Valverde kulcsszerepe Rakitic maradásában

Beszélgettek a PSG ajánlata után

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, több forrás hírbe hozta Ivan Rakitic távozását, akit a PSG csábított kedvező fizetéssel a francia bajnokságba. A játékos reagált a pletykákra, és pontot tett az ügy végére, mely cselekedete nagyban köszönhető Ernesto Valverde vezetőedzővel folytatott beszélgetésének.

Az utóbbi időben több külföldi forrás írt arról, hogy az átigazolási hajrában a PSG nagyot fog robbantani, és leigazolja a Barcelona kulcsjátékosát, Rakitic-et. A horvát játékos az asztalán lévő ajánlat ellenére azonban a maradás mellett döntött, miután találkozott Valverdével, aki biztosította őt arról, hogy továbbra is számolnak vele.

Valverde a Valladolid elleni hétvégi bajnoki meccset felvezető sajtótájékoztatójában kitért a vb-ezüstérmes játékosára, kiemelte annak fontosságát a Barcelonában, továbbá hozzátette, hogy a Barcelona nem az a klub, ahol üzleti érdekekből túladnának egy, a csapat számára fontos játékoson. Rakitic alapvetően mindig is a maradást preferálta, de az edzővel történt megbeszélés után egyértelműen arról határozott, hogy marad Katalóniában a PSG által ajánlott álomfizetés ellenére is.

A spanyol tréner ugyanis kerek-perec kijelentette a horvát középpályásnak, hogy az ő távozását semmilyen körülmények között sem tudja elképzelni, mert szüksége van rá a célok eléréséhez. Valverde ezt erősítette meg a már fent említett sajtótájékoztatón is. A kettő együtt pedig még könnyebbé tette azt a döntést, amit Rakitic eleve meg akart hozni: folytatni Barcelonában.

Az utolsó esély még most, hogy belépj a Penya Blaugrana Budapestbe, az első hivatalos, magyar szurkolói klubba. A jelenlegi belépési időszak vége augusztus 31. Részletek a belépés módjáról a képre kattintva!