A klub szerződést hosszabbítana Valverdével

Plusz egy évet szeretnének vele aláírni 2020-ig

Spanyolországi hírek szerint a Barça vezetősége elkezdte előkészíteni Ernesto Valverde szerződésének meghosszabbítását és a korábban opcióként kikötött plusz egy évet szeretné megajánlani neki, amivel 2020 júniusáig maradna a klub vezetőedzője. A megállapodásra viszont elvileg még várni kell majd, akkor is, ha kölcsönös lesz a szándék, Valverde ugyanis nem akarja elkötelezni magát egészen a szezon végéig.

Valverde tavaly nyáron kötelezte el magát a Barcelonához 2+1 évre, így lassan időszerűvé válik, hogy az opcionális +1 évről a felek elkezdjenek tárgyalni. A Barça menedzsmentje a MARCA forrásai szerint már egyértelműen a közös folytatás mellett van, még ha a tavalyi BL kudarc miatt ez nem mindig volt korábban így. A szezon végi duplázás és az idei eredmények – főleg a Messi nélküli csapat teljesítménye – azonban megerősítették a pozícióját, így az elnökség a téli szünetben szeretne leülni tárgyalni Valverdével és megállapodni 2020 júniusáig.

A spanyol mester ezzel szemben állítólag meg szeretné várni a tavaszt, látni szeretné, hogy a játékosokkal való kapcsolata változik-e, milyen eredményeket tud a csapattal elérni és csak ezután döntene. Hiába passzol most minden, hogy az öltöző nagy része (a keveset játszókat leszámítva) elégedett vele, Messivel is jó a kapcsolata és az eredmények is egyelőre kiválóak, azt Valverde is tudja, hogy néhány rosszabb eredmény a Barça kispadján egyből kérdésessé teheti a közös folytatást.

A lap szerint a klubnál most mindenki optimista és bízik benne, hogy sikerül a megállapodás, ugyanakkor márciusnál tovább nem akarják húzni, elkerülve ezzel a pletykákat és a csapat körüli bizonytalanságot.

***

November 9-én minden férfi, női és gyerek pólónkat 20% kedvezménnyel adjuk! Rendelj most, hogy ne maradj le!