél-amerikai szélsõvel kapcsolatosan, úgy döntött, hogy elfogadja az ajánlatot, így Douglas kölcsönbe távozik majd Portugáliába, a Benficának pedig opciós joga lesz a megvételére, ha elégedett lesz a teljesítményével. Idõközben a másik lisszaboni együttes, a Sporting is bejelentkezett a brazilért, ám jelen pillanatban úgy tûnik, hogy végül a Benfica lesz a befutó.
Amint az ismeretes, Douglas 2014 nyarán érkezett Barcelonába, hogy versenyhelyzetet teremtsen Dani Alvesnek. A brazil két sikertelen esztendõ után a mögöttünk hagyott idényben a Sporting Gijóban futballozott, ahol ugyan nem robbant be az európai futballtba, de megmutatta, hogy képzett játékos, így minden jel szerint idén nyáron is sikerül neki csapatot találnia a Barcelonának.