Arthuro Vidal egészen közel a Barçához

20-30 millióért érkezne

Csütörtökön robbant az újabb átigazolási bomba: a Barcelona egy gyors tárgyalássorozattal leigazolná a 31 éves chilei válogatott középpályást, Arturo Vidalt. A játékost elengedi a Bayern München, és ő maga is a távozás mellett van, de szemben az Interrel és a Milannal, inkább jönne Barcelonába.

Ezt a kiszivárgott hírek alapján még kisebb fizetésért is tenné a játékos, tehát annak fejében, hogy a Barcelonában játszhasson, hajlandó lemondani a nagyobb fizetésről, amit Olaszországban kapna. A Barcelonát ez is, de az is motiválhatja az ügyletben, hogy mivel Vidal már 31 éves, és a Bayern nem ragaszkodik hozzá, nem kerülne kifejezetten sokba. Persze nagyon relatív, hogy mi számít soknak, jelen esetben a források 20-30 millió eurós árról szólnak. Ha ez az összeg közelebb áll majd a 20 millióhoz, akkor a Barcelona Paulinho várható, 50 milliós eladási árának feléért igazolná le Vidalt.

És miért pont Vidalt?

Ernesto Valverde vezetőedző minden informátor szerint erősen nehezményezte, hogy a megkérdezése nélkül eladták Paulinhót, akire számított volna a következő idényben is. És neki továbbra is szüksége lenne egy olyan játékosra, akiben van erő, agresszivitás, jó fejjáték, jó letámadási képesség, mindemellett képes odaérni a kapu elé és gólt is szerezni. Tehát egy olyan valaki, aki el tudja végezni a nehéz munkát a többi középpályás helyett, és levegőhöz tudja juttatni őket a meccsek bizonyos szakaszaiban.

Vidal 31 éves, és három évre írna alá a Barcelonánál, ha a tárgyalások lezárulnak. A játékossal teljes az egyezség, a Bayern Münchennel kell még lezárni a tárgyalásokat. De Vidal érkezésére jó esély van.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Tots units fem forca’ pólót akár több színben is!