Elviszi a „kapus dominó” Cillessent?

Ha megy, Casteels jöhet Ter Stegen mögé

A Barcelonának nincs problémája a kapusposzton, szemben más top klubokkal Európában. De mozgás van bőven a játékospiacon, és ennek lehet hatással Jasper Cillessenre és a Barcelonára is.

Idén nyáron már váltott Gianluigi Buffon, hogy a PSG-ben folytassa, a Liverpoolba igazolt 75 millió euróért a brazil Alisson Becker, a Real Madrid nagyon el szeretné vinni Londonból a belga Courtoist, és ha a Chelsea-nek kell új kapus, akkor lehet, hogy visszahívnák Petr Cech-t. Ha ezek a transzferek mind bekövetkeznek, nagyon könnyen előfordulhat, hogy valamelyik jelentős európai klub Jasper Cillessennel próbálja meg pótolni a keletkezett űrt.

Cillessen ugyan nem volt kezdő a Barcelonában Ter Stegen mögött soha, de a Király Kupában, és néha más sorozatokban is bizonyította, hogy mindig stabil teljesítményre képes – még úgy is, hogy nincs meg az a folyamatosság, amire egy kapusnak szüksége lenne. Mindig profin dolgozott, mindig jól védett, komoly múltja van nemzetközi szinten, a holland válogatottban is.

Cillessen így, és mert nem kezdő kapus a Barcelonában, papíron bármelyik klubot érdekelheti, amelyik elveszíti az eddigi kezdő kapusát, így elsősorban a Romát és a Chelsea-t, esetleg az Arsenalt. A Barcelona el nem zárkózhat egy ilyen transzfer elől, különösen akkor nem, ha Cillessen menni akar, de mivel a kivásárlási ára 60 millió euró, és eleve magasan értékelt kapusról van szó, legalább 35-40 millió eurót várnának érte.

Ennek a realitása még távoli, és nem is érdemes az esélyeit firtatni, de ha valakivel meg tudna állapodni a Barcelona, és Cillessen távozna Ter Stegen mögül, úgy a klub első számú jelöltje a pótlására a 26 éves Koen Casteels lenne, aki a belga válogatott tartalék kapusa, illetve a Wolfsburg hálóőre.