Hivatalos: megvannak a végleges mezszámok

23 fős az első keret

Miután az átigazolási szezon hivatalosan is véget ért péntek éjfélkor, az FC Barcelona 2018/19-es szezonbeli keretének mezszámait nyilvánosságra hozták. Történt néhány változás, például a 8-as mezszámot 11 év után már nem Andrés Iniesta, hanem Arthur Melo fogja viselni.

A legtöbb játékos megtartotta ugyanazokat a mezszámokat – néhány kivételtől eltekintve -, ami az előző szezonban volt a hátoldalukon. Philippe Coutinho 14-esről 7-esre, Thomas Vermaelen pedig 25-ösről 24-esre váltott.

Természetesen, mint mindig, ilyenkor mindenkit az újonnan érkezők mezszámai érdekelnek. Arthur Andrés Iniesta után a 8-as, Clément Lenglet Paulinho után a 15-ös, Arturo Vidal Aleix Vidal után a 22-es, Malcom pedig Javier Mascherano után a 14-es mezszámot örökölte.

A kölcsönből visszaérkező játékosok szintén új mezszámot kaptak. Így tett Munir és Sergi Samper is, akik Lucas Digne és Gerard Deulofeu által hátrahagyott 19-es és 16-os számot kapták. Rajtuk kívül Rafinha a 12-es, Carles Alená pedig a 26-os mezszámot kapta. Alená egyébként ugyanígy a Barça B mérkőzésein is ezt fogja használni.