De Ligt, mint Piqué helyettese?

Nincs Piqué-helyettes | De Ligt lehet az első számú célpont

Az FC Barcelonából a kolumbiai Yerry Mina távozott a nyáron az Everton együtteséhez, és Clément Lenglet érkezett a Sevillából, így csak egy jobblábas középhátvéddal rendelkezik Ernesto Valverde vezetőedző. Épp ezért spanyol sajtóértesülések szerint a katalán klub azon dolgozik, hogy megoldja ezt a problémát, a hírek szerint De Ligt személyében.

Gerard Piqué az egyedüli jobblábas középhátvéd a keretben, ebből kifolyólag a katalán védő mind a 11 idei mérkőzését végigjátszotta gránátvörös-kék mezben. Piqué erre legutóbb így reagált: „Nem tudnak rotálni engem, mert nincs számomra helyettes.” Ezért a Barça sportigazgatósága a hírek szerint azon van, hogy alternatívát találjon a februárban 32. életévét betöltő játékosnak.

Habár koránt sincs jó formában Piqué, nem könnyű feladat helyettesíteni, hiszen a Barcelona egy minőségi játékost keres, aki illik a csapat játékfilozófiájába, valamint fejlődőképes. A sportigazgatók a sajtóértesülések szerint erre a pozícióra alkalmasnak találnák az Ajax fiatal kiválóságát, Matthijt de Ligtet, aki annak ellenére, hogy még csak 19 esztendős, az a megtiszteltetés ért, hogy viselheti a holland klub csapatkapitányi karszalagját.

De Ligtnek erős a fejjátéka, a játékot kiválóan olvassa, illetve nem jön zavarba, ha a gyengébbik lábával kell labdába érnie. Ebben a szezonban túlnyomórészt a jobbhátvéd mellett játszott a védelem tengelyében, tehát mondhatni, hogy illik abba a profilba, amit a katalánok keresnek. A játékos jelenlegi szerződése 2021-ig tart, a piaci árát pedig körülbelül 50 millió euróra taksálják, de ez az összeg minden bizonnyal 2019 nyaráig növekedni fog, hiszen egyre több klub mutat érdeklődést a fiatal tehetség iránt.