Abidal: „Dolgozunk egyéb transzfereken is”

Arthur sajtótájékoztatóján beszélt | Dicsérte az új igazolást | Paulinho távozni akart

Az FC Barcelona újdonsült sportigazgatója, Éric Abidal adott sajtótájékoztatót, miután hivatalosan is bemutatták a klub első nyári igazolását, Arthur Melót. A volt Barcelona-védő nem árult el semmit a jövőbeli igazolásokról, azonban dicsérte Arthur játéktudását.

Hazardról kérdezték, hogy leigazolják-e

„Nem beszélünk olyan játékosokról, akik nem a miénk. Ezt a kérdést a játékosnak kell feltenned. Ha leigazolunk valakit, akkor te leszel az első, aki tudni fog róla.”

A jövőbeli tervekről

„Nagyon örülünk Arthur érkezésének, és az is igaz, hogy egyéb transzfereken is dolgozunk. Csak akkor fogunk közleményt kiadni, ha a játékos már a miénk. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tavalyi szezonban duplázott a csapat, ami tökéletesen jelzi, hogy a keret megfelelő, stabil lábakon áll. Arthur itt van, mostantól a munkáé a főszerepe, ami nem tartozik a nyilvánosságra.”

Paulinho

„Az ő távozása egy kiváló lehetőség volt a klub számára figyelembe véve az ajánlatot, ám fontos megjegyezni, hogy a játékos döntött így. Ez a jövőben is így lesz: beszélünk a játékosokkal, kielemezzük a helyzetet, aztán döntünk.”

Arthurt dicsérte

„Az ő profilja és tehetsége ideillik, és úgy gondoltuk, hogy le kell igazolnunk őt. Az ilyen technikai profillal rendelkező játékos lenyűgöző, beleértve a játékszervezést, az átadásait, ahogy lát a pályán, a labdakezelését, ahogy fedezi a labdát. Fiatal, ő a jövő játékosa, és fejlődni is fog még.”