Overmars: „A Barça jöhet télen, de De Jong nem megy…”

Az Ajax sportigazgatója kizárta a holland tehetség téli távozását

Az Ajax sportigazgatója, Marc Overmars a németalföldi egyesület évadnyitó rendezvényén a hétfői nap folyamán kijelentette, hogy Frenkie de Jong a télen semmiképpen sem fog távozni Hollandiából. A Barcelona érdeklődése már közismert, ám nem csak a katalán egyesület az egyetlen  klub, mely leigazolná a 21 esztendős középpályást. 

Nemzetközi sajtóértesülések szerint a Barça a nyáron többször is megpróbálta meggyőzni a hollandokat arról, hogy engedjék el már idén nyáron az egyik legnagyobb ígéretüket, és amennyiben igazak az állítások, úgy egy 25 millió euró körüli ajánlatot tettek le az Ajax asztalára a katalán klub vezetői. Mindeközben ugyanezek a források arról számolnak be, hogy az angol Tottenham is nagy érdeklődést mutatott, sőt, az angolok akár 50 millió eurót is hajlandóak lettek volna kifizetni a játékosért, ám az Ajax végig kitartott amellett, hogy idén még nem engedi el a legjobbjait, így De Jongot sem.

 

 

„A Barcelona ajánlatai nem voltak éppen szerencsések, mert nem értékelték eléggé De Jong képességeit. A katalánok a télen jöhetnek érte, de De Jong nem megy majd sehova” – így Marc Overmars, a holland klub sportigazgatója, aki hasonló stratégiát alkalmaz a másik kulcsember,  Matthijs de Ligt esetében is. De Ligtért is sorban áll fél Európa, a legkomolyabb érdeklődő állítólag a Juventus, ám az Ajax most első sorban sportszakmai sikereket akar, miután utoljára csak 2014-ben sikerült megnyernie a holland bajnokságot a nagy múltú egyesületnek.

De Jong leigazolásának a története

„2012-őt írtunk, amikor elmentem megnézni a holland U16-os csapat meccsét, mely éppen Arnhemben került megrendezésre. Frenkie akkor 15 esztendős volt, és a kispadon kezdte a találkozót. Aztán pályára küldték, és teljesen lenyűgözött. A hazafelé úton már biztos voltam abban, hogy szükségünk van rá az Ajaxnál. Nem is felejtettem el őt, és végül leigazoltuk, de sajnos csak másfél évvel később, mert akkoriban belső problémák voltak a klubnál” – így Overmars még a fenti rendezvényen arról, hogyan is fedezte fel magának az Ajax a tehetséges középpályást.  

Keresel egy olyan Barçás ereklyét, ami garantáltan egyedi? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!