Paulinho: 50 milliós ajánlat Kínából, a játékos sincs ellene

A pénzügyi rész, valamint a várható erősítések miatt nem zárja ki a távozást

Egybehangzó katalán lapértesülések alapján a Barcelona egy 50 millió eurós ajánlatot kapott Kínából a brazil Paulinho játékjogának eladásáért, és amellett, hogy a klub is gondolkozik az ajánlat elfogadásán, maga a játékos sincs kategorikusan a távozás ellen a várható versenyhelyzet, valamint a magasabb fizetés miatt. 

Paulinho azonban nem csak az európai piacon bír jó megítéléssel, hanem a korábbi állomáshelyén, Kínában sem felejtették el, és katalán lapértesülések alapján egy meg nem nevezett klub 50 millió eurós ajánlatot tett érte. A Barça ugyan elégedett a brazil tavalyi teljesítményével, ugyanakkor a klub vezetősége elgondolkozott azon, hogy ezzel az összeggel nem csak visszakapnák a tavaly kiadott 40 millió eurót, de még egy 10 millió eurós hasznot is látna az egyesület Paulinho értékesítéséből, ami jól jöhet a csapat nyári megerősítésére. Ernesto Valverde vezetőedző a hírek szerint áldását adná az ügyletre, amennyiben a vezetőség igazol is Paulinho helyére.

Ami a játékos hozzáállását illeti, az ‘El Mundo Deportivo’ és a ‘Sport’ katalán napilapok tudni vélik, hogy Paulinho erősen gondolkozik az ajánlaton. Ugyan az a vágy, hogy a Barcelonában meg akarja állni a helyét, továbbra is élénken él benne, ám a brazil egyrészt mérlegeli a pénzügyi szempontokat – Kínában jóval többet keresne – , másrészt tisztában van azzal, hogy a klub leigazolja Arthur Melót, és még további erősítésen is gondolkozik a középpályára.

Végül, de nem utolsó sorban az a tény, hogy a kínai ajánlatot a játékos ügynöke prezentálta a Barcelonának, erősíti azt a feltételezést, hogy Paulinho nem feltétlenül csak a barcelonai jövőben gondolkozik.