Iniesta: „Köszönet mindenkinek, és visca el Barça!”

A legendás középpályást elbúcsúztatta az egyesület | Érzelmes beszédet mondott, hű maradt önmagához

Andrés Iniesta búcsúbeszéde tökéletesen tükrözte az idén nyáron távozó játékos személyiségét: szerénység, alázat, emberség és megannyi tisztelet a körülötte levők irányába. A klub által szervezett eseményen, mellyel a Barcelona hivatalosan is búcsút vett Iniestától, a játékos is szót kapott, és érzelmes pillanatokat okozott nem csak a jelen levőknek, hanem vélhetően a katalán szurkolóknak egyaránt.  

„Sok pillanatot elképzeltem már előre a pályafutásom során, de ezt a mostanit természetesen nem… 34 évesen távozom, férfiként és egy fantasztikus családdal. Nem is beszélnék most a megnyert címekről, sokkal inkább a hálámat szeretném kifejezni. Nagyon sokan segítettek engem a karrierem során, elsőként pedig azokkal kezdeném, akik idehoztak Barcelonába. Oriol Tort, nyugodjék békében, és Albert Benaiges. Nekik jár az első köszönet, de rajtuk kívül hálás vagyok még az összes elnöknek, elnökségi tagnak, klubalkalmazottnak, játékosnak, edzőnek és orvosnak, valamint természetesen Carlos Navalnak (az első keret ügyintézője – a szerk.), aki nap, mint nap vezette utunkat. Továbbá köszönöm a válogatottnak is, mert a nemzeti csapat is a családom volt ezekben az években. Semmiképp sem feledkeznék meg Ramon Sostresről (a játékos ügynöke – a szerk.), aki az őrangyalunk volt, valamint Joel Borrásnak (a kommunikációs és imázs tanácsadója – a szerk.) is hálával tartozom. Köszönet mindenért. Nincsenek szavak, hogy annyi mindent megköszönjek, amit kaptam tőled. Olyan vagy nekem, mint egy testvér. ”

„Több, mint 650 mérkőzésen viseltem a gránátvörös-kék mezt, és ezek között természetesen voltak nagyon kemény, komoly pillanatok, amik lehetővé tették, hogy ebben a klubban, a világ legjobb egyesületében fejlődhessek.”

A család felé fordul

„Elértük. Mindannyian komoly erőfeszítéseket tettünk érte. Volt egy álmunk, és sikerült azt beteljesítenünk. Apa, te voltál az igazi tanítómesterem, valamint a példaképem. Minden, amit megtanítottál nekem, kulcsfontosságú volt később. Anya… anya csak egy van, és ez tényleg igaz. Ha nem lettél volna velem, akkor hamar visszatértem volna a szülői házba. Te viszont mindig ott álltál mellettem. A hálám örök, nem is tudom majd visszafizetni mindazt, amit kaptam tőletek. Aztán szeretnék köszönetet mondani a testvéremnek a nagylelkűségéért. Hogy ott van az oldaladon Juanmi, aki vigyáz rád. Köszönöm a feleségemnek, annak a személynek, aki megváltoztatta az életemet. Köszönöm, hogy mindig mellettem állsz, bármi is történjen. Köszönet, hogy gondoskodsz rólam, és hogy a világ legboldogabb férfijává teszel. Köszönet a lányaimnak, Valeriának és Sienának, valamint a fiamnak, Paolo Andreának. Ők az életünk motorjai. Remélem, hogy mindannyian büszkék vagytok! Még egyszer köszönet mindenkinek, örökre a szívembe zártalak titeket! Visca el Barça!”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.