Robert Fernández most beletalált?

Paulinho és Semedo ígéretes kezdése | Alves: "Paulinho végül olcsó lesz"

Robert Fernández sportigazgatói tevékenysége nem feltétlenül tekinthető sikertörténetnek eddig, hiszen a tavalyi igazolások túlnyomó többsége nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Idén nyáron fejetlenség és kapkodás látszódott minden átigazolási céllal kapcsolatban, de elképzelhetõ, hogy az újonnan érkezettek közül Paulinho és Semedo idõvel igazolják, hogy érdemes volt áldozni rájuk.

Utóbbi esete egyértelmûbb. Semedo eddig majd’ minden meccsén jól teljesített, úgy néz ki, hogy villámgyorsan beilleszkedett, még mindössze 23 éves, a gyorsasága és a munkabírása a fiatal Daniel Alvesre emlékeztet. Minden reménye megvan arra, hogy hosszú távon megoldást nyújtson a csapat jobbhátvéd problémáira, és ha így lesz, egy piros pontot feltétlenül be kell írni Robert Fernández neve mellé, aki végsõ soron leigazolta.

Illik egyelõre óvatosabban nyilatkozni a brazil Paulinho Bezerráról, aki a nyáron már a 29. életévét is betöltötte, igazi sztárcsapatba soha nem jutott el, és most Kínából hozta vissza az európai topfutballba Fernández. Ehhez képest a barcelonai kezdése felettébb pozitív, gyõztes gólt szerzett Getafében, az Eibar ellen pedig nem csak fejelt egy szép gólt, de két másik gól elõkészítésében is oroszlánrészt vállalt. Mellette szól, hogy pont abban erõs, amiben a Barcelona gyenge, azaz van fizikuma, amit nagyon jól ki is tud használni, mindemellett elegendõen képzett technikailag és át is látja a játékot.

Ezzel együtt korai lenne ódákat zengeni Paulinhóról, hiszen nem nagy csapatok ellen villogott, és ezzel még nem ért el semmit a Barcelona, de a tetemes, 40 millió eurós vételárából egy kicsit elkezdett törleszteni a középpályás. Rajta a világ szeme, hogy hosszú távon is képes lesz-e a Barcelona egyik fontos játékosává válni. Daniel Alves kedden este mindenesetre azt írta az Instagram oldalán, hogy „Paulinho végül olcsó lesz a Barcelonának.”

Semedónak és Paulinhonak tehát a kezdésük alapján van esélyük arra, hogy jelentõsen javítsák Robert Fernández sportigazgató eddig ténykedésének megítélését.