Mina közeledik a Unitedhez

40 millió eurót várnak érte

Lucas Digne után Yerry Minának van a legnagyobb esélye arra, hogy elhagyja a Barcelonát, és hogy szintén Angliában folytassa a pályafutását. A Barça Lenglet és Vermaelen személyében képzeli el a védelem tartaléksorát Piqué és Umtiti mögött, így Minából jó pénzt csinálna a klub.

Télen 11,8 millió euróért érkezett Mina a Palmeirastól, az igazolás nagy pártolója Pep Segura általános menedzser volt, Ernesto Valverde azonban annyira nem volt oda a Mascherano helyett igazolt játékostól, és csak akkor szerepeltette, ha tényleg nagyon kellett valaki a védelembe. Mina azonban a világbajnokságon nem játszott rosszul, és még gólerős is volt, ennek köszönhetően erősen felment a piaci értéke.

Mivel Lenglet érkezett a Sevillából, és Vermaelent a tavalyi jó szezonja után megtartaná a Barcelona, Minára nincs igazán szüksége a csapatnak. Ellenben a Man. Utd. és az Everton is komolyan érdeklődött a játékosért, közülük most inkább a José Mourinho csapata számít favoritnak, különösen azok után, hogy az Everton éppen a napokban igazolta le Lucas Digne-t is a védelmébe. A United pedig nem tudja a jelek szerint megszerezni azokat a játékosokat, akiket még kiszemelt Mina mellett alternatívaként.

Mina a Unitedbe örömmel menne, és nagyrészt már meg is állapodott a feltételekről. A legfontosabb nincs lezárva, hogy a két klub is megegyezzen. A Barcelona legalább 40 millió eurót szeretne kapni a magas védőért, ha ennek legalább a közelébe ér majd az angolok ajánlata, jó esély van az üzletre.

Az ügyet most már az is gyorsíthatja, hogy Angliában az átigazolási időszak zárása idén augusztus 9., tehát egy hét maradt eddig a határidőig.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!