Deulofeu: „A megoldás a távozás volt”

Nem akart tovább a kispadon ülni

Gerard Deulofeu barcelonai karrierje sokadik próbálkozásra sem hozott sikert, és megint csak az lett a történet vége, hogy Deuofeu elhagyta a Barcelonát. A támadó ugyan az ősz folyamán jó néhány bizonyítási lehetőséget kapott, egyes esetekben még élt is a játéklehetőséggel és segíteni tudott a csapatnak, de végül a szakvezetés Ernesto Valverde edzővel együtt úgy döntött: jobb, ha Deulofeu máshol keres több játéklehetőséget.

Minden bizonnyal a játékost nem volt nehéz meggyőznie a klubnak, miután maga Deulofeu is elmondta most, hogy nem szívesen ült volna tovább a csapat kispadján, márpedig az elmúlt időszakban már alig – alig játszott.

„Nem tartozom azok közé a játékosok közé, akik szeretnek a kispadon ülni. Amikor jöttem, tudtam, hogy Neymar is a csapat tagja. Később ő elment, de jött Dembélé és Coutinho. Az volt a megoldás, hogy most már jöjjek ide, és szerezzek önbizalmat úgy, hogy a pályán vagyok és játszom.”

Deulofeu kölcsönbe távozott a Watfordhoz, nagy mértékben függ a tavaszi teljesítményétől, hogy hol folytathatja jövő nyáron. A Barcelona célja az lenne, hogy a játékos 20 millió eurós kivásárlási árát fizesse ki egy klub a nyáron, már csak azért is, mert Deulofeu szerződéséből akkor már csak egy év lesz hátra.

Ernesto Valverde edző itt indokolta Deulofeu távozását