Sergi Roberto is hosszabbít 2022-ig

Még nem hivatalos, de megállapodtak

Sergi Roberto várhatóan napokon belül alá fogja írni az új szerződését a Barcelonával, mely 2022-ig a klubhoz köti majd. Így a csütörtökön hosszabbító Piquéhez hasonlóan egy másik saját nevelésű futballista is maradni fog a klubnál.

Sergi Roberto február elején tölti be a 26. életévét, így az ő esetében még nem pályafutása utolsó szerződéséről van szó, ellentétben a védővel. Az eddigi, 2019-ig kontraktusával a közelgő végdátumon kívül azonban volt egy komoly probléma, nevezetesen az, hogy csak 40 millió euróról szóló kivásárlási ár szerepelt benne. Ez az összeg a jelenlegi piaci árak mellett kínálkozó is volt más klubok számára, a Barcelona szerencséje csak az volt, hogy magát a játékost nem érdekelte más klub, mindenképpen a Barcelonában szerette volna folytatni. És ez most valóra is válik.

A megállapodás részeként Sergi Roberto fizetése emelkedni fog, ez nyilvánvalóan együtt jár a kivásárlási ár emelésével, de a futballista a teljesítményével és odaadásával is kiérdemelte a feltételek javítását. A kivásárlási ára várhatóan 400 millió euró lesz az eddigi 40 helyett, de ezt még nem erősítették meg informátorok sem a klub, sem a futballista részéről. A kontraktus vége 2022-lesz, tehát ő is 3 esztendővel toldja meg az eddigi megállapodást.

A várakozások szerint Sergi Roberto hosszabbításának bejelentése egy héten belül megtörténhet.