Megvan a megegyezés Coutinho ügyében

Részletek vannak már csak hátra | 5 éves szerződést kap a brazil

Coutinho leigazolása nyáron ugyan kútba esett hosszú-hosszú hetek találgatása után a Liverpool ellenállása miatt, a brazil játékosért viszont most januárban újult erővel szállt harcba a Barcelona, a mai hírek pedig már arról szólnak, sikerrel is fog járni. Coutinhóért 120+40 millió eurót fog fizetnie a Barcelona – és a hivatalos bejelentésre sem kell már sokat várni.

Az átigazolás komolyságáról már korábban is beszámoltunk, a pénteki nap pedig úgy néz ki, újabb előrelépést jelentett Coutinho ügyében. A SPORT és a Mundo Deportivo egymástól függetlenül is arról számolnak be, hogy a Barcelona gyakorlatilag egyezségre jutott a Liverpoollal és a csak a szerződések részleteiben kell megállapodniuk egymással a feleknek. A Mundo szerint az átigazolás létrejöttében maga Coutinho is részt vállal és állítólag 15 millió eurót saját maga fog állni a végösszegből, ami nagyon komoly áldozatot és elköteleződést jelent a részéről. Ezt a Barcelona majd egy jövőbeli szerződéshosszabbítás kapcsán kompenzálhatja, amibe a lap szerint a Nike is beszállhat.

A SPORT az átigazolás összegéről is pontosan beszámol már: 120 millió lesz a fix összeg, amit a Barcelona fizetni fog a Liverpoolnak, míg különböző feltételek teljesülése esetén további 40 milliót utalhat Angliába, amiből 10 millió egészen könnyen elérhető lesz. A játékos kivásárlási árát is tudni vélik már: ez 500 millió euró körül lesz.

A 25 éves brazil támadó középpályás az AS.com szerint jövő héten már Barcelonában fog edzeni új társaival és a Celta ellen akár már pályára is léphet – tehát a hivatalos bejelentés is napokon belül megtörténhet.

Különösen annak fényében, hogy Coutinho nem is repült el a Liverpoollal Dubaiba, ahol csapata a jövő hétvégi City elleni rangadóra készül, ami egyértelmű jele annak, hogy rövidesen lezárják a felek a tárgyalásokat.