Hivatalos: Arthur a Barçáé

31+9 millió euróért | A héten csatlakozik a csapathoz

Az FC Barcelona és a Gremio megállapodott Arthur Melo átigazolásával kapcsolatban a márciusi bejelentést követően. A megállapodás szerint a brazil játékos azonnal csatlakozik a csapathoz. A transzfer összege 31 millió euró, ami 9 millióval növekedhet. A dél-amerikai középpályás 6 szezonra ír alá a klubbal, és a kivásárlási ára 400 millió euró lesz.

A 21 éves irányító leginkább a passzpontosságával győzhette meg az FC Barcelona vezetőségét, hiszen Brazíliában rendre 90, vagy a fölötti százalékban passzolt a társakhoz. A brazil játékos legjelentősebb trófeája a Gremiónál a Copa Libertadores. Arthur az U-17 és U-20-as válogatottban is bemutatkozott már. Annak ellenére, hogy többször is felkerült már a felnőtt válogatottba, még nem debütált, de könnyen lehet, hogy a közeljövőben ez is meg fog történni.

Arthur a gyors, rövid passzos háromszögelésekben nagyon jól érzi magát, amit a Barcelona csapatánál még tökéletesebbre fejleszthet. A 172 centis középpályás nagyszerűen fedezi a labdát, labdabiztos, és jól játszik előre, a játékstílusa talán kicsit Xavira emlékeztethető.

Arthur Melo – aki a Barcelona első nyári szerzeménye – bemutatásának ütemterve rövidesen bejelentésre fog kerülni, de nagy valószínűséggel a bemutatása szerda magasságában fog megtörténni.

Addig is itt egy rövid videó Arthurról a klub munkatársainak köszönhetően: