Az Inter alkudhat, de megveheti Rafinhát

38 millió lenne a vásárlási opció rá

Rafinha Alcántara télen hagyta el kölcsönben a Barcelonát és költözött Milánóba – első körben még kölcsönjátékosként. Rafinha azonban akkor sem tagadta, hogy azért ment az Interhez, hogy ott is maradjon, és azért fog harcolni, hogy ott maradhasson. A terv pedig reálisnak tűnik, Rafinha egyre inkább beilleszkedik a kék-feketéknél.

A Barcelona úgy adta kölcsönbe Rafinhát, hogy kockázatot igazán csak ő maga vállal, az Inter nem. Az olaszoknak 38 millió euróért van egy vásárlási opciójuk, amely nem kötelezően lehívandó, pusztán egy lehetőség, amellyel vagy élnek, vagy nem. Ennek a kontraktusnak már a megkötésekor lehetett látni, hogy az Inter számára adott az esély, hogy ha meg szeretné tartani a játékost, akkor ennél olcsóbban is megteheti.

A 38 milliós kivásárlási ár csak akkor lenne hívogató az Internek, ha komoly verseny alakulna ki a futballistáért, ám ez egyelőre nem valószínű forgatókönyv, pláne nem úgy, hogy Rafinha nyilvánvalóan szeretne az Internél maradni, ha sikerült a beilleszkedése.

Márpedig pontosan ez a helyzet kezd kialakulni. A brazil folyamatosan egyre többet játszik Spalletti csapatában, hét meccsen játszott eddig, az elmúlt három esetben kezdőként. Volt már meccse, amikor 80 percet a pályán töltött.

Így az mindenképpen reálisnak látszik, hogy az Inter meg kívánja majd tartani a szezon végén, és hajlandó fizetni érte a Barcelonának, de várhatóan kevesebbet, mint 38 millió. A Barcelona a várakozások szerint 30 milliót szeretne mindenképpen kapni érte, jelen állás szerint erről a pontról várhatók tárgyalások a szezon végével.

Annak minimális esélye van, hogy Rafinha esetleg visszatérjen Katalóniába vagy más csapathoz akarna igazolni.