A Dortmund már a jövő héten végleg megveheti Alcácert

Összesen 28 millióért

Paco Alcácernek nem sikerült kitörnie Luis Suárez mögül a Barcelonában, de szárnyakat kapott Dortmundban, és a zseniálisan sikerült szezonkezdete után már a napokban véglegessé válhat, hogy marad is Németországban.

A német ‘SportBild’ információi alapján a sárga-fekete klub már a jövő héten, november 27-én ki fogja fizetni a Barcelonának a nyári kölcsönszerződésbe belefoglalt opciós jogok értékét. Ez azt jelenti, hogy 23 + 5 millió eurót fizethet a Dortmund, ami múlt nyáron talán még soknak tűnhetett a támadóért, ma azonban már aprópénznek, hiszen Alcácer azóta bizonyította, hogy nem felejtett el gólt lőni.

*Még nincsenek meg a Barçás karácsonyi ajándékaid? Válogass most pénteken és minden 11.000 Ft feletti vásárlásnál ajándékot is választhatsz! Nézd meg most, miket vihetsz el 0 Ft-ért!

***

Ezzel a húzással a Dortmund még idő előtt, más kérők érdeklődését megelőzve garantálná a maga számára Alcácer jövőjét a csapatban, már nem kölcsön, hanem tulajdoni státuszban. A Barcelona így ugyan pénzéhez jut, aminek örülhet, mégsem lehet feltétlenül boldog, most ugyanis már nagyobb összegért is el tudná adni a centert.

A SportBild információjában egyedül az megkérdőjelezhető, hogy valóban már a jövő héten végre fogja-e hajtani a tranzakciót a Dortmund, az ugyanis kevésbé gyakori, hogy egy klub idő előtt teljesítse bármilyen pénzügyi kötelezettségét.

Az viszont biztos, hogy Alcácer boldog Németországban, és maradni is fog a BVB-nél, ahonnan még a válogatottba is vissza tudott kerülni.