Hivatalos: Sergi Roberto hosszabbít 2022-ig!

500 milliós kivásárlási ára lesz

Ahogyan arról már csütörtökön beszámoltunk, Sergi Roberto további három évvel megtoldja a szerződését a Barcelonával, és aláír 2022-ig. Ezzel egy újabb saját nevelésű játékost köt magához hosszú távra a Barcelona.

A megállapodás részeként a futballista kivásárlási ára 500 millió euróra emelkedik, óriási tehát a kontraszt az eddigi 40 millió eurós kivásárlási árhoz képest. Természetesen a játékos fizetése is emelkedik a megegyezéssel.

Sergi Roberto már mindent megnyert a Barcelonával, többek között 4 alkalommal volt bajnok és 2 esetben hódította el a Bajnokok Ligáját.

A reusi születésű futballista 14 évesen került a Barcelonához a Nástic de Tarragonából, ezt követően végigjárta a korosztályos csapatokat és eljutott a felnőtt keretbe is, ahol azonban végül nem eredeti posztján, középpályásként, hanem jobbhátvédként tudta magát beverekedni a csapatba.

Ő szerezte tavaly tavasszal a PSG elleni nagy fordítás alkalmával a döntő, utolsó gólt, és ma is ő számít a keret egyik legsokoldalúbb játékosának.