Willian még a kalapban: 62 milliós ajánlat

Ki jön még Arthur mellett?

A brazil Willian Borges augusztus 8-án lesz 30 éves, ez azonban a jelek alapján nem tántorítja el a Barcelona vezetőit attól, hogy vele képzelik el a középpálya megerősítését. A Chelsea támadó középpályását szeretné megszerezni a katalán klub, azt nem lehet tudni, hogy sikerül-e megállapodni a Chelsea-vel, és hogy nem adódik-e más lehetőség a középpályás alternatívák között.

Jelöltből nincs hiány, az a fő kérdés, hogy melyik játékos klubjával sikerül a leghamarabb tárgyalni, és főként sikeresen tárgyalni. De Jong, Rabiot és Thiago is mind jelöltek, de ide tartozik Willian is. Mellette szól, hogy érett, Európában befutott brazil válogatott játékos, jól játszik kis területen, jól is lő, de ellene, hogy nem egy hosszú távú megoldás.

Már sokszor keringtek arról meg nem erősíthető pletykák, hogy a Barcelona ajánlatot tett a Chelsea-nek, legtöbbször 80 millió eurós árról beszéltek vele kapcsolatban. Most a brit Skysports 62 millióról beszél – fontos hangsúlyozni, hogy ez is erősen megkérdőjelezhető hitelességű információ.

Amit nem lehet megkérdőjelezni, az az akarat, hogy a Barcelona vezetése szeretné megszerezni Williant, és ő egyike azoknak a jelölteknek, akikkel szívesen erősítené a középpályáját. Az bizonytalan, hogy végül ki lesz a nyerő, és végül ő olyan futballista lesz-e, aki ténylegesen jelentős erősítést hoz a középpályára – olyan távozó után, mint Andrés Iniesta.