Pep: „Iniesta segített jobban megérteni a futballt”

Sokat segített neki | Méltatta Iniestát

A Barcelona játékos- és edzőlegendája, Josep Guardiola jelenleg az angol Manchester City-t irányítja, és miután Andrés Iniesta bejelentette, hogy elhagyja a katalánokat a szezon végén, Guardiolát a sajtótájékoztatóján nem meglepő módon Iniestáról is kérdezték. A spanyol tréner elismerte, hogy Iniesta rá is nagy hatást gyakorolt edzőként.

„Három percet tudnék arról beszélni, hogy Iniesta mit jelent nem csak a Barcelonának, hanem az egész futballvilágnak is. Az utóbbi évek nem így alakultak volna nélküle, és sokat segített abban, hogy jobban megértsem a futballt a játékát nézve. Amit a pályán csinál, amit azon túl, amit nyert… A legfontosabb dolog az, hogy mennyire profi volt mindig is. Szeretnék köszönetet mondani neki, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve. Egy nap remélem, hogy visszatér Barcelonába, hogy megtanítsa a fiatal játékosokat vagy a profi játékosokat arra, amit ő itt megtanult. Sokat tanultam csak attól, hogy körülötte tartózkodtam, láttam, hogy edz, figyeltem, milyen könnyedén csinál dolgokat, és ami a leginkább lenyűgöző volt az az, hogy milyen természetesen volt és hogy hogyan gyorsult fel a labdával. A dolgokat tökéletesen csinálta, egyszerűen olyan ajándékot kapott a természettől, ami páratlan.”

 

Ha szeretnél egy emléktárgyat, ami még évekre veled marad a mindennapokban Andrés Iniestával kapcsolatban, akkor rendeld meg azt most az újonnan nyíló Eurobarça Shopban vagy olvasd el a részleteket itt.