Xavi: „Coutinho és Dembélé is kivételes igazolások”

...de a jövő legjobbjai Neymar és Mbappé lehetnek

Xavi Hernández ezúttal a közelgő BL-párharcok közül a Madrid és a PSG csatájáról, a jövő nagy játékosairól, és a Barcelona legutóbbi igazolásairól beszélt az ‘RMC Sport’-nak. Az ex-barcelonai középpályás szerint jó játékosokat igazolt a Barcelona, azonban ha azt kérdezik tőle, hogy kik lesznek a jövőbeni legjobbak, már nem Dembélét és Coutinhót mondta.

„Lehetséges együtt játszatni Dembélét, Coutinhót, Luis Suárezt és Messit. Coutinhot ebben az esetben irányító középpályásként kell játszatni. Ahogyan ő, úgy Dembélé is kivételes igazolások. Verratti? Szívesen láttam volna a Barçában, már próbálták is leigazolni múlt nyáron, de a PSG nagyon jól tette, hogy megtartotta. Őt különösen kedvelem, mint játékost, technikailag mindent tud.”

Ha nem lesz Messi és Cristiano

„Nagyon tisztelem Neymart, fantasztikus futballista, és amikor Messi és Cristiano már nem tudják tartani az eddigi szintet, ő lesz a következő Aranylabdás. Mindig szeretné magánál tudni a labdát, és mindig kész arra, hogy szórakoztasson. Védeni kell a szabálytalanságoktól, és azoktól, akik próbálják provokálni őt. Ő a játékával provokál, a labdával, cselekkel. Mbappé? Amikor Messi és Cristiano visszavonulnak, az lehet a kérdés, hogy Neymar vagy Mbappé lesz a legjobb.”

Mit vár a PSG – Madridtól?

„Biztos vagyok benne, hogy a Real Madrid a legjobb arcát fogja mutatni, a PSG-nek nem volt szerencséje a soroláskor. De ők is egy kivételes csapat, és ha nem is sokkal, de esélyesebbek a továbbjutásra, mert jobb formában vannak. Készek arra, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját, előbb vagy utóbb ezt el fogják érni.”