Arda távozna… vagy mégsem?

A szerződéséről nem akar lemondani | A pénz még mindig fontosabb lehet, mint a játék

Arda Turanról az ősz második felében már olyan üzenetek jelentek meg, hogy a középpályás hajlandó végre tenni azért, hogy játsszon egy másik klubban, talán azon az áron is, hogy így anyagilag rosszabbul járhat, mint most. Lehetett is hallani az Arsenal vagy a Monaco hívásáról, de néhány hét elteltével úgy néz ki, egyik klub sem gondolja komolyan, hogy leigazolja a törököt.

Arda ugyanis nyilvánvalóan eladó, a Barcelona helyzetét nagyon megkönnyítené, ha a keret hatodik legjobban fizetett játékosa elhagyná végre a klubot, hiszen Ernesto Valverde nem számít a középpályásra. Arda távozásával ugyanis egyrészt fizetéseknek is megnyílna hely, amire nagy szükség van azért, mert a klub teljes fizetési állománya nagyon magas, másrészt pedig azért, mert eleve nincs szabad hely a 25 fős keretben.

Arda eladása alapvető lenne tehát azért is, hogy mást tudjon igazolni a klub, de nem látszik a megoldás továbbra sem. Ardát megvásárolni ugyanis senki nem akarja. Nem meglepő, hiszen jó ideje nem játszik, már nem a jövő megoldása, és óriási a fizetése.

A Monaco és az Arsenal el sem jutottak addig, hogy igazán komolyan szóba kerüljön a játékos szerződtetése, mert Arda nem akar engedni a fizetési igényeiből, és hasonló fizetést szeretne továbbra is, mint amit most a Barcelona megad a számára. Így viszont nyilvánvalóan senkinek nem fordul meg a fejében, hogy leigazolja.

Természetesen adták magukat a török klubok is, mint a Besiktas vagy a Galatasaray, de előbbit nem érdekli Arda, utóbbinak pedig anyagi kerete nincs arra, hogy komolyan fontolóra vegye a játékos megszerzését.

Arda és menedzsere valószínűleg arra játszanak, hogy találjanak egy klubot, amelyik kölcsön venné legalább, így ugyanis nem kellene kilépnie a szerződéséből, továbbra is ugyanannyit keresne, és minden bizonnyal az lenne a megoldás, hogy a kölcsönvevő klub Arda fizetésének csak egy részét állná, a többi továbbra is a Barcelonát terhelné, egészen 2020 júniusáig, mert hogy addig van szerződése a futballistának.

A probléma tehát még két és fél évig is húzódhat, Arda ugyanis még mindig csak a szerződése felénél jár – ezért sem akar lemondani róla. A szituáció magyarán szinte semmit nem változott az elmúlt hónapokban, Arda ugyanis így is elégedett.

Probléma, csupa nagy betűvel, ami ráadásul úgy feloldhatatlan, hogy ha az érintett számára fontosabb a fizetés, mint az, hogy újra pályára helyezze a karrierjét.