Abidal a nyári távozókról

Elmondta, hogy ki miért távozott

Az FC Barcelonából a nyáron kilenc ember távozott, többek között Yerry Mina, Lucas Digne, André Gomes, Paulinho, Andrés Iniesta és Paco Alcácer is. Éric Abidal, a katalán klub sportigazgatója a minap beszélt az említett távozókról, és elmondta, hogy az egyes játékosok miért hagyták el a csapatot a nyári átigazolási időszakban.

Mina

„Nagyszerű világbajnoksága volt. Az edzővel kielemeztük a helyzetét, megbeszéltük, hogy marad-e vagy sem. Nem sok olyan játékos van a piacon, mint ő, de néha szükséges az ilyen jellegű döntéseket meghozni. Meghozta a döntést, és úgy alakult, hogy eladjuk. Lehetőségünk volt 30,25 millió euróért eladni 1,5 millió eurós változókkal.”

Digne és Gomes

„Teljesen egyértelmű volt Digne helyzete, hiszen többet akart játszani. Nem igazoltunk új balhátvédet, mert tudtuk, hogy tehetséges játékosok vannak a B-csapatban. André Gomes az angol bajnokságba ment, egy olyan ligába, amely megfelel a profiljának.”

Paulinho

„Kínából érkezett egy ajánlat. Menni akart. Mindig úgy gondoltuk, hogyha elmegy, akkor reagálni kell, és igazolnunk kell egy hasonló profilú játékost, ezért érkezett Arturo Vidal.”

Iniesta

„Órákon át beszélhetünk róla. Ő egy kiváló játékos és ember. Ő úgy döntött, hogy elmegy egy másik országba, és új tapasztalatot szerez Japánban. Ingyen távozott, de tudja, hogy az ajtó mindig nyitva áll előtte.”

Paco Alcácer

„Nem sok játékpercet kapott itt, de mindig jól szállt be a mérkőzésekbe. Többet akart játszani.”