Iniesta pénteken jelenti be a távozását

A klubbal már közölte a döntését | A Barça a Sociedad elleni bajnokin búcsúzhat majd tőle

Katalán lapértesülések alapján Andrés Iniesta közölte az egyesülettel és néhány játékostársával, hogy az idei szezon végén elhagyja a Barçát, mindezt hivatalosan pedig pénteken fogja bejelenteni. Ha igazak a hírek, úgy Iniesta csütörtök, azaz ma délután az egész csapattal is közli majd az elhatározását. 

Pénteken fogja bejelenteni a döntését a távozásáról a spanyol középpályás, a sajtótájékoztatóra pedig a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban fog sor kerülni. Amint arról korábban már többször beszámoltunk, Iniesta a következő három évben Kínában fog futballozni, erre pedig különösebb probléma nélkül azért van lehetősége, mert az ősszel aláírt kontraktusában a Barcelona biztosította őt arról, hogy az ő akaratán múlik, meddig viseli a gránátvörös-kék mezt.

Amennyiben igazak az információk, úgy Iniesta csütörtök délelőtt beszélt már a hozzá közelebb álló játékostársakkal, valamint a klubvezetéssel a fentiekről, a csapatnak pedig a délután folyamán fogja bejelenteni a döntést. A pénteki sajtótájékoztatón egyébként várhatóan az egész együttes jelen lesz, illetve megjegyzendő, hogy a játékos búcsúztatása nem merül majd ki ebben a médiaeseményben.

Az egyesület ugyanis azt tervezi, hogy az idei szezon utolsó bajnoki mérkőzésén, melyre a Real Sociedad ellen fog sor kerülni a Camp Nouban, fogják elbúcsúztatni méltóképpen a legendás saját nevelésű labdarúgót. A Camp Nou ekkor láthatja majd utoljára gránátvörös-kék szerelésben az elmúlt évtized egyik meghatározó barcelonai alakját.